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Tabuchi Mayumi  田淵 真愉美

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TABUCHI Mayumi  田淵 真愉美

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Researcher Number 60389020
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 岡山県立大学, 保健福祉学部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2015 – 2022: 岡山県立大学, 保健福祉学部, 准教授
2013 – 2014: 岡山県立大学, 保健福祉学部, 講師
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits
Except Principal Investigator
Eating habits / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Keywords
Principal Investigator
物性評価 / 学校給食 / 力学特性 / 中アミロース米 / 粘度 / カレー / レシピ / 給食 / アレルギー / 官能評価 / 米粉カレー / 米粉麺 / 米粉 … More
Except Principal Investigator
… More 用途別分類 / 粒度 / 加工適正 / 損傷でんぷん率 / アミロース含量 / 損傷デンプン率 / 加工適性 / 破断応力 / 米粉 / 官能評価 / 損傷澱粉率 / 低価格米粉 / ハラール食 / 食文化 / 管理栄養士養成課程 / 教育プログラム / グローバル化教育 / ハラール食対応 / 食育授業 / 異文化理解 / n-3系脂肪酸 / NASH / 機能性食品 / 肥満 / プロバイオティクス / NAFLD Less
  • Research Projects

    (4 results)
  • Research Products

    (17 results)
  • Co-Researchers

    (9 People)
  •  Studies on the development, quality evaluation, and establishment of a classification by application for low-cost rice flour

    • Principal Investigator
      Ganeko Natsuki
    • Project Period (FY)
      2018 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Fukuyama University
      Okayama Prefectural University
  •  The Promotion of Food Education program for the preparations of halal food for understanding of different cultures.

    • Principal Investigator
      Kishimoto Taeko
    • Project Period (FY)
      2016 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Okayama Prefectural University
  •  Development of foods using the low-priced rice flour produced by a new methodPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      TABUCHI Mayumi
    • Project Period (FY)
      2016 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Okayama Prefectural University
  •  Effect of probiotics on Nonalcholic fatty liver disease

    • Principal Investigator
      Kawakami Takayo
    • Project Period (FY)
      2013 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Okayama Prefectural University

All 2023 2022 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2013 Other

All Journal Article Presentation Book

  • [Book] 管理栄養士・栄養士のためのハラール食対応調理ガイド2020

    • Author(s)
      岸本妙子、川上貴代、我如古菜月、平松智子、田淵真愉美
    • Total Pages
      14
    • Publisher
      自費印刷
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00819
  • [Journal Article] 低価格米粉の基礎分析および加工適性に関する研究2022

    • Author(s)
      我如古菜月、古川健斗、渡澤恭介、新田陽子、加賀田江里、田淵真愉美、伊東秀之
    • Journal Title

      福山大学生命工学部年報

      Volume: 21 Pages: 33-40

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02208
  • [Journal Article] NAFLDにおける緑色野菜ジュースの飲用が血清ALT値に及ぼす影響2015

    • Author(s)
      田淵真愉美、久保木真、水道裕久、河原和枝、冨岡加代子、川上貴代、平松智子、塚本幾代
    • Journal Title

      岡山県立大学保健福祉学部紀要

      Volume: 22 Pages: 27-38

    • NAID

      120005714084

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350132
  • [Presentation] 損傷澱粉率の異なる米粉の加工適性に関する研究2023

    • Author(s)
      我如古菜月、田中紀帆、加賀田江里、新田陽子、田淵真愉美、伊東秀之
    • Organizer
      日本食品保蔵科学会第72回(熊本)大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02208
  • [Presentation] 管理栄養士養成課程における異文化理解を育むハラール食対応に関する食育プログラム2019

    • Author(s)
      岸本(重信)妙子、平松智子、田淵真愉美、我如古菜月、川上貴代、久保田恵、新田陽子、井上里加子
    • Organizer
      (一社)日本家政学会第71回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00819
  • [Presentation] 管理栄養士養成課程における異文化理解を育むハラール食対応に関する食育プログラム2019

    • Author(s)
      岸本(重信)妙子、平松智子、田淵真愉美、我如古菜月、川上貴代、久保田恵、新田陽子、井上里加子
    • Organizer
      (一社)日本家政学会第71回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00819
  • [Presentation] 低価格米粉の性質および加工特性について<第1報>2019

    • Author(s)
      我如古菜月、加賀田江里、新田陽子、田淵真愉美、伊東秀之
    • Organizer
      日本調理科学会中国・四国支部第9回支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02208
  • [Presentation] 米粉を利用した加工食品の基礎的および応用的研究2018

    • Author(s)
      伊東秀之, 山本登志子, 久保田恵, 新田陽子, 田淵真愉美, 我如古菜月, 中西俊介
    • Organizer
      OPUフォーラム2018
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00820
  • [Presentation] 異文化理解を育むハラール食対応に関する食育プログラムの検証2018

    • Author(s)
      岸本(重信)妙子、平松智子、田淵真愉美、我如古菜月、伊藤亜紀、川上貴代、久保田恵、新田陽子、井上里加子
    • Organizer
      (一社)日本家政学会第65回中国四国支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00819
  • [Presentation] 学校給食への導入を目指した米粉カレーの開発2018

    • Author(s)
      田淵真愉美, 我如古菜月, 新田陽子
    • Organizer
      第14回日本栄養改善学会中国支部学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00820
  • [Presentation] ハラール食対応を目的とした食育プログラムの開発2017

    • Author(s)
      我如古菜月、平松智子、田淵真愉美、森分咲良、新田陽子、川上貴代、久保田恵、井上里加子、岸本(重信)妙子
    • Organizer
      第64回(一社)日本家政学会中国・四国支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00819
  • [Presentation] ハラール食の普及に向けた調理対応ガイドによる異文化理解度調査2016

    • Author(s)
      森分咲良、岸本(重信)妙子、小林魁斗、平松智子、田淵真愉美、新田陽子、我如古菜月
    • Organizer
      第12回日本栄養改善学会中国支部学術総会
    • Place of Presentation
      岡山県立大学
    • Year and Date
      2016-06-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00819
  • [Presentation] 大学生におけるハラール食対応の異文化理解のための食育教材の検討2016

    • Author(s)
      岸本(重信)妙子、平松智子、新田陽子、田淵真愉美、我如古菜月、川上貴代、久保田恵、井上里加子、芦内菜月、川下陽子
    • Organizer
      日本家政学会第68回全国大会
    • Place of Presentation
      金城学院大学
    • Year and Date
      2016-05-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00819
  • [Presentation] Seal oil attenuates hepatic inflammation in NASH model mice2015

    • Author(s)
      Takayo Kawakami, Yasuko Murakami, Mayumi Tabuchi, Satoko Hiramatsu, Miho Mihara
    • Organizer
      12th Asian Congress of Nutrition
    • Place of Presentation
      Pacifico Yokohama, Yokohama
    • Year and Date
      2015-05-14
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350132
  • [Presentation] Relationship between oxidative stress markers and fatty acid compositions of serum phospholipids.2013

    • Author(s)
      Tomioka K, Mizote T, Tabuchi M, Kawakami T, Haisa S , Takahashi Y
    • Organizer
      Asia Pacific Conference on Clinical Nutrition (APCCN2013)
    • Place of Presentation
      Tokyo Bay Maihama Hotel Club Resort,Tokyo
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350132
  • [Presentation] Relationship between dietary nutirients and oxidative stress markers.2013

    • Author(s)
      Tomioka K, Mizote T, Tabuchi M, Kawakami T, Haisa S , Takahashi Y
    • Organizer
      IUNS 20th International Conference of Nutrition
    • Place of Presentation
      GranadaCongress Centre,Granada,Spain
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350132
  • [Presentation] Seal oil attenuates hepatic inflammation in NASH model mice.

    • Author(s)
      Kawakami T, Murakami Y, Tabuchi M, Hiramatsu S, Mihara M
    • Organizer
      12th Asian Congress of Nutrition (12th ACN2015)
    • Place of Presentation
      Minatomirai, Yokohama
    • Year and Date
      2015-05-15 – 2015-05-17
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350132
  • 1.  Ganeko Natsuki (70508788)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 12 results
  • 2.  新田 陽子 (70403318)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 5 results
  • 3.  Kawakami Takayo (10254567)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  Kishimoto Taeko (80249375)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 7 results
  • 5.  湯浅 明子 (90295709)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  平松 智子 (00554073)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 7 results
  • 7.  伊東 秀之 (70253002)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 8.  加賀田 江里 (70523702)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 9.  笹川 貴代
    # of Collaborated Projects: 0 results
    # of Collaborated Products: 5 results

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