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OHASHI KAZUTO  大橋 一登

… Alternative Names

Ohashi Kazuto  大橋 一登

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Researcher Number 30775862
Other IDs
  • ORCIDhttps://orcid.org/0000-0002-6517-1156
Affiliation (Current) 2025: 群馬大学, 生体調節研究所, 助教
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2025: 群馬大学, 生体調節研究所, 助教
2018 – 2023: 群馬大学, 生体調節研究所, 助教
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 38060:Applied molecular and cellular biology-related
Keywords
Principal Investigator
出芽酵母 / アミノ酸 / トリプトファン / Amino acid imbalance / Cell Wall Integrity経路 / オートファジー / TORC1
  • Research Projects

    (3 results)
  • Research Products

    (9 results)
  •  細胞内アミノ酸組成の変動を介した低酸素応答機構の解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      大橋 一登
    • Project Period (FY)
      2025 – 2028
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38060:Applied molecular and cellular biology-related
    • Research Institution
      Gunma University
  •  細胞内アミノ酸組成の維持機構を過剰量のトリプトファンへの細胞応答から解き明かすPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      大橋 一登
    • Project Period (FY)
      2020 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38060:Applied molecular and cellular biology-related
    • Research Institution
      Gunma University
  •  Study of cellular response to excess TryptophanPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Ohashi Kazuto
    • Project Period (FY)
      2018 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Early-Career Scientists
    • Review Section
      Basic Section 38060:Applied molecular and cellular biology-related
    • Research Institution
      Gunma University

All 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] High levels of Tryptophan reduce cell wall or membrane stress tolerance in Saccharomyces cerevisiae2021

    • Author(s)
      Ohashi Kazuto、Chaleckis Romanas
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry

      Volume: 85 Issue: 10 Pages: 2131-2136

    • DOI

      10.1093/bbb/zbab142

    • Peer Reviewed / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05952
  • [Presentation] 出芽酵母におけるキヌレン酸によるロイシン要求量の増加2024

    • Author(s)
      大橋一登
    • Organizer
      日本農芸化学会2024年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05952
  • [Presentation] 出芽酵母のロイシン要求性を増加させるアミノ酸の同定2023

    • Author(s)
      大橋一登
    • Organizer
      日本農芸化学会2023年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05952
  • [Presentation] 出芽酵母での過剰なトリプトファンによるロイシンの相対的欠乏2022

    • Author(s)
      大橋一登
    • Organizer
      日本農芸化学会2022年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05952
  • [Presentation] トリプトファンの蓄積による細胞壁ストレス応答への影響2021

    • Author(s)
      大橋一登
    • Organizer
      日本農芸化学会2021年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05952
  • [Presentation] 過剰なトリプトファンによるアミノ酸インバランスが細胞壁ストレス応答に及ぼす影響2021

    • Author(s)
      大橋一登
    • Organizer
      日本農芸化学会中部支部第189回例会ミニシンポジウム
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05952
  • [Presentation] 出芽酵母における高濃度トリプトファンによるアミノ酸インバランスの解析2020

    • Author(s)
      大橋一登
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K14432
  • [Presentation] 出芽酵母を用いた高濃度トリプトファンによるアミノ酸インバランスの解析2019

    • Author(s)
      大橋一登、高稲正勝、吉田知史
    • Organizer
      酵母遺伝学フォーラム
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K14432
  • [Presentation] 出芽酵母における高濃度トリプトファン毒性の解析2018

    • Author(s)
      大橋一登、高稲正勝、吉田知史
    • Organizer
      酵母遺伝学フォーラム
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K14432

URL: 

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