• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

KIMURA Tomoko  木村 友子

ORCIDConnect your ORCID iD *help
Researcher Number 80065036
Other IDs
External Links
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2007: Sugiyama Jogakuen University, School of Life Studies, Associate Professor
2005 – 2006: 椙山女学園大学, 生活科学部, 助教授
2000 – 2002: 椙山女学園大学, 生活科学部, 助教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / 食生活
Keywords
Principal Investigator
quality evaluation / ultrasonication / 化学成分 / 品質評価 / 超音波照射 / anti-oxidative activity / nutritional composition / cookie and adzuki beans jelly / muffin and steamed sponge cake / eluate from adzuki bean seeds … More / seed-coat powder of Adzuki beans / マフィン / 生理機能 / 小豆粉 / 抗酸化物質 / クッキー / 蒸カステラ / 食品素材開発 / 小豆全粒粉と種皮粉 / 抗酸化活性 / 栄養成分 / クッキーと水羊羹 / マフィンと蒸カステラ / 小豆渋汁 / 小豆種皮粉 / preservation / buckwheat noodle added Tobiko / bread, sponge cake and biscuit added Tobiko / refinement / Tobiko (fly powder of konnyaku) / 飛粉添加パン・カステラ / 化学的成分 / 組織構造 / 精製法 / 超音波処理 / 飛粉添加ラスク / 理化学的症状 / 組織構造観察 / 保存性(微生物) / 理化学的性状 / 飛粉添加ビスケット / 精製飛粉 / 保存性 / 飛粉添加蕎麦麺 / 飛粉添加パン,カステラ,ビスケット / 精製 / 飛粉 Less
  • Research Projects

    (2 results)
  • Research Products

    (18 results)
  • Co-Researchers

    (3 People)
  •  Development of new food of adzuki beans by ultrasonication and its effects on human bodyPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KIMURA Tomoko
    • Project Period (FY)
      2005 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Sugiyama Jogakuen University
  •  Ultrasonication of Tobiko(Fly powder of konnyaku) and Production of New Food MaterialPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KIMURA Tomoko
    • Project Period (FY)
      2000 – 2002
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      School of Life Studies, Sugiyama Jogakuen University

All 2008 2007 2006 2005

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Effects of adding the eluate from adzuki bean seeds and konnyaku sol on the quality of adzuki beans jelly2008

    • Author(s)
      Tomoko Kimura
    • Journal Title

      Journal of cookery Vol.41(in press)

    • NAID

      110006657523

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500559
  • [Journal Article] 小豆渋汁および蒟蒻ゾルの添加が水羊羹の品質に及ぼす影響2008

    • Author(s)
      木村 友子
    • Journal Title

      日本調理科学会誌 41

      Pages: 103-110

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500559
  • [Journal Article] Effects of whole adzuki beans powder soybeans oil on properties and taste of steamed bread2008

    • Author(s)
      Tomoko Kimura
    • Journal Title

      Journal of Sugiyama jogakuen University(Natural Sciences) Vol 39(in press)

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500559
  • [Journal Article] 小豆種皮粉および大豆油の添加が蒸しパンの性状と嗜好に及ぼす影響2008

    • Author(s)
      木村 友子
    • Journal Title

      椙山女学園大学研究論集(自然科学編) 39

      Pages: 53-63

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500559
  • [Journal Article] クッキーにおける小豆種皮粉と小豆渋汁の酸化抑制効果2007

    • Author(s)
      木村 友子
    • Journal Title

      日本食生活学会誌 18

      Pages: 158-163

    • NAID

      130007011958

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500559
  • [Journal Article] 超音波照射が小豆渋汁の栄養成分,抗酸化活性,色調及び嗜好に及ぼす影響2007

    • Author(s)
      木村 友子
    • Journal Title

      日本食生活学会誌 18

      Pages: 244-249

    • NAID

      10020024878

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500559
  • [Journal Article] Anti-oxidative activity of adzuki bean seed-coat powder and the eluate from adzuki bean sed addid to cookies2007

    • Author(s)
      Tomoko Kimura
    • Journal Title

      Journal for the Integrated Study of Dietary Habits Vol.18, No.2

      Pages: 64-72

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500559
  • [Journal Article] 蒸カステラの性状、食味特性と保存性に及ぼす小豆種皮粉添加の影響2006

    • Author(s)
      木村 友子
    • Journal Title

      日本食生活学会誌 17

      Pages: 49-58

    • NAID

      10017619561

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500559
  • [Journal Article] 超音波照射が小豆全粒粉添加クッキーの品質に及ぼす影響2006

    • Author(s)
      木村 友子
    • Journal Title

      日本食生活学会誌 17

      Pages: 150-158

    • NAID

      10018777254

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500559
  • [Journal Article] Influence of ultrasonication on the quality of cookies with added whole adzuki bean powder2006

    • Author(s)
      Tomoko Kimura
    • Journal Title

      Journal for the Integrated Study of Dietary Habits Vol.17, No.2

      Pages: 64-72

    • NAID

      10018777254

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500559
  • [Journal Article] Effects of added seed-coat powder from adzuki beans on the physical properties, sensory characteristics and preservation of steamed sponge cake2006

    • Author(s)
      Tomoko Kimura
    • Journal Title

      Journal for the Integrated Study of Dietary Habits Vol.17, No.1

      Pages: 49-58

    • NAID

      10017619561

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500559
  • [Journal Article] Influence of ultrasonication on functional components-and tissue structures of seed coat powder of adzuki beans2005

    • Author(s)
      Tomoko Kimura
    • Journal Title

      Journal for the Integrated Study of dietary Habits Vol.16, No.3

      Pages: 249-254

    • NAID

      10017159328

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500559
  • [Journal Article] 小豆種皮粉および蒟蒻ゲルの添加がマフィンの品質に及ぼす影響2005

    • Author(s)
      木村 友子
    • Journal Title

      日本調理科学会誌 38

      Pages: 417-25

    • NAID

      110001877007

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500559
  • [Journal Article] 超音波照射が小豆種皮粉の機能性成分と組織構造に及ぼす影響2005

    • Author(s)
      木村 友子
    • Journal Title

      日本食生活学会誌 16

      Pages: 249-254

    • NAID

      10017159328

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500559
  • [Journal Article] Effects on Quality of Adding the Powdered Seed Coat of Adzuki Beans and Konnyaku Gel to Muffin2005

    • Author(s)
      Tomoko Kimura
    • Journal Title

      Journal of cookery Vol.38, No.5

      Pages: 417-425

    • NAID

      110001877007

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500559
  • [Journal Article] 超音波照射が小豆種皮粉の機能性成分と組織構造に及ぼす影響2005

    • Author(s)
      木村 友子
    • Journal Title

      日本食生活学会 16

      Pages: 249-254

    • NAID

      10017159328

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500559
  • [Presentation] Anti-oxidative activity of adzuki bean seed-coat powder and the eluate from adzuki bean seed added to cookies2007

    • Author(s)
      Tomoko Kimura
    • Organizer
      19th Japan cookery conference
    • Place of Presentation
      Ochanomizu University
    • Year and Date
      2007-08-31
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500559
  • [Presentation] クッキーにおける小豆種皮粉と小豆渋汁の酸化抑制効果2007

    • Author(s)
      木村 友子
    • Organizer
      日本調理科学会 平成19年度大会
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大学
    • Year and Date
      2007-08-31
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500559
  • 1.  SASAKI Hiroko (40196176)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  NAITO Michitaka (10198012)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  KAGAYA Mieko (10131145)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi