• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

Setoyama Ou  瀬戸山 央

ORCIDConnect your ORCID iD *help
Researcher Number 30589693
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 地方独立行政法人神奈川県立産業技術総合研究所, 化学技術部, 主任研究員
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2021 – 2023: 地方独立行政法人神奈川県立産業技術総合研究所, 化学技術部, 主任研究員
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 38050:Food sciences-related
Keywords
Principal Investigator
食品機能性 / グリケーション / 糖化産物 / ポリフェノール / カルノシン酸 / ロスマリン酸 / AGEs / 加齢 / 抗糖化 / 蛍光性AGEs … More / 食品成分 / 糖化 / 老化 / C.elegans / 線虫 / 糖化抑制 / 抗糖化性 Less
  • Research Projects

    (1 results)
  • Research Products

    (14 results)
  •  Development of methods to evaluate the glycation inhibition of food ingredients using the C.elegansPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Setoyama Ou
    • Project Period (FY)
      2021 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Kanagawa Institute of Industrial Sclence and Technology

All 2024 2023 2022 2021

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Effects of the dipeptides comprising leucine and lysine on lifespan and age‐related stress in Caenorhabditis elegans2023

    • Author(s)
      Yokoyama Issei、Setoyama Ou、Jia Yaqi、Fujita Nana、Waki Akane、Komiya Yusuke、Nagasao Jun、Arihara Keizo
    • Journal Title

      Food Science & Nutrition

      Volume: - Issue: 6 Pages: 1-9

    • DOI

      10.1002/fsn3.3256

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05495, KAKENHI-PROJECT-22KJ2827, KAKENHI-PROJECT-23K21262
  • [Journal Article] 市販味噌の抗糖化性と関与成分の推定2023

    • Author(s)
      瀬戸山央、橋本知子
    • Journal Title

      食生活研究

      Volume: 43(4) Pages: 56-56

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05495
  • [Journal Article] Lysine-glucose Maillard reaction products promote longevity and stress tolerance in Caenorhabditis elegans via the insulin/IGF-1 signaling pathway2021

    • Author(s)
      Yokoyama Issei、Setoyama Ou、Urakawa Ayumi、Sugawara Momo、Jia Yaqi、Komiya Yusuke、Nagasao Jun、Arihara Keizo
    • Journal Title

      Journal of Functional Foods

      Volume: 87 Pages: 104750-104750

    • DOI

      10.1016/j.jff.2021.104750

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05495, KAKENHI-PROJECT-23K21262
  • [Journal Article] ボイセンベリーおよびボイセンベリー含有アントシアニン類の抗糖化作用2021

    • Author(s)
      瀬戸山央
    • Journal Title

      食生活研究

      Volume: 41(6) Pages: 41-44

    • NAID

      40022714587

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05495
  • [Presentation] 線虫C.elegansを用いた体内糖化の研究と食品の抗糖化性評価への応用2024

    • Author(s)
      瀬戸山 央
    • Organizer
      第22回産総研・産技連LS-BT合同研究発表会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05495
  • [Presentation] メイラード反応生成香気による線虫C. elegansの寿命延長に対する熱ショック因子の関与2024

    • Author(s)
      横山 壱成, 瀬戸山 央, 大畑 素子, 長田 和実
    • Organizer
      日本農芸化学会2024年度大会
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05495
  • [Presentation] カルノシン酸による線虫C.elegansのGLO1活性化と糖化抑制作用2024

    • Author(s)
      瀬戸山 央
    • Organizer
      日本農芸化学会2024年度大会
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05495
  • [Presentation] メイラード反応生成香気が線虫C. elegansの走化性行動および寿命に及ぼす影響2023

    • Author(s)
      横山壱成、瀬戸山央、大畑素子、長田和実
    • Organizer
      日本農芸化学会2023年度広島大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05495
  • [Presentation] モデル生物・線虫(Caenorhabditis elegans)を用いた ロスマリン酸およびカルノシン酸の抗糖化作用評価2023

    • Author(s)
      瀬戸山 央, 橋本 知子
    • Organizer
      日本食品化学学会第29回学術大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05495
  • [Presentation] ボイセンベリー抽出物は線虫の糖化および酸化を抑制する2023

    • Author(s)
      瀬戸山央
    • Organizer
      日本農芸化学会2023年度広島大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05495
  • [Presentation] モデル生物・線虫を用いた生体内糖化と食品の抗糖化作用評価方法の検討2022

    • Author(s)
      瀬戸山央
    • Organizer
      第20回産総研・産技連LS-BT合同研究発表会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05495
  • [Presentation] 線虫(C. elegans)は嗅覚系を介してメイラード反応生成香気に誘引される2022

    • Author(s)
      横山壱成、瀬戸山央、大畑素子、長田和実
    • Organizer
      日本メイラード学会第32回年会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05495
  • [Presentation] 食品の糖化抑制作用評価とその関与成分2022

    • Author(s)
      瀬戸山央
    • Organizer
      第20回産総研・産技連LS-BT合同研究発表会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05495
  • [Presentation] モデル生物・線虫を用いた生体内メイラード反応の解析と食品の抗糖化作用評価2021

    • Author(s)
      瀬戸山央
    • Organizer
      第94回日本生化学会大会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05495

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi