• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

SUZUKI Fukuko  鈴木 富久子

ORCIDConnect your ORCID iD *help
Researcher Number 60183422
Affiliation (based on the past Project Information) *help 1990: 京都大学食糧科学研究所, 教務職員
1987 – 1989: The Research Institute for Food Science, Kyoto University, 食糧科学研究所, 教務職員
1986: 京都大学, 食量科学研究所, 教務職員
Review Section/Research Field
Except Principal Investigator
応用生物化学・栄養化学 / 製造化学・食品
Keywords
Except Principal Investigator
グルタチオン / グルタチオンペルオキシダーゼ / Near infrared spectroscopy / Gas chromatography-mass spectrometry / Ortho-tyrosine / Gamma-ray irradiation / Dosimetry / Irradiated food / Food irradiation / 近赤外線光法 … More / オルトーチロシン / NIR法 / タンパク質食品 / 線量率 / 高速液体クロマトグラフィー / 近赤外分光分析法 / ガスクロマトグラフィー・質量分析法 / オルト・チロシン / γ線照射 / 検知法 / 照射食品 / 食品照射 / Rat / Selenium deficiency / Tocopherol / Heart muscle disorder / Electrocardiogram / Hemolysis / Glutathione peroxidase / Selenium / 電算機処理 / 筋肉障害 / tert-ブチルヒドロペルオキシド / セレン欠乏 / ラット / 心電図 / 心機能異常 / 溶血 / セレン欠乏症 / セレン / High Fat Diet / High Protein Diet / Excess Methionine Diet / Low Selenium Diet / Oxidized Protein / Antioxidative Enzymes / Erythrocytes / Age / 酸化反応 / メチオニン / 老化促進モデルマウス / 加齢 / グルタチオンーSートランスフェラ-ゼ / 抗酸化性因子レベル / プロテインキナ-ゼC / ス-パ-オキシドジスムタ-ゼ / カタラ-ゼ / グルタチオンペルオキシダ-ゼ / 高脂肪食 / 高タンパク質食 / メチオニン過剰食 / 低セレニウム食 / 酸化タンパク質 / 抗酸化酵素 / 赤血球 / 老化 / 細胞増殖 / Hep G2細胞 / ラット由来初代肝細胞 / 動物培養細胞 / セレニウム Less
  • Research Projects

    (4 results)
  • Co-Researchers

    (4 People)
  •  Searching for the age-related index and elucidating the mechanism of aging

    • Principal Investigator
      YASUMOTO Kyoden
    • Project Period (FY)
      1989 – 1991
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (B)
    • Research Field
      応用生物化学・栄養化学
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  ラット肝臓培養細胞におけるセレンの有効性に関する研究

    • Principal Investigator
      YASUMOTO Kyoden
    • Project Period (FY)
      1988
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      応用生物化学・栄養化学
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Studies on the quantitation of anomalous amino acid formed in food protein by food irradiation processing for establishment of chemical dosimetryPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      SUZUKI Fukuko, 鈴木 鐵也
    • Project Period (FY)
      1987 – 1988
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      製造化学・食品
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Studies on the mechanism of muscular disorders development in selenium-deficient animals

    • Principal Investigator
      YASUMOTO Kyoden
    • Project Period (FY)
      1985 – 1987
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (B)
    • Research Field
      応用生物化学・栄養化学
    • Research Institution
      Kyoto University
  • 1.  SUZUKI Tetsuya (60027191)
    # of Collaborated Projects: 5 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  YASUMOTO Kyoden (50026514)
    # of Collaborated Projects: 4 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  YOSHIDA Munehiro (30158472)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  YAMAOKA Sakiyo (70230315)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi