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YAMANAKA Natsumi  山中 なつみ

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… Alternative Names

山中 なつみ  ヤマナカ ナツミ

外狩 なつみ  トガリ ナツミ

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Researcher Number 00257528
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 名古屋葵大学, 健康科学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2015 – 2016: 名古屋女子大学, 家政学部, 教授
2014: 中部大学, 応用生物学部, 教授
2010: 中部大学, 応用生物学部, 教授
2010: Gifu Women's University, 応用生物学部, 教授
2006 – 2009: 岐阜女子大学, 家政学部, 教授 … More
2003 – 2004: Gifu Women's University, Department of Home Economics, Associate Professor, 家政学部, 助教授
2002 – 2003: 岐阜女子大学, 家政学部, 講師
2001: 岐阜女子大学, 家政学部, 助手
1994: 岐阜女子大学, 家政学部, 助手 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / 食生活 / 家政学
Except Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / 食生活 / Eating habits
Keywords
Principal Investigator
粘度 / 腸内発酵 / 短鎖脂肪酸 / 消化吸収率 / 食物繊維 / ラット / 電子レンジ加熱 / 蒸し加熱 / 保水性 / さつまいも … More / 結腸 / 不溶性食物繊維 / 血中脂質 / digestibility / fermentability / microwave-heating / steaming / sweet potato / viscosity / insoluble dietary fiber / soluble dietary fiber / 消化率 / 水溶性食物繊維 / 糊化度 / レジスタントスターチ / ピラフ / 白飯 / 盲腸 / 食後血糖値 / 米 / 粘膜 / 消化管組織 / カサ / 消化管内容物 / 腸内細菌 / 膵液酵素 / 消化性 / アルギン酸 / 盲腸内発酵 / 難消化性多糖 / メカブ / 発酵 / アントシアン / 色素 / テクスチャー / 加熱吸収率 / 古代米 … More
Except Principal Investigator
乳化性 / コレステロール / 起泡性 / 鶏卵 / ラット / blood cholesterol / allergy / ovomucoid / phospholipid / emulsifying property / foaming property / heat-coagulation / chicken egg / 粘性 / アレルギー強度 / アミノ酸組成 / 血中コレステロール / アレルギー / オボムコイド / リン脂質 / 熱凝固性 / Rheology / Cecal Fermentatio / Gastrointestinal Tracts / β-Glucan / Pectin / Cellulose / Boiled Rice / Rice / 消化吸収率 / 凍結切片 / 胚乳細胞 / ヘミセルロース / 物性 / 腸内発酵性 / 消化管組織 / β-グルカン / ペクチン / セルロース / 飯 / 米 / 卵 / 希釈性 / 熱変性 / リポタンパク質 / 卵黄 / 卵白 / 海藻 / 褐藻類 / ICP-MS / 放射化分析 / 調理方法 / ミネラル / ヒ素 / アカモク / ヒジキ Less
  • Research Projects

    (9 results)
  • Research Products

    (28 results)
  • Co-Researchers

    (5 People)
  •  Changes in the properties of protein with food preparation affect its inhibitory action on elevation in blood cholesterol levels

    • Principal Investigator
      OGAWA Noriko
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Chubu University
  •  Is it possible that cooking conditions control the physiological effects of dietary fiber?Principal Investigator

    • Principal Investigator
      YAMANAKA Natsumi
    • Project Period (FY)
      2008 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Gifu Women's University
  •  Biochemical and cookery behavior of arsenic in seaweeds, Hijiki (Sargassum fusiforme) and Akamoku (Sargassum horneri)

    • Principal Investigator
      片山 洋子
    • Project Period (FY)
      2006 – 2008
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Osaka Aoyama University
  •  Combined research for functionality developing of egg

    • Principal Investigator
      OGAWA Noriko
    • Project Period (FY)
      2006 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Gifu Women's University
  •  Influence of cooking and intake method on physiology function appearance of dietary fiberPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      YAMANAKA Natsumi
    • Project Period (FY)
      2006 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Gifu Women's University
  •  不溶性食物繊維による消化管内容物の物理的性状変化が消化管の形態と機能に及ぼす影響Principal Investigator

    • Principal Investigator
      山中 なつみ
    • Project Period (FY)
      2003 – 2004
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Gifu Women's University
  •  Behavior during preparation and physiological effect of dietary fiber in rice

    • Principal Investigator
      OGAWA Noriko
    • Project Period (FY)
      2002 – 2003
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Gifu Wmen's University
  •  メカブ粘性物質の摂取が消化吸収機能に及ぼす影響Principal Investigator

    • Principal Investigator
      山中 なつみ
    • Project Period (FY)
      2001 – 2002
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Gifu Women's University
  •  古代米構成成分の理化学的研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      外狩 なつみ
    • Project Period (FY)
      1994
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Gifu Women's University

All 2015 2011 2010 2009 2008 2007 2005 2004

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] さつまいもの加熱調理が食物繊維の生理作用に及ぼす影響2010

    • Author(s)
      山中なつみ, 大場君枝, 小川宣子
    • Journal Title

      岐阜女子大学紀要 第39号

      Pages: 49-58

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500693
  • [Journal Article] さつまいもの加熱調理が食物繊維の生理作用に及ぼす影響2010

    • Author(s)
      山中なつみ,大場君枝,小川宣子
    • Journal Title

      岐阜女子大学紀要 第39号

      Pages: 49-58

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500693
  • [Journal Article] Comparative Studies on the Content of Phosphatidylcholine from Chicken Egg Yolk of Difference Strains2008

    • Author(s)
      Y. Itoh, N. Yamanaka, N. Ogawa
    • Journal Title

      Bulletin of Gifu Women's University 37

      Pages: 15-18

    • NAID

      110006595547

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18300251
  • [Journal Article] 異なる鶏種の鶏が産卵した卵の卵黄中のホスファチジルコリン含量の比較2008

    • Author(s)
      伊藤 敬恵、山中 なつみ、小川 宣子
    • Journal Title

      岐阜女子大学紀要 37

      Pages: 15-18

    • NAID

      110006595547

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18300251
  • [Journal Article] 異なる鶏種の鶏が産卵した卵の卵黄中のホスファチジルコリン含量の比較2008

    • Author(s)
      伊藤敬恵、山中なつみ、小川宣子
    • Journal Title

      岐阜女子大学紀要 37号

      Pages: 15-18

    • NAID

      110006595547

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18300251
  • [Journal Article] いつまいもの加熱調理及び保存による食物繊維の性状変化2007

    • Author(s)
      大場君枝, 山中なつみ, 小川宣子
    • Journal Title

      岐阜女子大学紀要 第36号

      Pages: 115-120

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500608
  • [Journal Article] さつまいもの加熱調理及び保存による食物繊維の性状変化2007

    • Author(s)
      大場 君枝、山中 なつみ、小川 宣子
    • Journal Title

      岐阜女子大学紀要 第36号

      Pages: 115-120

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500608
  • [Journal Article] 消化管組織における構造変化の評価(第2報)2005

    • Author(s)
      大場君枝, 稲垣明子, 山中なつみ, 小川宣子
    • Journal Title

      岐阜女子大学紀要 第34号

      Pages: 75-78

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15700480
  • [Journal Article] 消化管内容物の物理的性質が消化管の形態と機能に及ぼす影響(III)2004

    • Author(s)
      山中なつみ, 大場君枝, 稲垣明子, 坂田隆, 小川宣子
    • Journal Title

      日本家政学会中部支部第50回記念大会研究発表要旨

      Pages: 10-10

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15700480
  • [Presentation] 鶏卵の調理に伴うタンパク質の性状変化が血中コレステロール濃度上昇抑制作用に及ぼす影響2015

    • Author(s)
      小川宣子、山中なつみ、小林由実
    • Organizer
      平成27年度本調理科学会東海・北陸支部、近畿支部合同研究発表会
    • Place of Presentation
      近江町交流プラザ(石川県・金沢市)
    • Year and Date
      2015-07-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350108
  • [Presentation] 調理に伴うタンパク質の性状変化が血中コレステロール濃度上昇抑制作用に及ぼす影響2015

    • Author(s)
      山中なつみ 小林由実 小川宣子
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      近江町交流プラザ(石川県金沢市青草町)
    • Year and Date
      2015-07-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350108
  • [Presentation] 加熱調理がさつまいものルミナコイドの生理作用に及ぼす影響2011

    • Author(s)
      山中なつみ、山田和,小川宣子
    • Organizer
      第65回日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大学
    • Year and Date
      2011-05-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500693
  • [Presentation] 炊飯方法の違いが飯のルミナコイドに及ぼす影響2010

    • Author(s)
      山中なつみ、山田和,小川宣子
    • Organizer
      平成22年度日本調理科学会東海・北陸支部研究発表会
    • Place of Presentation
      仁愛大学
    • Year and Date
      2010-07-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500693
  • [Presentation] 炊飯方法の違いが飯のルミナコイドに及ぼす影響2010

    • Author(s)
      山中なつみ, 山田和, 小川宣子
    • Organizer
      平成22年度日本調理科学会東海・北陸支部研究発表会
    • Place of Presentation
      仁愛大学(福井県)
    • Year and Date
      2010-07-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500693
  • [Presentation] 食物繊維の生理作用に及ぼす調理の影響-さつまいもの加熱調理-2009

    • Author(s)
      山中なつみ,大場君枝,小川宣子
    • Organizer
      日本食物繊維学会第14回学術集会
    • Place of Presentation
      岐阜大学
    • Year and Date
      2009-10-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500693
  • [Presentation] 炊飯条件の違いが飯に含まれる食物繊維の性状に及ぼす影響2008

    • Author(s)
      山中なつみ,大場君枝,小川宣子
    • Organizer
      日本調理科学会平成20年度大会
    • Place of Presentation
      椙山女学園大学
    • Year and Date
      2008-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500693
  • [Presentation] 加熱調理法の異なるさつまいのも摂取がラットの消化管の形態と機能に及ぼす影響2008

    • Author(s)
      大場君枝、山中なつみ、小川宣子
    • Organizer
      日本家政学会中部支部平成19年度家政学関連院生・学生研究発表会
    • Place of Presentation
      岐阜女子大学文化情報研究センター
    • Year and Date
      2008-03-03
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500608
  • [Presentation] Is it possible that cooking conditions control the physiological effects of dietary fiber?2008

    • Author(s)
      N.Yamanaka, K.Ohba, Y.Itoh, N.Ogawa
    • Organizer
      International Federation for HomeEconomics World Congress 2008
    • Place of Presentation
      Lucerne, Switzerland
    • Year and Date
      2008-07-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500693
  • [Presentation] Is it possible that cooking conditions control the physiological effects of dietary fiber?2008

    • Author(s)
      N. Yamanaka, K. Ohba, Y. Itoh, N. Ogawa
    • Organizer
      International Federation for Home Economics World Congress 2008
    • Place of Presentation
      Lucerne, Switzerland
    • Year and Date
      2008-07-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500693
  • [Presentation] Is it possible that cooking conditions control the physiological effects of dietary fiber?2008

    • Author(s)
      N. Yamanaka, K. Ohba, Y. Itoh, N. Ogawa
    • Organizer
      International Federation for Home, Economics World Congress 2008
    • Place of Presentation
      Lucerne, Switzerland
    • Year and Date
      2008-07-29
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500608
  • [Presentation] Is it possible that cooking conditions control the physiological effects of dietary fiber2008

    • Author(s)
      N.Yamanaka, K.Ohba, Y.Itoh and N.Ogawa
    • Organizer
      International Federation for Home Economics World Congress 2008
    • Place of Presentation
      Lucerne,Switzerland
    • Year and Date
      2008-07-29
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500608
  • [Presentation] Effect of the intake of sweet potato cooked by different methods on the structure and function of digestive organs in rats2008

    • Author(s)
      K. Ohba, N.Yamanaka, N. Ogawa
    • Organizer
      Japan Society of Home Economics Chubu Branch, 2007 Student Research Conference for Home Economics
    • Place of Presentation
      Gifu Women's University
    • Year and Date
      2008-03-03
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500608
  • [Presentation] 加熱調理法の異なるさつまいのも摂取がラットの消化管の形態と機能に及ぼす影響2008

    • Author(s)
      大場 君枝、山中 なつみ、小川 宣子
    • Organizer
      日本家政学会中部支部平成19年度家政学関連院生・学生研究発表会
    • Place of Presentation
      岐阜女子大学 文化情報研究センター
    • Year and Date
      2008-03-03
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500608
  • [Presentation] 調理が消化吸収に及ぼす影響2008

    • Author(s)
      山中なつみ
    • Organizer
      日本調理科学会平成20年度大会シンポジウム
    • Place of Presentation
      椙山女学園大学
    • Year and Date
      2008-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500693
  • [Presentation] Effect of the egg white intake on the cholesterol metabolism in rats2007

    • Author(s)
      N. Yamanaka, Y. Itoh, K. Ohba, N. Ogawa
    • Organizer
      9th Conference of the Japan Society of Home Economics
    • Place of Presentation
      Nagaragawa Convention Center
    • Year and Date
      2007-05-12
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18300251
  • [Presentation] 異なる鶏種の鶏が産卵した卵のホスファチジルコリン含量の比較2007

    • Author(s)
      伊藤 敬恵、山中 なつみ、小川 宣子
    • Organizer
      日本家政学会中部支部第52回大会
    • Place of Presentation
      名古屋学芸大学
    • Year and Date
      2007-09-15
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18300251
  • [Presentation] 鶏卵の摂取がラットの血中コレステロール濃度に及ぼす影響2007

    • Author(s)
      山中 なつみ、伊藤 敬恵、大場 君枝、小川 宣子
    • Organizer
      日本家政学会第59回大会
    • Place of Presentation
      長良川国際会議場
    • Year and Date
      2007-05-12
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18300251
  • [Presentation] Comparative Studies on the Content of Phosphatidylcholine from Chicken Egg of Difference Strains2007

    • Author(s)
      Y. Itoh, N. Yamanaka, N. Ogawa
    • Organizer
      52th Conference of the Japan Society of Home Economics Chubu Branch
    • Place of Presentation
      Nagoya University of Arts and Sciences
    • Year and Date
      2007-09-15
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18300251
  • 1.  OGAWA Noriko (30139901)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 9 results
  • 2.  TAKAHASHI Toru (80324292)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  片山 洋子 (50047049)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  山口 容子 (40285474)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  小林 由実 (40512108)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results

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