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TAKAYANAGI Tsutomu  高柳 勉

ORCIDConnect your ORCID iD *help
Researcher Number 00252007
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2014 – 2016: 東京工科大学, 応用生物学部, 教授
2009 – 2010: Tokyo University of Technology, 応用生物学部, 教授
2008: 山梨大学, 大学院・医学工学総合研究部
2007 – 2008: 山梨大学, 大学院・医学工学総合研究部, 教授
2006: 山梨大学, 大学院医学工学総合研究部, 教授 … More
2004 – 2005: 山梨大学, 大学院・医学工学総合研究部, 教授
2003 – 2004: University of Yamanashi, Interdisciplinary Graduate School of medicine and Engineering, Associate Professor, 大学院・医学工学総合研究部, 助教授
2002: 山梨大学, 工学部, 助教授
1998 – 1999: 山梨大学, 工学部, 助教授 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
園芸・造園学 / Horticulture/Landscape architecture
Except Principal Investigator
食品科学・栄養科学 / Food science / Civil and environmental engineering / Pathological medical chemistry
Keywords
Principal Investigator
ブドウ / Vitis / 耐病性 / Disease resistance / Grape / PR-protein / Chitinase / PRタンパク質 / キチナーゼ / 配糖体 … More / 香り化合物 / 糖転移酵素 / 香り成分 / プロモーター / 遺伝子 / 野生ブドウ / リスベラトロール / スチルベンシンターゼ … More
Except Principal Investigator
ポリフェノール / ワイン / polyphenol / wine / フェノール / HPLC / 混濁 / タンパク質 / ブドウ / phytoa;lexin / UV-C / function / fermentation / grape / resveratrol / 高機能成分 / 異性体 / 酸化 / ファイトアレキシン / 紫外線 / 機能性 / 醸造 / リスベラトロール / astringency / bitterness / procyanidin / catechin / protein / 呈味 / 官能検査 / タンニン / 収斂味 / 苦渋味 / プロシアニジン / カテキン / Polyphenoloxidase / Electrophoresis / Polyphenol / Haze / Protein / Wine / Grape / アミノ酸 / ポリフェノールオキシダーゼ / 電気泳動 / 再生利用 / におい嗅ぎGC/MS / ジオスミン / 活性汚泥法 / 臭気 / 排水処理 / におい嗅ぎガスクロマトグラフ / トリクロロアニソール / 下水処理水 / かび臭 / 臭気物質 / 老化アミロイドーシス / アルツハイマー病 / トランスサイレチン / 酸化ストレス / 血清アミロイドP成分 / アミロイドーシス / 遺伝子改変マウス Less
  • Research Projects

    (8 results)
  • Research Products

    (11 results)
  • Co-Researchers

    (7 People)
  •  Occurrence and control of odorous compounds in treated wastewater and in the environment

    • Principal Investigator
      URASE Taro
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Civil and environmental engineering
    • Research Institution
      Tokyo University of Technology
  •  Mechanism of accumulation of aroma constituents in grape berries.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      TAKAYANAGI Tsutomu
    • Project Period (FY)
      2008 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Horticulture/Landscape architecture
    • Research Institution
      University of Yamanashi
  •  Use of genetically altered mice to develop new preventives against familial amyloidoses.

    • Principal Investigator
      MAEDA Shuichiro
    • Project Period (FY)
      2006 – 2008
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Pathological medical chemistry
    • Research Institution
      University of Yamanashi
  •  Production of wine with high resveratrol content using non-vinifera grapes

    • Principal Investigator
      OKUDA Tohru
    • Project Period (FY)
      2004 – 2005
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      University of Yamanashi
  •  Stricture and characteristics of chitinases from mature grapesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      TAKAYANAGI Tsutomu
    • Project Period (FY)
      2002 – 2004
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      園芸・造園学
    • Research Institution
      University of Yamanashi
  •  Reduction of Bitterness and Astringency of Wine Tannins by Glycoproteins

    • Principal Investigator
      YOKOTSUKA Koki
    • Project Period (FY)
      2002 – 2003
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      University of Yamanashi
  •  耐病性野生ブドウのスチルベンシンターゼ遺伝子の解析Principal Investigator

    • Principal Investigator
      高柳 勉
    • Project Period (FY)
      1999
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      園芸・造園学
    • Research Institution
      University of Yamanashi
  •  Relationship between oxidation of wine phenols and wine quality: effects of phenol oxidation on pigment decolorization and haze formation in red wines, and on their functionality

    • Principal Investigator
      YOKOTSUKA Koki
    • Project Period (FY)
      1998 – 1999
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      University of Yamanashi

All 2011 2005 2004 2003

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] ブドウ果実キチナーゼの品種間比較2005

    • Author(s)
      高柳 勉, 相川大介, 奥田 徹, 横塚弘毅
    • Journal Title

      日本ブドウ・ワイン学会誌 16

      Pages: 9-13

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14360018
  • [Journal Article] Comparison of Chitinases in Grape Skins of Four Grape Cultivars2005

    • Author(s)
      Takayanagi, T., D.Aikawa, T.Okuda, K.Yokotsuka
    • Journal Title

      Journal of ASEV Japan 16

      Pages: 9-13

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14360018
  • [Journal Article] ブドウ果実キチナーゼの品種間比較2005

    • Author(s)
      高柳 勉, 相川大介, 奥田 徹, 横塚弘毅
    • Journal Title

      日本ブドウ・ワイン学会誌 16(1)

      Pages: 9-13

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14360018
  • [Journal Article] 非ヴィニフェラ系ブドウを用いた高リスベラトロールワインの製造2004

    • Author(s)
      田島大敬, 奥田徹, 久本雅嗣, 松土俊秀, 高柳勉, 横塚弘毅
    • Journal Title

      日本ブドウ・ワイン学会誌 15(2)

      Pages: 121-122

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580096
  • [Journal Article] Production of Wine Containing Large Amount of Resveratrol from Non-Vitis vinifera Grape2004

    • Author(s)
      Hirotaka TAJIMA, Tohru OKUDA, Masashi HISAMOTO, Toshihide MATSUDO, Tsutomu TAKAYANAGI, Koki YOKOTSUKA
    • Journal Title

      J.ASEV Jpn. 15(3)

      Pages: 121-122

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580096
  • [Journal Article] ブドウクラスIIIキチナーゼアミノ酸配列の品種間比較2004

    • Author(s)
      高柳 勉, 阿野明彦, 奥田 徹, 横塚弘毅
    • Journal Title

      日本ブドウ・ワイン学会誌 15(1)

      Pages: 29-33

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14360018
  • [Journal Article] 非ビニフェラ系ブドウを用いた高リスベラトロールワインの製造2004

    • Author(s)
      田島大敬, 奥田徹, 久本雅嗣, 松土俊秀, 高柳勉, 横塚弘毅
    • Journal Title

      日本ブドウ・ワイン学会誌 15

      Pages: 121-122

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580096
  • [Journal Article] Comparative Analysis of Amino Acid Sequences of Class III Chitinase from Vitis Species2004

    • Author(s)
      Takayanagi, T., A.Ano, T.Okuda, K.Yokotsuka
    • Journal Title

      Journal of ASEV Japan 15

      Pages: 29-33

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14360018
  • [Journal Article] Characterization of a class III chitinase from Vitis vinifera cv. Koshu2003

    • Author(s)
      Ano, A., Takayanagi, T., Uchibori, T., Okuda, T., Yokotsuka, K.
    • Journal Title

      Journal of Bioscience and Bioengineering 95(6)

      Pages: 645-647

    • NAID

      110002665143

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14360018
  • [Journal Article] Characterization of a class III chitinase from Vitis vinifera cv.Koshu2003

    • Author(s)
      Ano, A., Takayanagi, T., Uchibori, T., Okuda, T., Yokotsuka, K.
    • Journal Title

      Journal of Bioscience and Bioengineering 95

      Pages: 645-647

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14360018
  • [Presentation] 'マスカット・ベリーA'ブドウの香気成分分析2011

    • Author(s)
      高柳勉、曾根あゆみ、鈴木俊二
    • Organizer
      園芸学会平成23年度春季大会
    • Place of Presentation
      宇都宮大学
    • Year and Date
      2011-03-20
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20580024
  • 1.  OKUDA Toru (10252008)
    # of Collaborated Projects: 7 results
    # of Collaborated Products: 10 results
  • 2.  YOKOTSUKA Koki (60020450)
    # of Collaborated Projects: 4 results
    # of Collaborated Products: 7 results
  • 3.  HIGUCHI Keiichi (20173156)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  MAEDA Shuichiro (10117244)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  SUZUKI Shunji (60372728)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 6.  URASE Taro (60272366)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  HISAMOTO Masashi (00377590)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results

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