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MATSUMOTO Hikaru  松本 光

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Matsumoto Hikaru  松本 光

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Researcher Number 20355407
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Affiliation (Current) 2025: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 果樹茶業研究部門, 上級研究員
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2018 – 2023: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 果樹茶業研究部門, 上級研究員
2014: 独立行政法人農業・食品産業技術総合研究機構, 果樹研究所 カンキツ研究領域, 主任研究員
2012 – 2014: 独立行政法人農業・食品産業技術総合研究機構, 果樹研究所カンキツ研究領域, 主任研究員
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 39030:Horticultural science-related / Horticulture/Landscape architecture
Keywords
Principal Investigator
カンキツ / ウンシュウミカン / 収穫後処理 / 温度 / GABA / 品質制御 / 収穫後果実 / ジベレリン / ジメチルスルフィド / 香り … More / 植物ホルモン / 代謝 / オルニチン代謝 / アミノ酸 / アミノ酸代謝 / 果実品質 / 貯蔵 / ウンシュミカン / オルニチン / 収穫後温度 / 異味異臭 Less
  • Research Projects

    (3 results)
  • Research Products

    (8 results)
  •  収穫後のカンキツ果実におけるGABA代謝の温度応答性と集積制御機構の解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      松本 光
    • Project Period (FY)
      2023 – 2025
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 39030:Horticultural science-related
    • Research Institution
      National Agriculture and Food Research Organization
  •  Effects of plant hormone treatment on aroma volatiles in Satsuma mandarin (Citrus unshiu Marc.) fruitPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Matsumoto Hikaru
    • Project Period (FY)
      2018 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 39030:Horticultural science-related
    • Research Institution
      National Agriculture and Food Research Organization
  •  Identification of causative compounds and mechanism for off-flavor generation during storage of satsuma mandarin fruitPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MATSUMOTO Hikaru
    • Project Period (FY)
      2012 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Horticulture/Landscape architecture
    • Research Institution
      National Agriculture and Food Research Organization

All 2023 2022 2014 2013 2012

All Journal Article Presentation Book

  • [Book] 植調2014

    • Author(s)
      松本 光
    • Total Pages
      6
    • Publisher
      日本植物調節剤研究協会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24780035
  • [Book] 果実日本2014

    • Author(s)
      松本 光
    • Total Pages
      4
    • Publisher
      日本園芸農業協同組合連合会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24780035
  • [Journal Article] Effects of Combined Treatment with Gibberellin and Prohydrojasmon on Volatile and Dimethyl Sulfide Content in Juice Sacs of Satsuma Mandarin (<i>Citrus unshiu</i> Marc.) Fruit During Maturation2022

    • Author(s)
      Hikaru Matsumoto, Yoshinori Ikoma
    • Journal Title

      The Horticulture Journal

      Volume: 91 Issue: 3 Pages: 345-355

    • DOI

      10.2503/hortj.UTD-364

    • ISSN
      2189-0102, 2189-0110
    • Language
      English
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K05637
  • [Journal Article] Effect of different postharvest temperatures on the accumulation of sugars, organic acids, and amino acids in the juice sacs of Satsuma mandarin (Citrus unshiu Marc.) fruit2012

    • Author(s)
      Hikaru Matsumoto, Yoshinori Ikoma
    • Journal Title

      Journal of Agricultural and Food Chemistry

      Volume: 60 Issue: 39 Pages: 9900-9909

    • DOI

      10.1021/jf303532s

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24780035
  • [Presentation] ジベレリンとプロヒドロジェスモンの混用処理が成熟期および貯蔵中のウンシュウミカン果肉中のジメチルスルフィド含量に及ぼす影響2023

    • Author(s)
      松本 光、生駒吉識
    • Organizer
      園芸学会令和5年度春季大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K05637
  • [Presentation] ジベレリンとプロヒドロジェスモンの混用処理が成熟期のウンシュウミカンの果肉中のジメチルスルフィド含量に及ぼす影響2022

    • Author(s)
      松本 光、生駒吉識
    • Organizer
      園芸学会令和4年度春季大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K05637
  • [Presentation] 収穫後温度がカンキツ果実中の糖・有機酸・アミノ酸集積に及ぼす影響と品種間差2013

    • Author(s)
      松本 光、生駒吉識
    • Organizer
      園芸学会 平成25年度秋季大会
    • Place of Presentation
      岩手大学上田キャンパス
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24780035
  • [Presentation] Effect of postharvest temperature on accumulation of primary metabolites in juice sacs of Satsuma mandarin (Citrus unshiu) fruit2012

    • Author(s)
      Hikaru Matsumoto, Yoshinori Ikoma
    • Organizer
      2012 International Citrus Congress
    • Place of Presentation
      Valencia (Spain)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24780035

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