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Hosokawa Keizo  細川 敬三

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Researcher Number 30311393
Other IDs
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2022 – 2023: 秋田栄養短期大学, 栄養学科, 教授(移行)
2016 – 2021: 兵庫大学, 健康科学部, 教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits
Keywords
Principal Investigator
ペクチン / グルテンフリー / 追熟バナナ / 製パン / 多糖類 / 製パン性 / 小粒澱粉 / 大粒澱粉 / 発酵量 / 追熟 … More / バナナ / 比容積 / 小麦澱粉 / 食品 / バナナ粉 / 糖類 / 膨化 / 澱粉 Less
  • Research Projects

    (2 results)
  • Research Products

    (9 results)
  •  Identification of gluten substitute components in ripe bananas and understanding of swelling mechanisms during breadmakingPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Hosokawa Keizo
    • Project Period (FY)
      2019 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Akita Nutrition junior College
      Hyogo University
  •  Characteristic elucidation and development of the viscoelastic ingredient of the ripened banana as the material for the gluten-free foodPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Hosokawa Keizo
    • Project Period (FY)
      2016 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Hyogo University

All 2022 2020 2019 2017

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Curcuma zedoaria 50% methanol extracts increase adiponectin secretion by enhancing PPARγ mRNA expression in 3T3-L1 cells.2022

    • Author(s)
      Kazuaki Yamasaki, Isoko Kuriyama, Reiko Nakai, Keizo Hosokawa
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry

      Volume: 86 Issue: 9 Pages: 1295-1299

    • DOI

      10.1093/bbb/zbac098

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02385, KAKENHI-PROJECT-21K05478
  • [Journal Article] 副材料として紅茶とレーズンを組み合わせたアレルギー対応米粉パンの食味特性に関する官能評価2022

    • Author(s)
      細川敬三, 坂下美咲, 杉崎ののか, 中井こころ, 石橋由紀乃, 河上花凛, 北村華菜, 上月美空, 近藤未悠, 下野まゆみ, 鈴木苗帆, 平良佑菜, 利根川菜月, 中村勇斗, 廣瀬楓那, 福本恭子
    • Journal Title

      兵庫大学論集

      Volume: 28 Pages: 145-152

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02385
  • [Journal Article] 東播磨地域産にんにくの糖質分解酵素阻害活性2022

    • Author(s)
      栗山磯子, 山﨑一諒, 細川敬三
    • Journal Title

      兵庫大学論集

      Volume: 28 Pages: 75-80

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02385
  • [Journal Article] 干しいもを副材料としたアレルゲン対応米粉パンの食味特性に関する官能評価2022

    • Author(s)
      細川敬三, 秋定真歩, 天野優海,今西一司, 太田遥南, 釜江彩矢, 川南のど佳, 佐々木理奈, 末廣美咲, 舩越翔也, 古橋沙奈, 前野美久, 福本恭子
    • Journal Title

      兵庫大学論集

      Volume: 27 Pages: 31-37

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02385
  • [Journal Article] Properties of ripe banana flour and application to gluten-free breadmaking.2020

    • Author(s)
      Keizo Hosokawa, Kyoko Ohishi, Tatsuya Ikeda, Kazuya Inagaki
    • Journal Title

      Journal of Food Processing and Preservation

      Volume: 44 Issue: 10

    • DOI

      10.1111/jfpp.14789

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02385
  • [Presentation] グルテンを含まない小麦澱粉を原料とした製パンにおける澱粉の特性解明2019

    • Author(s)
      大石恭子、池田達哉、稲垣一弥、細川敬三
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02385
  • [Presentation] グルテンを含まない小麦粉を原料とした製パンに於ける澱粉の特性解明2019

    • Author(s)
      大石恭子、池田達哉、稲垣一也、細川敬三
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12713
  • [Presentation] 追熟バナナ粉のグルテンフリーパンへの利用と特性2017

    • Author(s)
      細川敬三、田原彩、瀬口正晴
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12713
  • [Presentation] ホームベーカリーによる過熟バナナを用いた小麦粉フリーパンの製造研究2017

    • Author(s)
      田原彩、竹内美貴、中村美智子、細川敬三、宮本有香、瀬口正晴
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12713

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