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KUDO Haruyo  工藤 春代

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Researcher Number 60452281
Affiliation (Current) 2025: 立命館大学, 食マネジメント学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2025: 立命館大学, 食マネジメント学部, 教授
2022: 立命館大学, 食マネジメント学部, 教授
2018 – 2021: 大阪樟蔭女子大学, 学芸学部, 准教授
2015 – 2017: 京都大学, 農学研究科, 研究員
2015: 京都大学, (連合)農学研究科(研究院), 研究員(科学研究) … More
2014: 京都大学, 農学研究科, 准教授
2011 – 2014: 京都大学, (連合)農学研究科(研究院), 准教授
2013: 京都大学, (連合)農学研究科(研究院), 特定准教授
2010: 京都大学, 大学院・農学研究科, 准教授
2009 – 2010: 京都大学, 農学研究科, 准教授
2008 – 2009: Kyoto University, 農学研究科, 助教
2007: 京都大学, 大学院・農学研究科, 助教 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 41010:Agricultural and food economics-related / Agro-economics / Agricultural science in management and economy
Except Principal Investigator
Agro-economics / Basic Section 41010:Agricultural and food economics-related / Medium-sized Section 41:Agricultural economics and rural sociology, agricultural engineering, and related fields / Agricultural science in management and economy
Keywords
Principal Investigator
ドイツ / 食品安全 / 食品事業者 / リスク管理 / 公共政策 / 経済的持続性 / フードシステム / 衛生管理 / EU / 伝統食品 … More / リスクベース / 地方自治体 / 食品リスク管理 / 公的規制 / 営業許可 / HACCP / 食品衛生監視指導 / 国・地方自治体 / 衛生監視指導 / 政策評価 / 政策実施の検証 / 比較研究 / 消費者政策 / 食品安全政策 / 政策プロセス … More
Except Principal Investigator
リスクリテラシー / リスクコミュニケーション / 選択実験 / 買い控え行動 / 放射性物質のリスク知覚 / 放射性物質の健康影響 / 双方向リスクコミュニケーション / レギュラトリーサイエンス / プロフェッション / リスク認知 / コンセンサス・メソッド / 食料安全保障 / 食料政策 / フードインセキュリティ / フードセキュリティ / meal pattern analysis / 食事内容の意思決定 / Meal pattern analysis / リスク回避行動 / 食品由来リスクコミュニケーション / 健康リスクコミュニケーション / 食品の放射線リスクへの態度 / 食品リスク回避行動 / 食事内容構成と健康イメージ / 地域圏フードシステム / 食品由来リスク回避行動 / 健康イメージ / 新型コロナ感染症のリスク認知 / 食品放射能汚染のリスク認知 / 食事内容構成の意思決定 / 公正な価格形成 / EgalimⅡ法 / 食環境と食事内容 / 地域圏食料プロジェクト / 健康イメージと食事内容 / 食事内容構成の意思決定要因 / 食品由来のリスク認知 / 食品安全 / 放射性物質 / 獣医大学カリキュラム / 食品安全の専門高等教育 / 食生活実態調査 / リスクに関するイメージ想起 / 双方向リスクコミュニケーションモデル / 食品安全プロフェッション / 日仏食文化比較 / 食事パターン分析 / リスクのイメージ想起 / 食品安全のプロフェッション / 食事規範 / 食事組み合わせパターン / ニューメラシーとリスク認知 / リスクイメージ / 食品を介した放射性物質の健康影響 / リスク知覚 / 食品安全のプロフェッションの確立 / 生産者-消費者の倫理的関係 / 費用効果分析 / 情報厳の信頼性 / 農業者と消費者の倫理的関係 / フードコミュニケーション / 市民のリスク認知構造 / 食品事業者倫理 / 農業倫理 / 健康食品のリスク / 食品技術者のプロフェッション / 専門職業組織 / 食品技術者のプロフェション / 食と農の倫理 / 食品由来リスク / リスク知覚構造 / 専門職業 / リスクマネジメント / リスクアセスメント / 食品企業倫理 / 職業倫理 / 食品安全行政 / リスクアナリシス Less
  • Research Projects

    (10 results)
  • Research Products

    (65 results)
  • Co-Researchers

    (36 People)
  •  Visualizing "new hunger" in Japan and building a public policy model

    • Principal Investigator
      清原 昭子
    • Project Period (FY)
      2025 – 2027
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 41010:Agricultural and food economics-related
    • Research Institution
      Fukuyama City University
  •  持続的なフードシステムに必要な政策に関する研究ー経済的持続性の観点からーPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      工藤 春代
    • Project Period (FY)
      2025 – 2028
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 41010:Agricultural and food economics-related
    • Research Institution
      Ritsumeikan University
  •  Decision Making on Food Choice and Meal Construction and Requirements of Health Risk Communication

    • Principal Investigator
      Niiyama Yoko
    • Project Period (FY)
      2019 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
    • Review Section
      Medium-sized Section 41:Agricultural economics and rural sociology, agricultural engineering, and related fields
    • Research Institution
      Ritsumeikan University
  •  Study on the risk-based food safety systemPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Kudo Haruyo
    • Project Period (FY)
      2018 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 41010:Agricultural and food economics-related
    • Research Institution
      Osaka Shoin Women's University
  •  Development of risk communication model for food safety and requirements of profession

    • Principal Investigator
      NIIYAMA Yoko
    • Project Period (FY)
      2015 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
    • Research Field
      Agricultural science in management and economy
    • Research Institution
      Ritsumeikan University
      Kyoto University
  •  Investigation of the role of food business operators and central/local governments in ensuring food safetyPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Kudo Haruyo
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Agricultural science in management and economy
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Food safety control system and effectiveness evaluation of food safety measures- an comparatives study between Japan and Germany-Principal Investigator

    • Principal Investigator
      KUDO Haruyo
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Agro-economics
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Risk Perception and Risk Communication, and the Establishment of Food and Agricultural Ethics/ Profession

    • Principal Investigator
      NIIYAMA Yoko
    • Project Period (FY)
      2010 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (S)
    • Research Field
      Agro-economics
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  A comparative study of consumer policy making process in Japan and Germany.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      KUDO Haruyo
    • Project Period (FY)
      2008 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Agro-economics
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Science Based Food Safety Administration/ The Establishment of Risk Analysis, Profession and Professional Ethics

    • Principal Investigator
      NIIYAMA Yoko
    • Project Period (FY)
      2007 – 2009
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
    • Research Field
      Agro-economics
    • Research Institution
      Kyoto University

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All Journal Article Presentation Book

  • [Book] 改訂版フードシステムと日本農業2022

    • Author(s)
      新山陽子・清原昭子・工藤春代・関根佳恵・鬼頭弥生
    • Total Pages
      280
    • Publisher
      放送大学教育振興会
    • ISBN
      9784595323454
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H00962
  • [Book] 季刊「農業と経済」地域圏フードシステムーフランスを手がかりに、都市の食を構築しなおす2021

    • Author(s)
      新山陽子・古沢広祐・工藤春代・大住あづさ・上田遥責任編集
    • Total Pages
      283
    • Publisher
      英明企画編集
    • ISBN
      9784909151513
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H00962
  • [Book] 環境リスク管理と予防原則2016

    • Author(s)
      工藤春代
    • Total Pages
      396
    • Publisher
      有斐閣
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02465
  • [Book] 食品安全確保のための国際的な枠組みと主要国の動向、中嶋康博・新山陽子編集担当フードシステム学叢書 第2巻 食の安全・信頼の構築と経済システム2016

    • Author(s)
      工藤春代
    • Total Pages
      235
    • Publisher
      農林統計出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02465
  • [Journal Article] ドイツにおける都市食料政策2021

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      季刊「農業と経済」

      Volume: 第87巻第6号 Pages: 212-222

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H00962
  • [Journal Article] Using Multiple Correspondence Analysis2020

    • Author(s)
      Yayoi KITO, Haruyo KUDO, Yoko NIIYAMA
    • Journal Title

      Journal of Food System Research

      Volume: 27 Issue: 1 Pages: 2-16

    • DOI

      10.5874/jfsr.27.1_2

    • NAID

      130007871513

    • ISSN
      1341-0296, 1884-5118
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H00962
  • [Journal Article] Associated Images of the Health Effects of Radioactive Substances in Food and their Origins: Studies in Japan and France2020

    • Author(s)
      Yoko NIIYAMA, Jean-Pierre POULAIN, Haruka UEDA, Mathilde LABEAUT, Laurence TIBERE, Yayoi KITO, Haruyo KUDO
    • Journal Title

      Japanese Journal of Risk Analysis

      Volume: 29 Issue: 4 Pages: 273-285

    • DOI

      10.11447/sraj.29.273

    • NAID

      130007847255

    • ISSN
      0915-5465, 2185-4548
    • Year and Date
      2020-05-25
    • Language
      English
    • Peer Reviewed / Open Access / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H00962
  • [Journal Article] Current Situation and Challenges of Japanese Food Safety Regulation and its Official Control2020

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      Journal of Food System Research

      Volume: 26 Issue: 4 Pages: 373-378

    • DOI

      10.5874/jfsr.26.4_373

    • NAID

      130007830293

    • ISSN
      1341-0296, 1884-5118
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K05854
  • [Journal Article] EUにおける規制の概要 食品用器具・容器包装規制と営業許可・届出制度に着目して2018

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      農業と経済

      Volume: 84 Pages: 36-43

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K05854
  • [Journal Article] 食事内容に関する実態調査―組み合わせパターンに着目して―2017

    • Author(s)
      工藤春代・鬼頭弥生・新山陽子
    • Journal Title

      農業経済研究

      Volume: 88-4 Pages: 410-415

    • NAID

      130007406126

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02465
  • [Journal Article] HACCPの導入・実施の柔軟性と実効性を確保する監視指導―EU(ドイツ)の取り組み2017

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      農業と経済

      Volume: 83 Pages: 49-59

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26450312
  • [Journal Article] 日本・EU/ドイツにおける食品安全確保のためのシステムの比較‐監視指導に注目して2016

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      FFIジャーナル

      Volume: 221 Pages: 24-31

    • NAID

      40020746740

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26450312
  • [Journal Article] HACCPの導入・実施の柔軟性と実効性を確保する監視指導―EU(ドイツ)の取り組み2016

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      農業と経済

      Volume: 第83巻第3号 Pages: 49-59

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02465
  • [Journal Article] 健康食品のリスク知覚構造2016

    • Author(s)
      山口道利・工藤春代・鬼頭弥生・新山陽子
    • Journal Title

      『日本リスク研究学会誌』

      Volume: 第25巻第4号 Pages: 179-187

    • NAID

      130005158626

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02465
  • [Journal Article] EUにおけるHACCPシステムの現状-柔軟性、公的監視および現在の課題に着目して-2016

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      フリシス情報

      Volume: 61 Pages: 1-20

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02465
  • [Journal Article] 日本・EU/ドイツにおける食品安全確保のためのシステムの比較 -監視指導に注目して2016

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      FFIジャーナル

      Volume: 211 Pages: 24-31

    • NAID

      40020746740

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02465
  • [Journal Article] EUにおけるHACCPシステム実施の現状-柔軟性、公的監視および現在の課題に着目して-2016

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      フリシス情報

      Volume: 61 Pages: 1-20

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26450312
  • [Journal Article] 市民の水平的議論を基礎にした双方向リスクコミュニケーションモデルとフォーカスグループによる検証-食品を介した放射性物質の健康影響に関する精緻な情報吟味-2015

    • Author(s)
      新山陽子・鬼頭弥生・工藤春代・松尾敬子
    • Journal Title

      フードシステム研究

      Volume: 第21巻第4号 Pages: 267-286

    • NAID

      130005075836

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22228003
  • [Journal Article] 食品安全確保の体制は強化されてきたか2015

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      農業と経済

      Volume: 81 Pages: 152-162

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26450312
  • [Journal Article] 欧米におけるサプリメント等の規制の現状2015

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      『農業と経済』

      Volume: 第81巻第12号 Pages: 50-61

    • Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02465
  • [Journal Article] 食品安全確保の体制は強化されてきたか2015

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      『農業と経済』

      Volume: 第81巻第2号 Pages: 152-162

    • Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02465
  • [Journal Article] 日本における食品安全行政の課題‐政策措置の策定と実施に関して‐2013

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      農村と都市をむすぶ

      Volume: 737 Pages: 8-17

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780226
  • [Journal Article] 食品の安全確保に必要なこととは何か-生産者・生産者団体の役割2013

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      月刊JA

      Volume: 第59巻第10号 Pages: 31-35

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780226
  • [Journal Article] 日本における食品安全行政の課題‐政策措置の策定と課題に関して‐2013

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      農村と都市をむすぶ

      Volume: 第737巻 Pages: 8-17

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780226
  • [Journal Article] 食品安全行政の専門職確保と専門性の維持―自治体調査結果からみた現状と課題―2013

    • Author(s)
      清原昭子・工藤春代・新山陽子
    • Journal Title

      公衆衛生

      Volume: 第77巻第9号 Pages: 735-738

    • Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22228003
  • [Journal Article] 食品の安全確保に必要なこととは何か‐生産者・生産者団体の役割2013

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      月刊JA

      Volume: 第59巻第10号 Pages: 31-35

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780226
  • [Journal Article] ドイツにおける食品安全コントロールシステム‐日本の課題に照らして‐2012

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      フードシステム研究

      Volume: 19巻2号 Pages: 181-195

    • NAID

      130003376246

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780226
  • [Journal Article] Food Safety Control System in Germany2012

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      Journal of Food System Research

      Volume: 19 Issue: 2 Pages: 181-195

    • DOI

      10.5874/jfsr.19.181

    • NAID

      130003376246

    • ISSN
      1341-0296, 1884-5118
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23780226
  • [Journal Article] <b>A Study on Food Safety Policy in Local Government in Japan: Focusing on the Process of </b><b>Formation and Diffusion of Food Safety Ordinance in the Prefectures </b>2011

    • Author(s)
      清原昭子・工藤春代・高鳥毛敏雄・鬼頭弥生・新山陽子
    • Journal Title

      Journal of Rural Problems

      Volume: 47 Issue: 2 Pages: 171-181

    • DOI

      10.7310/arfe.47.171

    • NAID

      10029661116

    • ISSN
      0388-8525, 2185-9973
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H00962
  • [Journal Article] International Research Trends Regarding Risk Analysis2011

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      Journal of Food System Research

      Volume: 18 Issue: 2 Pages: 77-85

    • DOI

      10.5874/jfsr.18.77

    • NAID

      130001313021

    • ISSN
      1341-0296, 1884-5118
    • Language
      Japanese
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22228003
  • [Journal Article] 国民視点に立った施策の形成と運営2010

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      農業と経済

      Volume: 76巻 Pages: 145-154

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780160
  • [Journal Article] 日本における食品安全システムの現状と課題2010

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      まちと暮らし研究

      Volume: 11巻 Pages: 64-76

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780160
  • [Journal Article] 国民視点に立った施策の形成と運営2010

    • Author(s)
      工藤春代
    • Journal Title

      農業と経済 76

      Pages: 145-154

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780160
  • [Journal Article] 消費者の食品選択行動と国内産農産物消費2008

    • Author(s)
      新山陽子・細野ひろみ・工藤春代
    • Journal Title

      農業と経済 第74巻第3号

      Pages: 36-44

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208021
  • [Journal Article] 消費者の食品リスク認知の特質に関する予備的分析2007

    • Author(s)
      新山陽子・細野ひろみ・河村律子・清原昭子・工藤春代・鬼頭弥生
    • Journal Title

      日本リスク研究学会第20回研究発表会講演論文集 20巻

      Pages: 329-334

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208021
  • [Presentation] Distinguishing Attitude and Belief Expressions from Economic Preferences in the Long-lasting Aversion in Food Choice2021

    • Author(s)
      S. Shimokawa, Y. Kito, S. Kudo, M. Yamaguchi, Y. Niiyama
    • Organizer
      International Conference of Agricultural Economists
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H00962
  • [Presentation] 日本における食品安全規制および監視の現状と課題2019

    • Author(s)
      工藤春代
    • Organizer
      日本フードシステム学会大会・個別報告
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K05854
  • [Presentation] “No-tolerant Consumers, Information Treatments, and Demand for Stigmatized Foods: the Case of Fukushima Nuclear Power Plant Accident in Japan2018

    • Author(s)
      Shimokawa, S., Y. Niiyama, Y. Kito, H. Kudo, Y. Yamaguchi
    • Organizer
      30th International Conference of Agricultural Economists
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02465
  • [Presentation] 性・世代・家族形態別にみた 食事パターンと食事観の関連性 -多重応答分析を用いて-2017

    • Author(s)
      鬼頭弥生・工藤春代・新山陽子
    • Organizer
      日本農業経済学会
    • Place of Presentation
      千葉大学
    • Year and Date
      2017-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02465
  • [Presentation] 食事内容に関する実態調査―組み合わせパターンに着目して―2016

    • Author(s)
      工藤春代・鬼頭弥生・新山陽子
    • Organizer
      日本農業経済学会大会
    • Place of Presentation
      秋田県立大学
    • Year and Date
      2016-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02465
  • [Presentation] Evoking Image’ Factor for Public Risk Perception of Radioactive Substances in Food2015

    • Author(s)
      Yoko Niiyama, Yayoi Kito and Haruyo Kudo
    • Organizer
      World Congress on Risk 2015; Society for Risk Analysis
    • Place of Presentation
      Singapore, Biopolis Matrix
    • Year and Date
      2015-07-19
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02465
  • [Presentation] Comparative analysis of the implementation of food safety policies between EU and Japan2015

    • Author(s)
      Haruyo Kudo
    • Organizer
      International Seminar - Food, Risks and Sustainability: An Asian Perspective
    • Place of Presentation
      The Hong Kong Polytechnic University
    • Year and Date
      2015-07-05
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26450312
  • [Presentation] Public Perception and Interactive Communication on the Health Risk of Radioactive Substances2014

    • Author(s)
      Y. Niiyama, Y. Kito, and H. Kudo
    • Organizer
      the Japan Radiation Research Society
    • Place of Presentation
      Kagoshima
    • Year and Date
      2014-10-01
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22228003
  • [Presentation] 農業生産段階における食品安全関連措置実施の検証に関する現状と課題-EU/ドイツとの比較を通じて-2014

    • Author(s)
      工藤春代
    • Organizer
      日本農業経営学会
    • Place of Presentation
      東京大学
    • Year and Date
      2014-09-20
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26450312
  • [Presentation] Public health system reform and workforce development -Comparative study between UK and Japan2013

    • Author(s)
      Takatorige T., Niiyama Y., Kiyohara, A. and Kudo, H.
    • Organizer
      Public Health England
    • Place of Presentation
      University of Warwick
    • Year and Date
      2013-09-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22228003
  • [Presentation] 日本における食品監視システムの現状と課題-ドイツとの比較を通じて-2011

    • Author(s)
      工藤春代
    • Organizer
      日本農業経済学会大会
    • Place of Presentation
      早稲田大学
    • Year and Date
      2011-06-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20780160
  • [Presentation] Understanding consumer awareness of beef in Japan2010

    • Author(s)
      HOSONO, H., KUDO, H., NIIYAMA, Y.
    • Organizer
      14th AAAP congress
    • Place of Presentation
      台湾、高雄
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22228003
  • [Presentation] Food safety policy in Canada and Japan-Achievements and challenges at the intersection between agriculture and public health2010

    • Author(s)
      Catherine Mah, Haruyo Kudo
    • Organizer
      The Canadian Public Health Association Conference
    • Place of Presentation
      Toronto
    • Year and Date
      2010-06-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22228003
  • [Presentation] 消費者/市民の食品由来リスクの知覚に関する国際比較研究2010

    • Author(s)
      新山陽子・河村律子・清原昭子・細野ひろみ・工藤春代・鬼頭弥生
    • Organizer
      日本農業経済学会
    • Place of Presentation
      京都大学
    • Year and Date
      2010-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208021
  • [Presentation] 自治体における食品安全行政-都道府県へのアンケート結果をもとに-2010

    • Author(s)
      清原昭子・工藤春代
    • Organizer
      日本の業経済学会
    • Year and Date
      2010-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208021
  • [Presentation] 日本の消費者に見る食品由来リスクの知覚構造2009

    • Author(s)
      新山陽子, 細野ひろみ, 工藤春代, 鬼頭弥生, 河村律子, 清原昭子
    • Organizer
      日本農業経済学会
    • Year and Date
      2009-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208021
  • [Presentation] Comparative Analysis of Consumer Risk Perception on Food Related Hazard between Countries2009

    • Author(s)
      Yoko NIIYAMA, Hiromi HOSONO, Yayoi KITO, Haruyo KUDO, Ritsuko KAWAMURA, Akiko KIYOHARA, Keiko TANAKA
    • Organizer
      SRA
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208021
  • [Presentation] 日本、韓国、アメリカにおける消費者の食品リスク認知の特質に関する予備的分析2008

    • Author(s)
      新山陽子・細野ひろみ・河村律子・清原昭子・工藤春代・鬼頭弥生
    • Organizer
      日本農業経済学会
    • Place of Presentation
      宇都宮大学
    • Year and Date
      2008-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208021
  • [Presentation] 消費者/市民の食品由来リスクの知覚に関する国際比較研究2008

    • Author(s)
      新山陽子・河村律子・清原昭子・細野ひろみ・工藤春代・鬼頭弥生
    • Organizer
      日本の業経済学会
    • Year and Date
      2008-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208021
  • [Presentation] 日本・韓国・アメリカにおける消費者の食品リスク認知の特質に関する予備的分析2008

    • Author(s)
      新山陽子・細野ひろみ・河村律子・清原昭子・工藤春代・鬼頭弥生
    • Organizer
      日本農業経済学会
    • Year and Date
      2008-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208021
  • [Presentation] Re-investigating the factors affecting consumers' food-related risk perception-a cross-national case study applying laddering method-2007

    • Author(s)
      NIIYAMA, Yoko・HOSONO, Hiromi・KUDO, Haruyo・KAWAMURA, Ritsuko・KIYOHARA, Akiko・KITO, Yayoi
    • Organizer
      SRA
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208021
  • [Presentation] 消費者の食品リスク認知の特質に関する予備的分析2007

    • Author(s)
      新山陽子・細野ひろみ・河村律子・清原昭子・工藤春代・鬼頭弥生
    • Organizer
      日本リスク研究学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208021
  • [Presentation] “Evoking Image” Factor fo Public Risk Perception of Radioactive Substances in Food

    • Author(s)
      Y. Niiyama, Y. Kito, and H. Kudo
    • Organizer
      Society of Risk Analysis
    • Place of Presentation
      Singapore
    • Year and Date
      2015-07-20 – 2015-07-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22228003
  • [Presentation] Essential Elements for Interactive Communication on Food Related Health Risk

    • Author(s)
      Y. Niiyama, Y. Kito, and H. Kudo
    • Organizer
      Chinese Institute of Food Science and Technology
    • Place of Presentation
      Beijing
    • Year and Date
      2015-04-22 – 2015-04-23
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22228003
  • [Presentation] Experimental Risk Communication on Functional Foods in Japan

    • Author(s)
      H. Kudo, Y. Yayoi and Y. Niiyama
    • Organizer
      Society For Risk Analysis
    • Place of Presentation
      Denver
    • Year and Date
      2014-12-08 – 2014-12-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22228003
  • [Presentation] 食品由来リスク知覚の基本構造モデル:潜在因子の因果系列と世界観・一般的信頼の影響

    • Author(s)
      新山陽子・鬼頭弥生・細野ひろみ・河村律子・工藤春代・清原昭子
    • Organizer
      日本リスク研究学会
    • Place of Presentation
      京都大学
    • Year and Date
      2014-11-28 – 2014-11-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22228003
  • [Presentation] Structural models of Japanese public perception regarding the risk of radioactive substances in food

    • Author(s)
      Y. Niiyama, Y. Kito, and H. Kudo
    • Organizer
      Society For Risk Analysis
    • Place of Presentation
      Denver
    • Year and Date
      2014-12-08 – 2014-12-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22228003
  • [Presentation] 企業内リスクコミュニケーションによる放射性物質検査員の研修~放射性物質に関する理解向上を目指して

    • Author(s)
      山本裕一・川﨑道子・小堤大介・鬼頭弥生・工藤春代・新山陽子
    • Organizer
      食品衛生学会
    • Place of Presentation
      沖縄
    • Year and Date
      2013-11-21 – 2013-11-22
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22228003
  • [Presentation] 市民のリスク知覚と双方向コミュニケーションの課題:食品由来の放射性物質in 東京・京都

    • Author(s)
      新山陽子・鬼頭弥生・工藤春代
    • Organizer
      リスク研究学会
    • Place of Presentation
      京都大学
    • Year and Date
      2014-11-28 – 2014-11-29
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22228003
  • [Presentation] 健康食品の利用実態と情報提供のあり方に関する研究-リスクコミュニケーション実験および意識調査に基づく-

    • Author(s)
      工藤春代
    • Organizer
      日本フードシステム学会
    • Place of Presentation
      日本大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22228003
  • 1.  KIYOHARA Akiko (20351968)
    # of Collaborated Projects: 5 results
    # of Collaborated Products: 13 results
  • 2.  NIIYAMA Yoko (10172610)
    # of Collaborated Projects: 4 results
    # of Collaborated Products: 31 results
  • 3.  KUSUMI TAKASHI (70195444)
    # of Collaborated Projects: 4 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  TAKATORIGE Toshio (20206775)
    # of Collaborated Projects: 4 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 5.  KITO Yayoi (50611802)
    # of Collaborated Projects: 4 results
    # of Collaborated Products: 25 results
  • 6.  KAWAMURA Ritsuko (60309094)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 10 results
  • 7.  KASUGA Fumiko (40183777)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  TSUTSUI Toshiyuki (70391448)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  TACHIKAWA Masashi (40356324)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  HOSONO Hiromi (00396342)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 12 results
  • 11.  YASAKA Masamitsu (90191098)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 12.  MATSUMOTO Tsuneo (20127715)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 13.  AKITSU Motoki (00202531)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 14.  TSUJIMURA Hideyuki (50303251)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 15.  SHIMOKAWA Satoru (40767224)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 16.  SEKINE Kae (90612242)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 17.  YAMAGUCHI Michitoshi (40709359)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 18.  HIRAYAMA Rumi
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 19.  IKEKI Ryuta
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 20.  IMAIZUMI Aki
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 21.  IGIMI Sizunobu (70212743)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 22.  KUNUGI Yukiko (60167385)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 23.  KURIYAMA Koichi (50261334)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 24.  IMAI Yutaka (10303869)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 25.  OZAWA Mamoru (60112009)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 26.  HATANO Takeshi (30249370)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 27.  TAKENOUCHI Hirofumi (90374876)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 28.  OSUMI Azusa (30808697)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 29.  西村 直子 (30218200)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 30.  上田 由喜子 (40310841)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 31.  AMINAKA Namie
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 32.  YAMAMOTO Kouhei
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 33.  SATO Masayuki
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 34.  YAMAMOTO Syohei
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 35.  UEDA Haruka
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 36.  IKAWA Miho
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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