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SUGAWARA Tatsuya  菅原 達也

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Researcher Number 70378818
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 京都大学, 農学研究科, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2020 – 2024: 京都大学, 農学研究科, 教授
2016 – 2018: 京都大学, 農学研究科, 教授
2013 – 2016: 京都大学, (連合)農学研究科(研究院), 教授
2013: 京都大学, 大学院・農学研究科, 教授
2013: 京都大学, 大学院・農学研究科・応用生物科学専攻, 教授 … More
2013: 京都大学, 大学院農学研究科, 教授
2012: 京都大学, 大学院・農学研究科, 准教授
2012: 京都大学, 農学研究科, 教授
2011 – 2012: 京都大学, (連合)農学研究科(研究院), 准教授
2007 – 2011: Kyoto University, 農学研究科, 准教授
2010: 京都大学, 大学院・農学研究科, 准教授
2004 – 2006: 京都大学, 農学研究科, 助教授 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Food science / Basic Section 38050:Food sciences-related / Fisheries chemistry
Except Principal Investigator
Fisheries chemistry / Basic Section 38050:Food sciences-related / Applied microbiology / Plant protection science / Eating habits, studies on eating habits / Applied entomology
Keywords
Principal Investigator
食品機能 / スフィンゴ脂質 / 消化吸収 / 皮膚 / 栄養学 / 食品 / 安定同位体 / 吸収 / 消化管 / セラミド … More / カロテノイド / 代謝 / 結合タンパク質 / 老化 / 生理活性 / 緑藻 / シフォナキサンチン / 光老化 / 分析科学 / 生体分子 / 脂質 / 消化管吸収 / 質量分析 / 脂質ラフト / 酸化 / LXR / 脂質代謝 / SREBP / HDL / PUFA / EPA … More
Except Principal Investigator
カロテノイド / ミカンハダニ / アスタキサンチン / UVB / 光回復 / ヘモシアニン / 甲殻類 / フェノールオキシダーゼ / 黒変 / エビ / 二酸化炭素 / メラニン / 食べ合わせ / 脱水素反応 / プロファイル解析 / 動脈硬化 / デヒドロ代謝産物 / プロビタミンA / Nrf2 / レチノイド / インターフェロン制御因子 / NF-κB / 抗炎症作用 / 多変量解析 / プロバイティクス / プロバイオティクス / 機能性脂質 / 乳酸菌 / 脂質代謝 / 腸内細菌 / Pheomelanin / Carbon dioxide / Phenoloxidase / Hemocyanin / Prawns / Melanin / Melanosis / Crustaceans / クチクラ / 冷凍エビ / クルマエビ / フェオメラニン / アルビノ / ナミハダニ / 酸化ストレス / UV損傷 / ダニ管理 / 紫外線利用 / 環境ストレス / 植物保護 / 環境適応 / 光修復 / 園芸学 / 生理学 / 昆虫 / 生体保護機構 / 抗酸化物質 / 紫外線耐性 / カロテノイド合成酵素 / カブリダニ / ハダニ / 生物的防除 / Neoseiulus californicus / Tetranychus urticae / 物理的防除 / 紫外線適応 / 機能性成分 / 機能性 / 酵素分解 / かつお節 / 風味 / 血合肉 / 普通肉 / 魚介類 / 隠し味 / こく / カツオ節 / ハマチ / エキス / 貯蔵 / 加工 / 調理 / 血管新生 / 抗肥満作用 / 食品機能性 / シフォナキサンチン / 脂肪細胞 / 肥満 / 緑藻 / カンザワハダニ / UV-B / 休眠色 / 休眠誘起 / スカベンジャー / 紫外線 / ダニ類 / UVA / 可視光 / 紫外線損傷 / 光生物学 / 昆虫生理 / 農林水産物 / 水産学 / 食品 / 酵素 / ビブリオ / 包装 / ホルムアルデヒド / フェノール酸化酵素 / PPARγ / 水産物 / PPAR / 核内受容体 / 肥満細胞 / 高親和性IgEレセプター / 海洋生物 / アレルギー Less
  • Research Projects

    (17 results)
  • Research Products

    (112 results)
  • Co-Researchers

    (22 People)
  •  カロテノイドデヒドロゲナーゼの同定とそれを制御する食品成分の探索

    • Principal Investigator
      真鍋 祐樹
    • Project Period (FY)
      2024 – 2026
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  食品成分として未開拓なホスホイノシトール含有スフィンゴ脂質の評価Principal Investigator

    • Principal Investigator
      菅原 達也
    • Project Period (FY)
      2023 – 2025
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Assessment of anti-inflammatory activity of carotenoids using a multivariate analysis-based approach

    • Principal Investigator
      Yuki Manabe
    • Project Period (FY)
      2021 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Elucidation of the mechanism of skin barrier improving effect of sphingolipids focusing on absorption and metabolismPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      SUGAWARA Tatsuya
    • Project Period (FY)
      2020 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Elucidation of absorption and pharmacokinetics of dietary sphingolipids based on qualitative and quantitative analysisPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Sugawara Tatsuya
    • Project Period (FY)
      2016 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Protective effect of dietary carotenoid on the skinPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      SUGAWARA Tatsuya
    • Project Period (FY)
      2016 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Analysis and application of lipid metabolisms in gut microorganisms for creation of novel functional lipids

    • Principal Investigator
      Jun Ogawa
    • Project Period (FY)
      2015 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
    • Research Field
      Applied microbiology
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Damage from ultraviolet radiation and its protection and repair mechanisms in plant-dwelling mites

    • Principal Investigator
      Osakabe Masahiro
    • Project Period (FY)
      2014 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Plant protection science
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Enzymatic asymmetric cleavage of aquatic products-derived carotenoids and the bio-modulating mechanism of the enzymolysis products

    • Principal Investigator
      HIRATA Takashi
    • Project Period (FY)
      2012 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Shijonawate Gakuen University
      Kyoto University
  •  Anti-obesity activity of siphonaxanthin, a unique carotenoid in green algae, and its mechanism.

    • Principal Investigator
      TAKASHI HIRATA
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Shijonawate Gakuen University
      Kyoto University
  •  Development of thickness and the effect of secret ingredient on fish meat tastes

    • Principal Investigator
      SAKAGUCHI Morihiko
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Shijonawate Gakuen Junior College
      Shijonawate Gakuen University
  •  Immunomodulation of functional food components via regulation of lipid raftsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      SUGAWARA Tatsuya
    • Project Period (FY)
      2011 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Physiological study of adaptation to ultraviolet radiation in spider mites

    • Principal Investigator
      OSAKABE Masahiro
    • Project Period (FY)
      2010 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Applied entomology
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Inactivation of blackening enzymes in crustaceans by inert gases and prevention of blackening.

    • Principal Investigator
      HIRATA Takashi
    • Project Period (FY)
      2007 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  高度不飽和脂肪酸酸化物の脂質低下作用と機構解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      菅原 達也
    • Project Period (FY)
      2006 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  核内受容体PPARγに対する海洋生物由来リガンドによるアレルギー抑制

    • Principal Investigator
      HIRATA Takashi
    • Project Period (FY)
      2005 – 2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  The novel pathway of melanosis on crustaceans and its prevention.

    • Principal Investigator
      HIRATA Takashi
    • Project Period (FY)
      2004 – 2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Kyoto university

All 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 Other

All Journal Article Presentation Book Patent

  • [Book] 水産物の色素2008

    • Author(s)
      平田孝・菅原達也編
    • Total Pages
      127
    • Publisher
      恒星社厚生閣
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Book] 水産物の色素

    • Author(s)
      平田孝・菅原達也
    • Publisher
      恒星社厚生閣
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Journal Article] Sphingolipids as Functional Food Components: Benefits in Skin Improvement and Disease Prevention2022

    • Author(s)
      Sugawara Tatsuya
    • Journal Title

      Journal of Agricultural and Food Chemistry

      Volume: 70 Issue: 31 Pages: 9597-9609

    • DOI

      10.1021/acs.jafc.2c01731

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H02931
  • [Journal Article] Dietary Ceramide Prepared from Soy Sauce Lees Improves Skin Barrier Function in Hairless Mice2021

    • Author(s)
      Ohta Kazushi、Hiraki Shinobu、Miyanabe Masakatsu、Ueki Tatsuro、Manabe Yuki、Sugawara Tatsuya
    • Journal Title

      J. Oleo Sci.

      Volume: advpub Issue: 0 Pages: 1325-1334

    • DOI

      10.5650/jos.ess21128

    • NAID

      130008084366

    • ISSN
      1345-8957, 1347-3352
    • Language
      English
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H02931
  • [Journal Article] Appearance of Intact Molecules of Dietary Ceramides Prepared from Soy Sauce Lees and Rice Glucosylceramides in Mouse Plasma2021

    • Author(s)
      Ohta Kazushi、Hiraki Shinobu、Miyanabe Masakatsu、Ueki Tatsuro、Aida Kazuhiko、Manabe Yuki、Sugawara Tatsuya
    • Journal Title

      Journal of Agricultural and Food Chemistry

      Volume: 69 Issue: 32 Pages: 9188-9198

    • DOI

      10.1021/acs.jafc.0c07259

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H02931
  • [Journal Article] Multivariate Analysis Reveals That Unsubstituted β-Ring and C8-Keto Structures Are Important Factors for Anti-Inflammatory Activity of Carotenoids2021

    • Author(s)
      Manabe Yuki、Tomonaga Nami、Maoka Takashi、Sugawara Tatsuya
    • Journal Title

      Nutrients

      Volume: 13 Issue: 11 Pages: 3699-3699

    • DOI

      10.3390/nu13113699

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K14406, KAKENHI-PROJECT-21K05487
  • [Journal Article] Dietary ceramide 2-aminoethylphosphonate, a marine sphingophosphonolipid, improves skin barrier function in hairless mice2020

    • Author(s)
      Tomonaga Nami、Manabe Yuki、Aida Kazuhiko、Sugawara Tatsuya
    • Journal Title

      Scientific Reports

      Volume: 10 Issue: 1 Pages: 13891-13891

    • DOI

      10.1038/s41598-020-70888-0

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H02931
  • [Journal Article] 食事性スフィンゴ脂質の機能2020

    • Author(s)
      菅原達也
    • Journal Title

      生化学

      Volume: 92 Pages: 649-657

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H02931
  • [Journal Article] Sphingoid bases of dietary ceramide 2-aminoethylphosphonate, a marine sphingolipid, absorb into lymph in rats2018

    • Author(s)
      Tomonaga Nami、Tsuduki Tsuyoshi、Manabe Yuki、Sugawara Tatsuya
    • Journal Title

      Journal of Lipid Research

      Volume: 60 Issue: 2 Pages: 333-340

    • DOI

      10.1194/jlr.m085654

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Journal Article] 藻類由来カロテノイドの生理作用2017

    • Author(s)
      菅原達也、真鍋祐樹
    • Journal Title

      機能性食品と薬理栄養

      Volume: 11 Pages: 80-85

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K14926
  • [Journal Article] Selective Absorption of Dietary Sphingoid Bases from the Intestine via Efflux by P-Glycoprotein in Rats2017

    • Author(s)
      Fujii, A., Manabe, Y., Aida, K., Tsuduki, T., Hirata T., Sugawara, T.
    • Journal Title

      Journal of Nutritional Science and Vitaminology

      Volume: 63 Issue: 1 Pages: 44-50

    • DOI

      10.3177/jnsv.63.44

    • NAID

      130005492529

    • ISSN
      0301-4800, 1881-7742
    • Language
      English
    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Journal Article] Antioxidant protection by astaxanthin in the citrus red mite (Acari: Tetranychidae).2017

    • Author(s)
      Atarashi, M., Y. Manabe, H. Kishimoto, T. Sugawara, M. Osakabe
    • Journal Title

      Environmental Entomology

      Volume: 46 Issue: 5 Pages: 1143-1150

    • DOI

      10.1093/ee/nvx121

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26292029
  • [Journal Article] Topics in Oleo Science食品機能性脂質としてのスフィンゴ脂質の消化と吸収2017

    • Author(s)
      菅原達也
    • Journal Title

      オレオサイエンス

      Volume: 17 Pages: 136-139

    • NAID

      40021119088

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Journal Article] 10-Oxo-trans-11-octadecenoic acid generated from linoleic acid by a gut lactic acid bacterium Lactobacillus plantarum is cytoprotective against oxidative stress2016

    • Author(s)
      Furumoto, H., T. Nanthirudjanar, T. Kume, Y. Izumi, S.B. Park, N. Kitamura, S. Kishino, J. Ogawa, T. Hirata, T. Sugawara
    • Journal Title

      Toxicol. Appl. Pharmacol.

      Volume: 296 Pages: 1-9

    • DOI

      10.1016/j.taap.2016.02.012

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02441, KAKENHI-PROJECT-15K14962, KAKENHI-PROJECT-15K07965, KAKENHI-PROJECT-16K08267
  • [Journal Article] Imaginal feeding for progression of diapause phenotype in the two-spotted spider mite2016

    • Author(s)
      Kawaguchi, S., Y. Manabe, T. Sugawara and M. Osakabe
    • Journal Title

      Environmental Entomology

      Volume: 45 Issue: 6 Pages: 1568-1573

    • DOI

      10.1093/ee/nvw127

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26292029
  • [Journal Article] Gut microbial fatty acid metabolites reduce triacylglycerol levels in hepatocytes2015

    • Author(s)
      Nanthirudjanar, T., H. Furumoto, J. Zheng, Y.L. Kim, T. Goto, N. Takahashi, T. Kawada, S.B. Park, A. Hirata, N. Kitamura, S. Kishino, J. Ogawa, T. Hirata, T. Sugawara
    • Journal Title

      Lipids

      Volume: 50 Issue: 11 Pages: 1093-1102

    • DOI

      10.1007/s11745-015-4067-z

    • NAID

      120005690195

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02441
  • [Journal Article] Marine algal carotenoids inhibit angiogenesis by down-regulating FGF-2-mediated intracellular signals in vascular endothelial cells2013

    • Author(s)
      Ganesan, P., K. Matsubara, T. Sugawara T. Hirata
    • Journal Title

      Molecular and Cellular Biochemistry

      Volume: 380 Pages: 1-9

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Journal Article] 海洋性カロテノイドの機能性について ~アンチエイジングを中心に~2013

    • Author(s)
      菅原達也
    • Journal Title

      食品加工技術

      Volume: 33 Pages: 1-9

    • NAID

      40019930651

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Journal Article] Marine algal carotenoids inhibit angiogenesis by down-regulating FGF-2-mediated intracellular signals in vascular endothelial cells.2013

    • Author(s)
      Ganesan, P., K. Matsubara, T. Sugawara T. Hirata
    • Journal Title

      Molecular and Cellular Biochemistry

      Volume: 380 Issue: 1-2 Pages: 1-9

    • DOI

      10.1007/s11010-013-1651-5

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Journal Article] 海洋性カロテノイドの機能性について ~アンチエイジングを中心に~2013

    • Author(s)
      菅原達也
    • Journal Title

      食品加工技術

      Volume: 33(4) Pages: 1-9

    • NAID

      40019930651

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Journal Article] Mathematical analysis for growth depression of Vibrio parahaemolyticus in shrimp under a high carbon dioxide atmosphere2011

    • Author(s)
      Makino Y., Ito Y., Oshita S., Kawagoe Y., Kawabuchi Y., Sugawara T., Hirata T.
    • Journal Title

      Food Science and Technology Research

      Volume: 17(1) Pages: 63-67

    • NAID

      10027868626

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Journal Article] Levels of glutathione and related enzymes in yellowtail fish muscle subjected to ice storage in a modified atmosphere2011

    • Author(s)
      S. Tanimoto, X. A. Song, M. Sakaguchi, T. Sugawara and T. Hirata
    • Journal Title

      Journal of Food Science

      Volume: 76巻 Issue: 7 Pages: 974-979

    • DOI

      10.1111/j.1750-3841.2011.02307.x

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23650466
  • [Journal Article] Mathematical analysis for growth depression of Vibrio parahaemolyticus in shrimp under a high carbon dioxide atmosphere2011

    • Author(s)
      Makino Y., Ito Y., Oshita S., Kawagoe Y., Kawabuchi Y., Sugawara T., Hirata T.
    • Journal Title

      Food Science and Technology Research 17(1)

      Pages: 63-67

    • NAID

      10027868626

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Journal Article] Siphonaxanthin, a green algal carotenoid, as a novel functional compound

    • Author(s)
      Sugawara, T., P. Ganesan, Z. Li, Y. Manabe, T. Hirata
    • Journal Title

      Marine Drugs

      Volume: (in press)

    • NAID

      120005458286

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Patent] 甲殻類の多重包装体及びその流通方法2006

    • Inventor(s)
      綾木 毅, 田中幹雄, 平田 孝, 菅原達也, 宮本晋吾
    • Industrial Property Rights Holder
      株式会社クレハ
    • Filing Date
      2006-08-25
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16380144
  • [Presentation] Evaluation of sphingolipids as functional food components2023

    • Author(s)
      Tatsuya Sugawara, Roku Miyahara, Haruka Ogasawara, Tomoyo Okuda, Akinori Ando, Jun Ogawa, Yuki Manabe
    • Organizer
      15th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23K26851
  • [Presentation] マウスにおける菌体由来ラベル化スフィンゴ脂質の吸収動態の解析2023

    • Author(s)
      宮原禄、川上祥子、奥田知生、安藤晃規、小川順、毛利晋輔、真鍋祐樹、菅原達也
    • Organizer
      第77回日本栄養・食糧学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23K26851
  • [Presentation] 安定同位体ラベル化物を用いたマウスにおけるスフインゴ脂質の吸収動態の解析2023

    • Author(s)
      宮原禄、川上祥子、奥田智生、安藤晃規、小川順、毛利晋輔、真鍋祐樹、菅原達也
    • Organizer
      日本食品科学工学会 第70回記念大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23K26851
  • [Presentation] リピドミクス解析によるシフォナキサンチンの抗炎症作用の評価2023

    • Author(s)
      真鍋祐樹、菅原達也
    • Organizer
      第35回カロテノイド研究談話会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05487
  • [Presentation] Dehydrogenation increases anti-inflammatory activity of siphonaxanthin2023

    • Author(s)
      Yuki Manabe, Takashi Maoka, Tatsuya Sugawara
    • Organizer
      The International Symposium on Carotenoids
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05487
  • [Presentation] 食品機能成分としてのスフィンゴ脂質2023

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      2022年度生物機能研究会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H02931
  • [Presentation] ミクログリアの炎症応答に対するシフォナキサンチンの抑制効果とその作用メカニズム2022

    • Author(s)
      上田 愛佳、真鍋 祐樹、毛利 晋輔、菅原 達也
    • Organizer
      第76回日本栄養・食糧学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05487
  • [Presentation] 皮膚の保全を目指した食品機能の研究 -カロテノイドとスフィンゴ脂質について-2022

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      令和4年度第1回日本栄養・食糧学会近畿支部参与会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H02931
  • [Presentation] ヒト肝細胞モデルを用いたシフォナキサンチンの生体内代謝の検討2022

    • Author(s)
      真鍋 祐樹、毛利 晋輔、菅原 達也
    • Organizer
      第34回カロテノイド研究談話会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05487
  • [Presentation] 真皮線維芽細胞におけるカロテノイドの紫外線障害抑制作用2022

    • Author(s)
      涌田 奈櫻、真鍋 祐樹、毛利 晋輔、菅原 達也
    • Organizer
      第34回カロテノイド研究談話会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05487
  • [Presentation] 皮膚の健康維持に寄与する食品脂質 -スフィンゴ脂質とカロテノイド―2022

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      食の健康科学(ニップン)寄付講座 開設シンポジウム
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H02931
  • [Presentation] 真皮線維芽細胞の紫外線障害に対するカロテノイドの保護効果2022

    • Author(s)
      涌田 奈櫻、真鍋 祐樹、毛利 晋輔、菅原 達也
    • Organizer
      第76回日本栄養・食糧学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05487
  • [Presentation] スフィンゴ脂質の食品機能性 ~消化と吸収に注目して~2021

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      一般社団法人先端バイオ工学推進機構「機能性食品分科会 」 第 10 回会合
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H02931
  • [Presentation] Protective effect of seafood ingredients on the skin2021

    • Author(s)
      Tatsuya Sugawara
    • Organizer
      Blue Foods and Health International Forum
    • Invited / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H02931
  • [Presentation] スフィンゴ脂質の食理学的研究2021

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      第14回セラミド研究会 学術集会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H02931
  • [Presentation] 磁気ナノビーズ法を用いたスフィンゴイド塩基結合タンパク質の探索2021

    • Author(s)
      太田 知志、飯泉 陽介、真鍋 祐樹、菅原 達也
    • Organizer
      第75回日本栄養・食糧学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H02931
  • [Presentation] 皮膚の健康維持を目指した機能性脂質の評価2021

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      さがフード&コスメラボセミナー
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H02931
  • [Presentation] Caco-2 細胞におけるスフィンゴイド塩基結合タンパク質の同定2021

    • Author(s)
      太田知志、飯泉陽介、来見田遥一、亀田倫史、真鍋祐樹、菅原達也
    • Organizer
      第14回セラミド研究会 学術集会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H02931
  • [Presentation] マウスにおけるセラミドおよびグルコシルセラミドの吸収動態2020

    • Author(s)
      太田 知志、開 忍、宮鍋 征克、植木 達朗、真鍋 祐樹、菅原 達也
    • Organizer
      日本油化学会第59回年会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H02931
  • [Presentation] 食品脂質の皮膚保護作用~カロテノイドとセラミドについて~2020

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      日本農芸化学会関西支部第513回講演会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H02931
  • [Presentation] 菌体由来安定同位体ラベル化スフィンゴ脂質の腸管吸収評価2020

    • Author(s)
      川上祥子、太田和志、安藤晃規、小川 順、真鍋祐樹、菅原達也
    • Organizer
      第13回セラミド研究会 学術集会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H02931
  • [Presentation] Evaluation of sphingolipids as functional foods by mass spectrometry2019

    • Author(s)
      Tatsuya Sugawara, Nami Tomonaga, Yuki Manabe
    • Organizer
      第3回 京都生体質量分析研究会シンポジウム
    • Invited / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Presentation] スフィンゴ脂質の消化と吸収2018

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      第49回日本消化吸収学会総会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Presentation] 皮膚に効果を与える食品成分‐セラミド素材と海洋カロテノイド‐2018

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      平成30 年度 第2回 バイオ産業研究会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Presentation] イカ皮由来スフィンゴホスホノ脂質の食品機能性評価2018

    • Author(s)
      友永奈美、都築毅、真鍋祐樹、菅原達也
    • Organizer
      第6回リン化合物討論会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Presentation] 食品セラミド素材としてのスフィンゴ脂質の機能性と分析法2018

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      第18回基準油脂分析試験法セミナー
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Presentation] 食品セラミド素材の消化・吸収と機能性2018

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      第31回水産油脂技術懇話会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Presentation] イカ皮スフィンゴ脂質の消化管吸収と皮膚に対する効果2018

    • Author(s)
      友永奈美、都築毅、真鍋祐樹、菅原達也
    • Organizer
      日本食品科学工学会第1回関西支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Presentation] Sphingolipids as Functional Food Components2018

    • Author(s)
      Tatsuya Sugawara
    • Organizer
      The 3rd International Symposium on Lipids Science and Health
    • Invited / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Presentation] Effects of Fatty Acid Metabolites by a Gut Lactic Acid Bacterium on Lipid Metabolism in NASH Model Mice.2018

    • Author(s)
      Yui Tomo, Nami Tomonaga, Yuki Manabe, Akinori Ando, Tsuyoshi Tsuduki, Jun Ogawa, Tatsuya Sugawara
    • Organizer
      2018 AOCS Annual Meeting & Expo
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Presentation] 13Cラベル化したスフィンゴ脂質の消化管吸収の評価2018

    • Author(s)
      塘由惟、友永奈美、川上祥子、安藤晃規、小川順、真鍋祐樹、菅原達也
    • Organizer
      日本油化学会第57回年会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Presentation] 脂質成分の皮膚機能保全作用2017

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      第71回日本栄養・食糧学会大会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Presentation] 脂質成分の皮膚機能保全作用2017

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      第71回日本栄養・食糧学会大会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K14926
  • [Presentation] 腸内細菌脂肪酸代謝物の代謝改善作用2017

    • Author(s)
      宮本潤基、粕渕真由、中島 啓、米島靖記、岸野重信、入江潤一郎、菅原達也、有田 誠、小川 順、伊藤 裕、木村郁夫
    • Organizer
      日本農芸化学会2017年度大会
    • Place of Presentation
      京都女子大学、京都
    • Year and Date
      2017-03-17
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02441
  • [Presentation] スフィンゴ脂質の食品機能性について2017

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      第28回美容・アンチエイジング食品研究会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Presentation] 緑藻シフォナキサンチンによる皮膚光老化抑制効果2017

    • Author(s)
      橋本夏希、中山千華、真鍋祐樹、菅原達也
    • Organizer
      第31回カロテノイド研究談話会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K14926
  • [Presentation] UVA照射ヘアレスマウスの皮膚光老化に与えるシフォナキサンチン経口摂取の影響2017

    • Author(s)
      橋本夏希、中山千華、真鍋祐樹、菅原達也
    • Organizer
      第71回日本栄養・食糧学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K14926
  • [Presentation] Dietary marine sphingolipids as functional food components2017

    • Author(s)
      Tatsuya Sugawara, Nami Tomonaga, Jingjing Duan, Yuki Manabe, Tsuyoshi Tsuduki, Takashi Hirata
    • Organizer
      IUNS 21st International Congress of Nutrition
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Presentation] スフィンゴ脂質の消化・吸収と代謝の研究2017

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      第20回脂質栄養シンポジウム
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Presentation] 皮膚に対する食品機能に注目した脂質成分の評価2016

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      平成28年度日本油化学会関東支部第2回セミナー
    • Place of Presentation
      北海道大学(函館市)
    • Year and Date
      2016-10-29
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Presentation] カロテノイドによるミカンハダニの酸化ストレス耐性2016

    • Author(s)
      新 真理、真鍋祐樹、岸本英成、菅原達也、刑部正博
    • Organizer
      第25回日本ダニ学会札幌大会
    • Place of Presentation
      札幌市
    • Year and Date
      2016-10-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26292029
  • [Presentation] 腸内細菌脂肪酸代謝物 10-hydroxy-cis-12-octadecenoic acid (HYA)による腸管ホルモン分泌系を介し た代謝改善機能評価2016

    • Author(s)
      宮本 潤基、長谷川沙恵、粕渕真由、岸野重信、米島靖記、菅原達也、小川順、木村郁夫
    • Organizer
      日本農芸化学会2016年度大会
    • Place of Presentation
      札幌
    • Year and Date
      2016-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02441
  • [Presentation] 食品セラミド素材としてのスフィンゴ脂質の有用性 -皮膚に対する効果-2016

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      第70回日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      武庫川女子大学(西宮市)
    • Year and Date
      2016-05-13
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H04923
  • [Presentation] Protective function of body pigments from oxidative stress in Panonychus citri2016

    • Author(s)
      Atarashi, M., Y. Manabe, H. Kishimoto, T. Sugawara and M. Osakabe
    • Organizer
      8th Symposium of the EURopean Association of ACarologists
    • Place of Presentation
      Valencia, Spain
    • Year and Date
      2016-07-10
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26292029
  • [Presentation] 緑藻由来シフォナキサンチンの脂肪細胞分化抑制作用2013

    • Author(s)
      李 卓思, 藤田絵里子, 大久保剛, 橋爪 論, 菅原達也, 平田 孝
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東北大学川内キャンパス(仙台)
    • Year and Date
      2013-03-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] マスト細胞の脱顆粒反応に対する海洋生物由来カロテノイドの抑制効果2013

    • Author(s)
      真鍋 祐樹、菅原 達也、平田 孝
    • Organizer
      平成 25 年度日本水産学会春季大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2013-03-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658113
  • [Presentation] Novel biological functions of siphonaxanthin from green algae2013

    • Author(s)
      Tatsuya Sugawara, Yuki Manabe
    • Organizer
      2013 The International Society for Nutraceuticals and Functional Foods (ISNFF) Conference and Exhibition
    • Place of Presentation
      Howard Civil Service International House, Taipei, Taiwan
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] 海洋性カロテノイドの抗肥満効果などの機能性について2013

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      第12回美容・アンチエイジング食品研究会
    • Place of Presentation
      大阪国際会議場(大阪)
    • Year and Date
      2013-06-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] 海洋性カロテノイドの抗肥満効果などの機能性について2013

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      第12回美容・アンチエイジング食品研究会
    • Place of Presentation
      大阪国際会議場
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] 脂質ラフトを介した免疫担当細胞の活性化に対するカロテノイドの影響2012

    • Author(s)
      真鍋 祐樹、酒井 祥太、菅原 達也、平田 孝
    • Organizer
      日本農芸化学会 2012 年度大会
    • Place of Presentation
      京都
    • Year and Date
      2012-03-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658113
  • [Presentation] 脂質ラフトを介した免疫担当細胞の活性化に与える海洋カロテノイドの影響2012

    • Author(s)
      眞鍋祐樹、酒井祥太、菅原達也、平田 孝
    • Organizer
      第66回日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      東北大学(宮城県)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658113
  • [Presentation] 緑藻由来シフォナキサンチンの抗肥満作用の評価2012

    • Author(s)
      李卓思, 藤田絵里子, 菅原達也, 平田 孝
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      藤女子大学北16条キャンパス(札幌)
    • Year and Date
      2012-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] 脂質ラフトを介した免疫担当細胞の活性化に与える海洋カロテノイドの影響2012

    • Author(s)
      真鍋 祐樹、酒井 祥太、菅原 達也、平田 孝
    • Organizer
      第66回日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      仙台
    • Year and Date
      2012-05-20
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658113
  • [Presentation] 海藻カロテノイドによる血管新生抑制作用の分子機構2012

    • Author(s)
      Ganesan Ponesakki、松原主典、菅原達也、平田孝
    • Organizer
      日本農芸化学会2012年度大会
    • Place of Presentation
      京都女子大学(京都)
    • Year and Date
      2012-03-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] 脂質ラフトを介した免疫担当細胞の活性化に対するカロテノイドの影響2012

    • Author(s)
      眞鍋 祐樹、酒井 祥太、菅原 達也、平田 孝
    • Organizer
      日本農芸化学会2012年度大会
    • Place of Presentation
      京都女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658113
  • [Presentation] Inhibitory Effects of Marine Carotenoids on the Lipid Raft-associated Activation of Immune Cells2012

    • Author(s)
      Yuki Manabe, Shota Sakai, Tatsuya Sugawara, Takashi Hirata
    • Organizer
      International Symposium on Food Biotechnology and Sea Cucumber Utilization
    • Place of Presentation
      青島 中国
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658113
  • [Presentation] Inhibitory Effects of Carotenoids on Antigen-induced Activation of Immune Cells2012

    • Author(s)
      Yuki Manabe, Shota Sakai, Tatsuya Sugawara, Takashi Hirata
    • Organizer
      第103回アメリカ油化学会
    • Place of Presentation
      ロングビーチ アメリカ
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658113
  • [Presentation] Inhibitory Effects of Marine Carotenoids on the Lipid Raft-associated Activation of Immune Cells2012

    • Author(s)
      Yuki Manabe, Shota Sakai, Tatsuya Sugawara, Takashi Hirata
    • Organizer
      International Synposium on Food Biotechnology and Sea cucumber Utilization
    • Place of Presentation
      Qindao, China
    • Year and Date
      2012-05-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658113
  • [Presentation] Inhibitory Effects of Carotenoids on Antigen-induced Activation of Immune Cells2012

    • Author(s)
      Yuki Manabe, Shota Sakai, Tatsuya Sugawara, Takashi Hirata
    • Organizer
      103^<rd> AOCS Annual Meeting & Expo
    • Place of Presentation
      Long Beach, USA
    • Year and Date
      2012-05-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658113
  • [Presentation] 海藻カロテノイドの血管新生抑制作用2011

    • Author(s)
      Ponessakki Ganesan, 菅原達也, 松原主典, 平田孝
    • Organizer
      食品科学工学会第58回大会
    • Place of Presentation
      東北大学(仙台)
    • Year and Date
      2011-09-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] 免疫担当細胞における受容体応答に対するカロテノイドの影響2011

    • Author(s)
      真鍋 祐樹、酒井 祥太、菅原 達也、平田 孝
    • Organizer
      日本栄養・食糧学会第50回近畿支部大会
    • Place of Presentation
      奈良
    • Year and Date
      2011-10-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658113
  • [Presentation] 免疫担当細胞における受容体応答に対するカロテノイドの影響2011

    • Author(s)
      真鍋祐樹,酒井祥太,菅原達也,平田 孝
    • Organizer
      日本栄養・食糧学会 第50回近畿支部大会
    • Place of Presentation
      近畿大学農学部
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658113
  • [Presentation] 高親和性 IgE 受容体の凝集阻害を介したカロテノイドの脱顆粒抑制作用2011

    • Author(s)
      真鍋 祐樹、酒井 祥太、菅原 達也、平田 孝
    • Organizer
      第65回日本栄養・食糧学会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2011-05-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658113
  • [Presentation] 免疫担当細胞における脂質ラフトを介した受容体応答に対するカロテノイドの抑制作用2011

    • Author(s)
      真鍋 祐樹、酒井 祥太、菅原 達也、平田 孝
    • Organizer
      第25回カロテノイド研究談話会
    • Place of Presentation
      筑波
    • Year and Date
      2011-09-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658113
  • [Presentation] 藻類カロテノイドの有効利用を目指した新規機能性の探索2011

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      藻類談話会(招待講演)
    • Place of Presentation
      京都大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658113
  • [Presentation] 免疫担当細胞におけるカロテノイドの脂質ラフトを介した受容体応答の制御2011

    • Author(s)
      眞鍋祐樹,酒井祥太,菅原達也,平田 孝
    • Organizer
      食品科学工学会第58回大会
    • Place of Presentation
      東北大学川内キャンパス
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658113
  • [Presentation] 免疫担当細胞における脂質ラフトを介した受容体応答に対するカロテノイドの抑制作用2011

    • Author(s)
      眞鍋祐樹,酒井祥太,菅原達也,平田 孝
    • Organizer
      第25回カロテノイド研究談話会
    • Place of Presentation
      つくば国際会議場
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658113
  • [Presentation] Antiangiogenic effects of marine algal carotenoids2011

    • Author(s)
      Tatsuya Sugawara
    • Organizer
      International Society for Nutraceuticals and Functional Foods 2011
    • Place of Presentation
      Royton Sapporo Hotel (Sapporo)
    • Year and Date
      2011-11-16
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] 海藻カロテノイドによる血管新生抑制の作用機構2011

    • Author(s)
      Ponesakki Ganesan, 菅原達也, 松原主典, 平田孝
    • Organizer
      第25回カロチノイド研究談話会
    • Place of Presentation
      つくば国際会議場(つくば)
    • Year and Date
      2011-09-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] おなじ赤色でも大違い?見掛け倒しのカンザワハダニと質実剛健なミカンハダニにおける UV 耐性・UV 忌避性とカロテノイド組成の関係2011

    • Author(s)
      關戸智惠・真鍋祐樹・菅原達也・刑部正博
    • Organizer
      第55回日本応用動物昆虫学会大会
    • Place of Presentation
      福岡市(九州大学)
    • Year and Date
      2011-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22380036
  • [Presentation] シフォナキサンチン含有クビレヅタ抽出物の抗肥満作用の評価2011

    • Author(s)
      藤田絵里子、野田賢二、菅原達也、平田孝
    • Organizer
      平成23年度日本水産学会近畿支部後期例会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学文化交流センター(大阪)
    • Year and Date
      2011-11-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] Evaluation on the anti-angiogenic activity of marine algal carotenoids2011

    • Author(s)
      Ponasakki Ganasan, Kiminori Matsubara, Takeshi Okubo, Yukihisa Tanaka, Tatsuya Sugawara, Takashi Hirata
    • Organizer
      アメリカ食品科学工学会(ニューオリンズ)
    • Place of Presentation
      New Orleans Morial Convention
    • Year and Date
      2011-06-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] 藻類カロテノイドの有効利用を目指した新規機能性の探索2011

    • Author(s)
      菅原達也
    • Organizer
      藻類談話会
    • Place of Presentation
      京都大学(京都)(招待講演)
    • Year and Date
      2011-11-19
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] 免疫担当細胞におけるカロテノイドの脂質ラフトを介した受容体応答の制御2011

    • Author(s)
      真鍋 祐樹、酒井 祥太、菅原 達也、平田 孝
    • Organizer
      日本食品科学工学会第58回大会
    • Place of Presentation
      仙台
    • Year and Date
      2011-09-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658113
  • [Presentation] おなじ赤色でも大違い?見掛け倒しのカンザワハダニと質実剛健なミカンハダニにおけるUV耐性・UV忌避性とカロテノイド組成の関係2011

    • Author(s)
      關戸智恵・真鍋祐樹・菅原達也・刑部正博
    • Organizer
      第55回日本応用動物昆虫学会大会
    • Place of Presentation
      福岡市(九州大学)
    • Year and Date
      2011-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22380036
  • [Presentation] エビに付着した腸炎ビブリオ菌の増殖抑制を目的とするCO_2置換包装に関する研究2010

    • Author(s)
      伊藤友樹, 牧野義雄, 大下誠一, 川越義則, 川渕幸映, 綾木毅, 田中幹雄, 広瀬和彦, 菅原達也, 平田孝
    • Organizer
      第69回農業機械学会年次大会
    • Place of Presentation
      愛媛大学農学部(松山市)
    • Year and Date
      2010-09-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] CO_2置換包装によるエビに付着した腸炎ビブリオ菌の増殖抑制に関する研究2010

    • Author(s)
      伊藤友樹, 牧野義雄, 大下誠一, 川越義則, 川渕幸映, 綾木毅, 田中幹雄, 広瀬和彦, 菅原達也, 平田孝
    • Organizer
      日本包装学会第19回年次大会研究発表会
    • Place of Presentation
      東京大学弥生講堂(東京)
    • Year and Date
      2010-07-08
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] Predictive food microbiology on growth depression of Vibrio parahaemolyticus in pink shrimp under CO_22010

    • Author(s)
      伊藤友樹, 牧野義雄, 大下誠一, 川越義則, 川渕幸映, 菅原達也, 平田孝
    • Organizer
      International Conference on Agricultural Engineering AgEng 2010
    • Place of Presentation
      ポリドーム(クレルモンフェラン市,フランス)
    • Year and Date
      2010-09-08
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] クルマエビの黒変現象に関わる新規因子の単離とその性質2010

    • Author(s)
      殿本将司, 大友良祐, 増田太郎, 菅原達也, 平田孝
    • Organizer
      平成22年度日本水産学会秋季大会
    • Place of Presentation
      京都大学100周年時計台記念館(京都市)
    • Year and Date
      2010-09-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] Effects of carbon dioxide on postharvest blackening of Alaskan Pink Shrimp Pandalus eous2009

    • Author(s)
      T. Hirata, T. Sugawara, T. Ayaki, M. Tanaka, K. Hirose
    • Organizer
      5th World Fisheries Congress
    • Place of Presentation
      パシフィコ横浜
    • Year and Date
      2009-10-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] Effects of carbon dioxide on postharvest blackening of Alaskan Pink ShrimpPandalus eous2009

    • Author(s)
      平田孝, 菅原達也, 綾木毅, 田中幹雄, 広瀬和彦
    • Organizer
      5th World Fisheries Congress
    • Place of Presentation
      パシフィコ横浜
    • Year and Date
      2009-10-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] ホッコクアカエビの黒変におよぼす二酸化炭素の影響2009

    • Author(s)
      大友良祐, 若木良大, 菅原達也, 平田孝, 綾木毅, 田中幹雄, 広瀬和彦
    • Organizer
      日本包装学会第18会年次大会
    • Place of Presentation
      東京大学弥生講堂
    • Year and Date
      2009-07-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] エイコサペンタエン酸によるアポリポタンパク質A-Iの分泌促進効果2007

    • Author(s)
      町和哉・山本展大・菅原達也・平田孝
    • Organizer
      日本水産学会
    • Place of Presentation
      函館市
    • Year and Date
      2007-09-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18780162
  • [Presentation] トランス型EPAによるトリアシルグリセロール合成の抑制とその機構2007

    • Author(s)
      菅原達也・財満信宏・平田 孝
    • Organizer
      日本水産学会
    • Place of Presentation
      函館市
    • Year and Date
      2007-09-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18780162
  • [Presentation] マスト細胞の脱顆粒反応に対する海洋生物由来カロテノイドの抑制効果

    • Author(s)
      真鍋祐樹、菅原達也、平田 孝
    • Organizer
      平成25年度日本水産学会春季大会
    • Place of Presentation
      東京海洋大学(東京都)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658113
  • [Presentation] 緑藻由来シフォナキサンチンの抗肥満作用の評価

    • Author(s)
      李卓思、藤田絵里子、菅原達也、(平田 孝)
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      藤女子大学北16条キャンパス(札幌)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] 緑藻由来シフォナキサンチンの脂肪細胞分化抑制作用

    • Author(s)
      李 卓思、藤田絵里子、大久保剛、橋爪 論、菅原達也、(平田 孝)
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東北大学川内キャンパス(仙台)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • 1.  Yuki Manabe (20730104)
    # of Collaborated Projects: 6 results
    # of Collaborated Products: 26 results
  • 2.  HIRATA Takashi (40273495)
    # of Collaborated Projects: 5 results
    # of Collaborated Products: 23 results
  • 3.  安藤 晃規 (10537765)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 4.  ITO Shosuke (70121431)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 5 results
  • 5.  WAKAMATSU Kazumasa (80131259)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  OSAKABE Masahiro (50346037)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 7.  MAKINO Yoshio (70376565)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 5 results
  • 8.  SUGAWARA Tatsuya (40395653)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  ADACHI Kosuke (00399114)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  TAKEDA Makio (20171647)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 11.  NAKAGAWA Yoshiaki (80155689)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 12.  SAKAGUCHI Morihiko (00027187)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 13.  ISHIMURA Tetsuyo (90149584)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 14.  OKUDA Reiko (10390139)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 15.  YAMANO Yoshimasa (40036009)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 16.  KINOSHITA Masato (60263125)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 17.  Jun Ogawa (70281102)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results
  • 18.  後藤 剛 (10550311)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 19.  岸野 重信 (40432348)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results
  • 20.  都築 毅 (00404848)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 5 results
  • 21.  毛利 晋輔 (60836625)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results
  • 22.  石川 寿樹 (20598247)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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