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Oono Toshihisa  大能 俊久

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Ohno Toshihisa  大能 俊久

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Researcher Number 60390902
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 福井工業大学, 環境学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2022 – 2024: 福井工業大学, 環境学部, 教授
2019 – 2021: 福井工業大学, 環境情報学部, 准教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Except Principal Investigator
Basic Section 90110:Biomedical engineering-related
Keywords
Principal Investigator
プロラミン / グルテリン / 米飯テクスチャー / 難溶性タンパク質 / 低グルテリン米 / 古米 / グロブリン / アルブミン / タンパク質 / テクスチャー / 米飯 … More
Except Principal Investigator
… More 階層構造 / 組織―組織間相互作用 / インビトロ生体システム / 再生肝組織 / 再生腸上皮組織 / 腸-肝相互作用 / 構造機能相関 / コラーゲンゲル / 共培養 / 組織間相互作用 / 生体材料 / 組織工学 / 腸上皮 / 尿素代謝 / 肝機能 / コラーゲン / モデル実験系 / 再生組織 Less
  • Research Projects

    (3 results)
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    (9 results)
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    (1 People)
  •  グルテリン、プロラミンに着眼した米飯テクスチャーのメカニズムの解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      大能 俊久
    • Project Period (FY)
      2024 – 2026
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Fukui University of Technology
  •  The relationship between soluble proteins, such as albumins and globulins, and cooked rice texturePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Ohno Toshihisa
    • Project Period (FY)
      2021 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Fukui University of Technology
  •  Construction of Human in vitro Systems for Investigating Tissue-Tissue Interactions

    • Principal Investigator
      Furusawa Kazuya
    • Project Period (FY)
      2019 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 90110:Biomedical engineering-related
    • Research Institution
      Fukui University of Technology

All 2024 2023 2022 2021

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 精米貯蔵における可溶性タンパク質の挙動2022

    • Author(s)
      大能俊久,寺岡若葉,古澤和也
    • Journal Title

      福井工業大学紀要

      Volume: 52 Pages: 63-67

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02117
  • [Presentation] 還元剤溶液中における米タンパク質の脱離や溶出の挙動2024

    • Author(s)
      上村拓弥,児玉一馬,小松節子,大能俊久
    • Organizer
      日本食品科学工学会第71回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02117
  • [Presentation] デシル硫酸ナトリウムなどの溶液で加熱した米の特徴2024

    • Author(s)
      大能俊久,児玉一馬,上村拓弥
    • Organizer
      日本食品科学工学会第71回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02117
  • [Presentation] 種々の溶液中での米タンパク質の溶出2024

    • Author(s)
      大能俊久,児玉一馬
    • Organizer
      日本農芸化学会2024年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02117
  • [Presentation] タンパク質量の変化が米飯テクスチャーに与える影響2023

    • Author(s)
      大能俊久,森本瑛士,古澤和也
    • Organizer
      日本食品科学工学会第70回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02117
  • [Presentation] 還元剤溶液中での加熱が米に与える影響2023

    • Author(s)
      大能俊久,森本瑛士,古澤和也
    • Organizer
      日本農芸化学会2023年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02117
  • [Presentation] タンパク質に特徴のある米の米飯テクスチャー2022

    • Author(s)
      大能俊久、古澤和也
    • Organizer
      日本食品科学工学会第69回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02117
  • [Presentation] 貯蔵による米飯テクスチャーの劣化と可溶性タンパク質、アミノ酸の挙動2022

    • Author(s)
      大能俊久、寺岡若葉、古澤和也
    • Organizer
      日本農芸化学会2022年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02117
  • [Presentation] コラーゲンゲルの構造が再生肝組織の機能に及ぼす影響2021

    • Author(s)
      古澤和也 新谷燿也 大能俊久
    • Organizer
      第31回日本MRS年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K12793
  • 1.  Furusawa Kazuya (00510017)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 6 results

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