• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

Masubuchi Satoko  増渕 哲子

ORCIDConnect your ORCID iD *help
… Alternative Names

増渕 哲子  マスブチ サトコ

Less
Researcher Number 40199708
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 北海道教育大学, 教育学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2021 – 2023: 北海道教育大学, 教育学部, 教授
1993: 北海道教育大学, 教育学部・札幌校, 講師
Review Section/Research Field
Principal Investigator
教科教育
Except Principal Investigator
Basic Section 09040:Education on school subjects and primary/secondary education-related
Keywords
Principal Investigator
消費者教育 / 通信販売 / 消費者被害
Except Principal Investigator
食生活教育 / 教材開発 / 家庭科教育 / ユニバーサルレシピ / ユニバーサル調理実習 / ユニバーサル調理教育 / 調理実習 / 中学校家庭科 / 食物アレルギー
  • Research Projects

    (2 results)
  • Research Products

    (7 results)
  • Co-Researchers

    (1 People)
  •  食物アレルギーに対応した調理教育題材の開発と食生活総合教育ネットワークの構築

    • Principal Investigator
      佐藤 佐織
    • Project Period (FY)
      2021 – 2025
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 09040:Education on school subjects and primary/secondary education-related
    • Research Institution
      Gunma University
  •  消費者教育の内容構成に関する基礎的研究-北海道における子どもの消費者被害の実態分析-Principal Investigator

    • Principal Investigator
      増渕 哲子
    • Project Period (FY)
      1993
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      教科教育
    • Research Institution
      Hokkaido University of Education

All 2023 2022

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 中学校家庭科「ユニバーサル調理教育」の有効性-食物アレルギーに対応したレシピ制作と調理実習の実践-2023

    • Author(s)
      佐藤佐織;増渕哲子
    • Journal Title

      群馬大学教科教育研究

      Volume: 22 Pages: 59-68

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02483
  • [Presentation] 全国調査から見た中学校家庭科教員の食物アレルギー対応の現状 -「ユニバーサル調理実習」の普及に向けて-2023

    • Author(s)
      佐藤佐織;増渕哲子;堀内かおる
    • Organizer
      日本家庭科教育学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02483
  • [Presentation] 学校内での食物アレルギー対応体制と中学校家庭科の調理実習に関する全国調査2023

    • Author(s)
      佐藤佐織;増渕哲子
    • Organizer
      日本家政学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02483
  • [Presentation] 大学生による「ユニバーサルレシピ」の開発と食物アレルギー教育 日本家庭科教育学会第65回大会2022

    • Author(s)
      佐藤佐織;増渕哲子
    • Organizer
      日本家庭科教育学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02483
  • [Presentation] 教師教育の視点から見た「ユニバーサル調理教育」の有効性 -食物アレルギーに対応した教材開発・レシピ制作と調理実習実践の試みから-2022

    • Author(s)
      佐藤佐織・増渕哲子
    • Organizer
      日本家政学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02483
  • [Presentation] 大学生による「ユニバーサルレシピ」の開発と食物アレルギー教育2022

    • Author(s)
      佐藤佐織・増渕哲子
    • Organizer
      日本家庭科教育学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02483
  • [Presentation] 教師教育の視点から見た「ユニバーサル調理教育」の有効性-食物アレルギーに対応した教材開発・レシピ制作と調理実習実践の試みから-2022

    • Author(s)
      佐藤佐織;増渕哲子
    • Organizer
      日本家政学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02483
  • 1.  佐藤 佐織 (90898248)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 7 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi