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YASUMOTO Kyoden  安本 教伝

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安本 京傅

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Researcher Number 50026514
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Affiliation (based on the past Project Information) *help 1993 – 1996: 京都大学, 食糧科学研究所, 教授
1986 – 1991: 京都大学, 食糧科学研究所, 教授
1990: 京都大学食糧科学研究所, 教授
1986: 京大, 食糧科学研究所, 教授
1985: 京都大学, 食糧研, 教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
応用生物化学・栄養化学 / 食品科学・栄養科学 / 老化(加齢)
Except Principal Investigator
製造化学・食品 / 食品科学・栄養科学 / 応用生物化学・栄養化学
Keywords
Principal Investigator
老化 / HSP32 / HSP70 / 加齢 / グルタチオン / グルタチオンペルオキシダーゼ / Rat / Selenium deficiency / Tocopherol / Heart muscle disorder … More / Electrocardiogram / Hemolysis / Glutathione peroxidase / Selenium / 電算機処理 / 筋肉障害 / tert-ブチルヒドロペルオキシド / セレン欠乏 / ラット / 心電図 / 心機能異常 / 溶血 / セレン欠乏症 / セレン / oxidative stress / hemeoxygenase / stress protein / stress / aging / 酸化ストレス / ヘムオキシゲナーゼ / ストレスタンパク質 / ストレス / DNA single strand / Butylated hydroxytoluene / Paraquat / Antioxidative enzyme / Ageing / DNA鎖 / ブチルヒトロキシトルエン / パラコート / 抗酸化性酵素 / High Fat Diet / High Protein Diet / Excess Methionine Diet / Low Selenium Diet / Oxidized Protein / Antioxidative Enzymes / Erythrocytes / Age / 酸化反応 / メチオニン / 老化促進モデルマウス / グルタチオンーSートランスフェラ-ゼ / 抗酸化性因子レベル / プロテインキナ-ゼC / ス-パ-オキシドジスムタ-ゼ / カタラ-ゼ / グルタチオンペルオキシダ-ゼ / 高脂肪食 / 高タンパク質食 / メチオニン過剰食 / 低セレニウム食 / 酸化タンパク質 / 抗酸化酵素 / 赤血球 / 細胞増殖 / Hep G2細胞 / ラット由来初代肝細胞 / 動物培養細胞 / セレニウム / 食品加工 / 加水分解 / γ-グルタミルアミンシクロトランスフェラーゼ / ε-(γ-グルタミル)リジン / イソペプチド … More
Except Principal Investigator
Food irradiation / Bacillus pumilus / 食品照射 / γ線照射 / Near infrared spectroscopy / Gas chromatography-mass spectrometry / Ortho-tyrosine / Gamma-ray irradiation / Dosimetry / Irradiated food / 近赤外線光法 / オルトーチロシン / NIR法 / タンパク質食品 / 線量率 / 高速液体クロマトグラフィー / 近赤外分光分析法 / ガスクロマトグラフィー・質量分析法 / オルト・チロシン / 検知法 / 照射食品 / 熱ショックタンパク質 / α1-アンチトリプシン / BiP / GroEL / 糖鎖 / 折り畳み / 卵白アルブミン / セルピンファミリー / 分子進化 / タンパク質 / Heat resistant bacteria / Disinfection / Turmeric finger / Spore / Germination rate / Electron beams / B.stearothermophilus / 好熱細菌 / 腐敗細菌 / 香辛料 / 水産加工製造水 / 鶏肉 / 耐熱芽胞形成菌 / タ-メリック根茎 / 発芽率 / 栄養学的健全性 / 発芽 / 芽胞 / 芽胞形成菌 / 電子線照射 / リパーゼ / グルタミナーゼ / 配糖体の変換 / サイクロデキストリン / サイクリックグルカン / W型エマルション / O / W / 超臨界二酸化炭素 / エクストルージョン Less
  • Research Projects

    (10 results)
  • Co-Researchers

    (12 People)
  •  分子進化から見たタンパク質の折り畳み機構に関する研究

    • Principal Investigator
      谷 史人
    • Project Period (FY)
      1996 – 1997
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Investigation of the mechanism of aging process by research on stress response during agingPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KOSEKI Sakiyo, 安本 教伝 (安本 教傳)
    • Project Period (FY)
      1995 – 1997
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      KYOTO UNIVERSITY
  •  Identifying a Peripheral Blood Protein Associated with Aging and Research for Dietary Factor to Reduce Ageing (1994)Principal Investigator

    • Principal Investigator
      YASUMOTO Kyoden
    • Project Period (FY)
      1993 – 1994
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      老化(加齢)
    • Research Institution
      KYOTO UNIVERSITY
  •  Searching for the age-related index and elucidating the mechanism of agingPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      YASUMOTO Kyoden
    • Project Period (FY)
      1989 – 1991
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (B)
    • Research Field
      応用生物化学・栄養化学
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Effect and Wholesomeness of Electron Beam Irradiation to Food.

    • Principal Investigator
      SUZUKI Tetsuya
    • Project Period (FY)
      1989 – 1990
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      応用生物化学・栄養化学
    • Research Institution
      Laboratory of Food Chemistry 2. Department of Food Science & Techology, Faculty of Fisheries, Hokkaido University
  •  ラット肝臓培養細胞におけるセレンの有効性に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      安本 教傳
    • Project Period (FY)
      1988
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      応用生物化学・栄養化学
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Studies on the quantitation of anomalous amino acid formed in food protein by food irradiation processing for establishment of chemical dosimetry

    • Principal Investigator
      SUZUKI Fukuko, 鈴木 鐵也
    • Project Period (FY)
      1987 – 1988
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      製造化学・食品
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  食品素材の品質変換操作

    • Principal Investigator
      矢野 俊正
    • Project Period (FY)
      1986
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Special Project Research
    • Research Institution
      The University of Tokyo
  •  食品の品質変換プロセスにおける栄養機能及び嗜好特性の改変Principal Investigator

    • Principal Investigator
      安本 教傳
    • Project Period (FY)
      1985
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Special Project Research
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Studies on the mechanism of muscular disorders development in selenium-deficient animalsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      YASUMOTO Kyoden
    • Project Period (FY)
      1985 – 1987
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (B)
    • Research Field
      応用生物化学・栄養化学
    • Research Institution
      Kyoto University
  • 1.  SUZUKI Tetsuya (60027191)
    # of Collaborated Projects: 6 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  SUZUKI Fukuko (60183422)
    # of Collaborated Projects: 5 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  YAMAOKA Sakiyo (70230315)
    # of Collaborated Projects: 5 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  TANI Fumito (70212040)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  YOSHIDA Munehiro (30158472)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  矢野 俊正 (00011867)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  栃倉 辰六郎 (70026524)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  田口 久治 (90028944)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  児玉 徹 (30011901)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  小林 猛 (10043324)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 11.  SUZUKI Satoru (90196816)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 12.  TAKAMA Kozo (30001613)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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