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NONOMURA Maki  野々村 真希

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Nonomura Maki  野々村 真希

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Researcher Number 00803678
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 東京農業大学, 国際食料情報学部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2025: 東京農業大学, 国際食料情報学部, 准教授
2022 – 2023: 東京農業大学, 国際食料情報学部, 准教授
2019 – 2021: 東京農業大学, 国際食料情報学部, 助教
2018: 安田女子大学, 家政学部, 助教
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 41010:Agricultural and food economics-related / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Except Principal Investigator
Basic Section 64060:Environmental policy and social systems-related
Keywords
Principal Investigator
家事ストレス / 食の外部化 / 食関連家事 / 家事負担 / 調理 / 食品ロス削減プログラム / 消費者 / possibly avoidable / 食料廃棄 / 調理ロス … More / 調理くず / プログラム開発 / 啓発プログラム / 環境配慮行動 / 調理行動 / 介入 / 行動変容 / 消費者行動 / 過剰除去 / 食品ロス … More
Except Principal Investigator
賞味期限 / ナッジ / 家庭ごみ組成調査 / 社会実験 / 食品ロス Less
  • Research Projects

    (3 results)
  • Research Products

    (11 results)
  • Co-Researchers

    (3 People)
  •  Development of effective interventions for reducing food waste at households, through social experiments and quantitative measurement

    • Principal Investigator
      渡辺 浩平
    • Project Period (FY)
      2025 – 2027
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 64060:Environmental policy and social systems-related
    • Research Institution
      Teikyo University
  •  食生活上の負担・ストレスの実態、およびそれらへの食の外部化の影響の解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      野々村 真希
    • Project Period (FY)
      2023 – 2026
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Early-Career Scientists
    • Review Section
      Basic Section 41010:Agricultural and food economics-related
    • Research Institution
      Tokyo University of Agriculture
  •  Reasons for household food waste and an intervention program for food waste reductionPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Nonomura Maki
    • Project Period (FY)
      2018 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Early-Career Scientists
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Tokyo University of Agriculture
      Yasuda Women's University

All 2023 2022 2021 2020 2019 2018

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 家庭での調理における生鮮野菜の過剰除去行動とそれに関わる意識2021

    • Author(s)
      野々村真希
    • Journal Title

      日本食育学会誌

      Volume: 15

    • NAID

      40022661906

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K13026
  • [Journal Article] Reasons for food losses during home preparation2020

    • Author(s)
      Maki Nonomura
    • Journal Title

      British Food Journal

      Volume: 122 Issue: 2 Pages: 574-585

    • DOI

      10.1108/bfj-06-2019-0457

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K13026
  • [Presentation] 日本と世界の食品ロスとその削減の取り組み事例2023

    • Author(s)
      野々村真希
    • Organizer
      第20回美味技術学会シンポジウム
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K13026
  • [Presentation] 持続可能な社会実現に向けた食品ロスおよび消費者の行動に関する研究2023

    • Author(s)
      野々村真希
    • Organizer
      第35回環境工学連合講演会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K13026
  • [Presentation] 家庭内使用場面から見た食品ロスの課題2022

    • Author(s)
      野々村真希
    • Organizer
      日本食品科学工学会第69回大会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K13026
  • [Presentation] 家庭の食品ロス削減の介入の提案と評価-食品ロス削減の要素を加えたオンライン料理教室-2022

    • Author(s)
      野々村真希
    • Organizer
      第33回廃棄物資源循環学会研究発表会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K13026
  • [Presentation] 家庭における調理時の食品ロス「過剰除去」の実態と発生要因2020

    • Author(s)
      野々村真希
    • Organizer
      第31回廃棄物資源循環学会研究発表会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K13026
  • [Presentation] 家庭の食品ロスと消費者行動2019

    • Author(s)
      野々村真希
    • Organizer
      持続可能社会推進コンサルタント協会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K13026
  • [Presentation] 家庭の食品ロスと消費者行動2019

    • Author(s)
      野々村真希
    • Organizer
      食料・農業・農村経済学会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K13026
  • [Presentation] 調理時に発生する食品ロスの実態と原因の解明2018

    • Author(s)
      野々村真希
    • Organizer
      第29回廃棄物資源循環学会研究発表会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K13026
  • [Presentation] Food Waste during Cooking at Home2018

    • Author(s)
      Nonomura Maki
    • Organizer
      京都大学国際シンポジウム「食と持続可能性」
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K13026
  • 1.  渡辺 浩平 (10256084)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  山川 肇 (10295636)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  岡山 朋子 (20418734)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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