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Yoshida Masanori  吉田 雅典

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YOSHIDA Masanori  吉田 雅典

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Researcher Number 70282994
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 室蘭工業大学, 大学院工学研究科, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2024: 室蘭工業大学, 大学院工学研究科, 教授
2020 – 2022: 室蘭工業大学, 大学院工学研究科, 教授
2016: 室蘭工業大学, 工学研究科, 教授
2014 – 2015: 室蘭工業大学, 工学(系)研究科(研究院), 教授
2007 – 2008: Niigata University, 自然科学系, 助教
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits / Eating habits, studies on eating habits
Keywords
Principal Investigator
嚥下 / とろみ / 非ニュートン粘性 / 非ニュートン性 / 生体電気インピーダンス / 検査システム / 看護介護 / 粘弾性流体 / 嚥下模型 / 誤嚥 … More / 液体食品 / 食品 / 剪断速度 / 層流 / 液状食品 / 粘性 / 食品と咀嚼性 Less
  • Research Projects

    (4 results)
  • Research Products

    (13 results)
  • Co-Researchers

    (1 People)
  •  嚥下困難の程度を身体に優しい検査により評価して合理的に安全な嚥下補助を実現するPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      吉田 雅典
    • Project Period (FY)
      2024 – 2027
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Muroran Institute of Technology
  •  A system to evaluate viscosities of thickened liquid foods and a safety criterion to prevent aspiration for dysphagia patientsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Yoshida Masanori
    • Project Period (FY)
      2020 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Muroran Institute of Technology
  •  Formulation of prompt evaluation system with a simple instrument for predicting viscosity of liquid foods under swallowing conditionPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      YOSHIDA Masanori
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Muroran Institute of Technology
  •  Construction of a System to Evaluate Viscosity Easily for Liquid Food Using a Simple Flow Channel InstrumentPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      YOSHIDA Masanori
    • Project Period (FY)
      2007 – 2008
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Niigata University

All 2022 2021 2020 2016 2015 2008 2007

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] とろみ調整剤で液体食品に付与されるとろみの誤嚥防止効果の嚥下模型操作による評価2022

    • Author(s)
      吉田雅典,髙子雄一朗,小野遥香,鈴木崚太
    • Journal Title

      アグリバイオ

      Volume: 6 Pages: 963-967

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02340
  • [Journal Article] Evaluation of Thickened Liquid Viscoelasticity for a Swallowing Process Using an Inclined Flow Channel Instrument2021

    • Author(s)
      M. Yoshida, Y. Tsuruta, Y. Takako, A. Kudo and R. Fujiwara
    • Journal Title

      Int. J. Food Eng.

      Volume: 18 Issue: 1 Pages: 67-73

    • DOI

      10.1515/ijfe-2021-0328

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02340
  • [Journal Article] 嚥下模型操作による液体食品の誤嚥の防止に対するとろみの効果の評価2020

    • Author(s)
      吉田雅典,鶴田裕子,髙子雄一朗,鈴木崚太
    • Journal Title

      アグリバイオ

      Volume: 4 Pages: 1276-1280

    • NAID

      40022457206

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02340
  • [Journal Article] Evaluation of Viscosity of Non-Newtonian Liquid Foods with a Flow Tube Instrument2015

    • Author(s)
      M. Yoshida, H. Igarashi, K. Iwasaki, S. Fuse and A. Togashi
    • Journal Title

      Int. J. Food Eng.

      Volume: 11 Issue: 6 Pages: 815-823

    • DOI

      10.1515/ijfe-2015-0138

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350087
  • [Presentation] 嚥下模型操作による液体食品の誤嚥の防止に対するとろみの効果の評価2021

    • Author(s)
      鈴木崚太,阿部顕勝,吉田雅典
    • Organizer
      第69回レオロジー討論会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02340
  • [Presentation] 嚥下困難者の誤嚥の防止に対する液体食品の粘弾性の効果2020

    • Author(s)
      鈴木崚太,湯井秀樹,菅谷瑞,吉田雅典
    • Organizer
      第68回レオロジー討論会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02340
  • [Presentation] 溝型流路に障害物をもつ測定器による液体食品の粘性評価2016

    • Author(s)
      岩﨑研人,五十嵐仁志,吉田雅典
    • Organizer
      2016年度日本機械学会年次大会
    • Place of Presentation
      福岡県福岡市,九州大学伊都キャンパス
    • Year and Date
      2016-09-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350087
  • [Presentation] 溝型流路でゲート開度を変えて操作する測定器による液体食品の粘性評価2016

    • Author(s)
      五十嵐仁志,岩﨑研人,吉田雅典
    • Organizer
      2016年度日本機械学会年次大会
    • Place of Presentation
      福岡県福岡市,九州大学伊都キャンパス
    • Year and Date
      2016-09-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350087
  • [Presentation] 簡易型粘性測定器における液状食品の流動解析2008

    • Author(s)
      富樫綾, 吉田雅典, 他
    • Organizer
      第56回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      新潟県新潟市
    • Year and Date
      2008-10-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500659
  • [Presentation] 機械的回転翼攪拌槽における液状食品の調製2008

    • Author(s)
      金原勇貴, 吉田雅典, 他
    • Organizer
      第56回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      新潟県新潟市
    • Year and Date
      2008-10-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500659
  • [Presentation] 簡易型粘性測定器内の液状食品の流動解析2008

    • Author(s)
      富樫綾, 吉田雅典, 他
    • Organizer
      2008年度材料技術研究協会討論会
    • Place of Presentation
      千葉県野田市
    • Year and Date
      2008-12-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500659
  • [Presentation] 簡易型測定器による液状食品の粘性評価2007

    • Author(s)
      吉田 雅典
    • Organizer
      2007年度材料技術研究協会討論会
    • Place of Presentation
      東京理科大学,千葉県野田市
    • Year and Date
      2007-12-01
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500659
  • [Presentation] 簡易型測定器による液状食品の粘性評価2007

    • Author(s)
      祖田明昌, 吉田雅典, 他
    • Organizer
      2007年度材料技術研究協会討論会
    • Place of Presentation
      千葉県野田市
    • Year and Date
      2007-12-01
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500659
  • 1.  OHIRA Yuichi (00250522)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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