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SHIGA Seigo  志賀 清吾

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志賀 清悟  シガ セイゴ

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Researcher Number 50196367
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2012: 昭和女子大学, 生活機構研究科, 教授
2009: 昭和女子大学, 生活機構研究科, 教授
2007: 昭和女子大学, 生活機構研究科, 教授
Review Section/Research Field
Except Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits
Keywords
Except Principal Investigator
食塊 / 力学特性 / 咀嚼 / 嚥下 / 食片サイズ / 粘性率 / 官能評価 / テクスチャー特性 / 老化 / みかけの粘性率 … More / 舌 / 硬口蓋 / 咽頭 / 食塊の移動特性 / 澱粉 / グアーガム / キサンタンガム / 固体分散系 / 飲み込み特性 / ゼラチンゲル / 寒天ゲル / 固体分散 / ペースト / 食品 Less
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    (2 results)
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    (5 results)
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    (1 People)
  •  Analysis of swallowing flow and elucidation of mechanical characteristic of foods for prevention of pulmonary aspiration

    • Principal Investigator
      MORITAKA Hatsue
    • Project Period (FY)
      2010 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Showa Women's University
  •  Relationship between mastication or swallowing properties and rheological property of foods for dysphagia

    • Principal Investigator
      MORITAKA Hatsue
    • Project Period (FY)
      2007 – 2009
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Showa Women's University

All 2010 2009 2008

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 固体分散ペーストの咀嚼・嚥下に及ぼす摂食量の影響2010

    • Author(s)
      佐川敦子、金子仁美、寺島真美恵、志賀清悟、 森高初惠
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌

      Volume: 57巻 Pages: 503-516

    • NAID

      10027498274

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] 固体分散ペーストの咀嚼・嚥下に及ぼす摂食量の影響2010

    • Author(s)
      佐川敦子、金子仁美、寺島真美恵、志賀清悟、森高初惠
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌

      Volume: 57 Pages: 503-516

    • NAID

      10027498274

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] 寒天ゲルとゼラチンゲルの咽頭部通過時における移動速度に及ぼす摂取量および咀嚼回数の影響2009

    • Author(s)
      井上悠季・笹井美友紀・志賀清悟, 森高初惠
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 56

      Pages: 261-270

    • NAID

      10024855460

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Journal Article] 寒天ゲルとゼラチンゲルの咽頭部通過時における移動速度に及ぼす摂取量および咀嚼回数の影響2009

    • Author(s)
      井上悠季, 笹井美友紀, 志賀清悟, 森高初惠
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 56巻

      Pages: 261-270

    • NAID

      10024855460

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Presentation] 咽頭部の寒天ゲル・ゼラチンゲルの流速に及ぼす摂取量と咀嚼回数の影響2008

    • Author(s)
      井上悠季, 笹井美友紀, 志賀清悟, 森高初惠
    • Organizer
      日本家政学会第60回大会
    • Place of Presentation
      日本女子大学
    • Year and Date
      2008-05-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • 1.  MORITAKA Hatsue (40220074)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 5 results

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