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KAWABATA Akiko  川端 晶子

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Researcher Number 30078133
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Affiliation (based on the past Project Information) *help 1993 – 1996: 東京農業大学, 農学部, 教授
1992: Faculty of Agriculture Professor, 農学部・栄養学科, 教授
1991: 東京農業大学, 農学部, 教授
1988: 農学部・栄養学科, 教授
1987 – 1988: 東京農業大学, 農学部・栄養学科, 教授
1986: Faculty of Agriculture, Professor, 農学部, 教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
家政学
Keywords
Principal Investigator
レオロジー的性質 / 機能特性 / functional properties / dietary fiber / radius of gyration / pectic substances / 官能評価 / 慣性半径 / 食物繊維 / メトキシル基 … More / 低メトキシルペクチン / 分子量 / ペクチン / dynamic viscoelasticity / static viscoelasticity / spinnability / retrogradation / gelatinization / molecular characteristics / rheological properties of starch / みかけの活性化エネルギー / 力学的損失正接 / ヨウ素親和力 / 澱粉の微細構造 / 見かけの活性化エネルギー / クリープ特性 / ステップワイズ判別分析 / 数量化理論第II類 / 糊化-老化澱粉のレオロジー的性質 / 動的粘弾性 / 静的粘弾性 / 曵糸性 / 老化 / 糊化 / 分子特性 / 澱粉のレオロジー的性質 / methoxyl groups / galacturonic acid / weight-average molecular weight / イオン交換反応 / ガラクチュロン酸 / 重量平均分子量 / ペクチン質 / jam / rhubarb / mixed gels / molecular weight / 多変量解析 / テクスチャー / ゾル・ゲル転移 / 網目構造 / カードラン / 会合現象 / ルバ-ブ / 愛玉子多糖 / 混合ゲル / 食品機能 / Low methoxyl pectin / Jelly fig / Rheological properties / Gelling mechanism / Radius of gyration / Molecular weight / Functional properties / Pectin / 粘弾性 / レオロジ-的性質 / 分子量分布 / 中性糖 / 脱メチル化 / 愛玉子 / 会合機構 / 分子の広がり / 弾性挙動 / 糊化特性 / 結晶構造 / SEM / スケーリング則 / パーコレーション理論 / ゾル-ゲル転移 / 湿熱処理澱粉 Less
  • Research Projects

    (5 results)
  • Co-Researchers

    (3 People)
  •  湿熱処理澱粉のレオロジー的性質と食品への利用に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      川端 晶子
    • Project Period (FY)
      1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Tokyo University of Agriculture
  •  Functional Properties of Low-methoxyl Pectin as a Food and Its UtilizationPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KAWABATA Akio
    • Project Period (FY)
      1993 – 1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (B)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Tokyo University of Agriculture
  •  Functional properties of various molecular weights and functional groups on pectinPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KAWABATA Akiko
    • Project Period (FY)
      1991 – 1992
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Tokyo University of Agriculture
  •  Fine Structure and Rheological Properties of Starch.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      KAWABATA Akiko
    • Project Period (FY)
      1987 – 1988
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (B)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Tokyo University of Agriculture
  •  Dietary Fiber in Vegetables. - Some Physicochemical and Functional Properties of Pectic Substances -.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      KAWABATA Akiko
    • Project Period (FY)
      1984 – 1986
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (B)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Tokyo University of Agriculture
  • 1.  SAWAYAMA Shigeru (00078213)
    # of Collaborated Projects: 5 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  NAGASHIMA Nobuhiro (80142496)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  阿久澤 さゆり (60256641)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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