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KISHIMOTO Munekazu  岸本 宗和

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Kishimoto Munekazu  岸本 宗和

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Researcher Number 20603195
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 山梨大学, 大学院総合研究部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2024: 山梨大学, 大学院総合研究部, 准教授
2020 – 2022: 山梨大学, 大学院総合研究部, 准教授
2014 – 2016: 山梨大学, 総合研究部, 准教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 39030:Horticultural science-related / Food science
Keywords
Principal Investigator
ワイン / 温暖化適応 / 副梢栽培 / ブドウ / 副梢 / アントシアニン / 温暖化適応技術 / 気候変動 / 副梢果房栽培 / γ-ラクトン … More / 香気成分 / 副梢果房 / フラネオール / γ-ノナラクトン / 赤ワイン / マスカット・ベーリーA Less
  • Research Projects

    (3 results)
  • Research Products

    (8 results)
  • Co-Researchers

    (2 People)
  •  ブドウ副梢栽培における花穂発生の品種差異~要因解析および花穂発生促進方法の開発~Principal Investigator

    • Principal Investigator
      岸本 宗和
    • Project Period (FY)
      2024 – 2026
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 39030:Horticultural science-related
    • Research Institution
      University of Yamanashi
  •  Novel wine grape cultivation model for global warming adaptation using a forcing vine regrowth cultivation technique.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      Kishimoto Munekazu
    • Project Period (FY)
      2020 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 39030:Horticultural science-related
    • Research Institution
      University of Yamanashi
  •  Development of an innovative technology to improve the quality of Muscat Bailey A red winePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KISHIMOTO Munekazu
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      University of Yamanashi

All 2022 2021 2017 2016

All Journal Article Presentation Patent

  • [Journal Article] Effects of Lateral or Secondary Induced Shoot Use on Number of Bunches and Fruit Quality in Forcing Cultivation by Current Shoot Cutting and Flower Cluster Removal to Shift Grape Ripening to a Cooler Season2022

    • Author(s)
      Munekazu Kishimoto, Tetsunan Yamamoto and Yuta Kobayashi
    • Journal Title

      The Horticulture Journal

      Volume: 91 Issue: 2 Pages: 169-175

    • DOI

      10.2503/hortj.UTD-314

    • NAID

      130008145461

    • ISSN
      2189-0102, 2189-0110
    • Language
      English
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K06014
  • [Journal Article] マスカット・ベーリーAの副梢果房を用いた赤ワイン醸造におけるマストとワインの成分組成2017

    • Author(s)
      岸本宗和、乙黒美彩、柳田藤寿、安部正彦
    • Journal Title

      日本醸造協会誌

      Volume: 112

    • NAID

      40021218251

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26450174
  • [Patent] ブドウおよびブドウの栽培方法、栽培したブドウを用いたワイン2016

    • Inventor(s)
      岸本宗和、他3名
    • Industrial Property Rights Holder
      国立大学法人山梨大学
    • Industrial Property Rights Type
      特許
    • Patent Publication Number
      2016-146827
    • Filing Date
      2016-08-18
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26450174
  • [Presentation] ‘Muscat Bailey A’の副梢栽培がブドウの生育ステージおよび果実品質に及ぼす影響2022

    • Author(s)
      岸本宗和,井上絵梨,山本哲楠,小林勇太,奥田 徹
    • Organizer
      日本ブドウ・ワイン学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K06014
  • [Presentation] 副梢栽培における収穫量の増加が果実成分含有量に及ぼす影響2021

    • Author(s)
      岸本宗和,井上絵梨,山本哲南,小林勇太,奥田 徹
    • Organizer
      日本ブドウ・ワイン学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K06014
  • [Presentation] マスカット・ベーリーAワインのγ-ラクトン類含有量に及ぼす醸造条件の影響2016

    • Author(s)
      横森勝利、岸本宗和、乙黒美彩、柳田藤寿
    • Organizer
      日本食品科学工学会平成28年度関東支部大会
    • Place of Presentation
      日本大学湘南キャンパス(神奈川県藤沢市)
    • Year and Date
      2016-03-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26450174
  • [Presentation] マスカット・ベーリーAワインのγ‐ラクトン類含有量に及ぼす醸造条件の検討2016

    • Author(s)
      横森勝利、岸本宗和、乙黒美彩、柳田藤寿
    • Organizer
      日本ブドウ・ワイン学会
    • Place of Presentation
      山梨大学(山梨県甲府市)
    • Year and Date
      2016-11-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26450174
  • [Presentation] マスカット・ベーリーAにおける副梢果房の発生誘導とワイン醸造への利用2016

    • Author(s)
      岸本宗和、乙黒美彩、柳田藤寿、安部正彦
    • Organizer
      日本ブドウ・ワイン学会
    • Place of Presentation
      山梨大学(山梨県甲府市)
    • Year and Date
      2016-11-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26450174
  • 1.  柳田 藤寿 (50202370)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results
  • 2.  YOKOMORI Katsutoshi
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results

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