• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

Hamada Naoko  濱田 奈保子

ORCIDConnect your ORCID iD *help
… Alternative Names

濱田 奈保子  ハマダ ナオコ

HAMADA NAOKO  濱田 奈保子

HAMADA Naoko  濱田 奈保子

Less
Researcher Number 70323855
Other IDs
External Links
Affiliation (Current) 2022: 東京海洋大学, 学術研究院, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2018 – 2021: 東京海洋大学, 学術研究院, 教授
2015: 東京海洋大学, その他部局等, 教授
2012 – 2014: 東京海洋大学, 海洋科学技術研究科, 教授
2009 – 2010: Tokyo University of Marine Science and Technology, 海洋科学技術研究科, 教授
2008: Tokyo University of Marine Science and Technology, 海洋科学技術研究科, 准教授 … More
2004 – 2006: 東京海洋大学, 海洋科学技術研究科, 助手
2005: 東京海洋大学, 大学院海洋科学技術研究科, 助手
2004 – 2005: 東京海洋大学, 大学院・海洋科学技術研究科, 助手
2003: 東京海洋大学(東京水産大学), 海洋科学技術研究科, 助手 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Social systems engineering/Safety system / General fisheries / Basic Section 64060:Environmental policy and social systems-related / Medium-sized Section 8:Sociology and related fields
Except Principal Investigator
Fisheries chemistry
Keywords
Principal Investigator
染料 / 品質管理 / 鮮度 / バイオレメディエーション / バイオサーモメーター / 環境負荷低減 / 生鮮食品 / トレーサビリティ / 鮮魚 / バイオサーモメーター(BTM) … More / 可視化 / 積算温度 / 生可食期限 / 非破壊 / 安全性 / マウス経口投与試験 / 色素成分 / 食の安全・安心 / フードシステム / クルマエビ / 鉛 / 吸着 / 藻類増殖阻害試験 / 食の安全安心 / バイオレメデエーション / C.I.Reactive Black 5 / 流通 / リグニン / 糸状菌 / 耐塩性 / セルラーゼ / 環境浄化 / ラッカーゼ / 海洋環境 / TBT / TPT / 色素 / lignin / fungi / halotolerant / cellulase / bioremediation / laccase / dye / marine environment / 耐塩性糸状菌 / マイクロプラスチック / 水産物流通 / 重金属 / Pb / 塩濃度 / 鮮度保持 / 包装材 / 保管安定性 / ゼラチン / 酵素 / 流通管理技術 / 生鮮魚介類 / 耐塩性微生物 / オオミジンコ / 遊泳阻害率 / フードロス削減 / 防災対応食品 / 通電加熱 / 品質評価 / IMP / 環境影響評価 / 新規加工技術 … More
Except Principal Investigator
リパーゼ / 海洋細菌 / 放線菌 / プロトプラスト / スクリーニング / 大腸菌 / 酵素阻害剤 / ホスホリパーゼ / 海洋微生物 / チロシナーゼインヒビター / 褐変防止 / リゾホスホリパーゼ / スフィンゴミエリナーゼ / プロテアーゼインヒビター / lipase / marine bacteria / actinomycete / protoplast / screening / enzyme inhibitor / phospholipase / Escherichia coli Less
  • Research Projects

    (6 results)
  • Research Products

    (96 results)
  • Co-Researchers

    (6 People)
  •  Reducing Food Loss and Developing Disaster-Resistant Foods through Innovation in Long-Life TechnologyPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      濱田 奈保子
    • Project Period (FY)
      2021 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Research (Exploratory)
    • Review Section
      Medium-sized Section 8:Sociology and related fields
    • Research Institution
      Tokyo University of Marine Science and Technology
  •  Development of production and distribution system for fresh fish and shellfishaiming at environmental conservation typePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      濱田 奈保子
    • Project Period (FY)
      2018 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Review Section
      Basic Section 64060:Environmental policy and social systems-related
    • Research Institution
      Tokyo University of Marine Science and Technology
  •  Development of the food system of safe and secure marine products -from sea to table-Principal Investigator

    • Principal Investigator
      HAMADA NAOKO
    • Project Period (FY)
      2012 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Social systems engineering/Safety system
    • Research Institution
      Tokyo University of Marine Science and Technology
  •  Development of an evaluation system for high traceability of fresh foodPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HAMADA Naoko
    • Project Period (FY)
      2008 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Social systems engineering/Safety system
    • Research Institution
      Tokyo University of Marine Science and Technology
  •  Bioremediation of marine environmental pollution using marine microorganismPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HAMADA Naoko
    • Project Period (FY)
      2004 – 2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      General fisheries
    • Research Institution
      Tokyo University of Marine Science and Technology
  •  Development and application of novel enzyme inhibitors for the preservation of freshness of marine products using a library of marine microorganisms

    • Principal Investigator
      IMADA Chiaki
    • Project Period (FY)
      2003 – 2005
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Tokyo University of Marine Science and Technology
      東京水産大学

All 2021 2020 2019 2018 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2006 2005 2004 2003 Other

All Journal Article Presentation Book Patent

  • [Book] 食べ物と健康 Ⅲ2014

    • Author(s)
      船津保浩,竹田保之,濱田奈保子他6名
    • Total Pages
      192
    • Publisher
      三共出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Book] 農産物・食品検査法の新展開(第1章K値試験紙・生鮮魚介類の鮮度測定キット)2010

    • Author(s)
      鈴木徹, 濱田奈保子, 他1名
    • Publisher
      (株)シーエムシー出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Book] 生鮮魚介類の安全・品質を確保するための水産物の鮮度管理マニュアル(第1章I-1 水産物の生理と鮮度 死後変化および第IV章 IV-6 消費者対応鮮度,衛生,情報管理を単独執筆)2008

    • Author(s)
      渡辺悦生, 濱田奈保子, 他15名
    • Publisher
      株)流通システム研究センター
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Book] 生鮮魚介類の安全・品質を確保するための水産物の鮮度管理マニュアル2008

    • Author(s)
      渡辺悦生, 濱田(佐藤)奈保子, 他16名
    • Total Pages
      149
    • Publisher
      (株)流通システム研究センター
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] 魚介類の鮮度について2019

    • Author(s)
      濱田奈保子
    • Journal Title

      Kewpie news

      Volume: 540 Pages: 1-16

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03425
  • [Journal Article] Preservation of Fish Taste Component Using Bittern2018

    • Author(s)
      関 洋子, 井上 なつみ, 濱田(佐藤) 奈保子
    • Journal Title

      Journal of the Japanese Society of Taste Technology

      Volume: 16 Issue: 2 Pages: 30-36

    • DOI

      10.11274/bimi.16.2_30

    • NAID

      130007484444

    • ISSN
      2186-7224, 2186-7232
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03425
  • [Journal Article] Effects of osmotic dehydration sheets on freshness parameters of Thunnus thynnus stored at cold temperatures.2010

    • Author(s)
      K. Saito, N.Hamada-Sato, 他2名
    • Journal Title

      Journal of Food Processing and Preservation 34

      Pages: 1103-1120

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] Improvement of fish freshness determination method by the application of amorphous freeze-dried enzymes.2010

    • Author(s)
      P. Srirangsan, N.Hamada-Sato, 他3名
    • Journal Title

      Journal of Agricultural and Food Chemistry 58

      Pages: 12456-12461

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] Improvement of fish freshness determination method by the application of amorphous freeze-dried enzymes2010

    • Author(s)
      P.Srirangsan, N.Hamada-Sato, K.Kawai, M.Watanabe , T.Suzuki
    • Journal Title

      Journal of Agricultural and Food Chemistry

      Volume: 58 Pages: 12456-12461

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] 濱田奈保子の鮮度紀行-バイオサーモメーター-2010

    • Author(s)
      濱田奈保子
    • Journal Title

      全水卸

      Volume: 317 Pages: 46-48

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] Improvement in the remaining activity of freeze-dried xanthine oxidase with the addition of a disaccharide-polymer mixture.2010

    • Author(s)
      P. Srirangsan, N.Hamada-Sato, 他3名
    • Journal Title

      Food Chemistry 119

      Pages: 209-213

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] 鮮度紀行2010

    • Author(s)
      濱田奈保子
    • Journal Title

      全水卸 317

      Pages: 46-48

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] 鮮度紀行2009

    • Author(s)
      濱田奈保子
    • Journal Title

      全水卸 315

      Pages: 40-42

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] 鮮度紀行[○!上]バイオサーモメーター2009

    • Author(s)
      濱田奈保子
    • Journal Title

      全水卸 317

      Pages: 46-48

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] 鮮度紀行2009

    • Author(s)
      濱田奈保子
    • Journal Title

      全水卸 316

      Pages: 26-29

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] 生鮮魚介類の鮮度情報を付与したトレーサビリティシステム2009

    • Author(s)
      濱田奈保子
    • Journal Title

      食品と容器(シリーズ解説:進化する水産養殖技術) 50

      Pages: 206-211

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] 鮮度紀行[○!上]鮮度の落ちる要因および鮮度を測る (鮮度の数値化)2009

    • Author(s)
      濱田奈保子
    • Journal Title

      全水卸 316

      Pages: 26-29

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] 生鮮魚介類の鮮度情報を付与したトレーサビリティシステム2009

    • Author(s)
      濱田奈保子
    • Journal Title

      食品と容器 50

      Pages: 206-211

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] 鮮度紀行[○!上]魚の鮮度の見分け方2009

    • Author(s)
      濱田奈保子
    • Journal Title

      全水卸 315

      Pages: 40-42

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] 水産物の安全性(5)魚の品質・安全性をいかにして守るか2008

    • Author(s)
      渡辺悦生、濱田奈保子
    • Journal Title

      水産週報 1757

      Pages: 16-17

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] Effect of contact dehydration sheet on fish freshness.2008

    • Author(s)
      濱田奈保子, 他4名
    • Journal Title

      Proceeding of the 5th World Fisheries Congress

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] 水産物の安全性(6)魚の品質と倫理(偽装・改ざん)2008

    • Author(s)
      渡辺悦生、濱田奈保子
    • Journal Title

      水産週報 1758

      Pages: 14-15

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] 水産物の安全性(1)魚の死後変化と品質2008

    • Author(s)
      渡辺悦生、濱田奈保子
    • Journal Title

      水産週報 1752

      Pages: 14-16

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] 水産物の安全性(2)魚の品質と微生物2008

    • Author(s)
      渡辺悦生、濱田奈保子
    • Journal Title

      水産週報 1753

      Pages: 16-17

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] 水産物の安全性(3)環境汚染と魚の品質2008

    • Author(s)
      渡辺悦生、濱田奈保子
    • Journal Title

      水産週報 1754

      Pages: 14-16

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] 水産物の安全性(4)貯蔵・流通と魚の品質2008

    • Author(s)
      渡辺悦生、濱田奈保子
    • Journal Title

      水産週報 1755

      Pages: 14-15

    • NAID

      40016115844

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] Development of quality evaluation system for fish freshness control based on K value.2008

    • Author(s)
      E. Nakata, N.Hamada-Sato
    • Journal Title

      Proceeding of the 5th World Fisheries Congress

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Journal Article] Search of bioactive component produced by fungi isolated from marine environment using cultured cell.2006

    • Author(s)
      K.Yamada.C.Imada, Y.Harada, T.Kobayashi, N.Hamada-Sato
    • Journal Title

      Abstract for conference marine biotechnology 105

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] 耐塩性糸状菌を用いた環境浄化に関する研究(3) 海洋環境からぶんりした糸状菌を用いた染料脱色に関する研究2006

    • Author(s)
      小澤 蘭, 濱田(佐藤)奈保子, 池内眞弓, 小林武志, 今田千秋, 矢澤一良:
    • Journal Title

      平成19年度日本水産学会春季大会講演要旨集

      Pages: 286-286

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] 耐塩性微生物が生産する新規セルラーゼの精製及び機能解析2006

    • Author(s)
      高橋由里子, 濱田(佐藤)奈保子, 小林武志, 今田千秋, 福森文康
    • Journal Title

      平成19年度日本水産学会春季大会講演要旨集

      Pages: 271-271

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] Studies on degradation of cellulosic waste using halotolerant microorganism2006

    • Author(s)
      S.Kuriya, N.Hamada-Sato, S.Saito, T.Kobayashi, C.Imada
    • Journal Title

      Abstract for conference ofJapanese Socoety of Applied Glycoscience 36

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] 耐塩性糸状菌を用いた環境浄化に関する研究(3) 海洋環境から分離した糸状菌を用いた染料脱色に関する研究2006

    • Author(s)
      小澤 蘭, 濱田(佐藤)奈保子, 池内眞弓, 小林武志, 今田千秋, 矢澤一良
    • Journal Title

      平成19年度日本水産学会春季大会講演要旨集

      Pages: 286-286

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] Studies on bioremediation using halotolerant microorganism (3).2006

    • Author(s)
      R.Ozawa, N.Hamada-Sato, M.Ikeuchi, T.Kobayashi, C.Imada, K.Yazawa
    • Journal Title

      Abstract for conference of Nippon Suisan Gakkai 286

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] 海洋細菌と大腸菌の細胞融合および得られた融合株の性状2006

    • Author(s)
      張 恩実, 今田千秋, 鎌田正純, 小林武志, 濱田(佐藤)奈保子
    • Journal Title

      日本水産学会誌 72

      Pages: 744-746

    • NAID

      110004818355

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] Purification and characterization of novel cellulase produced form halotolerant microorganism.2006

    • Author(s)
      Y.Takahasi, N.Hamada-Sato, T.Kobayashi, C.Imada, F.Fukumori
    • Journal Title

      Abstract for conference of Nippon Suisan Gakkai 271

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] Protoplast fusion between marine bacterium and Escherichia coli with reference to the distribution of parental characteristics in fusants2006

    • Author(s)
      E.Zhang, C.Imada, M.Kamata, T.Kobayashi, N.Hamada-Sato
    • Journal Title

      Nippon Suisan Gakkaishi 72

      Pages: 744-746

    • NAID

      110004818355

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] 耐塩性糸状菌を用いたセルロース系廃棄物分解に関する研究2006

    • Author(s)
      厨 晋之助, 濱田(佐藤)奈保子, 斉藤智子, 小林武志, 今田千秋
    • Journal Title

      日本応用糖質科学会2006年度大会講演要旨集

      Pages: 36-36

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] 海洋環境より分離した糸状菌が産生する生理活性成分の培養細胞を用いた検索2006

    • Author(s)
      山田勝久, 今田千秋, 小林武志, 濱田(佐藤)奈保子
    • Journal Title

      第9回 マリンバイオテクノロジー学会大会講演要旨集

      Pages: 105-105

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] 海洋環境より分離した糸状菌が産生する生理活性成分の培養細胞を用いた検索2006

    • Author(s)
      山田勝久, 今田千秋, 小林武志, 濱田(佐藤)奈保子
    • Journal Title

      第9回マリンバイオテクノロジー学会大会講演要旨集

      Pages: 105-105

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] 耐塩性糸状菌が産生する糖質分解酵素に関する研究2005

    • Author(s)
      厨 晋之助, 濱田(佐藤)奈保子, 小林武志, 今田千秋, 榎 牧子
    • Journal Title

      食品分析研究会講演要旨集

      Pages: 17-17

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] 耐塩性糸状菌を用いた内分泌撹乱化学物質の分解に関する研究2005

    • Author(s)
      斉藤智子, 濱田(佐藤)奈保子, 小林武志, 今田千秋, 水石和子
    • Journal Title

      食品分析研究会講演要旨集

      Pages: 25-25

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] 耐塩性糸状菌を用いた色素脱色に関する研究2005

    • Author(s)
      斉藤智子, 濱田(佐藤)奈保子, 高見明代, 小林武志, 今田千秋, 渡邉悦生
    • Journal Title

      食品分析研究会講演要旨集

      Pages: 16-16

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] Studies on decolorisation of various dyes chemicals using halotolerant microorganism2005

    • Author(s)
      S.Saito, N.Hamada-Sato, A.Takami, T.Kobayashi, C.Imada, E.Watanabe
    • Journal Title

      Abstract for Food Analysis Research 16

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] Quality assurance of raw fish based on HACCP concept.2005

    • Author(s)
      N.Hamada-Sato, K.Usui, T.Kobayashi, C.Imada, E.Watanabe
    • Journal Title

      Food Control 16

      Pages: 301-307

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15380141
  • [Journal Article] Studies on degradation of endocrine disrupter chemicals using halotolerant microorganism2005

    • Author(s)
      S.Saito, N.Hamada-Sato, T.Kobayashi, C.Imada, K.Mizuishi
    • Journal Title

      Abstract for Food Analysis Research 25

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] Degradation of ferric chelate of ethylenediaminetetraacetic acid by bacterium isolated from deep-sea stalked barnacle2005

    • Author(s)
      C.Imada, Y.Harada, T.Kobayashi, Naoko Hamada-Sato, E.Watanabe
    • Journal Title

      Journal of Marine Biotechnology 7

      Pages: 21-25

    • NAID

      10016455758

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] Degradation of tributyltin by marine microorganism2004

    • Author(s)
      N.Hamada-Sato, K.Mizuishi, E.Watanabe
    • Journal Title

      Aquabiology 26

      Pages: 148-153

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] Occurrence of a metalloprotease (thermolysin) inhibitor among Brevibacillus species and purification of such inhibitor from Brevibacillus reuszeri IFO15719^T.2004

    • Author(s)
      T.Kobayashi, N.Kakagawa, C.Imada, N.Hamada-Sato, E.Watanabe
    • Journal Title

      Fish.Sci. 70

      Pages: 299-305

    • NAID

      10012038292

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15380141
  • [Journal Article] トリブチルスズ化合物の海洋微生物による分解2004

    • Author(s)
      濱田(佐藤)奈保子, 水石和子, 渡邉悦生
    • Journal Title

      海洋と生物 26

      Pages: 148-153

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Journal Article] Pseudoalteromonas sagamiensis sp. nov., a marine bacteium that produces protease inhibitors.2003

    • Author(s)
      T.Kobayashi, C.Imada, A.Hiraishi, H.Tsujibo, K.Miyamoto, Y.Inamori, N.Hamada, E.Watanabe
    • Journal Title

      Int.J.Syst.Evol.Microbiol. 53

      Pages: 1807-1811

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15380141
  • [Journal Article] Degradation of ferric-chelate of ethylenediaminetetraacetic acid (Fe-EDTA) by a bacterium collected from deep-sea shrimp

    • Author(s)
      C.Imada, Y.Harada, T.Kobayashi, Naoko Hamada-Sato.E.Watanabe
    • Journal Title

      Journal of Marine Biotechnology (In press)

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Patent] 糸状菌及びこれを用いた環境浄化方法2005

    • Inventor(s)
      濱田奈保子, 斎藤智子
    • Industrial Property Rights Holder
      東京海洋大学
    • Patent Publication Number
      2006-246802
    • Filing Date
      2005-03-11
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Patent] 糸状菌及びこれを用いた環境浄化方法2005

    • Inventor(s)
      濱田 奈保子, 斎藤 智子
    • Industrial Property Rights Holder
      東京海洋大学
    • Filing Date
      2005-03-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16580150
  • [Presentation] 福島県産ヒラメの高付加価値化に向けたWST-8型バイオサーモメーターの活用2021

    • Author(s)
      荒倉夏海・大池峻吾・ 冨谷敦・濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      日本水産学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03425
  • [Presentation] 耐塩性糸状菌を用いた環境浄化に関する研究 (15) - Pestalotiopsis sp. SN-3を用いた Food Red No. 105の脱色と毒性に関する研究-2021

    • Author(s)
      伏見麻由 ・ 濱田 (佐藤 ) 奈保子
    • Organizer
      日本水環境学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03425
  • [Presentation] WST-8型バイオサーモメーターを用いた島根県産魚類の鮮度評価2020

    • Author(s)
      橋口怜央人・山本雄介・岡本 満・開内 洋・濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      日本水産学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03425
  • [Presentation] クエタマ熟成魚の品質評価2020

    • Author(s)
      濱田(佐藤)奈保子・上嶋七海・山本雄介
    • Organizer
      日本水産学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03425
  • [Presentation] 福島県産魚類の高鮮度化およびWST-8型バイオサーモメーターによる鮮度の可視化2019

    • Author(s)
      川村 遊・濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      食品技術士会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03425
  • [Presentation] 耐塩性糸状菌を用いた環境浄化に関する研究(13) ―ミジンコ遊泳阻害試験によるPestalotiopsis sp.SN-3を 用いた脱色処理における合成染料の毒性評価2018

    • Author(s)
      杉本大夢・濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      日本水産学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03425
  • [Presentation] 耐塩性糸状菌を用いた環境浄化に関する研究(14)ーPestalotiopsis sp. AN-7を用いた染料脱色に関する研究ー2018

    • Author(s)
      増田京子・濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      環境バイオテクノロジー学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03425
  • [Presentation] 耐塩性糸状菌を用いた環境浄化に関する研究(12) ―耐塩性糸状菌Pestalotiopsis sp. AN-7を用いた染料脱色に関する研究―2016

    • Author(s)
      冨川明日香、濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      平成28年度日本水産学会春季大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2016-03-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] Effect of different packaging materials on the quality of tuna and use of corrugated cardboard as suitable packaging material for fisheries logistics2016

    • Author(s)
      Seki, H., Nakazato, K., Kobayashi, K., Sakurada, M., Lee, T. S., Hamada-Sato, N.,
    • Organizer
      2016 APCBEES HO CHI MINH CONFERENCES
    • Place of Presentation
      Ho Chi Minh, Vietnam
    • Year and Date
      2016-02-24
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] 養殖クルマエビの品質評価に関する研究2016

    • Author(s)
      中里香央理、関 洋子、濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      平成28年度日本水産学会春季大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2016-03-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] 脱水シートによるマガキの品質変化に関する研究2016

    • Author(s)
      西山良子、北岡千佳、良永(加藤)裕子、濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      平成28年度日本水産学会春季大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2016-03-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] 耐塩性糸状菌を用いた環境浄化に関する研究(11) ─Pestalotiopsis sp. AN-7を用いた人工海水における重金属除去─2016

    • Author(s)
      小菅良典、萩原知明、湯川剛一郎、濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      平成28年度日本水産学会春季大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2016-03-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] Effect of vacuum skin packaging on the dark muscle quality of the yellowtail Seriola quinqueradiata2015

    • Author(s)
      Kawashimo,K., Seki, H., Nakazato, K., Hamada-Sato, N.
    • Organizer
      12th Asian Congress of Nutrition
    • Place of Presentation
      Yokohama, Japan
    • Year and Date
      2015-05-14
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] 耐塩性糸状菌を用いた環境浄化に関する研究(10) ─Pestalotiopsis sp. SN-3による染料脱色に関する研究─2015

    • Author(s)
      冨川明日香、濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      環境バイオテクノロジー学会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2015-06-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] Evaluation of taste and freshness of fish with a kit for measuring Ki values, which are related to inosinic acid levels2015

    • Author(s)
      Seki, H., Hamada-Sato, N
    • Organizer
      World Seafood Congress 2015
    • Place of Presentation
      Grimsby, UK
    • Year and Date
      2015-09-05
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] 耐塩性糸状菌を用いた環境浄化に関する研究(9) ─Pestalotiopsis sp. SN-3を用いた人工海水における重金属除去─2015

    • Author(s)
      小菅良典、萩原知明、濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      環境バイオテクノロジー学会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2015-06-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] Effect of various salts on inhibition of inosinic acid-degrading enzyme in horse mackerel2015

    • Author(s)
      Seki, H., Hamada-Sato, N.
    • Organizer
      12th Asian Congress of Nutrition
    • Place of Presentation
      Yokohama, Japan
    • Year and Date
      2015-05-14
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] Improvement of the method for the determination of Ki-value by using amorphous freeze-dried enzymes2015

    • Author(s)
      Seki, H., Ueno, I., Suzuki, T., Hamada-Sato, N.
    • Organizer
      Food Chemistry and Technology (FCT-2015)
    • Place of Presentation
      San Francisco, California, USA
    • Year and Date
      2015-11-16
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] 真空包装によるマダイフィレーの微生物増殖抑制効果2014

    • Author(s)
      川下一成、関 洋子、相澤孝治、濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      日本防菌防ばい学会
    • Place of Presentation
      東京(きゅりあん)
    • Year and Date
      2014-09-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] 真空包装によるブリ血合肉の品質保持に関する研究2014

    • Author(s)
      川下 一成・中里香央里・丁 光舒・関 洋子・濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      2014年度日本水産学会秋季大会
    • Place of Presentation
      福岡(九州大学)
    • Year and Date
      2014-09-20
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] マアジ魚肉中の細菌がIMP分解酵素活性の測定に及ぼす影響2014

    • Author(s)
      関 洋子・濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      2014年度日本水産学会秋季大会
    • Place of Presentation
      福岡(九州大学)
    • Year and Date
      2014-09-20
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] 耐塩性糸状菌を用いた環境浄化に関する研究(7)重金属除去に関する検討2014

    • Author(s)
      大橋 正俊,秦野 聡嗣,向山 夏女 佐藤 綾乃,濱田(佐藤) 奈保子
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      生田(明治大学)
    • Year and Date
      2014-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] 魚肉のうま味成分保持におよぼす塩類の影響2014

    • Author(s)
      関洋子、濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      日本海水学会第65年大会
    • Place of Presentation
      沖縄、沖縄県男女共同参画センター てぃるる
    • Year and Date
      2014-06-19
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] 耐塩性糸状菌を用いた環境浄化に関する研究(8)海洋環境から単離した糸状菌を用いた人工海水培地における染料脱色2014

    • Author(s)
      向山夏女、濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      環境微生物系学会合同大会2014
    • Place of Presentation
      アクトシティ浜松コングレスセンター
    • Year and Date
      2014-10-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] 脱水シートを用いた生鮮マダラ流通におけるCO2排出量評価2013

    • Author(s)
      川島康太,伊藤るり,川下一成,濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      日本水産学会秋季大会
    • Place of Presentation
      津(三重大学)
    • Year and Date
      2013-09-22
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] 水産物流通システムへの導入に向けたWST-8型バイオサーモメーターの安全性試験2013

    • Author(s)
      近藤拓弥, 前野陽美, 西本壮吾, 矢澤一良, 濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      日本水産学会
    • Place of Presentation
      東京海洋大学(東京)
    • Year and Date
      2013-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] WST-8型バイオサーモメーターの安全性試験2013

    • Author(s)
      近藤拓弥, 前野陽美, 西本壮吾, 矢澤一良, 濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      日本食品科学工学会関東支部大会
    • Place of Presentation
      東京農業大学(東京)
    • Year and Date
      2013-03-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] WST-8型バイオサーモメーターを利用した水産物流通システムの提案2012

    • Author(s)
      近藤拓弥、前野陽美、濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      藤女子大学(札幌)
    • Year and Date
      2012-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24310111
  • [Presentation] 水産現場に対応したバイオサーモメーターの新規作製法の検討2011

    • Author(s)
      亀山祐太朗, 濱田奈保子, 他5名
    • Organizer
      日本水産学会
    • Place of Presentation
      東京,東北
    • Year and Date
      2011-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Presentation] 水産現場に対応したバイオサーモメーターの新規作製法の検討2011

    • Author(s)
      亀山祐太朗, 濱田(佐藤)奈保子, 近藤拓弥, 小林武志, 今田千秋, 遠藤雅人, 竹内俊郎
    • Organizer
      日本水産学会
    • Place of Presentation
      (東北・関東大震災のため学会が中止となり要旨集の発行をもって発表となった)
    • Year and Date
      2011-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Presentation] WST-3型バイオサーモメーターを利用した水産物流通システムの提案2009

    • Author(s)
      中田絵里子, 濱田(佐藤)奈保子, 酒井美佳, 宮田光義, 小林武志, 今田千秋, 矢沢一良
    • Organizer
      日本水産学会
    • Place of Presentation
      東京(東京海洋大学)
    • Year and Date
      2009-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Presentation] バイオサーモメーターを活用した生鮮食品のトレーサビリティシステムの構築2009

    • Author(s)
      濱田奈保子, ら他3名
    • Organizer
      国際食品工業展
    • Place of Presentation
      東京ビッグサイト,東京
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Presentation] ケースメソッドを用いた食品安全教育の実践と課題2009

    • Author(s)
      濱田奈保子, 他2名
    • Organizer
      日本リスク研究学会第22回研究発表会
    • Place of Presentation
      早稲田大学,東京
    • Year and Date
      2009-11-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Presentation] バイオサーモメーターを活用した生鮮食品のトレーサビリティシステムの構築2009

    • Author(s)
      濱田(佐藤)奈保子, 中田絵里子, 渡辺悦生
    • Organizer
      アカデミックプラザ(国際食品工業展)
    • Place of Presentation
      東京(ビッグサイト)
    • Year and Date
      2009-06-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Presentation] WST-3型バイオサーモメーターを利用した水産物流通システムの提案2009

    • Author(s)
      中田絵里子, 濱田奈保子, 他5名
    • Organizer
      日本水産学会
    • Place of Presentation
      東京海洋大学,東京
    • Year and Date
      2009-03-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Presentation] バイオサーモメーターによる生鮮食品の鮮度の可視化2008

    • Author(s)
      中田絵里子, 濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      京都(京都大学)
    • Year and Date
      2008-09-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Presentation] 食品流通への導入に向けたバイオサーモメーターの安全性に関する研究2008

    • Author(s)
      中田絵里子, 濱田奈保子, 他3名
    • Organizer
      食品分析研究会
    • Place of Presentation
      東洋大学白山キャンパス,東京
    • Year and Date
      2008-09-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Presentation] バイオサーモメーターによるマアジ, カンパチの鮮度の可視化2008

    • Author(s)
      酒井美佳, 中田絵里子, 濱田(佐藤)奈保子
    • Organizer
      食品分析研究会
    • Place of Presentation
      東京(東洋大学)
    • Year and Date
      2008-09-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Presentation] バイオサーモメーターによる鮮度の可視化2008

    • Author(s)
      中田絵里子, 濱田奈保子
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      京都大学,京都
    • Year and Date
      2008-09-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Presentation] 鮮度評価システムと積算温度計としてのバイオサーモメーターの有用性に関する研究(口頭発表の部で優秀賞を受賞)2008

    • Author(s)
      中田絵里子, 濱田(佐藤)奈保子, 渡辺尚彦
    • Organizer
      日本食品工学会
    • Place of Presentation
      東京(東京海洋大学)
    • Year and Date
      2008-08-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Presentation] 食品流通への導入に向けたバイオサーモメーターの安全性に関する研究2008

    • Author(s)
      中田絵里子, 濱田(佐藤)奈保子, 宮田光義, 小山智之, 矢澤一良, 渡邉悦生
    • Organizer
      食品分析研究会
    • Place of Presentation
      東京(東洋大学
    • Year and Date
      2008-09-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Presentation] バイオサーモメーターによるマアジ、カンパチの鮮度の可視化2008

    • Author(s)
      酒井美佳, 濱田奈保子, 他2名
    • Organizer
      食品分析研究会
    • Place of Presentation
      東洋大学白山キャンパス,東京
    • Year and Date
      2008-09-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • [Presentation] 鮮度評価システムと積算温度計としてのバイオサーモメーターの有用性に関する研究2008

    • Author(s)
      中田絵里子, 濱田奈保子, 他1名
    • Organizer
      日本食品工学会
    • Place of Presentation
      東京海洋大学,東京
    • Year and Date
      2008-08-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20510131
  • 1.  IMADA Chiaki (90183011)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 22 results
  • 2.  KAWABE MIDORI (80312817)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  YAZAWA Kazunaga (70359694)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  KOBAYASHI Takeshi (60242327)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 5.  URANO Naoto (90262336)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  中田 絵里子
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 10 results

URL: 

Are you sure that you want to connect your ORCID iD to this researcher?
* This action can be performed only by the researcher themselves.

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi