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ISHIKAWA Shinichi  石川 伸一

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ISHIKAWA Shin-ichi  石川 伸一

石川 伸一  イシカワ シンイチ

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Researcher Number 00327462
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 宮城大学, 食産業学群, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2020 – 2024: 宮城大学, 食産業学群, 教授
2021: 宮城大学, 食産業学群(部), 教授
2017 – 2019: 宮城大学, 食産業学群(部), 教授
2015 – 2016: 宮城大学, 食産業学部, 准教授
2010 – 2012: Kitasato University, 食産業学部, 准教授 … More
2008 – 2009: Kitasato University, 獣医学部, 講師
2005: 北里大, 獣医畜産学部, 講師
2004: 北里大学, 獣医畜産学部, 講師 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Zootechnical science/Grassland science / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Medium-sized Section 8:Sociology and related fields / Eating habits
Except Principal Investigator
Medium-sized Section 1:Philosophy, art, and related fields / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Clinical nursing
Keywords
Principal Investigator
料理 / 食品構造 / 浸透 / ハイパースペクトルイメージング / 構造 / 料理の式 / 畜産食品 / ホスビチン / 培養肉 / 代替肉 … More / 受容性 / フードテック / 料理レシピ / 漬物 / きょうの料理 / 素人庖丁 / 江戸 / 料理の構造 / 分子調理 / 料理構造 / 記号化 / レシピ / 食品組織 / 煮物 / ハイパースペクトルカメラ / 可視化 / 成分分布 / 揚げ物 / 料理分類 / プロテオーム解析 / 卵 / バイオマーカー / プロテオミクス / 抗がん作用 / インターロイキン-8 / ホスホセリン / 免疫賦活 / 卵黄 / ペプチド / 抗酸化 / 畜産産品 / 免疫賦活化作用 / 抗炎症作用 / 抗酸化作用 / プレバイオティクス / 便秘改善 / 短鎖脂肪酸 / 卵黄タンパク質 / レジスタントプロテイン … More
Except Principal Investigator
経済 / レジリエンス / ファシリテーション / 学祭 / 技術 / 情報 / 倫理 / 食農 / 移動 / 食 / 人工物 / 観光 / 持続可能性 / 都市 / 科学 / おいしさ / 料理 / 見える化 / アンケート / 官能評価 / 体験講座 / 数値化 / 成分分析 / 教育活動 / 協働 / 料理人 / 嗜好成分 / 分子調理 / コンソメスープ / 非熟練者 / 熟練者 / 増悪予防 / 慢性心不全 / 患者教育 / 自己管理支援 / 循環器看護 / 地域性 / 心不全 Less
  • Research Projects

    (9 results)
  • Research Products

    (61 results)
  • Co-Researchers

    (15 People)
  •  フードテックによる「新しい食」を用いた料理の受容性に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      石川 伸一
    • Project Period (FY)
      2024 – 2026
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Miyagi University
  •  Interdisciplinary Research on Ethical Transformations of Cities

    • Principal Investigator
      神崎 宣次
    • Project Period (FY)
      2021 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Research (Pioneering)
    • Review Section
      Medium-sized Section 1:Philosophy, art, and related fields
    • Research Institution
      Nanzan University
  •  Quantification and visualization of preferences of cuisines using molecular cooking methods in cooperation with chefs and researchers

    • Principal Investigator
      Tominaga Mihoko
    • Project Period (FY)
      2020 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Hiroshima University
  •  Research on elucidating the characteristics of cuisine through the symbolization of cooking recipesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Ishikawa Shin-ichi
    • Project Period (FY)
      2018 – 2020
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Research (Exploratory)
    • Review Section
      Medium-sized Section 8:Sociology and related fields
    • Research Institution
      Miyagi University
  •  Development of a community-based self-management support program for patients with chronic heart failure

    • Principal Investigator
      YOSHIDA Toshiko
    • Project Period (FY)
      2016 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Clinical nursing
    • Research Institution
      St. Luke's International University
      Miyagi University
  •  Classification of Japanese dishes using culinary formalismPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      ISHIKAWA Shin-ichi
    • Project Period (FY)
      2015 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Miyagi University
  •  Biomarker Analysis by Proteomics for Improvement in Food Quality and Function of Animal Foods ProductsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      ISHIKAWA Shin-ichi
    • Project Period (FY)
      2011 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Zootechnical science/Grassland science
    • Research Institution
      Miyagi University
  •  畜産食品タンパク質をモデルとした合成ペプチドによる生体調節機能の解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      ISHIKAWA Shin-ichi
    • Project Period (FY)
      2008 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Zootechnical science/Grassland science
    • Research Institution
      Kitasato University
  •  レジスタントプロテインとしての卵黄タンパク質ホスビチンの新規生理作用に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      石川 伸一
    • Project Period (FY)
      2004 – 2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Zootechnical science/Grassland science
    • Research Institution
      Kitasato University

All 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2012 2011 2010 2009 2008

All Journal Article Presentation Book Patent

  • [Book] 分子調理の日本食2021

    • Author(s)
      石川伸一、石川繭子、桑原 明
    • Total Pages
      160
    • Publisher
      オライリー・ジャパン
    • ISBN
      4873119480
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K18607
  • [Book] 「食べること」の進化史2019

    • Author(s)
      石川伸一
    • Total Pages
      312
    • Publisher
      光文社
    • ISBN
      4334044115
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K18607
  • [Book] 食感をめぐるサイエンス2019

    • Author(s)
      石川, 伸一, 萱島, 知子, 島田, 良子, 冨永, 美穂子, 山下, 絵美, 湯浅, 正洋(担当:共訳)(原著:オーレ・G・モウリットセン, クラフス・ストルベク)
    • Total Pages
      344
    • Publisher
      化学同人
    • ISBN
      475982006X
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K18607
  • [Book] 機能性ペプチドの最新応用技術-食品・化粧品・ペットフードヘの展開-2009

    • Author(s)
      石川伸一(分担)
    • Total Pages
      334
    • Publisher
      シーエムシー出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Book] 免疫調節ペプチド(機能性ペプチドの最新応用技術 食品・化粧品・ペットフードへの展開)2009

    • Author(s)
      石川伸一(分担執筆)
    • Publisher
      シーエムシー出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Journal Article] 「新規開発食品」の受容拡大を模索する 消費者との対話の深化に向けて2023

    • Author(s)
      石川伸一
    • Journal Title

      Bioscience & Industry

      Volume: 81(4)

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K18114
  • [Journal Article] Effects of Low-temperature Long-time Sous-vide Cooking on the Physicochemical and Sensory Characteristics of Beef and Pork Shank2020

    • Author(s)
      Saito Kumi、Yoshinari Manami、Ishikawa Shin-ichi
    • Journal Title

      Journal of Culinary Science & Technology

      Volume: 19 Issue: 2 Pages: 1-15

    • DOI

      10.1080/15428052.2020.1821859

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K18607
  • [Journal Article] Effects of low temperature-long time treatments on physicochemical and sensory properties of <i>sous-vide</i> cooked apples2020

    • Author(s)
      Saito Kumi、Yoshinari Manami、Ishikawa Shin-ichi
    • Journal Title

      Journal for the Integrated Study of Dietary Habits

      Volume: 31 Issue: 3 Pages: 123-130

    • DOI

      10.2740/jisdh.31.3_123

    • NAID

      130007980525

    • ISSN
      1346-9770, 1881-2368
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K18607
  • [Journal Article] Symposiums/Emergency Food and Nutrition2019

    • Author(s)
      石川伸一
    • Journal Title

      Journal of Food System Research

      Volume: 26 Issue: 3 Pages: 194-200

    • DOI

      10.5874/jfsr.26.3_194

    • NAID

      130007786588

    • ISSN
      1341-0296, 1884-5118
    • Language
      Japanese
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K18607
  • [Journal Article] 新技術と研究紹介 料理と科学のおいしい出会い2019

    • Author(s)
      石川 伸一
    • Journal Title

      明日の食品産業

      Volume: 5 Pages: 25-32

    • NAID

      40021908973

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K18607
  • [Journal Article] 分子調理学のすすめ2019

    • Author(s)
      石川伸一
    • Journal Title

      Journal of Home Economics of Japan

      Volume: 70 Issue: 10 Pages: 692-695

    • DOI

      10.11428/jhej.70.692

    • NAID

      130007741324

    • ISSN
      0913-5227, 1882-0352
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K18607
  • [Journal Article] 「スイーツや料理をおいしく感じる」科学2019

    • Author(s)
      石川伸一
    • Journal Title

      化学と教育

      Volume: 67 Pages: 371-373

    • NAID

      130007883532

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K18607
  • [Journal Article] Proteomic Analysis of Hen Egg for Improvement of Food Quality and Functionality of Egg Products2012

    • Author(s)
      石川伸一
    • Journal Title

      Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi

      Volume: 59 Issue: 5 Pages: 231-235

    • DOI

      10.3136/nskkk.59.231

    • NAID

      10030655480

    • ISSN
      1341-027X, 1881-6681
    • Language
      Japanese
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780268
  • [Journal Article] Heme induces DNA damage and hyperproliferation of colonic epithelial cells via hydrogen peroxide produced by heme oxygenase: a possible mechanism of heme-induced colon cancer2010

    • Author(s)
      Ishikawa S, Tamaki S, Ohata M, Arihara K, Itoh M
    • Journal Title

      Molecular Nutrition and Food Research 54(8)

      Pages: 1182-1191

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Journal Article] 鶏肉あるいは鰹肉をパパインで分解して調製したペプチド性キャットフード素材の嗜好性に対する影響2010

    • Author(s)
      大畑素子, 有原圭三, 石川伸一, 伊藤良
    • Journal Title

      ペット栄養学会誌

      Volume: 13 Pages: 1-13

    • NAID

      130004951805

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Journal Article] Photodynamic antimicrobial activity of avian eggshell pigments2010

    • Author(s)
      Shin-ichi ISHIKAWA, et al.
    • Journal Title

      FEBS Letters 584

      Pages: 770-774

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Journal Article] Heme induces DNA damage and hyperproliferation of colonic epithelial cells via hydrogen peroxide produced by heme oxygenase : a possible me chanism of heme-induced colon cancer2010

    • Author(s)
      Ishikawa S, Tamaki S, Ohata M, Arihara K, Itoh M
    • Journal Title

      Molecular Nutrition and Food Research

      Volume: 54 Pages: 1182-1191

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Journal Article] Photodynamic antimicrobial activity of avian eggshell pigments2010

    • Author(s)
      Ishikawa S, Suzuki K, Fukuda E, Arihara K, Yamamoto Y, Mukai T, Itoh M
    • Journal Title

      FEBS Letters 584(4)

      Pages: 770-774

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Journal Article] 鶏肉あるいは鰹肉をパパインで分解して調製したペプチド性キャットフード素材の嗜好性に対する影響2010

    • Author(s)
      大畑素子, 有原圭三, 石川伸一, 伊藤良
    • Journal Title

      ペット栄養学会誌 13(1)

      Pages: 1-13

    • NAID

      130004951805

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Journal Article] Egg yolk proteins suppress azoxymethane-induced aberrant crypt foci formation and cell proliferation in the colon of rats2009

    • Author(s)
      Shin-ichi ISHIKAWA
    • Journal Title

      Nutrition Research 29

      Pages: 64-69

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Journal Article] Egg yolk proteins suppress azoxymethane-induced aberrant crypt foci formation and cell proliferation in the colon of rats2009

    • Author(s)
      Ishikawa S, Asano T, Takenoshita S, Nozawa Y, Arihara K, Itoh M
    • Journal Title

      Nutrition Research 29(1)

      Pages: 64-69

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Journal Article] Molecular species-specific differences in composition of triacylglycerols of mouse adipose tissue and diet2008

    • Author(s)
      Suzuki S, Ishikawa S, Arihara K, Itoh M
    • Journal Title

      Nutrition Research 28(4)

      Pages: 258-262

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Journal Article] Continuous change in triacylglycerol molecular species composition by fatty acids in prcine adipocytes2008

    • Author(s)
      Suzuki S, Ishikawa S, Arihara K, Itoh M
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 72(5)

      Pages: 1212-1218

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Patent] 上皮成長因子受容体に対する卵黄抗体およびその用途2009

    • Inventor(s)
      石川伸一、大畑素子、有原圭三、伊藤良
    • Industrial Property Number
      2009-174415
    • Filing Date
      2009-07-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Patent] コラーゲンを原料とする保健的機能性と嗜好性向上効果を備えた食品・ペットフード素材2008

    • Inventor(s)
      有原圭三、新井健夫、大畑素子、石川伸一、伊藤良
    • Industrial Property Number
      2008-273268
    • Filing Date
      2008-10-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Presentation] フードテックの現状と課題2023

    • Author(s)
      石川伸一
    • Organizer
      日本食品科学工学会 70周年記念シンポジウム
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K18114
  • [Presentation] コンソメスープ調製過程の化学成分変化と熟練者における完成度の判断基準の可視化2023

    • Author(s)
      冨永美穂子,迫井千晶,山田研,秋元真一郎,来島壮,石川伸一,湯浅正洋
    • Organizer
      一般社団法人 日本調理科学会 2023年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02324
  • [Presentation] 新規開発食品の社会受容について考える2023

    • Author(s)
      石川伸一
    • Organizer
      第75回 日本生物工学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K18114
  • [Presentation] フードテックの倫理2022

    • Author(s)
      石川伸一、太田和彦
    • Organizer
      応用哲学会第14回研究大会 ワークショップ「都市のための応用哲学のいくつかの話題」
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K18114
  • [Presentation] 熟練者および非熟練者調製コンソメスープの化学成分と嗜好性2021

    • Author(s)
      冨永美穂子,迫井千晶,山田研,秋元真一郎,来島壮,石川伸一,湯浅正洋
    • Organizer
      (一社)日本調理科学会2021年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02324
  • [Presentation] 種々のビーフコンソメの呈味特性2021

    • Author(s)
      湯浅正洋,迫井千晶,山田研,秋元真一郎,来島壮,石川伸一,冨永美穂子
    • Organizer
      (一社)日本調理科学会2021年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02324
  • [Presentation] 非常の食と栄養学 -震災の経験を踏まえて-2019

    • Author(s)
      石川伸一
    • Organizer
      日本フードシステム学会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K18607
  • [Presentation] 豆乳および牛乳エスプーマへの増粘剤添加が物理化学および官能特性に及ぼす影響2019

    • Author(s)
      濟渡 久美, 長谷川 莉子, 石川 伸一
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K18607
  • [Presentation] ハイパースペクトルイメージングを用いた漬物における成分の浸透の可視化2019

    • Author(s)
      石川 伸一, 小室 綾菜
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K18607
  • [Presentation] テーラーメイド食品としての「デザイナーエッグ」2018

    • Author(s)
      石川 伸一
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K12359
  • [Presentation] 揚げ物における油および煮物における煮汁の浸透の観察 ~食品における成分分布の可視化に向けて~2017

    • Author(s)
      濟渡 久美、三浦 春菜、石川 伸一
    • Organizer
      日本調理科学会平成29年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K12359
  • [Presentation] 食品構造に着目した「料理の式」の作成および新規料理開発法の提案2016

    • Author(s)
      石川伸一、猿舘小夏
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      名古屋学芸大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K12359
  • [Presentation] あんの品質に関わるあん粒子の組織学および分子論的解析2016

    • Author(s)
      石川伸一、金野美聡
    • Organizer
      日本調理科学会 東北・北海道支部会
    • Place of Presentation
      仙台市
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K12359
  • [Presentation] 料理の構造に基づいた新規料理分類法の開発2015

    • Author(s)
      石川 伸一、海野 玖仁湖、猿舘 小夏、小泉 玲子、住 正宏
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      静岡県立大学
    • Year and Date
      2015-08-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K12359
  • [Presentation] 組織構造観察による料理の式化および分類2015

    • Author(s)
      猿舘 小夏、海野 玖仁湖、小泉 玲子、住 正宏、石川 伸一
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      静岡県立大学
    • Year and Date
      2015-08-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K12359
  • [Presentation] DISULFIDE PROTEOMICS OF WHEAT AND SOYBEAN PROTEINS IN FOOD PROCESSING2012

    • Author(s)
      Shin-ichi Ishikawa, Ran Nakamura, Saori Miyagawa (Shin-ichi Ishikawa)
    • Organizer
      16th IUFoST (International Union of Food Science and Technology)
    • Place of Presentation
      Foz do Igua&#231;u, Parana State, Brazil
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780268
  • [Presentation] 鶏卵タンパク質分解物およびホスビチンの抗炎症作用2012

    • Author(s)
      田中翔子、齋藤一成、高部祐允、升本早枝子、 石川伸一
    • Organizer
      日本農芸化学会第2012年度大会
    • Place of Presentation
      京都市
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780268
  • [Presentation] 蛍光二次元電気泳動による鶏卵卵白タンパク質のプロテオーム解析2012

    • Author(s)
      石川伸一、橋ヶ谷晃史、半田明弘
    • Organizer
      日本食品科学工学会第59回大会
    • Place of Presentation
      藤女子大学(札幌)
    • Year and Date
      2012-08-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780268
  • [Presentation] 鶏卵タンパク質分解物による抗炎症作用2012

    • Author(s)
      菅野祥吾、 田中翔子、 高部祐允、 升本早枝子 、石川伸一
    • Organizer
      日本畜産学会第115回大会
    • Place of Presentation
      名古屋市
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780268
  • [Presentation] Disulfide proteomics of wheat and soybean proteins in food processing2012

    • Author(s)
      Shin-ichi Ishikawa、Ran Nakamura、Saori Miyagawa
    • Organizer
      16th IUFoST (International Union of Food Science and Technology
    • Place of Presentation
      Foz do Iguacu (Brazil)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780268
  • [Presentation] 蛍光二次元電気泳動による鶏卵卵白タンパク質のプロテオーム解析2012

    • Author(s)
      石川伸一、橋ヶ谷晃史、半田明弘(石川伸一)
    • Organizer
      日本食品科学工学会第59回大会
    • Place of Presentation
      藤女子大学(札幌)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780268
  • [Presentation] 鶏卵タンパク質分解物による炎症性サイトカイン抑制効果2011

    • Author(s)
      高部祐允、大庭清香、 石川伸一、升本早枝子
    • Organizer
      日本畜産学会第114回大会
    • Place of Presentation
      青森県十和田市
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780268
  • [Presentation] 卵製品の品質・機能向上を目的とした鶏卵卵白タンパク質のプロテオーム解析2011

    • Author(s)
      石川伸一
    • Organizer
      日本食品科学工学会第58回大会 研究小集会(招待講演)
    • Place of Presentation
      仙台市
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780268
  • [Presentation] 牛乳タンパク質分解物による炎症性サイトカイン抑制効果2011

    • Author(s)
      田中翔子、高部祐允、升本早枝子、 石川伸一
    • Organizer
      日本畜産学会第114回大会
    • Place of Presentation
      青森県十和田市
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780268
  • [Presentation] 貯蔵中における鶏卵卵白タンパク質のプロテオーム解析2010

    • Author(s)
      石川伸一
    • Organizer
      平成22年度日本食品科学工学会東北支部大会
    • Place of Presentation
      福島
    • Year and Date
      2010-10-16
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Presentation] 牛肉の真空熟成および牛肉ホモジネート貯蔵におけるプロテオーム解析2010

    • Author(s)
      石川伸一、高部祐允、大畑素子、有原圭三、伊藤良
    • Organizer
      日本畜産学会第112回大会
    • Place of Presentation
      明治大学
    • Year and Date
      2010-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Presentation] 卵殻色素の光依存的抗菌作用2010

    • Author(s)
      石川伸一, ら
    • Organizer
      日本畜産学会第112回大会
    • Place of Presentation
      明治大学(東京)
    • Year and Date
      2010-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Presentation] 牛肉熟成と牛肉ホモジネート貯蔵のプロテオーム解析2010

    • Author(s)
      高部祐允、工藤謙一、伊藤良、 石川伸一
    • Organizer
      日本食品工学会第11回(2010年度)年次大会
    • Place of Presentation
      東京海洋大学
    • Year and Date
      2010-08-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Presentation] 卵殻色素の光依存的抗菌作用2010

    • Author(s)
      石川伸一、大畑素子、有原圭三、伊藤良
    • Organizer
      日本畜産学会第112回大会
    • Place of Presentation
      明治大学
    • Year and Date
      2010-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Presentation] ウシ初乳、移行乳および常乳のプロテオーム解析2009

    • Author(s)
      石川伸一、植竹博基、大畑素子、有原圭三、伊藤良
    • Organizer
      日本畜産学会第110回大会
    • Place of Presentation
      藤沢
    • Year and Date
      2009-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Presentation] 鶏卵卵白タンパク質の貯蔵中のプロテオーム解析2009

    • Author(s)
      鷹觜勇宜、石川伸一、岡庭希、大畑素子、有原圭三、伊藤良
    • Organizer
      日本畜産学会第110回大会
    • Place of Presentation
      藤沢
    • Year and Date
      2009-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Presentation] 卵白タンパク質ペプシン分解物は腸管上皮細胞における酸化ストレス誘導によるインターロイキン8の産生を抑制する2009

    • Author(s)
      石川伸一
    • Organizer
      日本農芸化学会2009年度大会
    • Place of Presentation
      マリンメッセ福岡(福岡市)
    • Year and Date
      2009-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Presentation] Peptidomic analysis of immunoglobulin E-epitopes using an egg white allergy model in Brown Norway rats2009

    • Author(s)
      Ishikawa S, Takanohashi Y, Ohata M, Arihara K, Itoh M
    • Organizer
      3rd EuPA Congress Clinical Proteomics
    • Place of Presentation
      Stockholm, Sweden
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Presentation] 卵白タンパク質ペプシン分解物は腸管上皮細胞における酸化ストレス誘導によるインターロイキン8の産生を抑制す2009

    • Author(s)
      石川伸一、齋藤佑介、大畑素子、有原圭三、伊藤良
    • Organizer
      日本農芸化学会2009年度大会
    • Place of Presentation
      福岡
    • Year and Date
      2009-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Presentation] 食品科学へ応用した経時的プロテオーム解析:貯蔵中における牛肉および鶏卵卵白の特徴的な変化2009

    • Author(s)
      石川伸一、大畑素子、有原圭三、伊藤良
    • Organizer
      日本ヒトプロテオーム機構(JHUPO)第7回大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2009-07-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • [Presentation] 食品科学へ応用した経時的プロテオーム解析貯蔵中における牛肉および鶏卵卵白の特徴的な変化2009

    • Author(s)
      石川伸一, ら
    • Organizer
      日本ヒトプロテオーム機構(JHUPO)第7回大会
    • Place of Presentation
      北里大学(東京)
    • Year and Date
      2009-07-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780195
  • 1.  YOSHIDA Toshiko (60325933)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  Tominaga Mihoko (50304382)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 3.  大熊 恵子 (40284715)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  宮脇 郁子 (80209957)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  佐藤 大介 (20524573)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  湯浅 正洋 (00756174)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 7.  神崎 宣次 (50422910)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  森山 花鈴 (40635702)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  服部 宏充 (50455581)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  太田 和彦 (50782299)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 11.  斉藤 了文 (60195998)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 12.  篭橋 一輝 (60645927)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 13.  杉本 俊介 (80755819)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 14.  鈴木 晃志郎 (90448655)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 15.  元木 康介 (90850438)
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    # of Collaborated Products: 0 results

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