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Miyaguchi Yuji  宮口 右二

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MIYAGUTI Yuji  宮口 右二

宮口 右二  ミヤグチ ユウジ

MIYAGUCHI Yuji  宮口 右二

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Researcher Number 60250990
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 茨城大学, 応用生物学野, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2015 – 2016: 茨城大学, 農学部, 教授
2014: 茨城大学, 農学部, 准教授
2007 – 2008: Ibaraki University, 農学部, 准教授
2006: 茨城大学, 農学部, 助教授
2002 – 2004: 茨城大学, 農学部, 助教授
1999 – 2000: 茨城大学, 農学部, 助手
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Food science / Zootechnical science/Grassland science / Zootechnical science/Grassland science
Except Principal Investigator
Zootechnical science/Grassland science
Keywords
Principal Investigator
ミオシン / タンパク質の不溶化 / 加熱ゲル化阻害能 / 筋原線維タンパク質 / プロナーゼ分解 / トリプシン分解 / プロタミミン / C-タンパク質 / 加熱ゲル化阻害 / 塩基性ペプチド … More / ゲル化阻害能 / α‐アクチニン / ミオシン結合タンパク質C / ブタ筋原線維 / トリプシン処理 / 分子間相互作用 / プロタミン / トリプシン / 筋原線維 / 加熱凝固 / ストレス / 遊離脂肪酸 / 坑ストレス / コルチコステロン / 納豆不溶性画分 / 血中遊離脂肪酸 / apoVLDL II / n-ヘキサン / 産卵鶏 / 納豆 / apoVLDLII / 胆汁酸 / 鶏卵 / コレステロール / ニワトリ / アンジオテンシン変換酵素阻害能 / ラジカル消去能 / 結着性 / 保水性 / ゲル強度 / 乳化活性 / 筋形質タンパク質 / ソーセージ / テクスチャー / リン酸塩 / 抗酸化性 / 筋形質 / アクチン / SEM / GAPDH / DPPHラジカル消去能 / 抗酸化ペプチド / プロナーゼE / 豚筋形質 … More
Except Principal Investigator
Lignin / Ferulic acid / p-Coumaric acid / Phenolic acids / Xylose / Hemicellulose / In situ digestibility / Rice Straw / IR spectra / Phenolics composition / Lignin content / Lignin assays / Dry matter digestibility / Rice straw / リグニン / フェルラ酸 / p-クマル酸 / フェノール性化合物 / キシロース / ヘミセルロース / In situ消化率 / 稲わら Less
  • Research Projects

    (4 results)
  • Research Products

    (13 results)
  • Co-Researchers

    (4 People)
  •  The study on the inhibitory capacity for the thermal coagulation of myofibril by basic peptidesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Miyaguchi Yuji
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Ibaraki University
  •  Studies on yolk cholesterol reduction by the supplementation of fermented soybean, natto ingredientsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MIYAGUTI Yuji
    • Project Period (FY)
      2006 – 2008
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Zootechnical science/Grassland science
    • Research Institution
      Ibaraki University
  •  豚筋形質由来の機能性タンパク質の特性並びに分子構造の解析Principal Investigator

    • Principal Investigator
      宮口 右二
    • Project Period (FY)
      2002 – 2004
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Zootechnical science/Grassland science
    • Research Institution
      Ibaraki University
  •  Studies on the Relationship between Changes in Chemical Composition and Histochemical Morphology, and the Improvement in Digestibility of Rice Straw Treated with Sodium Hydroxide

    • Principal Investigator
      MINATO Hajime
    • Project Period (FY)
      1999 – 2000
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Zootechnical science/Grassland science
    • Research Institution
      IBARAKI UNIVERSITY

All 2017 2016 2015 2008 2007 Other

All Journal Article Presentation Book

  • [Book] 最新農業技術畜産 vol.12008

    • Author(s)
      宮口右二(共著)
    • Total Pages
      348
    • Publisher
      農文協
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580265
  • [Book] 最新農業技術畜産納豆残渣の乾燥粉末添加でグルタミン酸強化と鶏卵の低コレステロール化(vol.1(編))

    • Author(s)
      宮口右二
    • Publisher
      農村漁村文化協会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580265
  • [Book] 農業技術大系第5巻追録27号「納豆残渣の添加による鶏肉のグルタミン酸強化・鶏卵の低コレステロール化」(畜産編)

    • Author(s)
      宮口右二
    • Publisher
      農村漁村文化協会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580265
  • [Journal Article] Effects of fermented soybean "Natto" supplement on egg production and qualities2008

    • Author(s)
      Fujiwara, K., Miyaguchi, Y., Toyoda, A., Nakamura, Y., Yamazaki, M., Nakashima, K. and H. Abe
    • Journal Title

      Asian-Australasian Journal of Animal Sciences 21

      Pages: 1610-1615

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580265
  • [Journal Article] Effects of fermented soybean "Natto" on the production and qualities of chicken meat2008

    • Author(s)
      Fujiwara, K., Miyaguchi, Y., Feng, X. H., Toyoda, A., Nakamura, Y., Yamazaki, M., Nakashima, K., and H. Abe
    • Journal Title

      Asian-Australasian Journal of Animal Sciences 21

      Pages: 1766-1772

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580265
  • [Journal Article] Effects of fermented soybean "Natto" supplement on egg production and qualities2008

    • Author(s)
      Fujiwara & Miyaguchi, 他5名
    • Journal Title

      Asian-Australasian Journal of Animal Sciences 21

      Pages: 1610-1615

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580265
  • [Journal Article] Effects of fermented soybean "Natto" on the production and qualities of chicken meat2008

    • Author(s)
      Fujiwara & Miyaguchi, 他6名
    • Journal Title

      Asian-Australasian Journal of Animal Sciences 21

      Pages: 1766-1772

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580265
  • [Journal Article] 納豆を飼料にした高品質な鶏肉・鶏卵の生産2007

    • Author(s)
      宮口右二
    • Journal Title

      栄養整理研究会報 51

      Pages: 29-38

    • NAID

      10019803729

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580265
  • [Journal Article] 納豆を飼料にした高品質な鶏肉・鶏卵の生産2007

    • Author(s)
      宮口右二
    • Journal Title

      栄養生理研究会報 51(2)

      Pages: 29-38

    • NAID

      10019803729

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580265
  • [Presentation] ブタ筋原線維の物性に及ぼす加水分解プロタミンの影響2017

    • Author(s)
      宮口右二・渋谷朋美・小川恭喜
    • Organizer
      日本畜産学会第122回大会
    • Place of Presentation
      神戸大学(兵庫県神戸市)
    • Year and Date
      2017-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26660102
  • [Presentation] ブタ筋原線維とプロタミン酵素分解物との分子間相互作用2016

    • Author(s)
      ○渋谷 朋美・小川 恭喜・宮口 右二
    • Organizer
      日本畜産学会第121回大会
    • Place of Presentation
      日本獣医生命科学大学
    • Year and Date
      2016-03-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26660102
  • [Presentation] ブタ筋原線維ホモジネートの物性に及ぼすプロタミンの影響2015

    • Author(s)
      渋谷朋美・小川恭喜・宮口右二
    • Organizer
      日本畜産学会第119回大会
    • Place of Presentation
      宇都宮大学
    • Year and Date
      2015-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26660102
  • [Presentation] 納豆分画物の給与が産卵鶏のコレステロール代謝に及ぼす影響2008

    • Author(s)
      藤田真弓・宮口右二、他6名
    • Organizer
      日本畜産学会第109回大会
    • Place of Presentation
      常磐大学(茨城)
    • Year and Date
      2008-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580265
  • 1.  TOYODA Atsushi (00292483)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 2.  KOHARI Daisuke (50396595)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  MINATO Hajime (60282282)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  NAKAMURA Yutaka (60007789)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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