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TERASAWA Yoko  寺澤 洋子

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TERAZAWA Yoko  寺澤 洋子

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Researcher Number 50390307
Other IDs
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2014: 中村学園大学短期大学部, その他部局等, 教授
2012 – 2014: 中村学園大学短期大学部, 食物栄養学科, 教授
2007 – 2008: Nakamura Gakuen College, 栄養科学部, 准教授
2006: 中村学園大学, 栄養科学部, 助教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits
Keywords
Principal Investigator
肥満度 / 腹囲 / 運動習慣 / 食習慣 / 骨密度 / 運動 / やせ / 月経 / 肥満 / 食生活 … More / 思春期 / 骨粗鬆症 / OSI / 水和構造 / 卵白 / 高齢者 / 近赤外分光法 / ユニバーサルデザインフーズ / トロミ調整剤 / 咀嚼・嚥下食 Less
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    (2 results)
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    (2 People)
  •  Study of environmental factors about effects on bone strength for puberty womanPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      TERASAWA Yoko
    • Project Period (FY)
      2012 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Nakamura Gakuen University Junior College
  •  Development of high-nutritious liquid diet using white of eggPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      TERAZAWA Yoko
    • Project Period (FY)
      2006 – 2008
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Nakamura Gakuen College

All 2013 2008 2007 2006 Other

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Temperature-dependent NIR Measurements of Jelly for Nursing Meal2006

    • Author(s)
      Yoko Terazawa
    • Journal Title

      JAPAN-KOREA JOINT SYMPOSIUM ON NEAR INFRARED SPECTROSCOPY

      Pages: 296-297

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500617
  • [Presentation] 思春期を対象とした骨密度と体格および食事摂取との関連性の検討・第6報2013

    • Author(s)
      寺澤洋子
    • Organizer
      第60回 日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      兵庫県神戸市
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24501023
  • [Presentation] 学生食堂における食育推進活動の取り組み―学生の喫食状況と昼食の栄養評価について―第4報2013

    • Author(s)
      寺澤洋子
    • Organizer
      第60回 日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      兵庫県神戸市
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24501023
  • [Presentation] 学生食堂における食育推進活動の取り組み―食堂の利用状況と食育推進活動―第3報2013

    • Author(s)
      寺澤洋子
    • Organizer
      第60回 日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      兵庫県神戸市
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24501023
  • [Presentation] Development of High-Nutritious Liquid Diet for Aged Person Using White of Egg2008

    • Author(s)
      Yoko Terazawa, Mitsuhiro Miyazawa
    • Organizer
      15^<th> International Congress of Dietetics
    • Place of Presentation
      横浜市
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500617
  • [Presentation] Development of High-Nutritious Liquid Diet for Aged Person Using White of Egg2008

    • Author(s)
      Yoko Terazawa
    • Organizer
      15^<th> International Congress of Dietetics
    • Place of Presentation
      横浜(パシフィコ横浜)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500617
  • [Presentation] 乾燥卵白をユニバーサルデザインフーズに応用するための基礎研究2008

    • Author(s)
      寺澤洋子
    • Organizer
      第55回日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      鎌倉(鎌倉芸術館・鎌倉女子大学)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500617
  • [Presentation] 乾燥卵白をユニバーサルデザインフーズに応用するための基礎研究2008

    • Author(s)
      寺澤洋子、宮澤光博
    • Organizer
      第55 回日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      鎌倉市
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500617
  • [Presentation] 調製卵白の近赤外スペクトル2007

    • Author(s)
      寺澤 洋子、宮澤 光博
    • Organizer
      第23回近赤外フォーラム
    • Place of Presentation
      つくば研究交流センター
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500617
  • [Presentation] 調製卵白の近赤外スペクトル2007

    • Author(s)
      寺澤洋子、宮澤光博
    • Organizer
      第23回NIRフォーラム
    • Place of Presentation
      つくば
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500617
  • [Presentation] Use of near and mid infrared spectroscopy to investigate hydration structures of gelatinized wheat starch2007

    • Author(s)
      M.Miyazawa and Y.Terazawa
    • Organizer
      12th European Conference on the Spectroscopy of Biological Molecules
    • Place of Presentation
      パリ第13大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500617
  • [Presentation] Temperature-Dependent NIR Measurements of Jelly for Nursing Meal2006

    • Author(s)
      Yoko Terazawa, Mitsuhiro Miyazawa
    • Organizer
      JAPAN-KOREA JOINT SYMPOSIUM ON NEAR INFRARED SPECTROSCOPY
    • Place of Presentation
      韓国
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500617
  • [Presentation] NIR分光法を用いたゼリー状食材の水和構造の分析2006

    • Author(s)
      寺澤洋子、宮澤光博
    • Organizer
      第22回近赤外フォーラム
    • Place of Presentation
      つくば
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500617
  • [Presentation] 思春期女性を対象とした骨密度と体格および食事摂取との関連性との検討(第五報)

    • Author(s)
      寺澤 洋子
    • Organizer
      日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      名古屋国際会議場(愛知県)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24501023
  • [Presentation] 思春期女性を対象とした骨密度と体格および食事摂取との関連性の検討

    • Author(s)
      寺澤洋子
    • Organizer
      栄養改善学会
    • Place of Presentation
      栄養改善学会
    • Year and Date
      2014-08-20 – 2014-08-22
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24501023
  • 1.  FUKUMATSU Aki (90637141)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  宮澤 光博 (90370684)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 7 results

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