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FUJII Keiko  藤井 恵子

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KUMENO Keiko  粂野 恵子

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Researcher Number 20186480
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Affiliation (Current) 2025: 日本女子大学, 食科学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2020 – 2023: 日本女子大学, 家政学部, 教授
2008 – 2019: Japan Women's University, 家政学部, 准教授
2002 – 2005: Japan Women's University, Faculty of Home Economics, Lecturer, 家政学部, 講師
1998 – 2001: 山形大学, 教育学部, 助教授
1995 – 1997: 山形大学, 教育学部, 講師
1989 – 1992: 日本女子大学, 家政学部, 助手
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / 家政学 / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits / 食生活
Except Principal Investigator
家政学 / Eating habits, studies on eating habits
Keywords
Principal Investigator
物性 / 雑穀 / ゼラチン / 寒天 / 混合ゲル / アレルギー対応食品 / 食物アレルギー / グルテンフリー / アマランサス / 官能評価 … More / 破断応力 / 破断特性 / 大豆 / ゲル / mechanical properties / phase separation / gelatin / agar / mixed gels / カラギーナン / イヌリン / 製パン性 / キヌア / ホワイトソルガム / パン / 物性制御 / テクスチャー / 二相分散構造 / 豆乳 / 相分離 / アルゴンガス / 殺菌 / 高圧 / 凍結乾燥法 / 凍結解凍法 / 緑豆 / そら豆 / えんどう豆 / 代替肉 / 植物性たんぱく質 / セル構造 / アレルギー / 非常食 / ラスク / 大豆粉 / 食品加工 / はと麦 / クリスプネスインデックス / ガラス転移 / 水分収着 / 組織構造 / パフ / sensory evaluation / carrageenan / 応力-歪曲線 / rupture stress / rupture properties / 二相分離構造 / 野菜パウダー / マフィン / 米粉 / うるち粟 / もち粟 / シコクビエ / 卵白 / 絹フィブロイン / スキムミルク / 芽胞菌胞子 / 疎水性水和 / 牛乳 / 凍結濃縮 / 水の構造化 … More
Except Principal Investigator
Pregelatinized Rice Flour / Viscosity / Rheology / Plastic Processing Technique / Pure Rice Bread / グルテンフリー / プラスチック発泡成形 / 発泡メカニズム / 製パン技術 / 発泡成形 / 米100% / 製パン / 発砲成形 / α化 / 粘度 / レオロジー / プラスチック成形 / 米粉100%パン / Juice / Milk / Egg white / Pressurization / High-pressure sterilization / Ice nucleation-active bacterium / Freeze concentration / 泡沫特性 / 濃縮卵白 / 無加熱ジャム / 濃縮果汁 / 粘弾性率 / ゲル強度 / ミルクゼリー / ゲル化 / 濃縮牛乳 / 氷核細菌 / 果汁 / 牛乳 / 卵白 / 高圧処理 / 超高圧殺菌 / 氷核活性細菌 / 凍結濃縮 / Mouthfeel / Melting temperature / Gelling temperature / Rheological property / Sensory evaluation / Milk jelly / Pumpukin jelly / gelatin mixed gel / Carrageenan / 嗜好性 / ミルクゼル- / 嗜好特性 / 力学特性 / 機能特性 / 混合ゲル / 口どけ / 融解温度 / 凝固温度 / 力学物性 / 官能検査 / ミルクゼリ- / かぼちゃゼリ- / ゼラチン混合ゲル / カラギ-ナン Less
  • Research Projects

    (15 results)
  • Research Products

    (51 results)
  • Co-Researchers

    (16 People)
  •  新規植物性たんぱく質資源の探索とその社会実装に資する加工特性の解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      藤井 恵子
    • Project Period (FY)
      2023 – 2025
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Japan Women's University
  •  Molecular basis of emergency food for allergic persons and its application to development of allergen-free food for the purpose of social implementation.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      FUJII Keiko
    • Project Period (FY)
      2020 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Japan Women's University
  •  Development of allergen-free food for the purpose of improvement of the quality of life under disastersPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      FUJII Keiko
    • Project Period (FY)
      2017 – 2020
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Japan Women's University
  •  Design of a nutritious allergen-free food and evaluation of its potential for acceptancePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      FUJII KEIKO
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Japan Women's University
  •  Basic aspects on the preparation of foam foods with millet for the purpose of prevention of lifestyle-related diseasePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      FUJII KEIKO
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Japan Women's University
  •  Establish of the processing of foam foods with various millets, and its application to the allergen-free foodsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      FUJII Keiko
    • Project Period (FY)
      2008 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Japan Women's University
  •  Development of Pure Rice Bread by Using Plastic Processing Technique and Analysis of Forming Mechanism

    • Principal Investigator
      NISHIOKA Akihiro
    • Project Period (FY)
      2003 – 2005
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Yamagata University
  •  Investigation of phase separation in mixed gels which are suitable for foods for person of advanced age.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      FUJII Keiko
    • Project Period (FY)
      2003 – 2004
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Japan Women's University
  •  Study on phase separation in mixed gels and its application to developing foods for persons of advanced age.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      FUJII Keiko
    • Project Period (FY)
      2001 – 2002
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Japan Women's University
      Yamagata University
  •  高齢者用食品の創製を目的とした混合ゲルの相分離構造制御Principal Investigator

    • Principal Investigator
      藤井 恵子
    • Project Period (FY)
      1999 – 2000
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Yamagata University
  •  高圧下における疎水性水和現象を利用した無加熱食品加工および殺菌に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      藤井 恵子
    • Project Period (FY)
      1997 – 1998
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Yamagata University
  •  高齢者用食品の創製を目的とした混合ゲルの相分離構造制御Principal Investigator

    • Principal Investigator
      藤井 恵子
    • Project Period (FY)
      1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Yamagata University
  •  高圧下における水の構造化を応用した無加熱食品加工および殺菌に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      藤井 恵子
    • Project Period (FY)
      1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Yamagata University
  •  Development of technique for freeze concentration of fresh food materials with latent functions

    • Principal Investigator
      NAKAHAMA Nobuko
    • Project Period (FY)
      1991 – 1992
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Developmental Scientific Research (B)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Japan Women's University
  •  Functional Properties of Mixed Gels

    • Principal Investigator
      NAKAHAMA Nobuko
    • Project Period (FY)
      1989 – 1991
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (B)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Japan Women's University

All 2022 2021 2020 2019 2018 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2006 2005 2004 2003 Other

All Journal Article Presentation Book Patent

  • [Book] 給食経営管理論2004

    • Author(s)
      藤井恵子(分担)
    • Total Pages
      24
    • Publisher
      建帛社
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Book] スタンダード栄養・食物シリーズ6 調理学2003

    • Author(s)
      畑江敬子, 香西みどり編, 藤井恵子(分担)
    • Total Pages
      11
    • Publisher
      東京化学同人
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Journal Article] 雑穀パフに適応しうる客観的評価法の検討2021

    • Author(s)
      高橋敦子,藤井恵子
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 54(1) Pages: 14-23

    • NAID

      130007985950

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00827
  • [Journal Article] 雑穀粉を用いたグルテンフリーラスクの開発とその物性2021

    • Author(s)
      高橋 敦子,大城 美桜,土岐田 佳子, 藤井 恵子
    • Journal Title

      日本女子大学大学院紀要 家政学研究科・人間生活学研究科

      Volume: 27 Pages: 61-72

    • NAID

      120007089927

    • Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02350
  • [Journal Article] 雑穀で調製したグルテンフリーパンの製パン性2018

    • Author(s)
      石井和美, 早川あつ美,  藤井恵子
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 51(2) Pages: 89-96

    • NAID

      130006712577

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00827
  • [Journal Article] イヌリン添加米粉蒸しパンの調理特性2008

    • Author(s)
      金親あつ美, 正木玲子, 肥田由紀子, 藤井恵子
    • Journal Title

      食生活研究 29(1)

      Pages: 34-40

    • NAID

      130007011951

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500692
  • [Journal Article] 給食経営管理実習における衛生管理2005

    • Author(s)
      潮野雅子, 荒木理沙, 藤井恵子
    • Journal Title

      日本女子大学紀要、家政学部 52

      Pages: 43-51

    • NAID

      40006987119

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15300250
  • [Journal Article] Sanitary Control on Practical Training in Food Service Management2005

    • Author(s)
      K.Fujii, et al.
    • Journal Title

      Japan Women's Univ.J. 52

      Pages: 43-51

    • NAID

      40006987119

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Journal Article] 給食経営管理実習における衛生管理2005

    • Author(s)
      浅野雅子, 荒木理沙, 藤井恵子
    • Journal Title

      日本女子大学紀要 家政学部 52

      Pages: 43-51

    • NAID

      40006987119

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Journal Article] Effect of polyol on glass transition and crystallization of saccharic sweetener2004

    • Author(s)
      K.Fujii
    • Journal Title

      The 20^<th> World Congress of International Federation for Home

      Pages: 164-164

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15300250
  • [Journal Article] Standardization of Dietitian's duties in Hospital2004

    • Author(s)
      K.Fujii, et al.
    • Journal Title

      Shidax Research 4

      Pages: 1-9

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Journal Article] Effect of polyol on glass transition and crystallization of saccharic sweetener2004

    • Author(s)
      K.Fujii, C.Takagi, A.Kubota
    • Journal Title

      The 20^<th> World Congress of International Federaion for HOME

      Pages: 164-164

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15300250
  • [Journal Article] 絹フィブロインの食材料化に関する研究-栄養・食事計画への応用可能性について-2004

    • Author(s)
      藤井恵子, 足立美智子
    • Journal Title

      日本女子大学紀要 家政学部 51

      Pages: 85-91

    • NAID

      110000943710

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Journal Article] Development of Gel Food of Silk Fibroin - Applicability of Silk Fibroin Gel to Nutrition and Food Service Planning -2004

    • Author(s)
      K.Fujii, et al.
    • Journal Title

      Japan Women's Univ.J. 51

      Pages: 85-91

    • NAID

      110000943710

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Journal Article] 給食経営管理業務における業務基準の立案と標準化2004

    • Author(s)
      松崎政三, 江田節子, 藤井恵子
    • Journal Title

      Shidax Research 4

      Pages: 1-9

    • NAID

      40007393097

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Journal Article] 絹フィプロインの食材料化に関する研究-栄養・食事計画への応用可能性について-2004

    • Author(s)
      藤井恵子, 足立美智子
    • Journal Title

      日本女子大学紀要 家政学部 51

      Pages: 85-91

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Journal Article] pH-response of Chitosan, k-carrageenan, Carboxymethyl Cellulose Sodium Salt Complex Hydrogels2003

    • Author(s)
      T.Mitsumata, Y.Suemitsu, K.Fujii, T.Fujii, T.Taniguchi, K.Koyama
    • Journal Title

      Polymer 44

      Pages: 7103-7111

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Journal Article] pH-response of Chitosan, k-carrageenan, Carboxymethyl Cellulose Sodium Salt Complex Hydrogels2003

    • Author(s)
      K.Fujii, et al.
    • Journal Title

      Polymer 44

      Pages: 7103-7111

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Patent] 日本国内特許「米粉を主原料として架橋ネットワーク構造体を形成する方法と、米粉を主原料とするパン用生地とパン」2008

    • Inventor(s)
      藤井恵子, 東野真由美, 高橋辰宏, 小山清人
    • Industrial Property Rights Holder
      藤井恵子, 東野真由美, 高橋辰宏, 小山清人
    • Acquisition Date
      2008-09-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500692
  • [Patent] 大豆めん及びその製造法2006

    • Inventor(s)
      東野真由美, 西岡昭博, 藤井恵子
    • Industrial Property Rights Holder
      パウダーテクノコーポレーション(有)
    • Filing Date
      2006-02-14
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15300250
  • [Presentation] キヌア粉と大豆粉を用いたグルテンフリーラスクの調理特性2022

    • Author(s)
      大塚春奈、小﨑智恵、藤井恵子
    • Organizer
      日本官能評価学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02350
  • [Presentation] キヌア粉を用いたグルテンフリー含泡食品における大豆粉添加の影響2021

    • Author(s)
      大塚春奈、小﨑智恵、田中愛美、藤井恵子
    • Organizer
      日本官能評価学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02350
  • [Presentation] 雑穀粉を用いたグルテンフリーパンの製パン性に関する研究2020

    • Author(s)
      山内奈織,田中愛美,藤井恵子
    • Organizer
      第69回日本応用糖質科学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02350
  • [Presentation] 雑穀パフを用いた粒子結着型食品のレオロジー特性と嗜好性2020

    • Author(s)
      髙橋 敦子,河内 いずみ,藤井 恵子
    • Organizer
      第68回レオロジー討論会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00827
  • [Presentation] アマランサス・キヌア粉を用いたアレルギー対応ラスクの物性に及ぼすキシリトール添加の影響2019

    • Author(s)
      高橋敦子,吉成美優, 深山瑞稀,土岐田佳子, 藤井恵子
    • Organizer
      日本家政学会第71回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00827
  • [Presentation] 調湿した雑穀パフの内部構造とレオロジー特性2019

    • Author(s)
      高橋敦子,藤井恵子
    • Organizer
      第67回レオロジー討論会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00827
  • [Presentation] 雑穀パフの破断特性2018

    • Author(s)
      高橋敦子,藤井恵子
    • Organizer
      第66回レオロジー討論会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00827
  • [Presentation] Development of a Novel Fermented Food Made with Germinated Soybean Flour and Rheological Properties during Dough Fermentation.2016

    • Author(s)
      Michiko Tsuji、Keiko Fujii
    • Organizer
      International Federation for Home Economics XXIII World Congress 2016
    • Place of Presentation
      韓国
    • Year and Date
      2016-08-03
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350105
  • [Presentation] 食物アレルギーに対応した米粉マフィンの開発2015

    • Author(s)
      林典子、辻美智子、藤井恵子
    • Organizer
      第62回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      福岡国際会議場
    • Year and Date
      2015-09-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350105
  • [Presentation] グルテンフリー米粉パンの保存性に及ぼす大豆タンパク質の影響2014

    • Author(s)
      辻美智子、江田有里、早川あつ美、藤井恵子
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      県立広島大学(広島県・広島市)
    • Year and Date
      2014-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350105
  • [Presentation] 食物アレルギー児の食生活の実態と食嗜好2014

    • Author(s)
      林典子、辻美智子、藤井恵子
    • Organizer
      日本給食経営管理学会
    • Place of Presentation
      同志社女子大学(京都府・京都市)
    • Year and Date
      2014-11-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350105
  • [Presentation] 食物アレルギー児の食生活における食品選択上の問題点に関する実態調査2014

    • Author(s)
      林典子、辻美智子、藤井恵子
    • Organizer
      日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      パシフィコ横浜(神奈川県・横浜市)
    • Year and Date
      2014-08-21
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350105
  • [Presentation] 粟粉を主原料としたグルテンフリーパンのレオロジー特性2013

    • Author(s)
      辻 美智子, 斉藤 麻里, 宮川 梨奈, 横山 知世子, 藤井 恵子
    • Organizer
      第61回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      山形大学(山形)
    • Year and Date
      2013-09-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] もち粟粉とうるち粟粉をブレンドしたグルテンフリーパンの製パン性2013

    • Author(s)
      辻 美智子, 斉藤 麻里, 宮川 梨奈, 横山 知世子, 藤井 恵子
    • Organizer
      第60回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      神戸国際会議場(兵庫)
    • Year and Date
      2013-09-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] Preparation of allergen-free bread from various types of millet2012

    • Author(s)
      Keiko Fujii, Asako Marui, Makiko Nakashima, Miki Tanabe, Atsumi Kaneoya
    • Organizer
      International Federation for Home Economics XXII World Congress
    • Place of Presentation
      メルボルン(オーストラリア)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] アマランサス粉とホワイトソルガム粉を使ったグルテンフリーパンの製パン性2012

    • Author(s)
      石井 和美, 金親 あつ美, 藤井 恵子
    • Organizer
      日本家政学会第64回大会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学(大阪)
    • Year and Date
      2012-05-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] Preparation of allergen-free bread from various types of millet2012

    • Author(s)
      Keiko Fujii, Asako Marui, Makiko Nakashima, Miki Tanabe, Atsumi Kaneoya
    • Organizer
      International Federation for Home Economics XXII World Congress
    • Place of Presentation
      メルボルン(オーストラリア)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] アマランサス粉の製パン性に関する研究2011

    • Author(s)
      藤井 恵子, 武藤 真衣, 横山 知世子, 金親 あつ美
    • Organizer
      日本調理科学会平成23年度大会
    • Place of Presentation
      高崎健康福祉大学(群馬)
    • Year and Date
      2011-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] シコクビエ穀粉の製パン性に関する研究2010

    • Author(s)
      藤井恵子、田辺美貴、横山知世子、高橋敦子
    • Organizer
      日本調理科学会平成22年度大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡)
    • Year and Date
      2010-08-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500692
  • [Presentation] シコクビエ穀粉の製パン性に関する研究2010

    • Author(s)
      藤井恵子
    • Organizer
      日本調理科学会 平成22年度大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡)
    • Year and Date
      2010-08-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500692
  • [Presentation] 全粒キヌア粉の給食用健康維持食品への応用2009

    • Author(s)
      中島麻紀子, 横山知世子, 藤井恵子
    • Organizer
      日本調理科学会 平成21年度大会
    • Place of Presentation
      京都(同志社女子大学)
    • Year and Date
      2009-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500692
  • [Presentation] 全粒キヌア粉の給食用健康維持食品への応用2009

    • Author(s)
      中島麻紀子、横山知世子、藤井恵子
    • Organizer
      日本調理科学会平成21年度大会
    • Place of Presentation
      同志社女子大学(京都)
    • Year and Date
      2009-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500692
  • [Presentation] ホワイトソルガムを用いたパンの製パン性に関する研究2008

    • Author(s)
      丸井麻子、肥田由紀子、但馬知世子、藤井恵子
    • Organizer
      日本調理科学会平成20年度大会
    • Place of Presentation
      椙山女学園大学(名古屋)
    • Year and Date
      2008-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500692
  • [Presentation] ホワイトソルガムを用いたパンの製パン性に関する研究2008

    • Author(s)
      丸井麻子, 肥田由紀子, 但馬知世子, 藤井恵子
    • Organizer
      日本調理科学会 平成20年度大会
    • Place of Presentation
      名古屋(椙山女学園大学)
    • Year and Date
      2008-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500692
  • [Presentation] もち粟粉とうるち粟粉をブレンドしたグルテンフリーパンの製パン性

    • Author(s)
      辻美智子,斉藤麻里,宮川梨奈,横山知世子,藤井恵子
    • Organizer
      第60回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      神戸国際会議場(兵庫)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] 雑穀パフにおける破断特性と水分収着特性

    • Author(s)
      高橋敦子, 金親あつ美, 藤井恵子
    • Organizer
      第59回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      名古屋国際会議場(愛知)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] 粟粉を主原料としたグルテンフリーパンのレオロジー特性

    • Author(s)
      辻美智子,斉藤麻里,宮川梨奈,横山知世子,藤井恵子
    • Organizer
      第61回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      山形大学(山形)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] アマランサス粉とホワイトソルガム粉を使ったグルテンフリーパンの製パン性

    • Author(s)
      石井和美, 金親あつ美, 藤井恵子
    • Organizer
      日本家政学会 第64回大会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学(大阪)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] 雑穀の吸水特性に及ぼす浸漬温度の影響

    • Author(s)
      長坂慶子, 藤井恵子
    • Organizer
      日本調理科学  平成24年度大会
    • Place of Presentation
      秋田大学(秋田)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] 雑穀の吸水特性に及ぼす浸漬温度の影響

    • Author(s)
      長坂慶子,藤井恵子
    • Organizer
      日本調理科会 平成25年度大会
    • Place of Presentation
      奈良女子大学(奈良)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] アマランサス粉の製パン性に関する研究

    • Author(s)
      藤井 恵子
    • Organizer
      日本調理科学会 平成23年度大会
    • Place of Presentation
      高崎健康福祉大学(群馬)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • 1.  FUJII Tomoyuki (40228953)
    # of Collaborated Projects: 7 results
    # of Collaborated Products: 46 results
  • 2.  海老澤 元宏 (30338876)
    # of Collaborated Projects: 4 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  林 典子 (30775870)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  NAKAHAMA Nobuko (90060590)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  KOYAMA Kiyohito (60007218)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  AKABANE Hiro (80060698)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  ARAI Eiko (90134783)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  WATANABE Michiko (90107409)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  OKADA Katsuhide (20011968)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  TAKAGI Chikako (60120771)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 11.  NISHIOKA Akihiro (50343075)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 12.  IKEDA Susumu (30007025)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 13.  TAKAHASI Tatsuhiro (60344818)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 14.  TAKAHASHI Masae (30060677)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 15.  小崎 智恵 (00910291)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 16.  HONMA Kazuo
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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