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Une Satsuki  畦 五月

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Researcher Number 60169620
Other IDs
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2021 – 2022: 香川大学, 教育学部, 教授
2019: 香川大学, 教育学部, 教授
2018: 香川大学, 教育学部, 准教授
2016 – 2017: 就実短期大学, 生活実践科学科, 教授
2015: 就実短期大学, その他部局等, 准教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits
Keywords
Principal Investigator
加熱調理 / 赤血球凝集活性 / レクチン / 免疫賦活活性 / インゲン豆属 / 細胞増殖作用 / 金時マメ / トラ豆 / トラマメ / 白花マメ … More / インゲンマメ属 / ビフィズス菌増殖作用 / 抗炎症作用 / ガン細胞増殖抑制作用 / Phaseolus vulgaris / 加熱マメ / 調理 / 免疫活性 / ブロッコリー / 炎症刺激 / マウスB16メラノーマ細胞 / 免疫賦活作用 / LM8細胞 / Hela細胞 / 免疫機能増強作用 / B16メラノーマ細胞 / ナタマメ / サトイモ / キントキマメ / 加熱 Less
  • Research Projects

    (2 results)
  • Research Products

    (15 results)
  • Co-Researchers

    (3 People)
  •  Relationship between Processing Conditions and Immunostimulant Activity of Contained Lectins of Paseolus vulgaris Beans and Their Application to FoodsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Une Satsuki
    • Project Period (FY)
      2019 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Kagawa University
  •  Lectins isolated from foods after cooking exert immunostimulatory effects and inhibit cell proliferation in some cancersPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Une Satsuki
    • Project Period (FY)
      2015 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Kagawa University
      Shujitsu Junior College

All 2022 2019 2018 2017 2016 2015

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Lectin Isolated from Japanese Red Sword Beans (Canavalia gladiata) as a Potential Cancer Chemopreventive Agent2018

    • Author(s)
      Une Satsuki、Nonaka Koji、Akiyama Junich
    • Journal Title

      Journal of Food Science

      Volume: 83 Issue: 3 Pages: 837-843

    • DOI

      10.1111/1750-3841.14057

    • Peer Reviewed / Open Access / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00805
  • [Journal Article] Effect of Hull Sxraching, Soaking, and Boiling in Antinutrients in Japanese Red Sward Bean (Canavalia Gladiata)2016

    • Author(s)
      Satsuki Une,Koji Nonaka, Junichi Akiyama
    • Journal Title

      Journal of Food Science

      Volume: 81 Issue: 10

    • DOI

      10.1111/1750-3841.13441

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant / Open Access / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00805
  • [Presentation] 生及び加熱処理した白花豆からのレクチンの分画とガン細胞への影響2022

    • Author(s)
      畦 五月, 野中 紘士, 中田 理恵子
    • Organizer
      日本家政学会 第74回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02373
  • [Presentation] 湿式・乾式加熱による豆類の赤血球凝集活性変化および粗精製レクチンのビフィズス菌増殖への影響2022

    • Author(s)
      木村彩郁, 山本勇, 畦五月, 木村万里子
    • Organizer
      日本家政学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02373
  • [Presentation] 加熱調理したサトイモからのレクチンの細胞に与える影響2022

    • Author(s)
      畦五月, 野中紘士, 中田理恵子
    • Organizer
      日本家政学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02373
  • [Presentation] 加熱調理したキントキマメレクチンの性質と各種ガン細胞への影響2019

    • Author(s)
      畦 五月, 秋山純一
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02373
  • [Presentation] 加熱調理したキントキマメレクチンの性質と各種ガン細胞への影響2019

    • Author(s)
      畦 五月, 秋山純一
    • Organizer
      日本調理科学会2019年大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00805
  • [Presentation] 加熱調理したサトイモレクチンが免疫機能に与える影響2019

    • Author(s)
      畦五月, 秋山純一, 野中紘士, 森秀治, 豊村隆男, 渡邊政博, 中田理恵子
    • Organizer
      日本家政学会第71回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00805
  • [Presentation] 加熱調理したサトイモレクチンが免疫機能に与える影響2019

    • Author(s)
      畦五月, 秋山純一, 野中紘士, 森秀治, 豊村隆男, 渡邊政博, 中田理恵子
    • Organizer
      日本家政学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02373
  • [Presentation] 加熱したキントキマメレクチンがマウスガン及び免疫細胞へ与える影響2018

    • Author(s)
      畦五月,秋山純一,野中紘士,森秀治,豊村隆男,渡邊正博,中田理恵子
    • Organizer
      第72回日本栄養・食糧学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00805
  • [Presentation] 加熱調理したキントキマメレクチンのマウス細胞への影響2017

    • Author(s)
      畦五月、秋山純一、野中 紘士、森秀治、豊村隆男、渡邉政博、中田理恵子
    • Organizer
      日本家政学会第59回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00805
  • [Presentation] 赤ナタマメの皮処理、浸漬、加熱が抗栄養物質の含有量に与える影響2017

    • Author(s)
      畦五月、野中紘士、秋山純一
    • Organizer
      日本家政学会中四国支部研究発表会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00805
  • [Presentation] 加熱による各種植物性食品中のレクチンの変性2016

    • Author(s)
      畦五月、野中紘士、秋山純一
    • Organizer
      日本家政学会
    • Place of Presentation
      名古屋金城学院大学
    • Year and Date
      2016-05-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00805
  • [Presentation] 加熱による各種植物性食品中のレクチンの変性2016

    • Author(s)
      畦五月
    • Organizer
      日本家政学会
    • Place of Presentation
      金城学院大学(愛知県名古屋市)
    • Year and Date
      2016-05-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00805
  • [Presentation] マウス脾細胞を使用したマイトジェン活性とNK活性2015

    • Author(s)
      畦五月
    • Organizer
      日本家政学会大会
    • Place of Presentation
      アリーナ岩手県民情報交流センター(岩手県岩手市)
    • Year and Date
      2015-05-22
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00805
  • 1.  中田 理恵子 (90198119)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 2.  木村 万里子 (00351932)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 3.  秋山 純一 (00309600)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results

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