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Hagura Yoshio  羽倉 義雄

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HAGURA Yoshio  羽倉 義雄

羽倉 義雄  ハグラ ヨシオ

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Researcher Number 50237913
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 広島大学, 統合生命科学研究科(生), 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2020 – 2023: 広島大学, 統合生命科学研究科(生), 教授
2011 – 2013: 広島大学, 生物圏科学研究科, 教授
2005 – 2006: 広島大学, 大学院生物圏科学研究科, 助教授
2004: 広島大学, 大学院・生物圏科学研究科, 助教授
1997 – 1998: 広島大学, 生物生産学部, 助教授
1996: 広島大学, 生物生産学部, 助手
1994: 広島大学, 生物生産学部, 助手
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 38050:Food sciences-related / Food science / Fisheries chemistry / 生物資源科学 / Fisheries chemistry / 食品科学・栄養科学
Keywords
Principal Investigator
凍結粉砕 / 低温切断 / 凍結魚肉 / 引っ張り荷重 / 曲げ荷重 / 介護食 / 粘度 / レトルトパウチ食品 / 2次元圧力分布 / パウチ … More / 硬さ / 弾性率 / 2次元圧力分布 / 未開封計測 / パウチ封入食品 / 硬さ測定 / 2次元応力センサー / 包装容器 / 非破壊計測 / レトルト殺菌装置 / 食品物性 / W/O型エマルション / 粒子径 / 高温安定性 / エマルション / 高温油中水 / コンドロイチン硫酸ナトリウム / 軟 / 未利用資源 / スクワレン / コンドロイチン硫酸 / 脂肪組織 / 軟骨組織 / 分級操作 / 加工残渣 / サメ / 材料力学物性 / 食品 / 優先粉砕 / 分級 / 分離 / 再資源化 / 回収 / 未利用食糧資源 / 廃棄物 / 応力集中 / 歪み速度 / 切り欠き / 破断応力 / 結合組織 / 筋線維 / 一方向強化複合材料 / 破断挙動 Less
  • Research Projects

    (7 results)
  • Research Products

    (16 results)
  •  Research to improve the quality and safety of nursing care food by measuring changes in physical properties of food in a retort sterilizerPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      羽倉 義雄
    • Project Period (FY)
      2023 – 2025
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Hiroshima University
  •  Unopened, non-destructive, whole-product inspection of the hardness and sealed-liquid viscosity of the contents of retort pouch-packed foods for caregiver diets.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      Hagura Yoshio
    • Project Period (FY)
      2020 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Hiroshima University
  •  Existence mechanism of the high-temperature water-in-oil emulsion was examinedPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HAGURA Yoshio
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Hiroshima University
  •  凍結粉砕を用いたサメ残渣からの未利用資源の回収Principal Investigator

    • Principal Investigator
      羽倉 義雄
    • Project Period (FY)
      2004 – 2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Hiroshima University
  •  食品産業の加工残滓廃棄物に含まれる未利用食糧資源の回収および再資源化Principal Investigator

    • Principal Investigator
      羽倉 義雄
    • Project Period (FY)
      1997 – 1998
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      生物資源科学
    • Research Institution
      Hiroshima University
  •  切り欠きを導入した凍結魚肉の破断応力に及ぼす歪み速度の影響Principal Investigator

    • Principal Investigator
      羽倉 義雄
    • Project Period (FY)
      1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Hiroshima University
  •  曲げおよび引っ張り荷重下における凍結魚肉の破断挙動に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      羽倉 義雄
    • Project Period (FY)
      1994
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Hiroshima University

All 2021 2013 2012 2011 2005 Other

All Journal Article Presentation Patent

  • [Journal Article] 蒸気吹き込み法によるO/Wエマルションの調製2013

    • Author(s)
      草壁雄太、川井清司、羽倉義雄
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌

      Volume: 60

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Journal Article] ヨーグルトに分散した気泡が誘電特性に及ぼす影響2013

    • Author(s)
      井口亮, 川井清司, 羽倉義雄
    • Journal Title

      日本食品工学会誌

      Volume: 13巻 Pages: 13-20

    • NAID

      130005078792

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Journal Article] 蒸気吹き込み法によるO/Wエマルションの調製2013

    • Author(s)
      草壁雄太, 川井清司, 羽倉義雄
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌

      Volume: 60巻 Pages: 323-331

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Journal Article] ヨーグルトに分散した気泡が誘電特性に及ぼす影響2012

    • Author(s)
      井口亮、川井清司、羽倉義雄
    • Journal Title

      日本食品工学会誌

      Volume: 13 Pages: 13-20

    • NAID

      130005078792

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Patent] コンドロイチンの製造方法2005

    • Inventor(s)
      羽倉 義雄
    • Industrial Property Rights Holder
      国立大学法人広島大学
    • Industrial Property Number
      2005-039838
    • Filing Date
      2005-02-16
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16658087
  • [Presentation] 二次元応力センサーを使用したレトルトパウチ内容物の非破壊的品質評価2021

    • Author(s)
      山路愛、川井清司、羽倉義雄
    • Organizer
      日本農芸化学会中四国支部第59回講演会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05908
  • [Presentation] 二次元応力センサ―を用いたレトルトパウチ内容物の品質評価2021

    • Author(s)
      山路愛、川井清司、羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会第22回年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05908
  • [Presentation] 蒸気吹き込み法を用いた香気成分含有ゲル状食品の調製2013

    • Author(s)
      高西寿洋、草壁雄太、川井清司、羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会第14回年次大会
    • Place of Presentation
      京都テルサ(京都市南区)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Presentation] フライ油中に存在する水の把握と制御2013

    • Author(s)
      難波毅, 川井清司, 羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会第14回(2013年度)年次大会
    • Place of Presentation
      京都テルサ(京都市)
    • Year and Date
      2013-08-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Presentation] フライ油中に存在する水の把握と制御2013

    • Author(s)
      難波毅、川井清司、羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会第14回年次大会
    • Place of Presentation
      京都テルサ(京都市南区)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Presentation] 蒸気吹き込み法を用いた香気成分含有ゲル食品の調製2013

    • Author(s)
      高西寿洋, 草壁雄太, 川井清司, 羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会第14回(2013年度)年次大会
    • Place of Presentation
      京都テルサ(京都市)
    • Year and Date
      2013-08-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Presentation] 蒸気吹き込み法によるO/Wエマルションの調製2012

    • Author(s)
      草壁雄太, 川井清司, 羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会第13回(2012年度)年次大会
    • Place of Presentation
      北海道大学(札幌市)
    • Year and Date
      2012-08-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Presentation] 食用油の品質評価センサーを用いた油の小売知的使用法・再利用法2011

    • Author(s)
      羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会第12回(2011年度)年次大会
    • Place of Presentation
      京都テルサ(京都市)
    • Year and Date
      2011-08-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Presentation] 誘電特性を利用したヨーグルトの定量的評価に関する研究2011

    • Author(s)
      井口亮, 川井清司, 羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会第12回(2011年度)年次大会
    • Place of Presentation
      京都テルサ(京都市)
    • Year and Date
      2011-08-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Presentation] 蒸気吹き込み法によるO/Wエマルションの調製

    • Author(s)
      草壁雄太、川井清司、羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会代13回年次大会
    • Place of Presentation
      札幌市北海道大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Presentation] 誘電特性を利用したヨーグルトの定量的評価に関する研究

    • Author(s)
      井口亮、川井清司、羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会第12回年次大会
    • Place of Presentation
      京都市京都テルサ
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117

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