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KAZAMI Machiko  風見 真千子

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風見 真千子  カザミ マチコ

Kazami Machiko  風見 真千子

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Researcher Number 60761046
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 東京農業大学, 農学部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2023: 東京農業大学, 農学部, 准教授
2020 – 2022: 東京農業大学, 農学部, 助教
2016 – 2017: 東京農業大学, 応用生物科学部, 助手
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits
Keywords
Principal Investigator
凍結変性防止効果 / デハイドリン / 大豆 / 未利用資源 / ポイントミューテーション / 食品物性改良効果 / 置換変異 / 特徴的配列 / タンパク質 / 食品 … More / 耐熱性 / 賦活化 / 物性改善 / 物性改善効果 Less
  • Research Projects

    (2 results)
  • Research Products

    (9 results)
  •  デハイドリンが食品物性改良効果に及ぼす影響とその作用メカニズムの解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      風見 真千子
    • Project Period (FY)
      2020 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Tokyo University of Agriculture
  •  Effects of soybean whey-derived dehydrin on improvement of the physical properties of foodsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Kazami Machiko
    • Project Period (FY)
      2016 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Tokyo University of Agriculture

All 2021 2020 2018 2017 2016

All Presentation Book

  • [Book] 基礎から学ぶ食品分析学2020

    • Author(s)
      谷口 亜樹子、猪飼 誉友、石井 剛志、風見 真千子、片山 佳子、菊川 浩史、米谷 俊、佐藤 眞治、杉山 靖正、中村 宗知、野口 治子、細谷 孝博、松藤 寛、南 育子、山本 敦
    • Total Pages
      176
    • Publisher
      建帛社
    • ISBN
      9784767906720
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02332
  • [Presentation] 大豆ホエーの主要成分分画法の確立2021

    • Author(s)
      風見真千子、野口治子、谷口(山田)亜樹子、髙野克己
    • Organizer
      日本食育学会 第9回総会・学術大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02332
  • [Presentation] 大豆由来デハイドリンが加熱卵白ゲルの凍結に及ぼす影響の検証2018

    • Author(s)
      平田芳信、風見真千子、野口治子、高野克己
    • Organizer
      日本食品保蔵科学会 第67回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K16266
  • [Presentation] タンパク質系食品の冷凍変性防止に対する大豆デハイドリンの効果2018

    • Author(s)
      平田芳信、風見真千子、野口治子、高野克己
    • Organizer
      日本食品科学工学会 平成30年度関東支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K16266
  • [Presentation] 大豆由来デハイドリンによる酵素タンパク質の冷凍解凍による活性への影響の確認2018

    • Author(s)
      平田芳信、風見真千子、野口治子、岡大貴、高野克己
    • Organizer
      日本食品科学工学会 第65回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K16266
  • [Presentation] 大豆ホエーによるタンパク質系食品への物性改良効果2017

    • Author(s)
      三井悠河、風見真千子、野口治子、髙野克己
    • Organizer
      日本食品科学工学会 平成29年度関東支部大会
    • Place of Presentation
      山梨学院大学(山梨県・甲府市)
    • Year and Date
      2017-03-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K16266
  • [Presentation] 大豆デハイドリン精製工程における加熱処理の影響2017

    • Author(s)
      三井悠河、風見真千子、野口治子、高野克己
    • Organizer
      日本食品保蔵科学会 第66回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K16266
  • [Presentation] 大豆デハイドリンの精製と凍結障害保護効果に対する加熱処理の影響2017

    • Author(s)
      風見真千子、野口治子、高野克己
    • Organizer
      日本食品科学工学会 第64回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K16266
  • [Presentation] 食品加工利用を視点とした大豆ホエー内在酵素の活性評価2016

    • Author(s)
      風見真千子、野口治子、髙野克己
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      名城大学(愛知県・名古屋市)
    • Year and Date
      2016-08-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K16266

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