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HASHIMOTO Kei  橋本 啓

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橋本 啓  ハシモト ケイ

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Researcher Number 10237935
Other IDs
Affiliation (Current) 2020: 宇都宮大学, 農学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2019: 宇都宮大学, 農学部, 教授
2011 – 2012: 宇都宮大学, 農学部, 准教授
2000 – 2002: 宇都宮大学, 農学部, 助教授
1998: 宇都宮大学, 農学部, 助教授
1997: 宇都宮大学, 農学部, 講師
1993 – 1997: 静岡県立大学, 食品栄養科学部, 助手
Review Section/Research Field
Principal Investigator
食品科学・栄養科学 / Food science / Basic Section 38050:Food sciences-related
Except Principal Investigator
食品科学・栄養科学
Keywords
Principal Investigator
Caco-2 / タイトジャンクション / アクチンフィラメント / スクラーゼ / ペプチド輸送 / β-カゼイン / アクチンリング / capsianoside / プロテインキナーゼC / ウシ血清アルブミン … More / β-ラクトグロブリン / 過酸化水素 / カプシアノシド / 界面活性 / 腸管粘膜 / チロシンリン酸化 / PIP_2 / 過酸化脂質 / ヘム鉄 / ケルセチン / 経上皮電気低抗 / 食品化学 / イソチオシアネート / ポリフェノールオキシダーゼ / アントシアニン / β-グルクロニダーゼ / 大根 / 加熱処理 … More
Except Principal Investigator
plant polyphenols / cultured cells / antioxidant / curcumin / SOD / 腸管吸収 / 結腸癌由来培養細胞 / タイトジャンクション / 腸管上皮細胞 / 機能性ペプチド / 機能性食品 / animal cells / flavonoid / quercetin / liposome / rutin / flavooaid / liposame / catechin / 植物ポリフェノール / 活性酸素 / 過酸化水素 / 培養細胞 / 抗酸化物質 / クルクミン / カフェ酸 / active oxygens / hydrogen peroxide / caffeic acid / キノンレダクターゼ / Hep G2 / アシタバ / セリ科野菜 / カルコン誘導体 / キノンレダクターゼ誘導 / 8-OH-デオキシグアノシン / あしたば / Quinone reductase / HepG2 / Ashitaba / Umbelliferae / Chalcone derivative Less
  • Research Projects

    (11 results)
  • Research Products

    (3 results)
  • Co-Researchers

    (3 People)
  •  加熱調理大根に含まれるβ-グルクロニダーゼ阻害物質の同定とその生成機構の解明Principal InvestigatorOngoing

    • Principal Investigator
      橋本 啓
    • Project Period (FY)
      2019 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Utsunomiya University
  •  Polyphenol oxidase ihibition by heat-degraded isothiocyanate and their application to food processingPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HASHIMOTO Kei
    • Project Period (FY)
      2011 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Utsunomiya University
  •  Suppression of oxidative cellular damage by quinone reductase-inducible constituents in Vegetables of Umbelliferae

    • Principal Investigator
      UDA Yasushi
    • Project Period (FY)
      2001 – 2002
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Utsunomiya University
  •  ヘム鉄存在下の酸化ストレスによる腸管バリアー能低下とそのポリフェノールによる抑制Principal Investigator

    • Principal Investigator
      橋本 啓
    • Project Period (FY)
      2000 – 2001
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Utsunomiya University
  •  シシトウ由来カプシアノシド類によるタイトジャンクション調節活性の機講解析Principal Investigator

    • Principal Investigator
      橋本 啓
    • Project Period (FY)
      1997 – 1998
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Utsunomiya University
  •  動物細胞内における植物ポリフェノールの動態

    • Principal Investigator
      NAKAYAMA Tsutomu
    • Project Period (FY)
      1996 – 1997
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      University of Shizuoka
  •  乳清蛋白質による腸管上皮細胞のタイトジャンクション安定化作用の機構解析Principal Investigator

    • Principal Investigator
      橋本 啓
    • Project Period (FY)
      1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      University of Shizuoka
  •  シシトウ抽出物中に含まれるタイトジャンクション調節因子の単離同定及びその機構解析Principal Investigator

    • Principal Investigator
      橋本 啓
    • Project Period (FY)
      1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      University of Shizuoka
  •  腸管上皮細胞のタイトジャンクションにおける物質透過を抑制する食品由来因子の解析Principal Investigator

    • Principal Investigator
      橋本 啓
    • Project Period (FY)
      1994
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      University of Shizuoka
  •  Antioxidative Function of Plant Polyphenols in Mammalian Cells

    • Principal Investigator
      NAKAYAMA Tsutomu
    • Project Period (FY)
      1994 – 1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      University of Shizuoka
  •  腸管上皮細胞の物質輸送・透過特性に影響する食品因子の解析

    • Principal Investigator
      清水 誠
    • Project Period (FY)
      1993
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research on Priority Areas
    • Research Institution
      The University of Tokyo

All 2012 Other

All Presentation

  • [Presentation] イソチオシアネート熱分解物によるポリフェノールオキシダーゼ活性の抑制2012

    • Author(s)
      橋本啓、萩原めぐみ、渋江佳子、宇田靖
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      藤女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658107
  • [Presentation] イソチオシアネート熱分解物によるポリフェノールオキシダーゼ活性の抑制2012

    • Author(s)
      橋本啓、萩原めぐみ、渋江佳子、宇田靖
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      京都女子大学
    • Year and Date
      2012-03-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658107
  • [Presentation] イソチオシアネート熱分解物によるポリフェノールオキシダーゼ活性の抑制

    • Author(s)
      橋本 啓、萩原めぐみ、渋江佳子、宇田 靖
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      藤女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658107
  • 1.  NAKAYAMA Tsutomu (50150199)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  清水 誠 (30114507)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  UDA Yasushi (80091940)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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