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Kobayashi Fumiyuki  小林 史幸

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… Alternative Names

小林 史幸  コバヤシ フミユキ

KOBAYASHI Fumiyuki  小林 史幸

TAJIMA Tsuyoshi  田島 剛

SAEGUSA Hideto  三枝 英人

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Researcher Number 50460001
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 日本獣医生命科学大学, 応用生命科学部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2025: 日本獣医生命科学大学, 応用生命科学部, 准教授
2020 – 2022: 日本獣医生命科学大学, 応用生命科学部, 准教授
2015 – 2016: 日本獣医生命科学大学, 応用生命科学部, 講師
2010 – 2014: 日本獣医生命科学大学, 応用生命科学部, 助教
2013: 日本医科大学, 医学部, 講師 … More
2013: 日本獣医生命科学大学, 応用生命科学科, 助教
2013: 日本獣医生命科学大学, 獣医学部, 助教
2012: 日本獣医生命科学大学, 応用生命科学部食品科学科, 助教
2010: Nippon Veterinary and Life Science University, 応用生命科学部・食品科学科, 助教
2009: Meiji University, 研究・知財戦略機構, 研究員 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Food science / Basic Section 38050:Food sciences-related
Except Principal Investigator
Eating habits / Eating habits, studies on eating habits
Keywords
Principal Investigator
加圧二酸化炭素 / 殺菌 / 二酸化炭素 / マイクロ・ナノバブル / マイクロバブル / 食品 / 損傷 / 発酵 / 微生物 / プロテオーム … More / メタボローム / 酵素タンパク質 / 二酸化炭素マイクロバブル / 大腸菌 / タンパク質 / DNA / 低加圧二酸化炭素マイクロバブル / 細胞膜損傷 / 低加圧二酸化炭素マイクロ・ナノバブル / 細胞内pH / 細胞膜 / pH / 酵母 / 酵素 / 細菌 / 酒類 / 殺菌機構 / 酵素失活 … More
Except Principal Investigator
フレーバーリリース / レトロネーザルフレーバー / アロマリリース / 咀嚼・嚥下 / フレーバーリリース予測 / 咀嚼・嚥下 / 香気 / 食文化 / 音象徴 / 日英語対照 / オノマトペ / 食感 / 生体膜 / 人工喉 / レトロネーザルアロマ / 咀嚼シミュレーター / 咀嚼モデル器 / 香気放散 / 咀嚼 / 咀嚼香 / 食品と咀嚼性 Less
  • Research Projects

    (9 results)
  • Research Products

    (84 results)
  • Co-Researchers

    (8 People)
  •  Development of new fermentation technique using pressurized carbon dioxidePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      小林 史幸
    • Project Period (FY)
      2025 – 2027
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Life Science University
  •  Analysis of apoptosis induction on the inactivation by low pressure carbon dioxide microbubblesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Kobayashi Fumiyuki
    • Project Period (FY)
      2020 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Life Science University
  •  Japanese-English dictionary for food texture

    • Principal Investigator
      ODAKE Sachiko
    • Project Period (FY)
      2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Life Science University
  •  Aroma release during mastication and swallowing

    • Principal Investigator
      ODAKE Sachiko
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Life Science University
  •  Analysis of action mechanism to microbial cells by low pressure carbon dioxide microbubblesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Kobayashi Fumiyuki
    • Project Period (FY)
      2013 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Life Science University
  •  Retronasal aroma release with artificial throat

    • Principal Investigator
      SACHIKO Odake
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Life Science University
  •  A study of food pasteurization by carbon dioxide microbubblesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      FUMIYUKI Kobayashi
    • Project Period (FY)
      2011 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Life Science University
  •  Analysis of microbicidal mechanism of carbon dioxide micro-and nano-bubbles at a lower pressurePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KOBAYASHI Fumiyuki
    • Project Period (FY)
      2009 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Life Science University
      Meiji University
  •  The study of influence of masticatory properties on retronasal aroma

    • Principal Investigator
      ODAKE Sachiko
    • Project Period (FY)
      2008 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Life Science University

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All Journal Article Presentation Book Patent

  • [Book] 進化するファインバブル技術と応用展開。第16章 ファインバブルの食品・飲料の殺菌・酵素失活への応用2022

    • Author(s)
      小林史幸(共著)
    • Total Pages
      251
    • Publisher
      化学工学会
    • ISBN
      9784866935928
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05896
  • [Book] マイクロバブル・ナノバブルの技術と市場 2021。第8章 二酸化炭素ファインバブルによる食品の殺菌・酵素失活2021

    • Author(s)
      小林史幸(共著)
    • Total Pages
      266
    • Publisher
      シーエムシー出版
    • ISBN
      9784781316086
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05896
  • [Journal Article] The correlation between denaturation of glyceraldehyde-3-phosphate dehydrogenase and inactivation of <i>Saccharomyces pastorianus</i> cells by pressurized carbon dioxide microbubbles2023

    • Author(s)
      Takahashi Konomi、Kobayashi Fumiyuki、Narai-Kanayama Asako、Odake Sachiko
    • Journal Title

      Letters in Applied Microbiology

      Volume: 76 Issue: 4

    • DOI

      10.1093/lambio/ovad043

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05896
  • [Journal Article] 食の安全・安心科学-食品製造現場・食品にかかわる微生物汚染とその対策- [15]マイクロバブルを利用した微生物制御と食品衛生分野への応用2022

    • Author(s)
      小林史幸
    • Journal Title

      日本防菌防黴学会誌

      Volume: 50 Pages: 247-254

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05896
  • [Journal Article] Determination of the Lethal Injury on the Inactivation of Saccharomyces pastorianus Cells by Low-pressure Carbon Dioxide Microbubbles2022

    • Author(s)
      Kobayashi Fumiyuki、Odake Sachiko
    • Journal Title

      Current Microbiology

      Volume: 79 Issue: 4 Pages: 120-120

    • DOI

      10.1007/s00284-022-02817-5

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05896
  • [Journal Article] Relationship between intracellular protein denaturation and irreversible inactivation of <i>Saccharomyces pastorianus</i> by low‐pressure carbon dioxide microbubbles2022

    • Author(s)
      Kobayashi Fumiyuki、Nemoto Kaho、Narai‐Kanayama Asako、Katayama Kinya、Odake Sachiko
    • Journal Title

      Biotechnology Progress

      Volume: 38 Issue: 6

    • DOI

      10.1002/btpr.3287

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05896
  • [Journal Article] Quality evaluation of sake treated with a two-stage system of low pressure carbon dioxide microbubbles2014

    • Author(s)
      Fumiyuki Kobayashi, Hiromi Ikeura, Sachiko Odake, Hiroshi Sakurai
    • Journal Title

      Journal of Agricultural and Food Chemistry

      Volume: 62 Issue: 48 Pages: 11722-11729

    • DOI

      10.1021/jf5038618

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450182
  • [Journal Article] Comparison of a two-stage system with low pressure carbon dioxide microbubbles and heat treatment on the inactivation of Saccharomyces pastorianus cells2014

    • Author(s)
      Fumiyuki Kobayashi, Masaki Sugiura, Hiromi Ikeura, Michio Sato, Sachiko Odake, Masahiko Tamaki
    • Journal Title

      Food Control

      Volume: 46 Pages: 35-40

    • DOI

      10.1016/j.foodcont.2014.04.034

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450182
  • [Journal Article] Inactivation kinetics of polyphenol oxidase using a two-stage method with low pressurized carbon dioxide microbubbles2013

    • Author(s)
      Fumiyuki Kobayashi
    • Journal Title

      Journal of Food Engineering

      Volume: 114 Issue: 2 Pages: 215-220

    • DOI

      10.1016/j.jfoodeng.2012.08.020

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780146
  • [Journal Article] Inactivation kinetics of polyphenol oxidase using a two-stage method with low pressurized carbon dioxide microbubbles.2013

    • Author(s)
      Fumiyuki Kobayashi, Hiromi Ikeura, Sachiko Odake and Yasuyoshi Hayata.
    • Journal Title

      Journal of Food Engineering

      Volume: Vol.114 Pages: 215-220

    • URL

      http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2012.08.020

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780146
  • [Journal Article] Inactivation of Fusarium oxysporum f.sp. melonis and Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum in hydroponic nutrient solution by low-pressure carbon dioxide microbubbles2013

    • Author(s)
      Fumiyuki Kobayashi, Masaki Sugiura, Hiromi Ikeura, Kanami Sato, Sachiko Odake, Yasuyoshi Hayata
    • Journal Title

      Scientia Horticulturae

      Volume: 164 Pages: 596-601

    • DOI

      10.1016/j.scienta.2013.10.021

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450182
  • [Journal Article] マイクロバブル化した加圧二酸化炭素による食品の殺菌・酵素失活に関する研究2013

    • Author(s)
      小林史幸
    • Journal Title

      日本獣医生命科学大学研究報告

      Volume: 62 Pages: 64-67

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450182
  • [Journal Article] Inactivation of Saccharomyces cerevisiae by equipment pressurizing at ambient temperature after generating CO2 microbubbles at lower temperature and pressure2013

    • Author(s)
      Fumiyuki Kobayashi, Hiromi Ikeura, Sachiko Odake, Yasuyoshi Hayata
    • Journal Title

      LWT - Food Science and Technology

      Volume: 56 Issue: 2 Pages: 543-547

    • DOI

      10.1016/j.lwt.2013.11.022

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450182
  • [Journal Article] Inactivation of Lactobacillus fructivorans suspended in various buffer solutions bylow-pressure CO2 microbubbles.2012

    • Author(s)
      Fumiyuki Kobayashi, Hiromi Ikeura, Sachiko Odake, Shota Tanimoto and Yasuyoshi Hayata.
    • Journal Title

      LWT - Food Science and Technology

      Volume: Vol.48 Pages: 330-333

    • URL

      http://dx.doi.org/10.1016/j.lwt.2012.04.011

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780146
  • [Journal Article] Inactivation of Lactobacillus fructivorans suspended in various buffer solutions by low-pressure CO2 microbubbles2012

    • Author(s)
      Fumiyuki Kobayashi
    • Journal Title

      LWT - Food Science and Technology

      Volume: 48 Issue: 2 Pages: 330-333

    • DOI

      10.1016/j.lwt.2012.04.011

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780146
  • [Journal Article] Inactivation of Lactobacillus fructivorans in physiological saline and unpasteurized sake using CO2 microbubbles at ambient temperature and low pressure2012

    • Author(s)
      Fumiyuki Kobayashi
    • Journal Title

      International Journal of Food Science and Technology

      Volume: 47 Issue: 6 Pages: 1151-1157

    • DOI

      10.1111/j.1365-2621.2012.02954.x

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780146
  • [Journal Article] Inactivation of Lactobacillus fructivorans in physiological saline andunpasteurized sake using CO2 microbubbles at ambient temperature and low pressure.2012

    • Author(s)
      Fumiyuki Kobayashi, Daisuke Sugawara, Tetsuya Takatomi, Hiromi Ikeura, Sachiko Odake, Shota Tanimoto and Yasuyoshi Hayata.
    • Journal Title

      International Journal of Food Science and Technology

      Volume: Vol.47 Pages: 1151-1157

    • URL

      http://dx.doi:10.1111/j.1365-2621.2012.02954.x

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780146
  • [Journal Article] CO2微細バブルを利用した新規殺菌法の開発と応用2011

    • Author(s)
      小林史幸、小竹佐知子、早田保義
    • Journal Title

      ファインケミカル

      Volume: 40 Pages: 54-62

    • NAID

      40018956995

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780146
  • [Journal Article] Inactivation of Saccharomyces cerevisiae by CO_2 microbubbles at a lower pressure and near ambient temperature2010

    • Author(s)
      Fumiyuki Kobayashi
    • Journal Title

      Transactions of American Society of Agricultural and Biological Engineers

      Volume: 54巻 Pages: 1217-1222

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21780135
  • [Journal Article] Inactivation of Saccharomyces cerevisiae by CO_2 microbubbles at a lower pressure and near ambient temperature.2010

    • Author(s)
      Fumiyuki Kobayashi, Yasuyoshi Hayata, Hiromi Ikeura, Norio Muto, Yutaka Osajima
    • Journal Title

      Transactions of American society of agricultural and biological engineers Vol.53・No.4

      Pages: 1217-1222

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21780135
  • [Patent] 液状物の処理方法2013

    • Inventor(s)
      小林史幸、桜井博志
    • Industrial Property Rights Holder
      学校法人日本医科大学・旭酒造株式会社
    • Industrial Property Number
      2013-008455
    • Filing Date
      2013-01-21
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780146
  • [Patent] 食品の処理方法及び食品の処理装置2012

    • Inventor(s)
      早田保義、小林史幸
    • Industrial Property Rights Holder
      学校法人日本医科大学
    • Acquisition Date
      2012-11-16
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780146
  • [Patent] 処理方法および処理装置2010

    • Inventor(s)
      早田保義、小林史幸
    • Industrial Property Rights Holder
      明治大学
    • Industrial Property Number
      2010-159812
    • Filing Date
      2010-07-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21780135
  • [Patent] 処理方法および処理装置2010

    • Inventor(s)
      小林史幸
    • Industrial Property Rights Holder
      明治大学
    • Industrial Property Number
      2010-159812
    • Filing Date
      2010-07-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21780135
  • [Presentation] 二酸化炭素マイクロバブルがSaccharomyces pastorianusのタンパク質およびDNAに及ぼす影響2023

    • Author(s)
      髙橋このみ、小林史幸、奈良井朝子、白石純一、太田能之、小竹佐知子
    • Organizer
      日本食品科学工学会関東支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05896
  • [Presentation] ファインバブルの食品・飲料の殺菌・酵素失活への応用2022

    • Author(s)
      小林史幸
    • Organizer
      進化するファインバブル技術と応用展開:最近の化学工学講習会70。化学工学会関東支部
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05896
  • [Presentation] 低加圧二酸化炭素マイクロバブルにより殺菌した酵母の再増殖と細胞損傷の関係2020

    • Author(s)
      小林史幸,根本香穂,奈良井朝子,片山欣哉,小竹佐知子
    • Organizer
      第21回 日本食品工学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05896
  • [Presentation] 外装パッケージにおける食感表現「サクサク」と喫食時食感表現の一致性2016

    • Author(s)
      舟久保健太・小林史幸・宇野良子・篠原和子・小竹佐知子
    • Organizer
      日本官能評価学会2016年度大会
    • Place of Presentation
      日本女子大学(東京都文京区)
    • Year and Date
      2016-11-13
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12711
  • [Presentation] Temporal Dominance of Sensationsを用いた煎餅の物性特性評価2016

    • Author(s)
      北山采奈・小林史幸・小竹佐知子
    • Organizer
      日本官能評価学会2016年度大会
    • Place of Presentation
      日本女子大学(東京都文京区)
    • Year and Date
      2016-11-13
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12711
  • [Presentation] 煎餅およびビスケット類お硬さにおける機器測定と官能評価との関係2016

    • Author(s)
      北山采奈・小林史幸・小竹佐知子
    • Organizer
      日本農芸化学会関東支部2016年大会
    • Place of Presentation
      日本獣医生命科学大学(東京都武蔵野市)
    • Year and Date
      2016-10-15
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12711
  • [Presentation] The Mimetic Expressions for Rice Crackers: Physically Perceived and Imagined Hardness2016

    • Author(s)
      R. Uno, F. Kobayashi, K. Shinohara, and S. Odake
    • Organizer
      6th UK Cognitive Linguistics Conference
    • Place of Presentation
      Bangor University (UK, Bangor)
    • Year and Date
      2016-07-19
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12711
  • [Presentation] 外装パッケージにおける食感表現「カリッ」と喫食時食感表現の一致性2016

    • Author(s)
      舟久保健太・小林史幸・宇野良子・篠原和子・小竹佐知子
    • Organizer
      日本農芸化学会関東支部2016年大会
    • Place of Presentation
      日本獣医生命科学大学(東京都武蔵野市)
    • Year and Date
      2016-10-15
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12711
  • [Presentation] ガムの咀嚼特性-ガムの硬さ/軟らかさの検討-2015

    • Author(s)
      里田あかね・小林史幸・小竹佐知子
    • Organizer
      日本官能評価学会第20回(2015年度)大会
    • Place of Presentation
      日本獣医生命科学大学(東京都武蔵野市)
    • Year and Date
      2015-11-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26282019
  • [Presentation] 煎餅におけるオノマトペを用いたテクスチャー表現2015

    • Author(s)
      北山采奈・小林史幸・小竹佐知子
    • Organizer
      日本官能評価学会第20回(2015年度)大会
    • Place of Presentation
      日本獣医生命科学大学(東京都武蔵野市)
    • Year and Date
      2015-11-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26282019
  • [Presentation] 低加圧二酸化炭素マイクロバブルによるSaccharomyces pastorianusの殺菌における細胞内酸性化および細胞膜損傷の影響2015

    • Author(s)
      小林史幸、小竹佐知子
    • Organizer
      日本農芸化学会関東支部大会
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大学
    • Year and Date
      2015-09-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450182
  • [Presentation] 香気化合物脂溶性指標LogPの既報文献値およびソフト計算値の比較2015

    • Author(s)
      小竹佐知子・坪倉麻衣・小林史幸
    • Organizer
      日本農芸化学会関東支部2015年度大会
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大学(東京都文京区)
    • Year and Date
      2015-09-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26282019
  • [Presentation] 酢酸イソアミル放散に及ぼすショ糖濃度の影響2014

    • Author(s)
      小竹佐知子・佐々木友理恵・沢代朱里・小林史幸
    • Organizer
      日本家政学会 第66回大会
    • Place of Presentation
      北九州国際会議場
    • Year and Date
      2014-05-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26282019
  • [Presentation] 二酸化炭素マイクロバブル処理した清酒の品質評価2014

    • Author(s)
      小林史幸、池浦博美、小竹佐知子、桜井博志
    • Organizer
      日本マイクロ・ナノバブル学会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2014-12-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450182
  • [Presentation] ショ糖甘味に及ぼす微量食塩の影響2014

    • Author(s)
      小竹佐知子・小林史幸
    • Organizer
      2014年度日本海水学会第65年大会
    • Place of Presentation
      沖縄県男女共同参画センター「てぃるる」
    • Year and Date
      2014-06-19
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26282019
  • [Presentation] 堅焼煎餅のテクスチャー2013

    • Author(s)
      小竹 佐知子, 小林 史幸
    • Organizer
      日本家政学会第65回大会
    • Place of Presentation
      昭和女子大学(東京)
    • Year and Date
      2013-05-18
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 食品水溶液からの香気放散測定の条件設定の模索2013

    • Author(s)
      佐々木 友理恵, 小林 史幸, 小竹 佐知子
    • Organizer
      日本海水学会若手会第4回学生研究発表会
    • Place of Presentation
      横浜国立大学(神奈川)
    • Year and Date
      2013-03-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 長期熟成ハム(パルマハム)保存中の香気成分の変化2013

    • Author(s)
      小竹 佐知子, 小林 史幸, 阿久澤良造
    • Organizer
      日本畜産学会第116回大会
    • Place of Presentation
      安田女子大学(広島)
    • Year and Date
      2013-03-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 低加圧二酸化炭素マイクロバブル処理した清酒の香気成分について2013

    • Author(s)
      小林史幸、池浦博美、小竹佐知子、早田保義
    • Organizer
      日本食品科学工学会関東支部会
    • Place of Presentation
      東京農業大学(東京)
    • Year and Date
      2013-03-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780146
  • [Presentation] 低加圧二酸化炭素マイクロバブル処理した清酒の香気成分について2013

    • Author(s)
      小林史幸
    • Organizer
      日本食品科学工学会関東支部会
    • Place of Presentation
      東京農業大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780146
  • [Presentation] 香気放散量への乳脂肪濃度の影響2013

    • Author(s)
      木村 萌子, 小林 史幸, 小竹 佐知子
    • Organizer
      日本食品科学工学会関東支部大会
    • Place of Presentation
      東京農業大学(東京)
    • Year and Date
      2013-03-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 二酸化炭素マイクロ・ナノバブルによるビール酵母の殺菌2013

    • Author(s)
      小林史幸・杉浦匡紀・池浦博美・佐藤道夫・小竹佐知子・玉置雅彦
    • Organizer
      日本マイクロ・ナノバブル学会
    • Place of Presentation
      東京
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450182
  • [Presentation] 低加圧二酸化炭素マイクロバブルによるビールの殺菌2013

    • Author(s)
      小林史幸・杉浦匡紀・池浦博美・小竹佐知子・玉置雅彦
    • Organizer
      日本食品工学会
    • Place of Presentation
      京都
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450182
  • [Presentation] 各種煎餅の機器測定物性値と官能評価に寄る硬さの評点2013

    • Author(s)
      南條 貴志, 小林 史幸, 小竹 佐知子
    • Organizer
      日本食品科学工学会関東支部大会
    • Place of Presentation
      東京農業大学(東京)
    • Year and Date
      2013-03-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 咀嚼モデル装置を用いた香気放散測定-モデル装置の工夫点-2012

    • Author(s)
      小竹 佐知子, 小林 史幸
    • Organizer
      第56回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会
    • Place of Presentation
      鹿児島大学(鹿児島)
    • Year and Date
      2012-10-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 人参スティック咀嚼時の咀嚼および呼吸挙動特性2012

    • Author(s)
      小竹 佐知子, 小林 史幸
    • Organizer
      日本食品工学会大13回(2012年度)年次大会
    • Place of Presentation
      藤女子大学(北海道)
    • Year and Date
      2012-08-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 低加圧二酸化炭素マイクロバブルによるポリフェノールオキシダーゼの失活2012

    • Author(s)
      小林史幸、池浦博美、小竹佐知子、早田保義
    • Organizer
      日本食品工学会第13回大会
    • Place of Presentation
      北海道大学(札幌)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780146
  • [Presentation] ビスケット・煎餅類咀嚼中の呼気流量における高齢者と若年者の比較2012

    • Author(s)
      小竹 佐知子, 小林 史幸
    • Organizer
      日本家政学会第64回大会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学(大阪)
    • Year and Date
      2012-05-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 低加圧二酸化炭素マイクロバブルによる緩衝液中のLactobacillus fructivoransの殺菌について2012

    • Author(s)
      小林史幸、池浦博美、小竹佐知子、谷本昌太、早田保義
    • Organizer
      日本食品科学工学会第59回大会
    • Place of Presentation
      藤女子大学(札幌)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780146
  • [Presentation] 高齢者における脂質含量の異なる牛肉の咀嚼特性2012

    • Author(s)
      小竹 佐知子, 小林 史幸
    • Organizer
      日本畜産学会第115回大会
    • Place of Presentation
      名古屋大学(愛知県)
    • Year and Date
      2012-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 炭酸ガスがモデル水溶液からの香気放散に及ぼす影響2012

    • Author(s)
      佐々木 友理恵, 小林 史幸, 小竹 佐知子
    • Organizer
      日本食品工学会第13回(2012年度)年次大会
    • Place of Presentation
      藤女子大学(北海道)
    • Year and Date
      2012-08-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 牛肉嚥下工程における途中嚥下頻度に及ぼす脂質含量の影響2012

    • Author(s)
      小竹佐知子・小林史幸
    • Organizer
      日本畜産学会第115回大会
    • Place of Presentation
      名古屋大学(名古屋)
    • Year and Date
      2012-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 低加圧二酸化炭素マイクロバブルによる緩衝液中のLactobacillus fructivoransの殺菌について2012

    • Author(s)
      小林史幸
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      藤女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780146
  • [Presentation] 低加圧二酸化炭素マイクロバブルによるポリフェノールオキシダーゼの失活2012

    • Author(s)
      小林史幸
    • Organizer
      日本食品工学会
    • Place of Presentation
      北海道大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780146
  • [Presentation] Flavor release study using model mouth system2011

    • Author(s)
      S.ODAKE, F.KOBAYASHI
    • Organizer
      SEG-PHR Mini-Forum
    • Place of Presentation
      Wageningen(オランダ)(invited speaker)
    • Year and Date
      2011-07-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 低加圧二酸化炭素マイクロ・ナノバブルによる生酒の殺菌および酵素失活2011

    • Author(s)
      小林史幸、池浦博美、小竹佐知子、早田保義
    • Organizer
      日本食品科学工学会第58回大会
    • Place of Presentation
      東北大学(仙台)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780146
  • [Presentation] 食品咀嚼中の呼気流量における高齢者と若年者の比較2011

    • Author(s)
      小竹佐知子・小林史幸
    • Organizer
      日本家政学会第63回大会
    • Place of Presentation
      和洋女子大学(千葉)
    • Year and Date
      2011-05-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 食品咀嚼中の呼気流量における高齢者と若年者の比較2011

    • Author(s)
      小竹 佐知子, 小林 史幸
    • Organizer
      日本家政が会第63回大会
    • Place of Presentation
      和洋女子大学(千葉)
    • Year and Date
      2011-05-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 牛肉嚥下工程における途中嚥下頻度に及ぼす脂質含量の影響2011

    • Author(s)
      小竹佐知子・小林史幸・三枝英人・中村毅
    • Organizer
      日本畜産学会第114回大会
    • Place of Presentation
      北里大学(十和田)
    • Year and Date
      2011-08-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 牛肉嚥下工程における途中嚥下頻度に及ぼす脂質含量の影響2011

    • Author(s)
      小竹 佐知子, 小林 史幸, 三枝 英人, 中村 毅
    • Organizer
      日本畜産学会第114回大会
    • Place of Presentation
      北里大学(青森)
    • Year and Date
      2011-08-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] Flavoor release study using model mouth system2011

    • Author(s)
      Odake, S. and Kobayashi, F
    • Organizer
      SEG-PHR Forum
    • Place of Presentation
      Wageningen (The Netherlands)
    • Year and Date
      2011-07-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 低加圧二酸化炭素マイクロバブルによるグルコアミラーゼおよび酸性プロテアーゼの失活2011

    • Author(s)
      小林史幸、Chonlada Pokhum、池浦博美、小竹佐知子、早田保義
    • Organizer
      日本食品工学会第12回大会
    • Place of Presentation
      京都テルサ(京都)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780146
  • [Presentation] Flavour release measurement using model mouth equipped with force load cell device for monitoring masticatory force during mimic mastication2011

    • Author(s)
      F.KOBAYASHI, S.ODAKE
    • Organizer
      XIII Weurman Flavour Research Symposium
    • Place of Presentation
      Saragosa(スペイン)
    • Year and Date
      2011-09-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] Flavor release measurement using model mouth equipped with force load cell device for monitoring masticatory force during mimic mastication2011

    • Author(s)
      Kobayashi, F. and Odake, S
    • Organizer
      XIII Weurman Flavour Research Symposium
    • Place of Presentation
      Saragosa (SPAIN)
    • Year and Date
      2011-09-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 低加圧二酸化炭素マイクロ・ナノバブル法によるSaccharomyces cerevisiaeの殺菌について2010

    • Author(s)
      小林史幸
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      東京農業大学(東京)
    • Year and Date
      2010-09-03
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21780135
  • [Presentation] 低加圧二酸化炭素マイクロ・ナノバブル法によるSaccharomyces cerevisiaeの殺菌について2010

    • Author(s)
      小林史幸、新宮良治、櫻井大輝、池浦博美、小竹佐知子、早田保義
    • Organizer
      日本食品科学工学会第57回大会
    • Year and Date
      2010-09-03
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21780135
  • [Presentation] 低加圧二酸化炭素マイクロ・ナノバブル法を用いた生酒中のLactobacillus fructivoransの殺菌について2009

    • Author(s)
      小林史幸、早田保義、菅原大輔、高富哲也、松長正見、谷本昌太、武藤徳男、筬島豊
    • Organizer
      日本食品科学工学会第56回大会
    • Year and Date
      2009-09-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21780135
  • [Presentation] 低加圧二酸化炭素マイクロ・ナノバブル法を用いた生酒中のLactobacillus fructivoransの殺菌について2009

    • Author(s)
      小林史幸
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      名城大学(名古屋)
    • Year and Date
      2009-09-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21780135
  • [Presentation] Influence of sucrose concentration on the release of volatile flavour compounds

    • Author(s)
      S. Odake, Y. Sasaki, A. Sawashiro, and F. Kobayashi
    • Organizer
      14th Weurman Flavour Symposium
    • Place of Presentation
      Cambridge University
    • Year and Date
      2014-09-15 – 2014-09-19
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26282019
  • [Presentation] ビスケット・煎餅類咀嚼中の呼気流量における高齢者と若年者の比較

    • Author(s)
      小竹佐知子・小林史幸
    • Organizer
      日本家政学会第64回大会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 香気放散量への乳脂肪濃度の影響

    • Author(s)
      木村萌子・小林史幸・小竹佐知子
    • Organizer
      日本食品科学工学会関東支部大会
    • Place of Presentation
      東京農業大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 低加圧二酸化炭素マイクロ・ナノバブルによる生酒の殺菌および酵素失活

    • Author(s)
      小林史幸、池浦博美、小竹佐知子、早田保義
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780146
  • [Presentation] 各種煎餅の機器測定物性値と官能評価による硬さの評点

    • Author(s)
      南條貴志・小林史幸・小竹佐知子
    • Organizer
      日本食品科学工学会関東支部大会
    • Place of Presentation
      東京農業大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 食塩水溶液からの香気放散測定の条件設定の模索

    • Author(s)
      佐々木友理恵・小林史幸・小竹佐知子
    • Organizer
      日本海水学会若手会第4回学生研究発表会
    • Place of Presentation
      横浜国立大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 炭酸ガスがモデル水溶液からの香気放散に及ぼす影響

    • Author(s)
      佐々木友理恵・小林史幸・小竹佐知子
    • Organizer
      日本食品工学会大13回(2012年度)年次大会
    • Place of Presentation
      北海道大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 低加圧二酸化炭素マイクロバブル処理による清酒の殺菌・酵素失活について

    • Author(s)
      小林史幸、池浦博美、小竹佐知子、桜井博志
    • Organizer
      農芸化学会
    • Place of Presentation
      岡山
    • Year and Date
      2015-03-26 – 2015-03-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450182
  • [Presentation] 咀嚼モデル装置を用いた香気放散測定-モデル装置の工夫点-

    • Author(s)
      小竹佐知子・小林史幸
    • Organizer
      第56回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会
    • Place of Presentation
      鹿児島大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 長期熟成ハム(パルマハム)保存中の香気成分変化

    • Author(s)
      小竹佐知子・小林史幸・阿久澤良造
    • Organizer
      日本畜産学会第116回大会
    • Place of Presentation
      安田女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 堅焼煎餅のテクスチャー

    • Author(s)
      小竹佐知子・小林史幸
    • Organizer
      日本家政学会
    • Place of Presentation
      昭和女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 人参スティック咀嚼時の咀嚼および呼吸挙動特性

    • Author(s)
      小竹佐知子・小林史幸
    • Organizer
      日本食品工学会大13回(2012年度)年次大会
    • Place of Presentation
      北海道大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • 1.  ODAKE Sachiko (60233540)
    # of Collaborated Projects: 4 results
    # of Collaborated Products: 39 results
  • 2.  SHIMIZU Kazumasa (80060531)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  KANEDA Takeharu (10350175)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  篠原 和子 (00313304)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 5.  宇野 良子 (40396833)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 6.  道脇 幸博 (40157540)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  奈良井 朝子 (00339475)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  白石 純一 (50632345)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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