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Sano Ayami  佐野 文美

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SANO AYAMI  佐野 文美

SANO Ayami  佐野 文美

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Researcher Number 20563399
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 常葉大学, 健康プロデュース学部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2018: 常葉大学, 健康プロデュース学部, 講師
2015: 静岡県立大学, 食品栄養科学部, 助教
2012: 静岡県立大学, 食品栄養科学部, 助教
Review Section/Research Field
Except Principal Investigator
Eating habits / Applied health science
Keywords
Except Principal Investigator
抗酸化活性 / ヒト試験 / フラボノイド / 食事摂取 / 生体内炎症マーカー / 血中濃度 / 保存時間 / 調理方法 / 機能性活用 / 生体内炎症指標 … More / 調理変化 / ポリフェノール / 尿中フラボノイド濃度 / 抗酸化 / 抗炎症 / 炎症性サイトカイン / 体内動態 / 高フラボノイド食 / 食事由来 / グライセミックインデックス / GI / レジスタントスターチ / 糖質吸収抑制 / バイオマーカー / 生活習慣病 / 栄養学 Less
  • Research Projects

    (3 results)
  • Research Products

    (25 results)
  • Co-Researchers

    (5 People)
  •  Research on the inflammatory biomarkers in human after consuming the flavonoid-enriched meals fixed by normal daily food for utilizing food functionality.

    • Principal Investigator
      Ichikawa Yoko
    • Project Period (FY)
      2016 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      University of Shizuoka
  •  Research on the antioxidant biomarkers in human after consuming the flavonoid-enriched meals fixed by normal daily food.

    • Principal Investigator
      ICHIKAWA YOKO
    • Project Period (FY)
      2013 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      University of Shizuoka
  •  Intervention trial : Associations between middle period intake of carbohydrate absorption controlled diet and lifestyle-related disease markers in slight overweight Japanese male workers

    • Principal Investigator
      ICHIKWA Yoko
    • Project Period (FY)
      2010 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Applied health science
    • Research Institution
      University of Shizuoka

All 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] ルミナコイド含量および糖質組成の異なる雑豆類の摂取と食後血糖変動の関連に関する研究2012

    • Author(s)
      市川陽子、合田敏尚、望月和樹、佐野文美
    • Journal Title

      平成 23 年度静岡県立大学教員特別研究推進成果報告書

      Pages: 74-74

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500635
  • [Journal Article] 低 GI 試験食の継続摂取と生活習慣病バイオマーカーの関連に関する介入研究2011

    • Author(s)
      市川陽子、合田敏尚、望月和樹、佐野文美
    • Journal Title

      平成 22 年度静岡県立大学教員特別研究推進成果報告書

      Pages: 21-21

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500635
  • [Presentation] 食材中の総ポリフェノール量およびフラボノイド量が調理に及ぼす影響2018

    • Author(s)
      萬年遼、佐野文美、市川陽子
    • Organizer
      第65回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00818
  • [Presentation] 日常的な食品素材を用いた高フラボノイド食摂取による生体内抗炎症作用の検討2017

    • Author(s)
      萬年遼、佐野文美、市川陽子
    • Organizer
      第64回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00818
  • [Presentation] 日常的な食品素材を用いた高フラボノイド食摂取によるフラボノイド類の体内動態および生体内炎症マーカーの関連2017

    • Author(s)
      萬年遼、保田倫子、佐野文美、熊沢茂則、合田敏尚、下位香代子、市川陽子
    • Organizer
      第11回日本ポリフェノール学会年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00818
  • [Presentation] 日常的な食品素材を用いた高フラボノイド食の開発と検証2016

    • Author(s)
      萬年遼,佐野文美,市川陽子
    • Organizer
      第63回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      青森県青森市
    • Year and Date
      2016-09-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00818
  • [Presentation] 調理による食材の機能性成分及び抗酸化活性への影響2016

    • Author(s)
      丸山夏実,隈本美佳子,保田倫子,細谷孝博,萬年遼,佐野文美,下位香代子,市川陽子
    • Organizer
      富士山麓アカデミック&サイエンスフェア
    • Place of Presentation
      静岡県富士市
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00818
  • [Presentation] 食材のフラボノイド・総ポリフェノール含有量および抗酸化活性に調理が及ぼす影響についての検討2016

    • Author(s)
      隈本美佳子, 保田倫子, 細谷孝博, 萬年遼, 佐野文美, 下位香代子, 市川陽子
    • Organizer
      第70回日本栄養・食糧学会学術大会
    • Place of Presentation
      兵庫県西宮市
    • Year and Date
      2016-05-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350098
  • [Presentation] ヒトにおける日常的な食品素材を用いた高フラボノイド食摂取後のフラボノイド類の体内動態の検討2016

    • Author(s)
      萬年遼, 保田倫子, 細谷孝博, 佐野文美, 熊澤茂則, 合田敏尚, 下位香代子, 市川陽子
    • Organizer
      第70回日本栄養・食糧学会学術大会
    • Place of Presentation
      兵庫県西宮市
    • Year and Date
      2016-05-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00818
  • [Presentation] 日常的な食品素材を用いた高フラボノイド食の開発とヒトにおけるフラボノイド類の吸収2016

    • Author(s)
      萬年遼, 佐野文美, 市川陽子
    • Organizer
      第63回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      青森県青森市
    • Year and Date
      2016-09-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350098
  • [Presentation] 食材のフラボノイド・総ポリフェノール含有量および抗酸化活性に調理が及ぼす影響についての検討2016

    • Author(s)
      隈本美佳子, 保田倫子, 細谷孝博, 萬年遼, 佐野文美, 下位香代子, 市川陽子
    • Organizer
      第70回日本栄養・食糧学会学術大会
    • Place of Presentation
      兵庫県西宮市
    • Year and Date
      2016-05-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00818
  • [Presentation] ヒトにおける日常的な食品素材を用いた高フラボノイド食摂取後のフラボノイド類の体内動態の検討2016

    • Author(s)
      萬年遼, 保田倫子, 細谷孝博, 佐野文美, 熊澤茂則, 合田敏尚, 下位香代子, 市川陽子
    • Organizer
      第70回日本栄養・食糧学会学術大会
    • Place of Presentation
      兵庫県西宮市
    • Year and Date
      2016-05-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350098
  • [Presentation] The disposition of dietary-derived flavonoids after ingesting the flavonoid-enriched meals in humans.2015

    • Author(s)
      Ryo Mannen, Michiko Yasuda, Takahiro Hosoya, Ayami Sano, higenori Kumazawa, Toshinao Goda, Kayoko Shimoi, Yoko Ichikawa
    • Organizer
      The 20th Shizuoka Forum on Health and Longevity
    • Place of Presentation
      Shizuoka
    • Year and Date
      2015-10-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350098
  • [Presentation] The disposition of dietary-derived flavonoids after consuming the flavonoid-enriched meals in humans.2015

    • Author(s)
      Ryo Mannen, Michiko Yasuda, Takahiro Hosoya, Ayami Sano, Shigenori Kumazawa, Toshinao Goda, Kayoko Shimoi, Yoko Ichikawa
    • Organizer
      12th Asian Congress of Nutrition (ACN 2015)
    • Place of Presentation
      Yokohama
    • Year and Date
      2015-05-17
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350098
  • [Presentation] 典型的な日本型の食事をベースにした高フラボノイド食の立案と検討2014

    • Author(s)
      萬年遼、保田倫子、佐野文美、熊澤茂則、下位香代子、合田敏尚、市川陽子
    • Organizer
      日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      札幌市
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350098
  • [Presentation] 食事由来のフラボノイドの機能性評価を目的とした高フラボノイド試験食の開発と検討2014

    • Author(s)
      萬年遼, 保田倫子, 佐野文美, 熊澤茂則, 合田敏尚, 下位香代子, 市川陽子
    • Organizer
      日本ポリフェノール学会第8回学術大会
    • Place of Presentation
      東京農業大学(東京)
    • Year and Date
      2014-08-08
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350098
  • [Presentation] 食事由来フラボノイドの機能性評価を目的とした高フラボノイド試験食の開発と検討2014

    • Author(s)
      萬年遼, 保田倫子, 佐野文美, 熊澤茂則, 合田敏尚, 下位香代子, 市川陽子
    • Organizer
      第3回日本栄養改善学会東海支部会学術総会
    • Place of Presentation
      鈴鹿医療科学大学(三重)
    • Year and Date
      2014-06-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350098
  • [Presentation] 高 GI 食と低 GI 食摂取による血糖および脂質関連指標の変動2013

    • Author(s)
      劉洋、若杉悠佑、佐野文美、望月和樹、合田敏尚、市川陽子
    • Organizer
      第67回日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      名古屋
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500635
  • [Presentation] レジスタントスターチと日常食との組合せ摂取による 1 日の糖質代謝指標の変動2012

    • Author(s)
      劉洋、若杉悠佑、佐野文美、望月和樹、合田敏尚、市川陽子
    • Organizer
      日本食物繊維学会第17回学術集会要旨集
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500635
  • [Presentation] レジスタントスターチと日常食との組合せ摂取による一日血糖値およびインスリン変動2012

    • Author(s)
      劉洋、若杉悠佑、佐野文美、市川陽子
    • Organizer
      第59回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      愛知
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500635
  • [Presentation] 勤労男性に対する宅配惣菜を用いた5週間の食事介入による生活習慣病関連指標の変化2011

    • Author(s)
      若杉悠祐、佐野文美、望月和樹、市川陽子
    • Organizer
      第32回日本肥満学会
    • Place of Presentation
      淡路夢舞台国際会議場(兵庫県淡路市)
    • Year and Date
      2011-09-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500635
  • [Presentation] 芋類と雑豆類の種類および調理方法による Glycemic Index(GI)の変化2011

    • Author(s)
      池田恵美、若杉悠祐、佐野文美、市川陽子
    • Organizer
      第65回日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500635
  • [Presentation] 芋類と雑豆類の種類および調理方法によるGlycemic Index (GI)の変化2011

    • Author(s)
      池田恵美、若杉悠祐、佐野文美、市川陽子
    • Organizer
      第65回日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大学(東京)
    • Year and Date
      2011-05-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500635
  • [Presentation] 勤労男性に対する宅配惣菜を用いた5 週間の食事介入による生活習慣病関連指標の変化2011

    • Author(s)
      若杉悠祐、佐野文美、望月和樹、市川陽子
    • Organizer
      第32回日本肥満学会
    • Place of Presentation
      兵庫
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500635
  • [Presentation] 雑豆類の Glycemic Index -雑豆の種類および複合食での検討2010

    • Author(s)
      若杉悠佑, 田中美也子, 佐野文美, 市川陽子
    • Organizer
      第64回日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      徳島
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500635
  • 1.  ICHIKWA Yoko (50269495)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 25 results
  • 2.  GODA Toshinao (70195923)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 12 results
  • 3.  SHIMOI KAYOKO (10162728)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 11 results
  • 4.  YASUDA MICHIKO (00707036)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results
  • 5.  望月 和樹 (80423838)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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