• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

Hagura Yoshio  羽倉 義雄

ORCIDConnect your ORCID iD *help
… Alternative Names

羽倉 義雄  ハグラ ヨシオ

HAGURA Yoshio  羽倉 義雄

Less
Researcher Number 50237913
Other IDs
Affiliation (Current) 2022: 広島大学, 統合生命科学研究科(生), 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2020: 広島大学, 統合生命科学研究科(生), 教授
2011 – 2013: 広島大学, 生物圏科学研究科, 教授
2005 – 2006: 広島大学, 大学院生物圏科学研究科, 助教授
2004: 広島大学, 大学院・生物圏科学研究科, 助教授
1997 – 1998: 広島大学, 生物生産学部, 助教授
1996: 広島大学, 生物生産学部, 助手
1994: 広島大学, 生物生産学部, 助手
Review Section/Research Field
Principal Investigator
食品科学・栄養科学 / Fisheries chemistry / 生物資源科学 / Fisheries chemistry / Food science / Basic Section 38050:Food sciences-related
Keywords
Principal Investigator
曲げ荷重 / 引っ張り荷重 / 凍結魚肉 / 低温切断 / 凍結粉砕 / 破断挙動 / 一方向強化複合材料 / 筋線維 / 結合組織 / 破断応力 … More / 切り欠き / 歪み速度 / 応力集中 / 廃棄物 / 未利用食糧資源 / 回収 / 再資源化 / 分離 / 分級 / 優先粉砕 / 食品 / 材料力学物性 / サメ / 加工残渣 / 分級操作 / 軟骨組織 / 脂肪組織 / コンドロイチン硫酸 / スクワレン / 未利用資源 / 軟 / コンドロイチン硫酸ナトリウム / 高温油中水 / エマルション / 高温安定性 / 粒子径 / W/O型エマルション / 未開封計測 / レトルトパウチ食品 / 硬さ / 粘度 / 介護食 Less
  • Research Projects

    (6 results)
  • Research Products

    (14 results)
  •  介護食用レトルトパウチ入り食品の内容物の硬さと封液粘度の未開封・非破壊・全数計測Principal Investigator

    • Principal Investigator
      羽倉 義雄
    • Project Period (FY)
      2020 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Hiroshima University
  •  Existence mechanism of the high-temperature water-in-oil emulsion was examinedPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HAGURA Yoshio
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Hiroshima University
  •  凍結粉砕を用いたサメ残渣からの未利用資源の回収Principal Investigator

    • Principal Investigator
      羽倉 義雄
    • Project Period (FY)
      2004 – 2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Hiroshima University
  •  食品産業の加工残滓廃棄物に含まれる未利用食糧資源の回収および再資源化Principal Investigator

    • Principal Investigator
      羽倉 義雄
    • Project Period (FY)
      1997 – 1998
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      生物資源科学
    • Research Institution
      Hiroshima University
  •  切り欠きを導入した凍結魚肉の破断応力に及ぼす歪み速度の影響Principal Investigator

    • Principal Investigator
      羽倉 義雄
    • Project Period (FY)
      1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Hiroshima University
  •  曲げおよび引っ張り荷重下における凍結魚肉の破断挙動に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      羽倉 義雄
    • Project Period (FY)
      1994
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Hiroshima University

All 2013 2012 2011 2005 Other

All Journal Article Presentation Patent

  • [Journal Article] 蒸気吹き込み法によるO/Wエマルションの調製2013

    • Author(s)
      草壁雄太、川井清司、羽倉義雄
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌

      Volume: 60

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Journal Article] ヨーグルトに分散した気泡が誘電特性に及ぼす影響2013

    • Author(s)
      井口亮, 川井清司, 羽倉義雄
    • Journal Title

      日本食品工学会誌

      Volume: 13巻 Pages: 13-20

    • NAID

      130005078792

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Journal Article] 蒸気吹き込み法によるO/Wエマルションの調製2013

    • Author(s)
      草壁雄太, 川井清司, 羽倉義雄
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌

      Volume: 60巻 Pages: 323-331

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Journal Article] ヨーグルトに分散した気泡が誘電特性に及ぼす影響2012

    • Author(s)
      井口亮、川井清司、羽倉義雄
    • Journal Title

      日本食品工学会誌

      Volume: 13 Pages: 13-20

    • NAID

      130005078792

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Patent] コンドロイチンの製造方法2005

    • Inventor(s)
      羽倉 義雄
    • Industrial Property Rights Holder
      国立大学法人広島大学
    • Industrial Property Number
      2005-039838
    • Filing Date
      2005-02-16
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16658087
  • [Presentation] 蒸気吹き込み法を用いた香気成分含有ゲル状食品の調製2013

    • Author(s)
      高西寿洋、草壁雄太、川井清司、羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会第14回年次大会
    • Place of Presentation
      京都テルサ(京都市南区)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Presentation] フライ油中に存在する水の把握と制御2013

    • Author(s)
      難波毅, 川井清司, 羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会第14回(2013年度)年次大会
    • Place of Presentation
      京都テルサ(京都市)
    • Year and Date
      2013-08-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Presentation] フライ油中に存在する水の把握と制御2013

    • Author(s)
      難波毅、川井清司、羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会第14回年次大会
    • Place of Presentation
      京都テルサ(京都市南区)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Presentation] 蒸気吹き込み法を用いた香気成分含有ゲル食品の調製2013

    • Author(s)
      高西寿洋, 草壁雄太, 川井清司, 羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会第14回(2013年度)年次大会
    • Place of Presentation
      京都テルサ(京都市)
    • Year and Date
      2013-08-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Presentation] 蒸気吹き込み法によるO/Wエマルションの調製2012

    • Author(s)
      草壁雄太, 川井清司, 羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会第13回(2012年度)年次大会
    • Place of Presentation
      北海道大学(札幌市)
    • Year and Date
      2012-08-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Presentation] 食用油の品質評価センサーを用いた油の小売知的使用法・再利用法2011

    • Author(s)
      羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会第12回(2011年度)年次大会
    • Place of Presentation
      京都テルサ(京都市)
    • Year and Date
      2011-08-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Presentation] 誘電特性を利用したヨーグルトの定量的評価に関する研究2011

    • Author(s)
      井口亮, 川井清司, 羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会第12回(2011年度)年次大会
    • Place of Presentation
      京都テルサ(京都市)
    • Year and Date
      2011-08-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Presentation] 蒸気吹き込み法によるO/Wエマルションの調製

    • Author(s)
      草壁雄太、川井清司、羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会代13回年次大会
    • Place of Presentation
      札幌市北海道大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117
  • [Presentation] 誘電特性を利用したヨーグルトの定量的評価に関する研究

    • Author(s)
      井口亮、川井清司、羽倉義雄
    • Organizer
      日本食品工学会第12回年次大会
    • Place of Presentation
      京都市京都テルサ
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658117

URL: 

Are you sure that you want to connect your ORCID iD to this researcher?
* This action can be performed only by the researcher themselves.

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi