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Akazawa Takashi  赤澤 隆志

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Researcher Number 00882276
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 新潟大学, 自然科学系, 助教
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2024 – 2025: 新潟大学, 自然科学系, 助教
2020 – 2023: 宮城大学, 食産業学群, 助教
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 38050:Food sciences-related / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / 0601:Agricultural chemistry and related fields
Except Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Keywords
Principal Investigator
抗糖尿病 / 抗肥満 / ペプチド / 卵白 / ポリフェノール / エマルションゲル / フレーバーリリース / 食感 / 代替肉 / oleacein … More / エマルション / 模擬肉 / 脂身 / オリーブポリフェノール / 卵白タンパク質ペプチド / 卵白タンパク質 / 糖脂質代謝 / 卵白ペプチド / 鶏卵白タンパク質 / 鶏卵白 … More
Except Principal Investigator
重合化 / 牡蠣アレルギー / オリーブポリフェノール / 食物アレルギー / 免疫寛容 / オリーブ / 低アレルゲン化 Less
  • Research Projects

    (5 results)
  • Research Products

    (12 results)
  • Co-Researchers

    (1 People)
  •  低アレルゲン化牡蠣タンパク質の先行投与によるアレルギー感作されにくい体質の構築

    • Principal Investigator
      菰田 俊一
    • Project Period (FY)
      2025 – 2027
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Miyagi University
  •  腸管での消化過程で創出する鶏卵白健康機能性ペプチドの同定と作用機序の解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      赤澤 隆志
    • Project Period (FY)
      2024 – 2027
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Early-Career Scientists
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Niigata University
  •  オリーブ由来ジアルデヒド物質による牡蠣タンパク質の重合化と低アレルゲン化

    • Principal Investigator
      菰田 俊一
    • Project Period (FY)
      2022 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Miyagi University
  •  Controlling texture and flavor release of emulsion gel for the development of pork fat substitutesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      AKAZAWA Takashi
    • Project Period (FY)
      2021 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Early-Career Scientists
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Miyagi University
  •  Mechanism of anti-obesity and anti-diabetic activities of chicken egg white proteinPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Akazawa Takashi
    • Project Period (FY)
      2020 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Research Activity Start-up
    • Review Section
      0601:Agricultural chemistry and related fields
    • Research Institution
      Miyagi University

All 2024 2023 2022 2021

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] The physical properties of fish gelatin gel are enhanced by the cross‐linking activity of olive leaf water extract2024

    • Author(s)
      Akazawa Takashi、Itami Hikaru、Ogawa Masahiro
    • Journal Title

      International Journal of Food Science & Technology

      Volume: 59 Issue: 3 Pages: 1580-1590

    • DOI

      10.1111/ijfs.16907

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K13500
  • [Journal Article] Effect of olive leaf water extract on physical properties of egg white meringue2023

    • Author(s)
      赤澤 隆志 , Vu Bich Hanh , 吉澤 圭祐 , 小川 雅廣
    • Journal Title

      Japanese Journal of Food Chemistry and Safety

      Volume: 30 Issue: 2 Pages: 91-101

    • DOI

      10.18891/jjfcs.30.2_91

    • ISSN
      1341-2094, 2189-6445
    • Year and Date
      2023-08-26
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K13500
  • [Journal Article] Impact of an Olive Leaf Polyphenol 3,4-DHPEA-EDA on Physical Properties of Food Protein Gels.2021

    • Author(s)
      Takashi Akazawa;Hikaru Itami;Toshio Furumoto;Chie Nozaki;Hiroyuki Koike;Saika Iritani;Naoyuki Amimoto;Masahiro Ogawa
    • Journal Title

      J. Agric. Food Chem.

      Volume: 69 Issue: 47 Pages: 14250-14258

    • DOI

      10.1021/acs.jafc.1c04661

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K13500
  • [Presentation] オリーブ葉ポリフェノールOleacein がタンパク質ゲル状食品の機械強度に及ぼす影響と 既存架橋剤との比較2023

    • Author(s)
      赤澤隆志, 田名部亜友
    • Organizer
      日本栄養・食糧学会東北支部第57回大会 日本食品科学工学会東北支部令和5年度大会 合同支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K13500
  • [Presentation] 豚脂身代替品の開発に向けたゼラチンエマルションゲルの物性改変2023

    • Author(s)
      赤澤 隆志, 篠崎 麗奈, 田名部 亜友, 菰田 俊一
    • Organizer
      日本農芸化学会2023年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K13500
  • [Presentation] 豚脂身代替品の開発に向けたゼラチンエマルションゲルの物性改変2023

    • Author(s)
      赤澤 隆志, 篠崎 麗奈, 田名部 亜友, 菰田 俊一
    • Organizer
      日本農芸化学会2023年度大会 2023年3月
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22K02162
  • [Presentation] タンパク質ゲルの物性を改変するオリーブ葉ポリフェノール oleacein の作用メカニズムの解析2022

    • Author(s)
      赤澤隆志, 北垣名月呼, 伊丹ひかる, 小川雅廣, 庄子真樹
    • Organizer
      日本食品科学工学会令和4年度 東北支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K13500
  • [Presentation] タンパク質ゲルの物性を改変するオリーブ葉ポリフェノール oleacein の作用メカニズムの解析2022

    • Author(s)
      赤澤隆志, 北垣名月呼, 伊丹ひかる, 小川雅廣, 庄子真樹
    • Organizer
      日本食品科学工学会令和4年度 東北支部大会 2022年11月5日
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22K02162
  • [Presentation] オリーブ葉ポリフェノールoleaceinが卵白ゲルの物性に及ぼす影響2022

    • Author(s)
      赤澤 隆志、伊丹 ひかる、小川 雅廣、庄子 真樹
    • Organizer
      日本農芸化学会 2022年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K13500
  • [Presentation] タンパク質ゲル状食品の食感を改変するポリフェノール抽出物の開発2021

    • Author(s)
      赤澤 隆志
    • Organizer
      認知症と腔機能研究会 第2回学術集会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K13500
  • [Presentation] 脂肪蓄積抑制作用及び耐糖能改善作用を示す卵白ペプシン消化物中の活性画分の解明2021

    • Author(s)
      赤澤隆志、落合優、古田結歩
    • Organizer
      公益社団法人日本食品科学工学会 東北支部令和3年大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K22567
  • [Presentation] 豚脂身の代替食品の開発に向けたエマルションゲルの物性改変2021

    • Author(s)
      早坂駿、赤澤隆志、山越麻未
    • Organizer
      日本食品科学工学会 東北支部令和3年大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K13500
  • 1.  菰田 俊一 (50404843)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 1 results

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