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KOSEKI Masamichi  小関 正道

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Researcher Number 60248987
Other IDs
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2019 – 2020: 東京家政大学, 家政学部, 教授
2016 – 2017: 東京家政大学, 家政学部, 教授
2015: 東京家政大学短期大学部, その他部局等, 教授
1995 – 2000: 山脇学園短期大学, 食物科, 助教授
1994: 山脇学園短期大学, 助教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
家政学 / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits / 食生活
Keywords
Principal Investigator
機能水 / 生理効果 / 電解処理水 / 藻類 / 硝酸態窒素 / 硬度 / 飲料水 / アルカリイオン水 / Rat / Functional Water … More / ラット / 脂質代謝 / 浄水 / 低減効果 / 硝酸態窒素濃度 / 地下水 / 硝酸性窒素 / 水道水 / 生物浄化 / 生物処理 / MEDAKA / Physiological effect / Electrolyzed cathode water / Functional water / Alkaline ionized water / 電気分離陰極水 / メダカ / 電気分解陰極水 / Disinfectant alkaline ionized water / Antibacterial Effect / Siver Ionized Water / Alkarine Ionized Water / 食品保存 / 抗菌効果 / 銀イオン水 / 殺菌性アルカリイオン水 / Serum biochemical Test / Physiolosical Effect / Electolyzed Water / 血清生化学検査 / 短鎖脂肪酸 / カリウムイオン Less
  • Research Projects

    (6 results)
  • Research Products

    (6 results)
  • Co-Researchers

    (7 People)
  •  The study of biological reduction of water hardness and nitrate nitrogen concentration in drinking water.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      小関 正道
    • Project Period (FY)
      2019 – 2020
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Tokyo Kasei University
  •  Reduction of hardness and nitrate concentration of drinking water by biological treatmentPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KOSEKI Masamichi
    • Project Period (FY)
      2015 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Tokyo Kasei University
      Tokyo Kasei Junior College
  •  Studies on Physiological Effects of Drinking WaterPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KOSEKI Masamich
    • Project Period (FY)
      1998 – 2000
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      YANAWAKIGAKUEN JUNIOR COLLEGE
  •  Examination of Preservation of Foods with Disinfectant Alkaline Ionized WaterPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KOSEKI Masamichi
    • Project Period (FY)
      1996 – 1998
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      YAMAWAKIGAKUEN JUNIOR COLLEGE
  •  Physiolosical Effect of Drinking WaterPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KOSEKI Masamichi
    • Project Period (FY)
      1995 – 1997
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      YAMAWAKIGAKUEN JUNIOR COLLEGE
  •  飲料水の生理効果に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      小関 正道
    • Project Period (FY)
      1994
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Yamawaki Gakuen Junior College

All 2021 2020 2018 2017 2016

All Presentation

  • [Presentation] 実際の浄水場に生育する藻類による硬度及び硝酸態窒素濃度低減効果の検討2021

    • Author(s)
      東京家政大学 ○富田景子、小関正道;東京海洋大学大学院 水野由梨;東京海洋大 高橋肇
    • Organizer
      第55回日本水環境学会年会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02361
  • [Presentation] 飲料用地下水中で生育した藻類による硝酸態窒素濃度低減効果の検討2020

    • Author(s)
      東京家政大学○富田景子、三森杏樹、伊藤光都恵、万木理恵 東京海洋大学大学院 水野由梨 東京海洋大学 高橋肇 東京家政大学    小関正道
    • Organizer
      第54回日本水環境学会年会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02361
  • [Presentation] 生物浄水法を用いた水の硬度除去方法の検討2018

    • Author(s)
      万木理恵、曽根美咲、立川友貴、渡辺純乃、小関正道
    • Organizer
      日本水環境学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00804
  • [Presentation] 生物ろ過による水の硬度除去方法の検討2017

    • Author(s)
      万木理恵,北出真弓,小関正道
    • Organizer
      第51回日本水環境学会年会(2016年度)
    • Place of Presentation
      熊本市
    • Year and Date
      2017-03-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00804
  • [Presentation] 緩速ろ過浄水用藻類による硝酸濃度低減化2016

    • Author(s)
      岡田紗央里、万木理恵、小関正道
    • Organizer
      2016年度日本陸水学会第81回大会
    • Place of Presentation
      那覇市
    • Year and Date
      2016-11-03
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00804
  • [Presentation] 緩速・生物ろ過による硬度低減法の実用化研究2016

    • Author(s)
      宮平理恵 栗本真衣 小宮理絵 鈴木智子 中田未来 小関正道
    • Organizer
      日本農芸化学会2016年度大会
    • Place of Presentation
      札幌
    • Year and Date
      2016-03-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00804
  • 1.  NAKAGAWA Atsuko (70014363)
    # of Collaborated Projects: 4 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  高橋 肇 (40413116)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 3.  寺尾 清 (30009120)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  海老塚 広子 (20773948)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  SASAKI Daisuke
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  関谷 佳子
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  佐伯 順子
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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