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Satomi Masataka  里見 正隆

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SATOMI Masataka  里見 正隆

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Researcher Number 00344325
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 国立研究開発法人水産研究・教育機構, 水産技術研究所(南勢), 主任研究員
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2016: 国立研究開発法人水産研究・教育機構, 中央水産研究所, 主任研究員
2015: 国立研究開発法人水産総合研究センター, 中央水産研究所, 研究員
2015: 国立研究開発法人 水産総合研究センター 中央水産研究所, 水産物応用開発研究センター 衛生管理グループ, 主任研究員
2014: 独立行政法人水産総合研究センター, 中央水産研究所, 研究員
2012: 独立行政法人水産総合研究センター, その他部局等, 研究員 … More
2012: 独立行政法人水産総合研究センター, 水産物応用開発研究センター衛生管理グループ, 主任研究員
2011: 水産相研究センター, 水産物応用開発研究センター, 主任研究員
2010: 独)水産総合研究センター, 利用加工部, 主任研究員 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Aquatic life science
Except Principal Investigator
Aquatic life science / Eating habits, studies on eating habits
Keywords
Principal Investigator
不和合性 / プラスミド / 好塩性乳酸菌 / Tetragenococcus / 魚醤油 / 水産発酵食品 / 発酵スターター / 乳酸菌 / ヒスタミン
Except Principal Investigator
28S-rRNA … More / 18S-rDNA / ユニバーサルプライマー / 18S-rRNA / 海洋プランクトン / メタゲノム解析 / 海洋細菌 / プランクトン / 次世代シーケンサー / 生物多様性 / 海洋生物 / DDCA / デジタルDNAチップアナライザ / リサイクル / 循環型資源 / 環境負荷 / 味覚分析 / 再利用 / ヒスタミン / 食品添加物 / 発酵調味料 / 好塩性乳酸菌 / 麹 / 蒲鉾製造ロス / 食と環境 Less
  • Research Projects

    (3 results)
  • Research Products

    (11 results)
  • Co-Researchers

    (5 People)
  •  Development of a fermentation starter for production of fermented seafood which do not receive histamine - forming enzyme genePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Satomi Masataka
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Aquatic life science
    • Research Institution
      Fisheries Research and Education Agency
  •  Development of a new user-friendly software to analyze marine biodiversity

    • Principal Investigator
      Nagai Satoshi
    • Project Period (FY)
      2013 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Aquatic life science
    • Research Institution
      Japan Fisheries Research and Education Agency
  •  Development of safety and security reusable fish sauce for the purpose of environmental loading reduction and establishment of circulative resources

    • Principal Investigator
      FUNATSU Yasuhiro
    • Project Period (FY)
      2010 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Rakuno Gakuen University

All 2015 2012 2011 Other

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 蒲鉾ロスの再利用を目的とした循環型食品加工技術の開発2012

    • Author(s)
      船津保浩, 里見正隆, 原田恭行
    • Journal Title

      食品と容器

      Volume: 53 Pages: 120-126

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500769
  • [Journal Article] 蒲鉾製造ロスの再利用を目的とした循環型食品加工技術の開発2012

    • Author(s)
      舩津保浩、里見正隆、原田恭行
    • Journal Title

      食品と容器

      Volume: 53巻 2号 Pages: 120-125

    • NAID

      120005761744

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500769
  • [Presentation] 水産食品におけるヒスタミン研究の最前線2015

    • Author(s)
      里見正隆
    • Organizer
      日本ポリアミン学会第6回年会
    • Place of Presentation
      東京海洋大学
    • Year and Date
      2015-01-19
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26450299
  • [Presentation] 蒲鉾ロスの再利用を目的とした循環型食品加工技術の開発2012

    • Author(s)
      舩津保浩,里見正隆,原田恭行
    • Organizer
      26thビジネスEXPO
    • Place of Presentation
      アクセスサッポロ
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500769
  • [Presentation] 蒲鉾ロスの再利用を目的とした循環型食品加工技術の開発2011

    • Author(s)
      船津保浩, 里見正隆, 原田恭行
    • Organizer
      FOOMA JAPAN 2011
    • Place of Presentation
      東京ビッグサイト(東京都)
    • Year and Date
      2011-06-08
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500769
  • [Presentation] 魚醤油から分離されたチラミン生成菌の性状

    • Author(s)
      里見正隆、 小善圭一、 舩津保浩、 矢野豊
    • Organizer
      平成 24 年日本水産学会秋季大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500769
  • [Presentation] 主原料の違いと酵素剤の添加が魚醤油の品質に与える影響

    • Author(s)
      舩津保浩,舊谷亜由美,原田恭行,小善圭一,高野隆司,里見正隆
    • Organizer
      第33回日本食品微生物学会学術総会
    • Place of Presentation
      アクロス福岡
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500769
  • [Presentation] 蒲鉾ロスの再利用を目的とした循環型加工技術の開発

    • Author(s)
      舩津保浩、原田恭行、里見正隆
    • Organizer
      26th ビジネス EXPO
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500769
  • [Presentation] 仕込時の砂糖の量と乳酸菌種の違いが魚醤油の品質に与える影響II-特に最終製品の品質についてー仕込時の砂糖の量と乳酸菌種の違いが魚醤油の品質に与える影響2-特に最終製品の品質についてー

    • Author(s)
      高野隆司、高田康平、小善圭一、原田恭行、里見正隆、舩津保浩
    • Organizer
      平成 23 年日本水産学会秋季大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500769
  • [Presentation] 主原料の違いと酵素剤の添加が魚醤油の品質に与える影響

    • Author(s)
      舩津保浩、舊谷亜由美、原田恭行、小善圭一、高野隆司、里見正隆
    • Organizer
      33回日本食品微生物学会学術集会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500769
  • [Presentation] 仕込時の砂糖の量と乳酸菌種の違いが魚醤油の品質に与える影響2-特に最終製品の品質についてー仕込時の砂糖の量と乳酸菌種の違いが魚醤油の品質に与える影響1ー特にもろみの品質についてー

    • Author(s)
      高野隆司、高田康平、小善圭一、原田恭行、里見正隆、舩津保浩
    • Organizer
      平成 23 年日本水産学会秋季大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500769
  • 1.  FUNATSU Yasuhiro (90382481)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 8 results
  • 2.  Nagai Satoshi (80371962)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  YASUIKE Motoshige (20604820)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  NAKAMURA Yoji (90463182)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  FUJIWARA Atushi (30443352)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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