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HISAMOTO Masashi  久本 雅嗣

… Alternative Names

HISAMOTO MASASHI  久本 雅嗣

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Researcher Number 00377590
Other IDs
  • ORCIDhttps://orcid.org/0000-0002-7504-3721
Affiliation (Current) 2025: 山梨大学, 大学院総合研究部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2025: 山梨大学, 大学院総合研究部, 准教授
2020 – 2022: 山梨大学, 大学院総合研究部, 准教授
2017 – 2018: 山梨大学, 大学院総合研究部, 准教授
2014 – 2016: 山梨大学, 総合研究部, 准教授
2013: 山梨大学, 医学工学総合研究部, 准教授 … More
2009 – 2010: University of Yamanashi, 大学院・医学工学総合研究部, 助教
2007: University of Yamanashi, 大学院・医学工学総合研究部, 助教
2005 – 2006: Univ.of Yamanashi, Fac.of Eng., Research Associate, 工学部, 助手
2004: 山梨大学, 大学院・医学工学総合研究部, 助手 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 38050:Food sciences-related / Eating habits / Eating habits, studies on eating habits
Except Principal Investigator
Food science
Keywords
Principal Investigator
ワイン / アントシアニン / プロアントシアニジン / 食品 / タンニン / 高分子色素重合体 / ピラノアントシアニン / メタボロミクス / 酸素 / 酸化 … More
Except Principal Investigator
… More phytoa;lexin / UV-C / function / polyphenol / fermentation / grape / wine / resveratrol / 高機能成分 / 異性体 / 酸化 / ファイトアレキシン / 紫外線 / 機能性 / ポリフェノール / 醸造 / ブドウ / ワイン / リスベラトロール Less
  • Research Projects

    (7 results)
  • Research Products

    (18 results)
  • Co-Researchers

    (2 People)
  •  温暖化に適応した種間交配ブドウの醸造技術と分子メカニズムの解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      久本 雅嗣
    • Project Period (FY)
      2025 – 2027
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      University of Yamanashi
  •  Evaluation of pigments and astringent taste by non-enzymatic oxidationn in red winePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HISAMOTO MASASHI
    • Project Period (FY)
      2020 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      University of Yamanashi
  •  Studies on polymeric pigments in red winesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HISAMOTO Masashi
    • Project Period (FY)
      2016 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      University of Yamanashi
  •  Characterization of pyranoanthocyanin in red winePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HISAMOTO Masashi
    • Project Period (FY)
      2013 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      University of Yamanashi
  •  Metabolomics for elucidation of wine evaluationPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HISAMOTO Masashi
    • Project Period (FY)
      2009 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      University of Yamanashi
  •  温和的酸素接触によるワインの熟成効果に関する基盤的研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      久本 雅嗣
    • Project Period (FY)
      2006 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      University of Yamanashi
  •  Production of wine with high resveratrol content using non-vinifera grapes

    • Principal Investigator
      OKUDA Tohru
    • Project Period (FY)
      2004 – 2005
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      University of Yamanashi

All 2022 2020 2016 2015 2014 2011 2010 2009 2004

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] オンラインDPPH-HPLC法によるブドウ種子フェノール中の抗酸化化合物の探索2011

    • Author(s)
      久本雅嗣, 他4名
    • Journal Title

      日本ブドウ・ワイン学会誌

      Volume: 22(印刷中)

    • NAID

      40018946676

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21700739
  • [Journal Article] Differential neuroprotective activity of two different grape seed extracts.2011

    • Author(s)
      Keishi Narita, Masashi Hisamoto, Tohru Okuda, Sen Takeda.
    • Journal Title

      PLoS ONE Vol.6, No.3

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21700739
  • [Journal Article] オンラインDPPH-HPLC法によるブドウ種子フェノール中の抗酸化化合物の探索2011

    • Author(s)
      久本 雅嗣、市川 茉利枝、依田 諭、小林浩武、奥田 徹
    • Journal Title

      日本ブドウ・ワイン学会誌 Vol.22, No.1

    • NAID

      40018946676

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21700739
  • [Journal Article] Antioxidant Activity of Various Part of Koshu Grape2011

    • Author(s)
      Masashi HISAMOTO, Hirokazu MUNEDA, Tohru OKUDA
    • Journal Title

      Journal of ASEV Japan Vol.22 in press

    • NAID

      40019202360

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21700739
  • [Journal Article] Phenolic off flavor characterization of commercially available wine yeasts and selection of the yeast for Koshu winemaking.2010

    • Author(s)
      Masashi Hisamoto, Taiyo Furuya, Akiko Nakagawa, Fujitoshi Yanagida, Tohru Okuda, Michikatsu Sato
    • Journal Title

      Journal of ASEV Japan Vol.21, No.3

      Pages: 112-117

    • NAID

      40018702175

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21700739
  • [Journal Article] Phenolic off flavor characterization of commercially available wine yeasts and selection of the yeast for Koshu winemaking.2010

    • Author(s)
      Masashi Hisamoto, 他5名
    • Journal Title

      Journal of ASEV Japan

      Volume: 21 Pages: 112-117

    • NAID

      40018702175

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21700739
  • [Journal Article] 非ヴィニフェラ系ブドウを用いた高リスベラトロールワインの製造2004

    • Author(s)
      田島大敬, 奥田徹, 久本雅嗣, 松土俊秀, 高柳勉, 横塚弘毅
    • Journal Title

      日本ブドウ・ワイン学会誌 15(2)

      Pages: 121-122

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580096
  • [Journal Article] Production of Wine Containing Large Amount of Resveratrol from Non-Vitis vinifera Grape2004

    • Author(s)
      Hirotaka TAJIMA, Tohru OKUDA, Masashi HISAMOTO, Toshihide MATSUDO, Tsutomu TAKAYANAGI, Koki YOKOTSUKA
    • Journal Title

      J.ASEV Jpn. 15(3)

      Pages: 121-122

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580096
  • [Journal Article] 非ビニフェラ系ブドウを用いた高リスベラトロールワインの製造2004

    • Author(s)
      田島大敬, 奥田徹, 久本雅嗣, 松土俊秀, 高柳勉, 横塚弘毅
    • Journal Title

      日本ブドウ・ワイン学会誌 15

      Pages: 121-122

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580096
  • [Presentation] マストのpHがマスカット・べーリーAワインのポリフェノールに及ぼす影響2022

    • Author(s)
      平田佳佑・井上絵梨・渡辺(斉藤)史恵・奥田 徹・久本雅嗣
    • Organizer
      日本ブドウ・ワイン学会 2022年大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05874
  • [Presentation] ブドウ果汁中の酸化反応で形成する新規アントシアニン誘導体2020

    • Author(s)
      明石直輝・深澤京香・渡辺(斉藤)史恵・奥田 徹・久本雅嗣
    • Organizer
      日本ブドウ・ワイン学会(ASEV JAPAN)2020 名古屋大会(オンライン)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05874
  • [Presentation] 新規プロアントシアニジンの分析方法の開発2016

    • Author(s)
      鈴木友佳里,久本雅嗣,斉藤史恵,奥田 徹
    • Organizer
      日本ブドウ・ワイン学会2016年大会
    • Place of Presentation
      山梨大学(山梨県甲府市)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00811
  • [Presentation] 赤ワインに含まれる高分子化合物2015

    • Author(s)
      小金澤あづみ、久本雅嗣、鈴木淳平、斉藤史恵、奥田 徹
    • Organizer
      日本ブドウ・ワイン学会(ASEV JAPAN)2015年大会
    • Place of Presentation
      上越教育大学(新潟県上越市)
    • Year and Date
      2015-11-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350093
  • [Presentation] 赤ワイン由来成分ピラノアントシアニンの色調安定性2014

    • Author(s)
      田村彰吾、久本雅嗣、鈴木淳平、斉藤史恵、奥田 徹
    • Organizer
      日本栄養・食糧学会関東支部第93回シンポジウム及び日本食品科学工学会平成26年度関東支部合同大会
    • Place of Presentation
      東京農業大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350093
  • [Presentation] 赤ワインの熟成と成分のメタボローム解析2010

    • Author(s)
      久本雅嗣, 他3名
    • Organizer
      第5回メタボロームシンポジウム
    • Place of Presentation
      グランドエル・サン(山形県鶴岡市)
    • Year and Date
      2010-09-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21700739
  • [Presentation] 赤ワインの熟成と成分のメタボローム解析2010

    • Author(s)
      久本 雅嗣, 藤原 陽, 古屋 太陽, 奥田 徹
    • Organizer
      第5回メタボロームシンポジウム
    • Place of Presentation
      山形県鶴岡市
    • Year and Date
      2010-09-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21700739
  • [Presentation] 生育中の甲州種ブドウに含まれるフェノール性化合物の変化2009

    • Author(s)
      久本雅嗣, 他5名
    • Organizer
      日本ブドウ・ワイン学会
    • Place of Presentation
      広島大学(広島)
    • Year and Date
      2009-11-21
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21700739
  • [Presentation] 生育中の甲州種ブドウに含まれるフェノール性化合物の変化2009

    • Author(s)
      古屋 太陽,久本 雅嗣,勝亦 秀和,杉山啓介,佐藤 充克,奥田 徹
    • Organizer
      日本ブドウ・ワイン学会
    • Place of Presentation
      東広島市
    • Year and Date
      2009-11-21
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21700739
  • 1.  OKUDA Tohru (10252008)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 2.  TAKAYANAGI Tsutomu (00252007)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results

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