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TOKUOKA Masafumi  徳岡 昌文

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徳岡 昌文  トクオカ マサフミ

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Researcher Number 30442544
Other IDs
Affiliation (Current) 2022: 東京農業大学, 応用生物科学部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2021: 東京農業大学, 応用生物科学部, 准教授
2018: 東京農業大学, 応用生物科学部, 准教授
2017: 東京農業大学, 応用生物科学部, 助教
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Food science / Basic Section 38050:Food sciences-related
Keywords
Principal Investigator
オリゴ糖 / 清酒 / メタボロミクス / 糖転移 / 官能評価 / α-グルコシダーゼ / 配糖体 / 質量分析 / 質量分析計 / 農芸化学 / 醸造 / 並行複発酵
  • Research Projects

    (2 results)
  • Research Products

    (5 results)
  •  清酒醸造における低温長期の並行複発酵を可能とする、緩慢な糖生成のメカニズムの解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      徳岡 昌文
    • Project Period (FY)
      2021 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Tokyo University of Agriculture
  •  Elucidation of generation mechanism and sensory properties of oligosaccharides in sakePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      TOKUOKA Masafumi
    • Project Period (FY)
      2017 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Tokyo University of Agriculture

All 2019 2018 2017

All Presentation Patent

  • [Patent] α-エチル化された糖類の製造方法2019

    • Inventor(s)
      徳岡昌文
    • Industrial Property Rights Holder
      徳岡昌文
    • Industrial Property Rights Type
      特許
    • Industrial Property Number
      2019-041331
    • Filing Date
      2019
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K15274
  • [Presentation] 糖転移により生成する清酒中新規化合物の構造解析2019

    • Author(s)
      小島 悠輔、松村 聡美、勝田 亮、小林 泉美、本田 千尋、我妻 いずみ、徳岡 昌文、進藤 斉、穂坂 賢
    • Organizer
      日本農芸化学会2019年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K15274
  • [Presentation] 清酒に含まれるオリゴ糖の構造に関する研究2019

    • Author(s)
      本田 千尋、勝田 亮、岡田 奈菜子、馬宮 綾音、河村 卓也、山田 真理子、小林 泉美、戸塚 昭、進藤 斉、穂坂 賢、徳岡 昌文
    • Organizer
      日本農芸化学会2019年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K15274
  • [Presentation] 麹菌Aspergillus oryzaeのα-グルコシダーゼが清酒中のオリゴ糖生成に及ぼす影響2018

    • Author(s)
      小林 泉美、本田 千尋、山田 真理子、徳岡 昌文、進藤斉、穂坂 賢
    • Organizer
      日本農芸化学会年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K15274
  • [Presentation] 清酒中オリゴ糖の構造解析2017

    • Author(s)
      本田 千尋、山田 真理子、徳岡 昌文、進藤 斉、穂坂 賢
    • Organizer
      第69回日本生物工学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K15274

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