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ISHIBASHI Genji  石橋 源次

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石橋 源次  イシバシ ゲンジ

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Researcher Number 20069587
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Affiliation (based on the past Project Information) *help 2007: Kyushu Women's University, Faculty of Home Economics, Professor
2006: 九州女子大学, 家政学部, 教授
2004: Kyushu Women's University, Faculty Home Economics, Professor, 家政学部, 教授
2003: 九州女子大学, 家政学部栄養学科, 教授
1999 – 2000: 九州女子大学, 家政学部, 教授
1992: 九州女子大学, 家政学部, 教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / 食生活 / 家政学
Keywords
Principal Investigator
血清コレステロール / 肝臓コレステロール / cholesterol / コレステロール / Brown sugar-shochu lees / Blood pressure / Boo glucose / Polyphenol / Melanoiin / Kokuto-moromi vinegar … More / 免役たんぱく質 / 鉄欠乏 / 黒糖もろみ粕 / クエン酸 / 黒糖焼酎蒸留残液 / もろみ粕 / 高血圧 / 糖尿病 / コレステロール代謝 / ポリフェノール / メラノイジン / 黒糖焼酎蒸留残液(もろみ酢) / Cecal microflora / Liver cholesterol / Serum cholesterol / Textural properties / Viscosity / Hyaluronic Acid / 腸内フローラ / 肝臓脂質 / 腸内細菌 / テクスチャー特性 / 粘性 / ヒアルロン酸 / lipid metabolism / generation / Chewing / Dietary / 流動食 / 粉末食 / 固形食 / 世代への影響 / 免疫能 / 固形食・粉末食・流動食 / 脂質代謝 / 次世代 / 高齢者 / 固形食、粉末食、流動食 / 咀嚼 / 食べ物の形態 / 吸水量 / 粘度 / 食物繊維 / 胆汁酸 / 川茸 / イシクラゲ Less
  • Research Projects

    (4 results)
  • Research Products

    (11 results)
  • Co-Researchers

    (5 People)
  •  The value as Food and Screeing for the Nutritional effects of the Post-Distillation Slurry of Brown Sugar-ShochuPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      ISHIBASHI Genji
    • Project Period (FY)
      2006 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Kyushu Women's University
  •  Effect of the Development and Lipid Metabolism on the Food using Hyaluronic AcidPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      ISHIBASHI Genji
    • Project Period (FY)
      2003 – 2004
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Kyushu Women's University
  •  Effects of Chewing on the Lipids MetabolismPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      ISHIBASHI Genji
    • Project Period (FY)
      1999 – 2000
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Kyushu Women's University
  •  藍藻類イシクラゲの食用化と脂質代謝に及ぼす栄養学的研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      石橋 源次
    • Project Period (FY)
      1992
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Kyushu Women's University

All 2007 2004 2003

All Journal Article

  • [Journal Article] 黒糖焼酎蒸留残液中の鉄の鉄欠乏性ラットにおける体内利用2007

    • Author(s)
      石橋 源次
    • Journal Title

      日本食生活学会誌 18

      Pages: 265-269

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500636
  • [Journal Article] Bioavailability of iron in post-istillation slurry of brown sugar shochu for iron deficient rat2007

    • Author(s)
      Ishibashi Genji
    • Journal Title

      J. Integrated study Dietay Habits Vol 18

      Pages: 265-269

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500636
  • [Journal Article] Effects of the post-istfflation slurry of brown sugar Shochu lees on the cholesterol metabolism in rat.2007

    • Author(s)
      Ishibashi Genji
    • Journal Title

      J. Integrated study Dietay Habits Vol 18

      Pages: 277-282

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500636
  • [Journal Article] 黒糖焼酎蒸留残液中の鉄の鉄欠乏ラットによる体内利用性2007

    • Author(s)
      石橋 源次
    • Journal Title

      日本食生活学会誌 18

      Pages: 265-269

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500636
  • [Journal Article] ラットコレステロール代謝に及ぼす黒糖焼酎粕の影響2007

    • Author(s)
      石橋 源次
    • Journal Title

      日本食生活学会誌 18

      Pages: 277-282

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500636
  • [Journal Article] ラット血清脂質濃度および盲腸内フローラに及ぼすヒアルロン酸の影響2004

    • Author(s)
      石橋源次
    • Journal Title

      日本家政学会誌 55

      Pages: 701-706

    • NAID

      110003167048

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500559
  • [Journal Article] Effect of Hyaluronic Acid on the Levels of Serum Lipids and Cecal Microflora in Rats2004

    • Author(s)
      Genji ISHIBASHI
    • Journal Title

      J.Home.Ecomic 55

      Pages: 701-706

    • NAID

      110003167048

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500559
  • [Journal Article] ヒアルロン酸の消化性と発酵性2003

    • Author(s)
      石橋源次, 滝口靖憲
    • Journal Title

      日本食生活学会誌 13

      Pages: 107-111

    • NAID

      10012616358

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500559
  • [Journal Article] Digestion and Formentation of Hyaluronic Acid2003

    • Author(s)
      Genji ISHIBASHI, Yasumori TAKIGUCHI
    • Journal Title

      J.Intergraed Study Dietary Habits 13

      Pages: 107-111

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500559
  • [Journal Article] プリンとゼリーのテクスチャー特性に及ぼすヒアルロン酸の影響2003

    • Author(s)
      松丸智美, 石橋源次
    • Journal Title

      九州女子大学紀要 40

      Pages: 1-11

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500559
  • [Journal Article] ヒアルロン酸の消化性と発醗性2003

    • Author(s)
      石橋源次, 滝口靖憲
    • Journal Title

      日本食生活学会誌 13

      Pages: 107-111

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500559
  • 1.  MATUSHITA Kayo (10309742)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  SHIMODA Taeko (20106280)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  MATUMARU Tomomi (30352115)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 4.  MIZOBUCHI Yuriko (90352111)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  石松 成子 (00069585)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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