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Ohkubo Makoto  大久保 誠

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大久保 誠  オオクボ マコト

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Researcher Number 60381092
Affiliation (Current) 2025: 国立研究開発法人水産研究・教育機構, 水産大学校, 講師
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2019 – 2023: 国立研究開発法人水産研究・教育機構, 水産大学校, 講師
2018: 国立研究開発法人水産研究・教育機構, 水産大学校, 助教
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 40040:Aquatic life science-related / Basic Section 38050:Food sciences-related
Except Principal Investigator
Basic Section 40040:Aquatic life science-related
Keywords
Principal Investigator
筋原線維タンパク質 / プロテアーゼ / 火戻り / 発現解析 / 遺伝子 / セリンプロテアーゼ / 全ゲノム / MBSP / コイ / 筋肉 … More / 筋原線維 / かまぼこ / ミオシン / 蒲鉾 … More
Except Principal Investigator
坐り / フードプリンティング / 物性 / トランスグルタミナーゼ / 野菜粉末 / 坐り制御 / すり身 / 3Dプリンタ Less
  • Research Projects

    (3 results)
  • Research Products

    (10 results)
  • Co-Researchers

    (2 People)
  •  発現解析による筋原線維結合型セリンプロテアーゼの機能の解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      大久保 誠
    • Project Period (FY)
      2022 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 40040:Aquatic life science-related
    • Research Institution
      Fisheries Research and Education Agency
  •  3Dフードプリンティングのための野菜粉末による魚肉すり身の坐り制御技術

    • Principal Investigator
      谷口 成紀
    • Project Period (FY)
      2021 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 40040:Aquatic life science-related
    • Research Institution
      Fisheries Research and Education Agency
  •  relationship between myofibril-bound serine protease and modori-penomenonPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Ohkubo Makoto
    • Project Period (FY)
      2018 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Fisheries Research and Education Agency

All 2024 2023 2022 2021 2020 2019

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Identification of Myofibril-bound Serine Protease from Red Seabream (Pagrus major) Ordinary Muscle2019

    • Author(s)
      Makoto Ohkubo, Shigenori Yaguchi, Masakazu Kondo, Toshimichi Maeda
    • Journal Title

      Journal of National Fisheries University

      Volume: 68 Pages: 1-9

    • NAID

      120006900540

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K05529
  • [Presentation] 筋原線維結合型セリンプロテアーゼ遺伝子とトリプシン遺伝子との進化的関係2024

    • Author(s)
      大久保誠・谷口成紀・前田俊道・安本信哉・近藤昌和
    • Organizer
      筋原線維結合型セリンプロテアーゼ遺伝子とトリプシン遺伝子との進化的関係
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22K05827
  • [Presentation] 異なる濃度のホウレンソウ粉末を添加した魚肉糊の物性に関する研究2023

    • Author(s)
      谷口成紀・萩原翔・大久保誠・前田俊道
    • Organizer
      令和5年度日本水産学会中国・四国支部例会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05791
  • [Presentation] スケトウダラ筋肉から発見されたトロンビン様セリンプロテアーゼ2022

    • Author(s)
      大久保誠・谷口成紀・前田俊道
    • Organizer
      令和4年度日本水産学会春季大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K05529
  • [Presentation] ホウレンソウ粉末を添加した肉糊の物性に関する研究2022

    • Author(s)
      谷口成紀・柏崎未来・大久保誠・前田俊道
    • Organizer
      令和4年度日本水産学会秋季大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05791
  • [Presentation] カナガシラ筋形質画分からのセリンプロテアーゼの精製2021

    • Author(s)
      大久保誠・中山洸・小林望・中澤奈穂・谷口成紀・前田俊道
    • Organizer
      令和3年度日本水産学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K05529
  • [Presentation] カナガシラ筋肉の水溶性タンパク質に含まれるトランスグルタミナーゼの特性2021

    • Author(s)
      谷口成紀・栗本啓貴・大久保誠・前田俊道
    • Organizer
      令和3年度日本水産学会中国・四国支部例会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05791
  • [Presentation] ホウレンソウ粉末を添加した肉糊の物性とトランスグルタミナーゼ活性の変化2021

    • Author(s)
      谷口成紀・西映徳・大久保誠・前田俊道
    • Organizer
      令和3年度日本水産学会中国・四国支部例会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05791
  • [Presentation] カナガシラの蒲鉾製造特性~火戻り誘因プロテアーゼの同定~2020

    • Author(s)
      大久保誠・中山洸・小林望・谷口成紀・前田俊道
    • Organizer
      令和2年度日本水産学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K05529
  • [Presentation] スケトウダラ冷凍すり身に含まれる火戻り原因プロテアーゼの同定2019

    • Author(s)
      大久保誠・谷口成紀・前田俊道
    • Organizer
      平成31年度日本水産学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K05529
  • 1.  谷口 成紀 (10549942)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 10 results
  • 2.  前田 俊道 (20399653)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 10 results

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