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kishimoto michiru  岸本 満

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Kishinmoto Michiru  岸本 満

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Researcher Number 20454449
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 名古屋学芸大学, 管理栄養学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2025: 名古屋学芸大学, 管理栄養学部, 教授
2013 – 2023: 名古屋学芸大学, 管理栄養学部, 教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits
Except Principal Investigator
Basic Section 58020:Hygiene and public health-related: including laboratory approach
Keywords
Principal Investigator
リスクアセスメント / リアルタイムPCR / 定量法 / 二次汚染 / カンピロバクター / 調理工程 / 伝播 / モバイル型PCR / リアルタイムPCR / モデル実験 … More / C.coli / 生残 / 伝播率 / C.jejuni / Campylobacter / リスクアセスント … More
Except Principal Investigator
Direct-qPCR / Rapid detection / Cross contamination / Foodborn disease / Campylobacter spp. / リスク管理最適化 / ベースライン構築 / 迅速検査 / 汚染モデル / Campylobacter jejeni / シートラップ法 / ドリップシート / 細菌性食中毒 / モバイル型リアルタイムPCR装置 / 加熱調理 / リアルタイムPCR / ダイレクトPCR / Campylobacter spp / カンピロバクター属菌 / 交差汚染 / 汚染実態調査 / 迅速定量法 / Campylobacter jejuni / Direct-qPCR法 / カンピロバクター食中毒 / サンプリング法 / 定量的リスク評価 / 調理段階 / qPCR / リスクアセスメント / 汚染伝播 / 食中毒 / Campylobacter Less
  • Research Projects

    (4 results)
  • Research Products

    (19 results)
  • Co-Researchers

    (1 People)
  •  Investigation of contamination levels using a new method for the detection of Clostridium perfringens and clarification of the dynamics of the preparation stage with model experiments.

    • Principal Investigator
      伊藤 智
    • Project Period (FY)
      2025 – 2027
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 58020:Hygiene and public health-related: including laboratory approach
    • Research Institution
      Kobe Gakuin University
  •  Contamination model development and risk management optimization downstream of the food chain for Campylobacter spp.

    • Principal Investigator
      Ito Satoshi
    • Project Period (FY)
      2019 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 58020:Hygiene and public health-related: including laboratory approach
    • Research Institution
      Kobe Gakuin University
  •  The transmission,survival and growth of Campylobacter.spp in the cooking process and quantitative risk assessmentPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Kishimoto Michiru
    • Project Period (FY)
      2016 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Nagoya University of Arts and Sciences
  •  Cross contamination and risk assessment of Campylobacter on consumption stagePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Kishinmoto Michiru
    • Project Period (FY)
      2013 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Nagoya University of Arts and Sciences

All 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2013

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] カンピロバクター・ジェジュニの調理段階における三次汚染率と除菌・殺菌効果の解明2023

    • Author(s)
      伊藤智、岸本満
    • Journal Title

      日本防菌防黴学会誌

      Volume: 51 Pages: 117-126

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K10587
  • [Journal Article] Development of a Sampling and Real-time PCR Method for the Quantitative Detection of Campylobacter spp. in Retail Chicken Meat Without DNA Extraction2023

    • Author(s)
      Ito Satoshi、Kishimoto Michiru
    • Journal Title

      Journal of Food Protection

      Volume: 86 Issue: 1 Pages: 100028-100028

    • DOI

      10.1016/j.jfp.2022.100028

    • Peer Reviewed / Open Access / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K10587
  • [Journal Article] カンピロバクター属菌の検出率が上がる ドリップシート検査とシートラップ法2020

    • Author(s)
      伊藤智、岸本満
    • Journal Title

      Nagoya Journal of Nutritional Sciences

      Volume: 5 Pages: 75-83

    • NAID

      120007016652

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K10587
  • [Journal Article] カンピロバクター属菌の検出率が上がるドリップシート検査とシートラップ法2019

    • Author(s)
      伊藤智 岸本満
    • Journal Title

      Nagoya journal of Nutritional Sciences

      Volume: 5 Pages: 75-81

    • NAID

      120007016652

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00927
  • [Presentation] 市販食肉のCampylobacter jejuni / coliを 検出・定量できるmultiplex Direct-qPCR法2023

    • Author(s)
      伊藤 智、岸本 満
    • Organizer
      第50回日本防菌防黴学会年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K10587
  • [Presentation] カンピロバクター属菌に対する過酢酸製剤の殺菌効果の検証2023

    • Author(s)
      伊藤 智、岸本 満
    • Organizer
      第44回日本食品微生物学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K10587
  • [Presentation] 市販鶏肉中のカンピロバクター属菌を定量的検出できるサンプリング法及びDirect-qPCR法の開発2022

    • Author(s)
      伊藤智、岸本満
    • Organizer
      日本食品微生物学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K10587
  • [Presentation] カンピロバクター属菌の調理・消費段階における汚染伝播率の解明と殺菌・除菌法の検証2022

    • Author(s)
      伊藤智、岸本満
    • Organizer
      日本防菌防黴学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K10587
  • [Presentation] 各加熱調理法の調理時間とカンピロバクター属菌の生残2021

    • Author(s)
      伊藤智、松井優佳、萩原沙綾、岸本満
    • Organizer
      日本防菌防黴学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K10587
  • [Presentation] モバイルリアルタイムPCR装置を用いたCampylobacter jejuni迅速検出・定量法の開発2019

    • Author(s)
      伊藤智 岸本満
    • Organizer
      日本食品微生物学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00927
  • [Presentation] モバイルリアルタイム PCR 装置を用いたCampylobacter jejuni 迅速検出・定量法の開発2019

    • Author(s)
      伊藤智、村岡正章 、川口磨 、岸本満
    • Organizer
      日本食品微生物学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K10587
  • [Presentation] 過酢酸製剤におけるカンピロバクター属への殺菌効果の比較2018

    • Author(s)
      伊藤智 岸本満
    • Organizer
      第45回日本防菌防黴学会年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00927
  • [Presentation] ドリップシートを用いた市販鶏肉のカンピロバクター検出2018

    • Author(s)
      伊藤智 岸本満
    • Organizer
      第39回日本食品微生物学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00927
  • [Presentation] カンピロバクターの伝播・動態を可視化するリアルタイムPCR法の提案2017

    • Author(s)
      石田史也、加藤匠、岸本満
    • Organizer
      第38回日本食品微生物学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00927
  • [Presentation] リアルタイムPCR法を用いたC.jejuniの定量法の検討~鶏肉成分が増菌培養、PCRに及ぼす影響~2017

    • Author(s)
      石田 史也、岸本 満
    • Organizer
      第45回日本防菌防黴学会年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00927
  • [Presentation] ドリップシートを介したカンピロバクター食中毒の可能性2017

    • Author(s)
      伊藤智、石田 史也、岸本 満
    • Organizer
      第38回日本食品微生物学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00927
  • [Presentation] リアルタイムPCR法を用いたC.jejuniの定量法の検討 ~Growth-Realtime定量PCR法(G-RtqPCR法)~2016

    • Author(s)
      岸本満 石田文也
    • Organizer
      日本防菌防黴学会第43回年次大会
    • Place of Presentation
      きゅりあん(品川区立総合区民会館)
    • Year and Date
      2016-09-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00927
  • [Presentation] 食鳥処理場及び市販鶏肉の2013

    • Author(s)
      小島 千明,岸本 満,駒場 新,江崎 孝行
    • Organizer
      日本家政学会中部支部大会
    • Place of Presentation
      名古屋女子大学(名古屋市瑞穂区)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350156
  • [Presentation] 鶏肉由来Campylobacter jejuni/coliの2013

    • Author(s)
      小島 千明,岸本 満,駒場 新,江崎 孝行
    • Organizer
      日本食品微生物学会
    • Place of Presentation
      タワーホール船堀(東京都江戸川区)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350156
  • 1.  Ito Satoshi (30594428)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 14 results

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