• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

SAKKAI Tadashi  境 正

ORCIDConnect your ORCID iD *help
Researcher Number 20112766
Other IDs
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2008 – 2011: University of Miyazaki, 農学部, 教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Fisheries chemistry
Keywords
Principal Investigator
脂質過酸化 / マロンアルデヒド / 畜肉 / 魚肉 / 4-ヒドロキシノネナール / 4-ヒドロキシヘキセナール / 脂質酸化 / -ヒドロキシヘキセナール / β-カロテン
  • Research Projects

    (2 results)
  • Research Products

    (11 results)
  • Co-Researchers

    (3 People)
  •  Suppression of 4-hydroxyalkenal formation in stored and processed fish meat, with special reference to those of meatPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      SAKKAI Tadashi
    • Project Period (FY)
      2009 – 2011
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      University of Miyazaki
  •  Formation mechanisms of 4-hydroxyalkenal in stored and processed fish meat, especially the difference from those of meatPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      SAKAI Tadashi, 境 正
    • Project Period (FY)
      2007 – 2008
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      University of Miyazaki

All 2012 2011 2010 2009 2008

All Presentation

  • [Presentation] 貯蔵魚肉および畜肉の4-ヒドロキシアルケナール生成におよぼすFeイオン添加2012

    • Author(s)
      境正、押川聖胤
    • Organizer
      日本農芸化学会2012大会
    • Place of Presentation
      京都女子大学
    • Year and Date
      2012-03-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21580249
  • [Presentation] カンパチ,タイ,ブタの脂質過酸化に及ぼすフライ,蒸し,焼きの影響2011

    • Author(s)
      境正、橋本博樹、橋口昌代、迫畑敏之、佐藤拓弥
    • Organizer
      平成23年度日本水産学会秋期大会
    • Place of Presentation
      長崎大学
    • Year and Date
      2011-10-01
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21580249
  • [Presentation] 魚肉と畜肉の脂質過酸化由来4-ヒドロキシアルケナールの生成機構2011

    • Author(s)
      橋本博樹, 境正
    • Place of Presentation
      宮崎大学
    • Year and Date
      2011-09-17
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21580249
  • [Presentation] 魚肉・畜肉貯蔵中における脂質酸化由来有毒アルデヒド生成に及ぼすヘモグロビン添加の影響2010

    • Author(s)
      境正・松下将次・野島圭衣・橋口昌代・橋本博樹
    • Organizer
      日本水産学会
    • Place of Presentation
      日本大学生物資源科学部本館(藤沢市)
    • Year and Date
      2010-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21580249
  • [Presentation] 魚肉・畜肉貯蔵中における脂質酸化由来有毒アルデヒド生成に及ぼすヘモグロビン添加の影響2010

    • Author(s)
      境正、松下将次、野島圭衣、橋口昌代、橋本博樹
    • Organizer
      平成22年度日本水産学会春季大会
    • Place of Presentation
      日本大学生物資源科学部
    • Year and Date
      2010-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21580249
  • [Presentation] タイ及びブタ肉の4-ヒドロキシアルケナール生成に及ぼすBHT添加の影響2009

    • Author(s)
      境正.秋山哲也、小倉愛、川野智恵.冷蔵ブリ
    • Organizer
      水産学会平成21年度春季大会
    • Place of Presentation
      東京海洋大学
    • Year and Date
      2009-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580239
  • [Presentation] 冷蔵ブリ, タイ及びブタ肉の4-ヒドロキシアルケナール生成に及ぼすBHT添加の影響2009

    • Author(s)
      境 正, 秋山 哲也, 小倉 愛, 川野 智恵
    • Organizer
      水産学会平成21年度春季大会
    • Place of Presentation
      東京海洋大学
    • Year and Date
      2009-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580239
  • [Presentation] NaClがボイルしたブリ肉の4-ヒドロキシヘキセナール生成に及ぼす影響2008

    • Author(s)
      境 正, 秋山 哲也, 小倉 愛, 川野 智恵, 河原 聡
    • Organizer
      農芸化学会度西日本支部2008年大会
    • Place of Presentation
      長崎大学
    • Year and Date
      2008-09-20
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580239
  • [Presentation] ブリおよびタイ肉冷蔵貯蔵中のHHE生成に及ぼすBHT添加の影響2008

    • Author(s)
      境正、秋山哲也、小倉愛、川野智恵
    • Organizer
      2008年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      名城大学
    • Year and Date
      2008-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580239
  • [Presentation] ブリおよびタイ肉冷蔵貯蔵中のHHE生成に及ぼすBHT添加の影響2008

    • Author(s)
      境 正、秋山 哲也、小倉 愛、川野 智恵
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      名城大
    • Year and Date
      2008-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580239
  • [Presentation] NaClがボイルしたブリ肉の4-ヒドロキシヘキセナール生成に及ぼす影2008

    • Author(s)
      境正.秋山哲也、小倉愛、川野智恵, 河原聡
    • Organizer
      農芸化学会度西日本支部2008年大会
    • Place of Presentation
      長崎大学
    • Year and Date
      2008-09-20
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580239
  • 1.  SAKAI Tadashi (60136794)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  六車 三治男 (50091369)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  KAWAHARA Satoshi (30284821)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi