• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

YAMAGUCHI Shizue  山口 静枝

ORCIDConnect your ORCID iD *help
Researcher Number 20123531
Other IDs
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2011: 大阪青山大学, 健康科学部, 教授
2011: 大阪青山大学, 健康科学部・健康栄養学科, 教授
2009 – 2010: Osaka Aoyama University, 健康科学部, 准教授
2007: Osaka Aoyama University, FACULTY OF HEALTH SCIENCE, ASSISTANT PROFESSOR
2006: 大阪青山大学, 健康科学部, 助教授
2005: 大阪青山大学, 健康科学部, 講師
2004: 大阪信愛女学院短期大学, 助教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Applied health science / General human life sciences
Keywords
Principal Investigator
DIETARY CURE / RELATIVE HIGH PROTEIN / ENERGY RATIO / METABOLIC SYNDROME / 腹部脂肪占有率 / 料理教室 / 食事指導 / 高たんぱく質食 / 低糖質食 / マイクロ波加熱 … More / 遠赤外線波長 / 波長転換 / 電子レンジ / 真空調理 / 調理法 / マイクロ波 / 相対的高たんぱく質 / 食事療法 / 相対的高たんぱく質食 / エネルギー比率 / メタボリックシンドローム / 経済理論 / 栄養学 / 生きがい / 健康 / 健康感 / QOL / ロジスティック解析 / 経済基盤 / 心身健康 / 生きがい感 / 高齢者 Less
  • Research Projects

    (2 results)
  • Research Products

    (4 results)
  • Co-Researchers

    (3 People)
  •  Health and Economic Status Contributing to Subjective Well-being(Ikigai) in the Elderly Living in Kamikatsu Town, Tokushima PrefecturePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      YAMAGUCHI Shizue
    • Project Period (FY)
      2009 – 2011
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      General human life sciences
    • Research Institution
      Osaka Aoyama University
  •  THE THEORY AND TEST OF NEXT GENERATION IDEAL FOOD DEVELOPMENT FOR PREVENTING METABOLOC SYNDROME CRISISPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      YAMAGUCHI Shizue
    • Project Period (FY)
      2004 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Applied health science
    • Research Institution
      Osaka Aoyama University
      Osaka Shin-ai College

All 2007

All Presentation

  • [Presentation] COOKING MERIT USING MAGNETIC COOKINGWARE2007

    • Author(s)
      SHIZUE YAMAGUCHI
    • Organizer
      JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION ANDFOOD SCIENCE
    • Place of Presentation
      KYOTO
    • Year and Date
      2007-05-17
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500466
  • [Presentation] メタボリックシンドローム改善のための磁性鍋を用いた高たんぱく質食の検討2007

    • Author(s)
      山口 静枝, 河野 武平, 青井 利行, 柏木 厚典
    • Organizer
      日本肥満学会
    • Place of Presentation
      都市センターホテル(東京)
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500466
  • [Presentation] THE EFFECT OF HIGH PROTEIN MEAL WITH MAGNETIC COOKINGWARE FOR METABOLIC SYNDROME2007

    • Author(s)
      SHIZUE YAMAGUCHI
    • Organizer
      JAPAN SOCIETY FOT THE STUDY OF OBESICY
    • Place of Presentation
      TOKYO
    • Year and Date
      2007-10-19
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500466
  • [Presentation] メタホリソクシントローム改善のための磁性鍋を用いた高たんぱく質食の検討2007

    • Author(s)
      山口 静枝、河野 武平、青井 利行、柏木 厚典
    • Organizer
      日本肥満学会
    • Place of Presentation
      都市センターホテル
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500466
  • 1.  IKEDA Shinsuke (70184421)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  KOUNO Buhei (40641585)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  KASIWAGI Atunori (20127210)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi