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NAKAJIMA Naoko  中嶋 直子

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Researcher Number 20332299
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Affiliation (based on the past Project Information) *help 2018: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 果樹茶業研究部門, 上級研究員
2017: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 果樹茶業研究部門生産・流通研究領域, 上級研究員
2016: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 果樹茶業研究部門 生産・流通研究領域, 上級研究員
2015: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 果樹研究所 栽培・流通利用研究領域, 主任研究員
2012: 独立行政法人農業・食品産業技術研究機構, 果樹研究所栽培・流通利用研究領域, 主任研究員
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Horticultural science
Except Principal Investigator
Horticulture/Landscape architecture
Keywords
Principal Investigator
着色制御 / 着色促進 / ジャスモン酸 / 植物ホルモン / 着色 / ブドウ
Except Principal Investigator
果実成熟 / 果実軟化 / モモ / エチレン / オーキシン / 果樹
  • Research Projects

    (2 results)
  • Research Products

    (6 results)
  • Co-Researchers

    (1 People)
  •  Mechanism of action of jasmonic acid on the skin of grape berries during coloring process.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      NAKAJIMA Naoko
    • Project Period (FY)
      2015 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Horticultural science
    • Research Institution
      National Agriculture and Food Research Organization
  •  Effect of Auxin on ethylene biosynthesis of peach fruit ripening

    • Principal Investigator
      TATSUKI Miho
    • Project Period (FY)
      2010 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Horticulture/Landscape architecture
    • Research Institution
      National Agriculture and Food Research Organization

All 2019 2018 2017 2016 2013

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Increased levels of IAA are required for system 2 ethylene synthesis causing fruit softening in peach (Prunus persica (L). Batsch)2013

    • Author(s)
      Miho Tatsuki, Naoko Nakajima
    • Journal Title

      J.Exp.Bot

      Volume: 64 Pages: 1049-1059

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580044
  • [Journal Article] Increased levels of IAA are required for system 2 ethylene synthesis causing fruit softening in peach (Prunus persica (L). Batsch).2013

    • Author(s)
      Miho Tatsuki, Naoko Nakajima, Hiroshi Fujii, Takehiko Shimada, Michiharu Nakano, Ken-ichiro Hayashi, Hiroko Hayama, Hirohito Yoshioka, Yuri Nakamura
    • Journal Title

      J. Exp. Bot.

      Volume: 64 Issue: 4 Pages: 1049-1059

    • DOI

      10.1093/jxb/ers381

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580044, KAKENHI-PROJECT-23510285
  • [Presentation] 着色過程におけるブドウ果皮の内生アブシジン酸含有量の変動2019

    • Author(s)
      中嶋直子、井上博道
    • Organizer
      園芸学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K14660
  • [Presentation] 着色過程におけるブドウ果皮の内生植物ホルモン含有量の変動2018

    • Author(s)
      中嶋直子・松浦恭和・森 泉・井上博道
    • Organizer
      園芸学会H30年度春季大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K14660
  • [Presentation] ブドウ果皮の着色を促進するジャスモン酸メチルの収穫後処理方法2017

    • Author(s)
      中嶋直子、井上博道
    • Organizer
      園芸学会
    • Place of Presentation
      日本大学生物資源科学部(神奈川県藤沢市)
    • Year and Date
      2017-03-19
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K14660
  • [Presentation] ブドウ果実の着色に及ぼすジャスモン酸類縁体の影響及びアブシジン酸との相互作用について2016

    • Author(s)
      中嶋直子,井上博道
    • Organizer
      平成28年度園芸学会春季大会
    • Place of Presentation
      東京農業大学厚木キャンパス
    • Year and Date
      2016-03-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K14660
  • 1.  TATSUKI Miho (10355381)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results

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