• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

野口 駿  ノグチ シユン

ORCIDConnect your ORCID iD *help
Researcher Number 50086708
External Links
Affiliation (based on the past Project Information) *help 1998: 共立女大, 家政学部, 教授
1997: 共立女子大学, 家政学部, 教授
1992 – 1995: 共立女子大学, 家政学部, 教授
1987 – 1989: 共立女子大学, 家政学部, 教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
家政学
Keywords
Principal Investigator
水分活性 / 緩和時間 / 結合水 / 浸透圧 / 多分子層吸着水 / 単分子層吸着水 / 強固な給合水 / 水のプロトン / ヤマノイモ / 鶏卵 … More / 水分活性値 / 復水物 / 乾燥食品 / CPMG法 / スピンエコー法 / 結合水量に及ぼす塩類の効果 / 糊化でんぷん-糖の相互作用 / 糊化でんぷんの結合水 / 単分子層吸着水量 / 吸着等温線 / 水分 / タンパク質 / 分子間相互作用 / 糖 / 第二ビリアル係数 / 二糖類 / 単糖類 / 自由水 / 食物繊維 / 近赤外線吸収 / ばれいしょでんぷん / アルギン酸ナトリウム / 近赤外吸収 / ワキシ-コ-ンスタ-チ / ゼラチン / 卵アルブミン / カ-ドラン / k-カラギ-ナン / 寒天 / ゲルの強固な結合水 Less
  • Research Projects

    (8 results)
  • Co-Researchers

    (3 People)
  •  生活素材と水との相互作用Principal Investigator

    • Principal Investigator
      野口 駿
    • Project Period (FY)
      1997 – 1999
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Kyoritsu Women's University
  •  食品中の水の存在状態に関する研究-主として高水分活性領域における水の挙動Principal Investigator

    • Principal Investigator
      野口 駿
    • Project Period (FY)
      1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Kyoritsu Women's University
  •  食品中の水の存在状態に関する研究-主として浸透圧測定による凍結挙動の検討-Principal Investigator

    • Principal Investigator
      野口 駿
    • Project Period (FY)
      1994
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Kyoritsu Women's University
  •  食品中の水の存在状態に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      野口 駿
    • Project Period (FY)
      1993
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Kyoritsu Women's University
  •  食品中の水の存在状態に関する研究 -主として近赤外吸収法による結合水の測定法の基礎的検討-Principal Investigator

    • Principal Investigator
      野口 駿
    • Project Period (FY)
      1992
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Kyoritsu Women's University
  •  食品中の水の存在状態に関する研究(各種ゲル中における強固な結合水の比較)Principal Investigator

    • Principal Investigator
      野口 駿
    • Project Period (FY)
      1989
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Kyoritsu Women's University
  •  食品中の水の存在状態に関する研究(主として復水した乾燥食品の結合水について)Principal Investigator

    • Principal Investigator
      野口 駿
    • Project Period (FY)
      1988
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Kyoritsu Women's University
  •  食品中の水の存在状態に関する研究(糊化でんぷん系の結合水に及ぼす添加物の影響)Principal Investigator

    • Principal Investigator
      野口 駿
    • Project Period (FY)
      1987
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Kyoritsu Women's University
  • 1.  佐藤 之紀 (50226015)
    # of Collaborated Projects: 5 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  高田 昌子 (70129279)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  中沢 文子 (60086725)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi