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HAYASHI Nobuyuki  林 宣之

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林 宣之  ハヤシ ノブユキ

Hayashi Nobuyuki  林 宣之

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Researcher Number 40294441
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品研究部門, 上級研究員
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2022: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品研究部門, 上級研究員
2020: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品研究部門, 上級研究員
2018: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品研究部門, 上級研究員
2014: 独立行政法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品総合研究所食品分析研究領域, 主任研究員
2013 – 2014: 独立行政法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品総合研究所・食品分析研究領域, 主任研究員 … More
2011 – 2012: 独立行政法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品総合研究所食品分析研究領域, 主任研究員
2009: National Agricultural Research Organization, 野菜茶業研究所 野菜・茶の食味食感・安全性研究チーム, 主任研究員
2009: National Agricultural Research Organization, 野菜茶業研究所・野菜・茶の食味食感・安全性研究チーム, 主任研究員
2007 – 2008: 独立行政法人農業・食品産業技術総合研究機構, 野菜茶業研究所・野菜・茶の食味・食感安全性研究チーム, 主任研究員
1998 – 1999: 岡山大学, 環境理工学部, 助手 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 38050:Food sciences-related / Functional materials chemistry / Eating habits, studies on eating habits / Synthetic chemistry
Except Principal Investigator
有機工業化学
Keywords
Principal Investigator
味センサ / 分子認識 / 渋味 / 味覚センサー / 超分子 / センサ / 緑茶 / 多糖類 / 水溶性多糖類 / 渋味抑制 … More / カテキン類 / 環状スルフェート / ジオール化 / エポキシド / アジリジン / 環拡大反応 … More
Except Principal Investigator
chlorofluoromethyl phenyl sulfone / diphenyl disulfide / fluoromethyl phenyl sulfone / biologically active compound / reagent for fluorination / medicine / abandoned chlorofluorocarbon / trichlorofluoromethane / フルオロアセトフェノン / フルオロビニルケトン / プロパルギルアルコール誘導体 / フルオロエチレン / トリブチルホスフィン / フロン11 / クロロフルオロメチルフェニルスホン / フェニルジスルフィド / クロロフルオロメチルフェニルスルホン / ジフェニルジスルフィド / フルオロメチルフェニルスルホン / 生理活性物質 / フッ素化剤 / 医薬品 / 廃棄フロン / トリクロロフルオロメタン Less
  • Research Projects

    (6 results)
  • Research Products

    (4 results)
  • Co-Researchers

    (3 People)
  •  人工レセプター型味センサ化合物の収束的合成法の構築と甘味評価への応用Principal Investigator

    • Principal Investigator
      林 宣之
    • Project Period (FY)
      2022 – 2025
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      National Agriculture and Food Research Organization
  •  Study on a taste evaluation using an artificial receptor moleculePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Hayashi Nobuyuki
    • Project Period (FY)
      2018 – 2020
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      National Agriculture and Food Research Organization
  •  Development of fragment assembling type taste sensorsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HAYASHI Nobuyuki
    • Project Period (FY)
      2011 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Functional materials chemistry
    • Research Institution
      National Agriculture and Food Research Organization
  •  Reduction Mechanism of the Astringent Taste of Green Tea Catechins with Water-soluble PolysaccharidesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HAYASHI Nobuyuki
    • Project Period (FY)
      2007 – 2009
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      National Agricultural Research Organization
  •  橋かけアンモニウムイオンを経由するアジリジンの新規環拡大反応の開発Principal Investigator

    • Principal Investigator
      林 宣之
    • Project Period (FY)
      1998 – 1999
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      Synthetic chemistry
    • Research Institution
      Okayama University
  •  Utilization of Chlorofluorocarbons (CFCs) : Synthesis of Medicines from Abandoned

    • Principal Investigator
      TSUBOI Sadao
    • Project Period (FY)
      1998 – 1999
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      有機工業化学
    • Research Institution
      OKAYAMA UNIVERSITY

All 2024 2022 2014 2012

All Journal Article Patent

  • [Journal Article] Detection of catechins using a fluorescent molecule and its application toward the evaluation of astringent intensity2022

    • Author(s)
      Nobuyuki Hayashi, Tomomi Ujihara, Shigeki Jin
    • Journal Title

      Analyst

      Volume: 147 Issue: 20 Pages: 4480-4488

    • DOI

      10.1039/d2an00990k

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K05512
  • [Journal Article] Recognition of caffeine by a water-soluble acyclic phane compound2014

    • Author(s)
      Nobuyuki Hayashi, Tomomi Ujihara, Shigeki Jin
    • Journal Title

      Tetrahedron

      Volume: 70 Issue: 4 Pages: 845-851

    • DOI

      10.1016/j.tet.2013.12.035

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23550171
  • [Journal Article] Removal of acidic or basic α-amino acids in water by poorly water-soluble scandium complexes2012

    • Author(s)
      Nobuyuki Hayashi, Shigeki Jin, Tomomi Ujihara
    • Journal Title

      The Journal of Organic Chemistry

      Volume: 77 Issue: 21 Pages: 9652-9658

    • DOI

      10.1021/jo301739s

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23550171
  • [Patent] 味の検出方法及び検出装置2024

    • Inventor(s)
      林 宣之, 氏原 ともみ
    • Industrial Property Rights Holder
      国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構
    • Industrial Property Rights Type
      特許
    • Filing Date
      2024
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K05512
  • 1.  TSUBOI Sadao (00032954)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  氏原 ともみ (60355609)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  CHEN Ronggang
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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