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Itou Satoshi  伊藤 智

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Ito Satoshi  伊藤 智

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Researcher Number 30594428
Affiliation (Current) 2025: 神戸学院大学, 栄養学部, 講師
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2025: 神戸学院大学, 栄養学部, 講師
2022 – 2023: 神戸学院大学, 栄養学部, 講師
2016 – 2021: 神戸学院大学, 栄養学部, 助教
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 58020:Hygiene and public health-related: including laboratory approach
Except Principal Investigator
Eating habits
Keywords
Principal Investigator
リスク管理最適化 / ベースライン構築 / 迅速検査 / 汚染モデル / Campylobacter jejeni / シートラップ法 / ドリップシート / 細菌性食中毒 / モバイル型リアルタイムPCR装置 / 加熱調理 … More / リアルタイムPCR / ダイレクトPCR / Campylobacter spp / カンピロバクター属菌 / 交差汚染 / 汚染実態調査 / 迅速定量法 / Campylobacter jejuni / Direct-qPCR法 / カンピロバクター食中毒 / サンプリング法 / 定量的リスク評価 / 調理段階 / qPCR / リスクアセスメント / 汚染伝播 / 食中毒 / Campylobacter … More
Except Principal Investigator
調理工程 / 伝播 / モバイル型PCR / リアルタイムPCR / 定量法 / リスクアセスメント / 二次汚染 / モデル実験 / リアルタイムPCR / カンピロバクター Less
  • Research Projects

    (3 results)
  • Research Products

    (14 results)
  • Co-Researchers

    (1 People)
  •  ウェルシュ菌の新規検出法による汚染実態調査及びモデル実験による調理段階の動態解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      伊藤 智
    • Project Period (FY)
      2025 – 2027
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 58020:Hygiene and public health-related: including laboratory approach
    • Research Institution
      Kobe Gakuin University
  •  Contamination model development and risk management optimization downstream of the food chain for Campylobacter spp.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      Ito Satoshi
    • Project Period (FY)
      2019 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 58020:Hygiene and public health-related: including laboratory approach
    • Research Institution
      Kobe Gakuin University
  •  The transmission,survival and growth of Campylobacter.spp in the cooking process and quantitative risk assessment

    • Principal Investigator
      Kishimoto Michiru
    • Project Period (FY)
      2016 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Nagoya University of Arts and Sciences

All 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] カンピロバクター・ジェジュニの調理段階における三次汚染率と除菌・殺菌効果の解明2023

    • Author(s)
      伊藤智、岸本満
    • Journal Title

      日本防菌防黴学会誌

      Volume: 51 Pages: 117-126

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K10587
  • [Journal Article] Development of a Sampling and Real-time PCR Method for the Quantitative Detection of Campylobacter spp. in Retail Chicken Meat Without DNA Extraction2023

    • Author(s)
      Ito Satoshi、Kishimoto Michiru
    • Journal Title

      Journal of Food Protection

      Volume: 86 Issue: 1 Pages: 100028-100028

    • DOI

      10.1016/j.jfp.2022.100028

    • Peer Reviewed / Open Access / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K10587
  • [Journal Article] カンピロバクター属菌の検出率が上がる ドリップシート検査とシートラップ法2020

    • Author(s)
      伊藤智、岸本満
    • Journal Title

      Nagoya Journal of Nutritional Sciences

      Volume: 5 Pages: 75-83

    • NAID

      120007016652

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K10587
  • [Journal Article] カンピロバクター属菌の検出率が上がるドリップシート検査とシートラップ法2019

    • Author(s)
      伊藤智 岸本満
    • Journal Title

      Nagoya journal of Nutritional Sciences

      Volume: 5 Pages: 75-81

    • NAID

      120007016652

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00927
  • [Presentation] 市販食肉のCampylobacter jejuni / coliを 検出・定量できるmultiplex Direct-qPCR法2023

    • Author(s)
      伊藤 智、岸本 満
    • Organizer
      第50回日本防菌防黴学会年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K10587
  • [Presentation] カンピロバクター属菌に対する過酢酸製剤の殺菌効果の検証2023

    • Author(s)
      伊藤 智、岸本 満
    • Organizer
      第44回日本食品微生物学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K10587
  • [Presentation] 市販鶏肉中のカンピロバクター属菌を定量的検出できるサンプリング法及びDirect-qPCR法の開発2022

    • Author(s)
      伊藤智、岸本満
    • Organizer
      日本食品微生物学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K10587
  • [Presentation] カンピロバクター属菌の調理・消費段階における汚染伝播率の解明と殺菌・除菌法の検証2022

    • Author(s)
      伊藤智、岸本満
    • Organizer
      日本防菌防黴学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K10587
  • [Presentation] 各加熱調理法の調理時間とカンピロバクター属菌の生残2021

    • Author(s)
      伊藤智、松井優佳、萩原沙綾、岸本満
    • Organizer
      日本防菌防黴学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K10587
  • [Presentation] モバイルリアルタイムPCR装置を用いたCampylobacter jejuni迅速検出・定量法の開発2019

    • Author(s)
      伊藤智 岸本満
    • Organizer
      日本食品微生物学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00927
  • [Presentation] モバイルリアルタイム PCR 装置を用いたCampylobacter jejuni 迅速検出・定量法の開発2019

    • Author(s)
      伊藤智、村岡正章 、川口磨 、岸本満
    • Organizer
      日本食品微生物学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K10587
  • [Presentation] ドリップシートを用いた市販鶏肉のカンピロバクター検出2018

    • Author(s)
      伊藤智 岸本満
    • Organizer
      第39回日本食品微生物学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00927
  • [Presentation] 過酢酸製剤におけるカンピロバクター属への殺菌効果の比較2018

    • Author(s)
      伊藤智 岸本満
    • Organizer
      第45回日本防菌防黴学会年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00927
  • [Presentation] ドリップシートを介したカンピロバクター食中毒の可能性2017

    • Author(s)
      伊藤智、石田 史也、岸本 満
    • Organizer
      第38回日本食品微生物学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00927
  • 1.  Kishimoto Michiru (20454449)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 14 results

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