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NAKAMURA Kazuo  中村 和夫

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Researcher Number 80111780
Other IDs
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2017: 山梨大学, 大学院総合研究部, 研究員
2015 – 2016: 山梨大学, 総合研究部, 准教授
1999 – 2000: 山梨大学, 工学部, 助手
1995 – 1996: 山梨大学, 工学部, 助手
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits
Except Principal Investigator
生物・生体工学
Keywords
Principal Investigator
菌糸体培養 / カ-ド / カード / 抗菌性 / 凝乳活性 / チーズ / 凝乳酵素 / ヤマブシタケ
Except Principal Investigator
ATPase / ATP … More / 硫黄酸化細菌 / sulfur oxidizing bacteria / acid resistant / cytochrome c oxidase / cytochrome c / シトクロム【C!_】 / シトクロムc酸化酵素 / シトクロムc / 耐酸性 / シトクロムC酸化酵素 / シトクロムC / Sulfate / Acid phosphatase / Thiobacillus thiooxidans / 硫酸 / 酸性ホスファターゼ Less
  • Research Projects

    (3 results)
  • Research Products

    (10 results)
  • Co-Researchers

    (5 People)
  •  Investigation of the properties of a new natural cheese unique to Japan using the milk-clotting enzyme from Hericium erinaceumPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      NAKAMURA Kazuo
    • Project Period (FY)
      2015 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      University of Yamanashi
  •  The invention of the organism simulated molecular module (ATP generator).

    • Principal Investigator
      AMANO Yoshifumi
    • Project Period (FY)
      1999 – 2000
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      生物・生体工学
    • Research Institution
      Yamanashi University
  •  Elucidation of sulfate-dependent acid phosphatase from Thiobacillus thiooxidans and determination of sulfate in waters using whole cells

    • Principal Investigator
      AMANO Yoshifumi
    • Project Period (FY)
      1995 – 1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      生物・生体工学
    • Research Institution
      Yamanashi University

All 2018 2017 2016 2015

All Journal Article Presentation Patent

  • [Journal Article] Crude enzymes from a Hericium edible mushroom isolated in Japan: Variability in milk-clotting activity and the ability to coagulate ultra-high-temperature pasteurized milk2018

    • Author(s)
      M. Kishimoto, K. Nakamura, K. Kanemaru, T. Tasaki, T. Nakamura, K. Sato, M. Tanimoto
    • Journal Title

      Food Science and Technology Research

      Volume: 24 Pages: 139-143

    • NAID

      130006539063

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00780
  • [Journal Article] Rheological properties of milk coagulation by crude enzyme from Hericium erinaceum2016

    • Author(s)
      K. Sato, H. Shima, K. Nakamura, N. Kobayashi, M. Endo, M. Tanimoto
    • Journal Title

      Milk Science

      Volume: 65 Pages: 161-169

    • NAID

      130006943058

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00780
  • [Patent] チーズ及びその製造法、原料乳の製造方法、並びに食品汚染微生物の発育阻止方法2017

    • Inventor(s)
      中村和夫、岸本宗和、谷本守正
    • Industrial Property Rights Holder
      国立大学法人山梨大学
    • Industrial Property Rights Type
      特許
    • Industrial Property Number
      2017-031462
    • Filing Date
      2017-02-22
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00780
  • [Patent] チーズ及びその製造法2015

    • Inventor(s)
      中村和夫、谷本守正、小林奈保子、金丸京弥
    • Industrial Property Rights Holder
      国立大学法人山梨大学
    • Industrial Property Rights Type
      特許
    • Industrial Property Number
      2015-146446
    • Filing Date
      2015-07-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00780
  • [Presentation] ヤマブシタケチーズの抗菌物質生成メカニズム2017

    • Author(s)
      松本金也、中村和夫、谷本守正、岸本宗和
    • Organizer
      日本食品科学工学会平成29年度関東支部大会
    • Place of Presentation
      山梨学院大学(山梨県甲府市)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00780
  • [Presentation] キノコ’ヤマブシタケ’由来の凝乳酵素を用いた新規発酵食品の開発2017

    • Author(s)
      中村和夫
    • Organizer
      日本食品科学工学会平成29年度関東支部大会
    • Place of Presentation
      山梨学院大学(山梨県甲府市)
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00780
  • [Presentation] ヤマブシタケが生産する凝乳酵素を用いたチーズが生成する抗菌物質の探索2016

    • Author(s)
      田崎拓杜、中村和夫、岸本宗和、谷本守正、畑井佑菜
    • Organizer
      日本酪農科学会
    • Place of Presentation
      日本大学生物資源科学部(神奈川県藤沢市)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00780
  • [Presentation] きのこ酵素を用いたチーズの長期保存性と抗菌物質の探索2016

    • Author(s)
      畑井佑菜、田崎拓杜、中村和夫、岸本宗和、谷本守正
    • Organizer
      日本食品科学工学会関東支部会
    • Place of Presentation
      日本大学生物資源科学部(神奈川県藤沢市)
    • Year and Date
      2016-03-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00780
  • [Presentation] ヤマブシタケの凝乳酵素の生産条件の検討2016

    • Author(s)
      金丸京弥、中村和夫、谷本守正、遠藤 基
    • Organizer
      日本酪農科学会
    • Place of Presentation
      日本大学生物資源科学部(神奈川県藤沢市)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00780
  • [Presentation] 食用きのこのヤマブシタケが生産する凝乳酵素の性質とチーズの特徴2015

    • Author(s)
      中村和夫、谷本守正、佐藤 薫、島 弘幸、小林奈保子、金丸京弥、畑井佑菜
    • Organizer
      日本酪農科学会
    • Place of Presentation
      とかちプラザ(北海道帯広市)
    • Year and Date
      2015-09-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00780
  • 1.  AMANO Yoshifumi (70020401)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  KUROSAWA Hiroshi (10225295)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  谷本 守正 (60621323)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 7 results
  • 4.  KISHIMOTO Munekazu
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results
  • 5.  SATO Kaoru
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results

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