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HASHIMOTO Kei
橋本 啓
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橋本 啓 ハシモト ケイ
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Researcher Number
10237935
Other IDs
Affiliation (Current)
2022: 宇都宮大学, 農学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information)
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2019 – 2020: 宇都宮大学, 農学部, 教授
2011 – 2012: 宇都宮大学, 農学部, 准教授
2000 – 2002: 宇都宮大学, 農学部, 助教授
1998: 宇都宮大学, 農学部, 助教授
1997: 宇都宮大学, 農学部, 講師
1993 – 1997: 静岡県立大学, 食品栄養科学部, 助手
Review Section/Research Field
Principal Investigator
食品科学・栄養科学
/
Food science
/
Basic Section 38050:Food sciences-related
Except Principal Investigator
食品科学・栄養科学
Keywords
Principal Investigator
Caco-2 / タイトジャンクション / アクチンフィラメント / スクラーゼ / ペプチド輸送 / β-カゼイン / アクチンリング / capsianoside / プロテインキナーゼC / ウシ血清アルブミン
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/ β-ラクトグロブリン / 過酸化水素 / カプシアノシド / 界面活性 / 腸管粘膜 / チロシンリン酸化 / PIP_2 / 過酸化脂質 / ヘム鉄 / ケルセチン / 経上皮電気低抗 / 食品化学 / イソチオシアネート / ポリフェノールオキシダーゼ / アントシアニン / β-グルクロニダーゼ / 大根 / 加熱処理
…
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Except Principal Investigator
plant polyphenols / cultured cells / antioxidant / curcumin / SOD / 腸管吸収 / 結腸癌由来培養細胞 / タイトジャンクション / 腸管上皮細胞 / 機能性ペプチド / 機能性食品 / animal cells / flavonoid / quercetin / liposome / rutin / flavooaid / liposame / catechin / 植物ポリフェノール / 活性酸素 / 過酸化水素 / 培養細胞 / 抗酸化物質 / クルクミン / カフェ酸 / active oxygens / hydrogen peroxide / caffeic acid / キノンレダクターゼ / Hep G2 / アシタバ / セリ科野菜 / カルコン誘導体 / キノンレダクターゼ誘導 / 8-OH-デオキシグアノシン / あしたば / Quinone reductase / HepG2 / Ashitaba / Umbelliferae / Chalcone derivative
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Research Projects
(
11
results)
Research Products
(
3
results)
Co-Researchers
(
3
People)
Project Start Year (Newest)
Project Start Year (Oldest)
加熱調理大根に含まれるβ-グルクロニダーゼ阻害物質の同定とその生成機構の解明
Principal Investigator
Principal Investigator
橋本 啓
Project Period (FY)
2019 – 2021
Research Category
Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
Review Section
Basic Section 38050:Food sciences-related
Research Institution
Utsunomiya University
Polyphenol oxidase ihibition by heat-degraded isothiocyanate and their application to food processing
Principal Investigator
Principal Investigator
HASHIMOTO Kei
Project Period (FY)
2011 – 2012
Research Category
Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
Research Field
Food science
Research Institution
Utsunomiya University
Suppression of oxidative cellular damage by quinone reductase-inducible constituents in Vegetables of Umbelliferae
Principal Investigator
UDA Yasushi
Project Period (FY)
2001 – 2002
Research Category
Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
Research Field
食品科学・栄養科学
Research Institution
Utsunomiya University
ヘム鉄存在下の酸化ストレスによる腸管バリアー能低下とそのポリフェノールによる抑制
Principal Investigator
Principal Investigator
橋本 啓
Project Period (FY)
2000 – 2001
Research Category
Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
Research Field
食品科学・栄養科学
Research Institution
Utsunomiya University
シシトウ由来カプシアノシド類によるタイトジャンクション調節活性の機講解析
Principal Investigator
Principal Investigator
橋本 啓
Project Period (FY)
1997 – 1998
Research Category
Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
Research Field
食品科学・栄養科学
Research Institution
Utsunomiya University
動物細胞内における植物ポリフェノールの動態
Principal Investigator
NAKAYAMA Tsutomu
Project Period (FY)
1996 – 1997
Research Category
Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
Research Field
食品科学・栄養科学
Research Institution
University of Shizuoka
乳清蛋白質による腸管上皮細胞のタイトジャンクション安定化作用の機構解析
Principal Investigator
Principal Investigator
橋本 啓
Project Period (FY)
1996
Research Category
Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
Research Field
食品科学・栄養科学
Research Institution
University of Shizuoka
シシトウ抽出物中に含まれるタイトジャンクション調節因子の単離同定及びその機構解析
Principal Investigator
Principal Investigator
橋本 啓
Project Period (FY)
1995
Research Category
Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
Research Field
食品科学・栄養科学
Research Institution
University of Shizuoka
腸管上皮細胞のタイトジャンクションにおける物質透過を抑制する食品由来因子の解析
Principal Investigator
Principal Investigator
橋本 啓
Project Period (FY)
1994
Research Category
Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
Research Field
食品科学・栄養科学
Research Institution
University of Shizuoka
Antioxidative Function of Plant Polyphenols in Mammalian Cells
Principal Investigator
NAKAYAMA Tsutomu
Project Period (FY)
1994 – 1995
Research Category
Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
Research Field
食品科学・栄養科学
Research Institution
University of Shizuoka
腸管上皮細胞の物質輸送・透過特性に影響する食品因子の解析
Principal Investigator
清水 誠
Project Period (FY)
1993
Research Category
Grant-in-Aid for Scientific Research on Priority Areas
Research Institution
The University of Tokyo
All
2012
Other
All
Presentation
[Presentation] イソチオシアネート熱分解物によるポリフェノールオキシダーゼ活性の抑制
2012
Author(s)
橋本啓、萩原めぐみ、渋江佳子、宇田靖
Organizer
日本農芸化学会
Place of Presentation
京都女子大学
Year and Date
2012-03-23
Data Source
KAKENHI-PROJECT-23658107
[Presentation] イソチオシアネート熱分解物によるポリフェノールオキシダーゼ活性の抑制
2012
Author(s)
橋本啓、萩原めぐみ、渋江佳子、宇田靖
Organizer
日本食品科学工学会
Place of Presentation
藤女子大学
Data Source
KAKENHI-PROJECT-23658107
[Presentation] イソチオシアネート熱分解物によるポリフェノールオキシダーゼ活性の抑制
Author(s)
橋本 啓、萩原めぐみ、渋江佳子、宇田 靖
Organizer
日本食品科学工学会
Place of Presentation
藤女子大学
Data Source
KAKENHI-PROJECT-23658107
# of Projects (Dsc)
# of Projects (Asc)
1.
NAKAYAMA Tsutomu
(50150199)
# of Collaborated Projects:
2 results
# of Collaborated Products:
0 results
2.
清水 誠
(30114507)
# of Collaborated Projects:
1 results
# of Collaborated Products:
0 results
3.
UDA Yasushi
(80091940)
# of Collaborated Projects:
1 results
# of Collaborated Products:
0 results
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