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MATSUKI Junko  松木 順子

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Researcher Number 10353955
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 本部, 上級研究員
2025: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品研究部門, 上級研究員
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2013: 独立行政法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品総合研究所・食品素材科学研究領域, 主任研究員
2012: 独立行政法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品総合研究所食品素材科学研究領域, 主任研究員
2011: 独立行政法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品総合研究所・食品素材科学研究領域, 主任研究員
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits
Keywords
Principal Investigator
澱粉結晶性 / 吸水特性 / 結晶性 / 澱粉 / 吸水 / 米粉
  • Research Projects

    (1 results)
  • Research Products

    (9 results)
  •  Controlling water absorption of rice flour by alteration of starch qualityPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MATSUKI Junko
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      National Agriculture and Food Research Organization

All 2012 2011 Other

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 米粉利用のための特性評価の現状と課題2012

    • Author(s)
      松木順子
    • Journal Title

      応用糖質科学

      Volume: 2 Pages: 7-11

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500948
  • [Journal Article] 米粉の粒子径分布構成範囲が粉体特性および製パン性に与える影響2012

    • Author(s)
      岡部繭子、岡留博司、與座宏一、松木順子、奥西智哉、春日重光
    • Journal Title

      粉体工学会誌

      Volume: 49 Pages: 901-906

    • NAID

      10031148140

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500948
  • [Journal Article] Effect of debranching and heat-moisture treatment on the properties of Thai rice flours2011

    • Author(s)
      Prajongwate Satmalee, Junko Matsuki
    • Journal Title

      International Journal of Food Science and Technology

      Volume: 46 Issue: 12 Pages: 2628-2633

    • DOI

      10.1111/j.1365-2621.2011.02793.x

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500948
  • [Presentation] Starch properties affecting water absorption of rice flour2012

    • Author(s)
      Junko Matsuki, Tomoya Okunishi, Hiroshi Okadome, Ken Tokuyasu
    • Organizer
      AACC International 2012 Annual Meeting
    • Place of Presentation
      The Westin Diplomat, Hollywood, FL(アメリカ合衆国)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500948
  • [Presentation] アミロース・脂質複合体の水酸化カルシウム処理・炭酸ガス中和処理時における構造変化2012

    • Author(s)
      松木順子、城間力、池正和、徳安健
    • Organizer
      日本農芸化学会2012年度大会
    • Place of Presentation
      京都女子大学(京都府)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500948
  • [Presentation] 米粉パン生地の混捏過程におけるミキサーの消費電流値解析2011

    • Author(s)
      與座宏一、堀金 彰、松木順子、岡留博司、徳安健
    • Organizer
      日本食品科学工学会第58回大会
    • Place of Presentation
      東北大学川内北キャンパス(宮城県)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500948
  • [Presentation] 澱粉の水酸化カルシウム処理・CO2中和が糊化特性および酵素糖化性に及ぼす影響の評価2011

    • Author(s)
      松木順子、城間力、朴正一、徳安健
    • Organizer
      日本応用糖質科学会平成23年度大会
    • Place of Presentation
      北海道大学札幌キャンパス(北海道)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500948
  • [Presentation] 澱粉粒の構造 -アミロースの存在様式を中心として-

    • Author(s)
      松木順子
    • Organizer
      AACC International 日本支部平成24年第1回講演会
    • Place of Presentation
      製粉会館(東京都)
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500948
  • [Presentation] 米粉の澱粉特性が吸水性に及ぼす影響の解析

    • Author(s)
      松木順子、奥西智哉、岡留博司、徳安健
    • Organizer
      日本応用糖質科学会平成24年度大会
    • Place of Presentation
      東京農工大学府中キャンパス(東京都)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500948

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