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GOTO Masahiro  後藤 昌弘

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後藤 昌弘  ゴトウ マサヒロ

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Researcher Number 20244775
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 神戸女子大学, 家政学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2018 – 2021: 神戸女子大学, 家政学部, 教授
2012 – 2015: 神戸女子大学, 家政学部, 教授
2007 – 2009: Kobe Women's University, 家政学部, 教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Keywords
Principal Investigator
加熱調理 / 食味 / 野菜 / 温度 / 内葉 / 外葉 / コマツナ / 茎 / 花蕾 / キャベツ … More / ミズナ / ブロッコリー / アブラナ科野菜 / 加熱時間 / 加熱温度 / アスコルビン酸 / 低温スチーミング / 調理方法 / 加熱調理法 / 食味評価 / 官能検査 / 品種 / ジャガイモ / 還元糖含量 / 温度変化 / 過熱水蒸気 / 保存 / 塩分濃度 / 煮物料理 / テクスチャー / 塩分 / 煮物 / クックチルシステム / スチームコンベクションオーブン Less
  • Research Projects

    (3 results)
  • Research Products

    (10 results)
  • Co-Researchers

    (7 People)
  •  Effects of cooking condition by low -temperature steaming for taste and nutrient composition of vegetables.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      GOTO Masahiro
    • Project Period (FY)
      2018 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Kobe Women's University
  •  Studies on the relations of physicochemical factors and the differences of taste by cooking methods using various potato cultivars.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      GOTO Masahiro
    • Project Period (FY)
      2012 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Kobe Women's University
  •  Condition of the cooking by Cook-chill system, and the change of vitamin and taste during storage of cooking productPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      GOTO Masahiro
    • Project Period (FY)
      2007 – 2009
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Kobe Women's University

All 2021 2020 2015 2010 2009 Other

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] ジャガイモの品種による物理化学的性質と食味に及ぼす要因に関する研究2015

    • Author(s)
      後藤昌弘
    • Journal Title

      いも類振興情報

      Volume: 124 Pages: 3-6

    • Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500959
  • [Presentation] 低温スチーミング加熱がブロッコリーのアスコルビン酸におよぼす影響2021

    • Author(s)
      後藤昌弘,岩田惠美子
    • Organizer
      日本調理科学会2021年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02197
  • [Presentation] コマツナの低温スチーミング加熱がアスコルビン酸代謝におよぼす影響2020

    • Author(s)
      後藤昌弘,岩田惠美子
    • Organizer
      日本家政学会第72回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02197
  • [Presentation] ジャガイモの品種による物理化学的特性と食味におよぼす要因に関する研究2015

    • Author(s)
      後藤昌弘
    • Organizer
      日本いも類研究会講演会
    • Place of Presentation
      青学会館アイビーホール(東京都渋谷区)
    • Year and Date
      2015-03-10
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500959
  • [Presentation] ジャガイモの加熱調理方法と食味評価-品種と貯蔵期間によるちがい-2015

    • Author(s)
      岩田惠美子,後藤昌弘,西中未央,森元幸
    • Organizer
      日本食品保蔵科学会創立40周年記念大会(第64回東京大会)
    • Place of Presentation
      東京農業大学(東京都世田谷区)
    • Year and Date
      2015-06-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500959
  • [Presentation] ックチルシステムによる煮物調理の加熱及び冷却中の温度変化と冷却中の塩分変化について-ジャガイモを用いた場合-2010

    • Author(s)
      後藤昌弘・西川和孝
    • Organizer
      第62回日本家政学会大会
    • Place of Presentation
      広島大学
    • Year and Date
      2010-05-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500669
  • [Presentation] 業務用過熱水蒸気オーブンを用いた食品の調理特性について2009

    • Author(s)
      後藤昌弘・西川和孝
    • Organizer
      日本家政学会第61回大会
    • Place of Presentation
      武庫川女子大学
    • Year and Date
      2009-08-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500669
  • [Presentation] 業務用過熱水蒸気オーブンを用いた食品の調理特性について2009

    • Author(s)
      後藤昌弘・西川和孝
    • Organizer
      第61回日本家政学会大会
    • Place of Presentation
      武庫川女子大学
    • Year and Date
      2009-08-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500669
  • [Presentation] 北海道産ジャガイモの品種による化学的成分特性と食味の関連について

    • Author(s)
      岩田惠美子,後藤昌弘,大久保郁子,西中未央,森元幸
    • Organizer
      日本家政学会第66回大会
    • Place of Presentation
      北九州国際会議場(福岡県北九州市)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500959
  • [Presentation] 長崎県産ジャガイモの品種・系統による物理化学的特性と食味の関連について

    • Author(s)
      後藤昌弘,岩田惠美子,大久保郁子,森一幸,中尾敬
    • Organizer
      日本家政学会第66回大会
    • Place of Presentation
      北九州国際会議場(福岡県北九州市)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500959
  • 1.  岩田 恵美子 (00289034)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 2.  IWATA Emiko
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 3.  OHKUBO Ikuko
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 4.  NISHINAKA Mio
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 5.  MORI Motoyuki
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 6.  MORI Kazuyuki
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 7.  NAKAO Takashi
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results

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