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NEI Daisuke  根井 大介

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Nei Daisuke  根井 大介

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Researcher Number 70466001
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 本部, 上級研究員
2025: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品研究部門, 上級研究員
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2022 – 2024: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品研究部門, 上級研究員
2021: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品研究部門, 主任研究員
2016: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品研究部門 食品加工流通研究領域, 主任研究員
2015: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, その他部局等, 主任研究員
2015: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品研究部門食品加工流通研究領域, 主任研究員
2014: 独立行政法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品総合研究所食品工学研究領域, 主任研究員
2013: 独立行政法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品総合研究所食品安全研究領域, 主任研究員
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Food science
Except Principal Investigator
Basic Section 41040:Agricultural environmental engineering and agricultural information engineering-related
Keywords
Principal Investigator
アンビエントイオン化法 / 魚肉 / スクリーニング / 不揮発性アミン / バイオジェニックアミン / DART / ヒスタミン / フリーラジカル / 抗生物質耐性 / リファンピシン … More / 大腸菌 / 電子スピン共鳴 / 抗生物質 / 細菌 / スピントラッピング / ESR … More
Except Principal Investigator
粉体プロセス / 食品加工 / 鮮度保持 / 抗菌活性 / 電子スピン共鳴分光法 / 供給ガス / 農産物 / 大気圧低温プラズマ Less
  • Research Projects

    (4 results)
  • Research Products

    (6 results)
  • Co-Researchers

    (2 People)
  •  Development of efficient granulation method for food powder by analyzing adsorption mechanism of water on food material

    • Principal Investigator
      五月女 格
    • Project Period (FY)
      2024 – 2026
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 41040:Agricultural environmental engineering and agricultural information engineering-related
    • Research Institution
      The University of Tokyo
  •  Effect of supply gas type and concentration on maintaining freshness of agricultural products by atmospheric low temperature plasma

    • Principal Investigator
      ARAKI TETSUYA
    • Project Period (FY)
      2021 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 41040:Agricultural environmental engineering and agricultural information engineering-related
    • Research Institution
      The University of Tokyo
  •  食品に含まれるヒスタミンを迅速・非破壊に検出する新規測定法の開発Principal Investigator

    • Principal Investigator
      根井 大介
    • Project Period (FY)
      2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      National Agriculture and Food Research Organization
  •  Analysis of antibiotic resistance of bacteria by using electron spin resonance (ESR)Principal Investigator

    • Principal Investigator
      Nei Daisuke
    • Project Period (FY)
      2013 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      National Agriculture and Food Research Organization

All 2023 2022 2017 2016

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Characterization of a non-thermal plasma-bubbling system as a novel sanitizer: physicochemical properties, bactericidal effect, and reactive species2023

    • Author(s)
      Amalia Ghaisani KOMARUDIN, Daisuke NEI, Hiromi KAMEYA, Itaru SOTOME, and Tetsuya ARAKI
    • Journal Title

      FSTR

      Volume: 29 Issue: 5 Pages: 365-376

    • DOI

      10.3136/fstr.FSTR-D-23-00011

    • ISSN
      1344-6606, 1881-3984
    • Language
      English
    • Peer Reviewed / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05845
  • [Journal Article] A rapid screening of histamine concentration in fish fillet by direct analysis in real time mass spectrometry (DART-MS)2017

    • Author(s)
      Daisuke Nei, Nobutaka Nakamura, Kenji Ishihara, Masataka Satomi
    • Journal Title

      Food Control

      Volume: 75 Pages: 181-186

    • DOI

      10.1016/j.foodcont.2016.12.001

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K18709
  • [Presentation] Evaluation of plasma-activated water (PAW) produced by nonthermal plasma-bubbling system as a novel food sanitizer2022

    • Author(s)
      Amalia Ghaisani Komarudin, Daisuke Nei, Hiromi Kameya, Itaru Sotome, Tetsuya Araki
    • Organizer
      日本食品科学工学会年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05845
  • [Presentation] Nonthermal atmospheric plasma (NTAP) bubbling system as a novel food disinfectant2022

    • Author(s)
      Amalia Ghaisani Komarudin, Daisuke Nei, Hiromi Kameya, Itaru Sotome, Tetsuya Araki
    • Organizer
      日本食品工学会年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05845
  • [Presentation] DARTによる食品中のヒスタミンの迅速測定2016

    • Author(s)
      根井大介、中村宣貴、石原賢司、里見正隆
    • Organizer
      第 75 回農業食料工学会年次大会講演
    • Place of Presentation
      京都大学(京都府京都市)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K18709
  • [Presentation] DART-MSを利用したヒスタミンの簡易スクリーニング法2016

    • Author(s)
      根井大介、中村宣貴、石原賢司、里見正隆
    • Organizer
      平成 28 年度日本水産学会秋季大会
    • Place of Presentation
      近畿大学(奈良県奈良市)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K18709
  • 1.  五月女 格 (90469833)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 2.  ARAKI TETSUYA (40420228)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results

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