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NAKAMURA Keiko  中村 恵子

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中村 恵子  ナカムラ ケイコ

中村 惠子  ナカムラ ケイコ

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Researcher Number 30235246
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Affiliation (Current) 2025: 福島大学, 人間発達文化学類, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2022 – 2023: 福島大学, 人間発達文化学類, 教授
2010 – 2011: 福島大学, 人間発達文化学類, 教授
2009: Fukushima University, 人間発達文化学類, 准教授
2000 – 2001: 福島大学, 教育学部, 助教授
1995: 福島大学, 教育学部, 助教授
1993: 福島大学, 教育学部, 講師
Review Section/Research Field
Principal Investigator
家政学 / Basic Section 09040:Education on school subjects and primary/secondary education-related / Eating habits, studies on eating habits / 食生活
Keywords
Principal Investigator
家庭科 / 小学校 / ICT教材 / 農産物 / 凍結 / 食品 / 食素材 / 吸収エネルギー / 食塩水 / 電子レンジ調理 … More / 電子レンジ / 味の識別能 / 加工食品 / 混合味 / 味覚 / 気孔構造 / シュー / 空洞 / スポンジ / 膨化食品 Less
  • Research Projects

    (5 results)
  • Research Products

    (8 results)
  • Co-Researchers

    (4 People)
  •  小学校家庭科におけるICT機器を活用した効果的な実験・実習指導の研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      中村 恵子
    • Project Period (FY)
      2022 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 09040:Education on school subjects and primary/secondary education-related
    • Research Institution
      Fukushima University
  •  Porous structure formation by the Shimi method and its application to agricultural productsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      NAKAMURA Keiko
    • Project Period (FY)
      2009 – 2011
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Fukushima University
  •  電子レンジ調理に及ぼす食塩添加の影響についてPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      中村 恵子 (中村 惠子)
    • Project Period (FY)
      2000 – 2001
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Fukushima University
  •  加工食品の摂取と混合味の識別能についてPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      中村 恵子
    • Project Period (FY)
      1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Fukushima University
  •  膨化食品内部の気孔構造形成メカニズムについてPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      中村 恵子
    • Project Period (FY)
      1993
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Fukushima University

All 2024 2023 2011 2010 2009

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] ICTを利用した大学での授業「家庭科の実習指導」について2023

    • Author(s)
      中村恵子、角間陽子、千葉桂子、千葉養伍
    • Journal Title

      福島大学人間発達文化学類論集

      Volume: 39 Pages: 1-12

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22K02487
  • [Journal Article] 小学生を対象とした包丁技術の指導について2023

    • Author(s)
      中村恵子、伊藤ありさ
    • Journal Title

      福島大学人間発達文化学類論集

      Volume: 37 Pages: 19-31

    • Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22K02487
  • [Presentation] 小学校家庭科の動画教材を用いた教員養成系大学生への実習指導2024

    • Author(s)
      中村恵子、角間陽子、千葉桂子、千葉養伍
    • Organizer
      日本家政学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22K02487
  • [Presentation] ニンジン及びジャガイモのスポンジ構造形成に及ぼす凍結条件の検討2011

    • Author(s)
      庄子希実・中村恵子
    • Organizer
      日本家政学会東北・北海道支部
    • Place of Presentation
      山形大学
    • Year and Date
      2011-09-17
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500752
  • [Presentation] ニンジン及びジャガイモのスポンジ構造形成に及ぼす凍結条件の影響2011

    • Author(s)
      庄子希美、中村恵子
    • Organizer
      日本家政学会東北・北海道支部研究発表会
    • Place of Presentation
      山形大学
    • Year and Date
      2011-09-17
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500752
  • [Presentation] 凍み大根のスポンジ状構造形成に及ぼす凍結条件の影響2010

    • Author(s)
      中村恵子, 他
    • Organizer
      日本家政学会
    • Place of Presentation
      広島大学
    • Year and Date
      2010-05-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500752
  • [Presentation] 凍み大根の調製方法と組織構造及び食味について2009

    • Author(s)
      中村恵子, 他
    • Organizer
      日本家政学会
    • Place of Presentation
      武庫川女子大
    • Year and Date
      2009-08-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500752
  • [Presentation] 凍み大根の調製方法と組織構造及び食味について2009

    • Author(s)
      中村恵子, 佐藤由加
    • Organizer
      日本家政学会
    • Place of Presentation
      武庫川女子大学
    • Year and Date
      2009-08-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500752
  • 1.  千葉 養伍 (50282249)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 2.  千葉 桂子 (80188482)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 3.  角間 陽子 (70342045)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  土田 陽子
    # of Collaborated Projects: 0 results
    # of Collaborated Products: 2 results

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